Pasar Crypto Harian (1.8) | Asas meningkatkan pemulihan BTC yang kuat, rintangan di atas dapat dilihat pada $ 8,800.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, seperti yang saya katakan dalam beberapa hari terakhir, pemulihan tahap jam berubah menjadi pemulihan tahap harian pada masa ini, seperti yang dapat kita lihat di carta bahawa jumlah pembelian telah banyak berkembang ketika menembusi $ 7700 dan $ 7850, ini bermaksud kekuatan bullish kuat, keyakinan bullish semakin tinggi. Rintangan $ 8200 juga pecah dalam masa yang singkat, dan penembusan ini juga disertai dengan jumlah yang banyak.

Pelabur harus mengingatkan bahawa sebelum isyarat penurunan harga yang jelas muncul, rintangan yang jelas di atas hampir berada di sekitar $ 8800, rintangan ini tidak akan berkesan dalam keadaan ini, dan harus menyedari bahawa stop loss masih harus ditetapkan di kawasan yang selamat untuk menunjukkan jatuh kerana meninggalkan sejumlah besar dana yang menguntungkan.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Semalam, BTC meneruskan kenaikan dengan jumlah pembelian yang besar setelah panggilan balik ringkas pada sokongan $ 7,750, dan kini menguji $ 8,460 setelah hanya mendapat dua panggilan balik tahap 1 jam.

Kedua-dua terobosan tahap rintangan utama dalam sehari disertai dengan jumlah volume yang besar, dan jangka masa panggilan balik adalah pendek, yang bermaksud bahawa jumlah dana yang panjang sekarang dalam keadaan yang agak banyak, sentimen bullish secara beransur-ansur hangat naik. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa aliran masuk dana yang berterusan telah mendapat keuntungan dari faktor asas. Iran-A.S. Konflik telah menyebabkan ketegangan antarabangsa dan penghindaran risiko pasaran kembali meningkat, dan aset lindung nilai pada umumnya meningkat walaupun panggilan “emas digital” ke BTC tidak diterima, menurut pendapat para pelaku pasar saat ini, BTC telah dianggap sebagai lindung nilai aset. Walau bagaimanapun, kenaikan itu mencapai tahap semasa dengan penyertaan sejumlah besar dana di lapangan, kerana beberapa lembu masih menganggap kawasan sekitar $ 6,400 ~ $ 6,800 sebagai titik bawah jangka panjang. Tepat pada masa ini bahawa faktor-faktor asas berfungsi sebagai pemangkin untuk membuat pemulihan ini lebih daripada yang dijangkakan. Dari perspektif carta, pelabur dapat langsung melihat rintangan atas sekitar $ 8,800.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8460 Rintangan jangka sederhana:$ 8630

Sokongan Jangka Pendek:$ 8150 Sokongan jangka sederhana:$ 8010

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Kenaikkan 4H

Ini adalah carta ETH 4 jam, jelas bahawa julat dan kekuatan pam semakin lemah pada masa ini, ia tidak dapat mengikuti BTC untuk memecahkan rintangan penting pada sekitar $ 148, bayangan atas yang panjang menunjukkan terdapat banyak penjualan kedudukan berhampiran kawasan ini. Berita baik kepada para bull adalah bahawa jumlah pembelian setiap pam semakin meningkat baru-baru ini.

ETH memerlukan tempoh penggabungan sekiranya nilai baru dapat dibuat yang melebihi $ 148 ~ $ 150. Pada masa yang sama, pelabur harus lebih peduli dengan keberkesanan sokongan MA (30), jika harga memecahnya, kawasan sokongan $ 140 mungkin akan diuji dalam jangka pendek. Trend 4 jam tidak akan berubah-ubah tanpa jumlah yang banyak.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 145 Rintangan jangka sederhana:$ 150

Sokongan Jangka Pendek:$ 142.5 Sokongan jangka sederhana:$ 140

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Pada tahap 4 jam, XRP telah jatuh dari paras tertinggi baru pada $ 0.2255, panggilan balik berikut pernah diturunkan di bawah sokongan bawah kawasan perdagangan intensif pertama pada $ 0.2106. Walaupun kenaikan semula berterusan dalam beberapa jam ke depan, harga belum kembali ke titik tinggi yang lalu, hanya menyentuh $ 0.2185 dan kemudian turun lagi. Carta volum menunjukkan kepada kita bahawa jumlah pembelian semakin lemah dan jumlah penjualan semakin kuat pada masa ini, tetapi berita baiknya ialah penjualan masih lebih kecil daripada membeli dan emosi pasaran semakin hangat kerana kenaikan BTC.

Pelabur harus memberi perhatian kepada kawasan sokongan antara $ 0,20 ~ $ 0,21 dalam sehari, penembusannya mungkin bermaksud bahagian atas kawasan perdagangan intensif kedua akan diuji. Jika tidak, pemulihan mungkin terus menguji $ 0.2255 dan kemudian $ 0.2325.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2185 Rintangan jangka sederhana: $0.2255

Sokongan Jangka Pendek: $0.2105 Sokongan jangka menengah:$0.2070

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me