Brian Collins, CEO di Horizon Globex – Siri Temubual

CEO syarikat awam dan swasta yang berpengalaman, Brian diasaskan Horizon Globex pada tahun 2010, yang disenaraikan di Nasdaq pada tahun 2012. Dari 1999-2010 Brian adalah Ketua Pegawai Eksekutif Abbey Technology di Switzerland, yang mengkhususkan diri dalam reka bentuk perisian perdagangan untuk bank Swiss. Sebelum ini, Brian bekerja untuk Credit Suisse di Zürich merancang dan membina penyelesaian perdagangan ekuiti proprietari. Brian lulus pada tahun 1990 dengan memperoleh B.Sc. (Kepujian) dalam Sistem Komputer dari University of Limerick, Ireland.

AT: Horizon Globex menampilkan pelbagai produk yang mensasarkan syarikat yang ingin melancarkan Penawaran Sekuriti Digital. Untuk memulakan, bolehkah anda memberitahu kami mengenai Tokenetics, dan menerangkan proses penerbitannya?

BC: Tokenetics adalah perisian penerbitan, hak penjagaan dan pengeluaran keselamatan digital yang mendasari bagi penerbit untuk melancarkan DSO yang selamat dan patuh. Penerbit datang kepada kami, dan kami bekerjasama dengan pasukan mereka (termasuk pengurusan, peguam sekuriti dan bank pelaburan) untuk membuat kenalan pintar Ethereum ERC-20 untuk sekuriti digital yang akan dapat dikeluarkan berdasarkan pengecualian dari peruntukan pendaftaran undang-undang sekuriti persekutuan seperti Peraturan D, Peraturan S, Peraturan A atau menurut tawaran berdaftar pada Borang S-1.

Kami mengambil pendekatan unik yang kami yakini paling sesuai untuk kerangka peraturan yang berubah kini. Daripada mengintegrasikan banyak lapisan ciri ke dalam kontrak pintar sekuriti digital tunggal, kami lebih suka menerapkan pematuhan peraturan tambahan melalui kontrak pintar “peered” yang dibina bersama dengan kontrak pintar penerbitan utama, seperti kontrak pintar Transfer-Agent-Gatekeeper kami ( melalui CustodyWare).

Sebagai contoh, jika pemegang menjadi Ketua Pegawai Eksekutif penerbit (misalnya sekutu yang kini dilarang dari perdagangan “orang dalam” dalam sekuriti), penerbit akan dipaksa untuk membakar sekuriti digital pemegang, memprogramkan semula dengan sekatan baru dan mengeluarkan token baru. Dengan CustodyWare, penerbit hanya dapat memberitahu Ejen Pemindahan dan Ejen Pemindahan c memasukkan ID dompet KYC CEO ke portal CustodyWare dan menerapkan sekatan status afiliasi yang berkaitan pada sekuriti dalam dompet itu. Pendekatan kami meletakkan kawalan di tangan Ejen Pemindahan yang dikawal selia SEC dan bukannya pemaju atau CEO.

AT: Tokenetics juga menawarkan peluang perdagangan sekunder, bolehkah anda menerangkannya?

BC: Jawapan untuk soalan ini terletak pada kemampuan penyelesaian perisian kita untuk berintegrasi antara satu sama lain. Tokenetics berintegrasi dengan KYCware, aplikasi kemasukan pelabur label putih kami dan aplikasi telefon pintar pengesahan identiti KYC. AMLcop, sekatan pengurusan senarai pantau kami dan penyelesaian penyaringan PEP, juga mengintegrasikan dan bertindak sebagai penjaga pintu bagi seluruh ekosistem kami sebagai pelabur mesti dimasukkan dalam senarai putih untuk turut serta. Kemudian, setelah menyelesaikan penawaran dan tempoh pegangannya yang berpotensi (mis. Peraturan SEC 506 (c)), Ejen Pemindahan menggunakan CustodyWare, portal hak penjagaan Transfer Agen kami, untuk memindahkan sekuriti digital ke ATS yang dikawal selia untuk perdagangan sekunder yang mematuhi. Penggunaan Agen Pemindahan kami membolehkan penerbit menjalankan kawalan yang baik, memastikan identiti pelabur tetap utuh sepanjang kitaran hidup sekuriti digital. Memastikan bahawa identiti pelabur dikenali dengan cara yang sama seperti sekuriti tradisional bermaksud bahawa pemberitahuan proksi dapat dihantar, pengundian dapat dilakukan, dividen dapat dibayar, pembayaran eskrim dapat diuruskan, dan undang-undang negeri dan persekutuan dipatuhi untuk pengurusan harta tanah dan pelaporan peraturan.

Kami juga telah mengembangkan penyelesaian perdagangan sekunder boneka untuk memberikan jaminan kecairan kepada pelabur dan menawarkan kemampuan kepada pelabur baru untuk mengambil bahagian dalam pasaran sekunder, dengan pasangan perdagangan berharga dalam fiat. Pelabur mendeposit dan mengeluarkan dana dalam fiat, mengurangkan risiko peraturan cryptocurrency dan pendedahan AML.

AT: CustodyWare adalah salah satu produk anda yang menggambarkan dirinya sebagai penyelesaian hak penjagaan ejen yang mematuhi. Bolehkah anda menerangkan apa yang dilakukan oleh produk ini?

BC: Kami percaya bahawa CustodyWare adalah produk yang mematuhi peraturan pertama untuk Ejen Pemindahan A.S. untuk menjaga dan menguruskan sekuriti digital bagi pihak pelanggan mereka berdasarkan SEC yang berdaftar atau DSO yang dikecualikan pendaftaran. Portal CustodyWare berintegrasi dengan penerbitan ERC-20 dan menyokong semua fungsi Agen Pemindahan utama termasuk penerbitan, jagaan, pertanyaan pemindahan, pelaporan, gabungan dan pelepasan, menyediakan Transfer Agen dengan kemampuan untuk memenuhi peranan yang sama untuk sekuriti digital seperti yang mereka lakukan untuk sekuriti tradisional . Semua urus niaga ditandatangani oleh Ejen Pemindahan dan disimpan secara telus dan tidak berubah-ubah pada blockchain Ethereum.

AT: Pada Januari 2019, anda menandatangani perjanjian untuk melesenkan CustodyWare ke VStock Transfer, LLC “VStock” ejen pemindahan dan pendaftar SEC yang berdaftar. Bolehkah anda memberitahu kami sedikit mengenai perjanjian ini?

BC: Perjanjian dengan VStock adalah perjanjian pelesenan yang memungkinkan VStock mengembangkan perniagaan tradisional mereka sebagai ejen Pemindahan saham dan firma pendaftar dan mula menjaga sekuriti digital yang dikeluarkan berdasarkan Peraturan D, Peraturan A, Peraturan S, atau penawaran berdaftar difailkan pada Borang S-1. Kami telah melesenkan VStock Transfer “portal” kami untuk mereka menguruskan pemegang dan sekutu sekuriti digital, membatalkan dan mengeluarkan semula token jika kunci peribadi pemegang hilang / dicuri, dan bertindak sebagai ejen pembayaran untuk mengagihkan dividen, dll..

Dekat ketiga produk yang anda ada untuk penyelesaian STO ialah KYCWare. Terdapat banyak produk KYC yang melanda pasaran, yang membezakan produk anda?

BC: Saya rasa salah satu pembezaan terbesar kami adalah metodologi dan tahap keselamatan kami mengenai keselamatan maklumat sensitif pengguna. Kami tidak melakukan “pengesahan” KYC / AML sendiri. Sebaliknya, KYCWare menyediakan pelanggan dengan penyelesaian aplikasi mudah alih label putih dan portal belakang untuk menyelaraskan pengumpulan maklumat CIP, KYC dan AML tanpa pernah berkongsi data sensitif dengan pihak ketiga.

Cara kerjanya ialah pelabur atau pelanggan menggunakan aplikasi KYCWare berjenama pelanggan yang menggabungkan teknologi pengesahan identiti canggih seperti penyelesaian wawancara video anti-permainan, imbasan pasport ‘MRZ’ yang dapat dibaca mesin, pemeriksaan hologram keselamatan untuk ID, dan lapisan yang lebih unik dan kemas kini dari pemeriksaan identiti tradisional.

Pada penerbit belakang atau pelanggan dijalankan melalui penyelesaian perisian anti pencucian wang AMLCop kami. Kemudian semua maklumat pelanggan sensitif ini disimpan dalam ingatan sehingga wakil syarikat (sama ada wakil KYC / AML atau peniaga broker yang dilantik oleh penerbit DSO) memuat turun dan menyemak penyerahan pada media yang mematuhi Peraturan SEC SP (untuk contohnya kami mengesyorkan pelanggan menggunakan cakera keras luaran yang mematuhi FIPS). Kami mengambil pendekatan ini kerana di mata pengawal selia, penerbit pada akhirnya bertanggung jawab untuk memastikan bahawa semua pelabur adalah betul-betul K YC dan AML, bukan pihak ketiga yang dapat mengeluarkan sumber data selanjutnya untuk disahkan.

AT: Anda sudah menandatangani perjanjian lesen perisian dengan Tripoint Global Equities untuk memberi mereka sokongan perisian kepada platform token keselamatan berjenama BANQ. Apakah platform BANQ?

BC: BANQ adalah bahagian dalam talian dari TriPoint yang tertumpu pada penempatan peribadi, IPO Peraturan A dan penawaran keselamatan digital. Sebagai tambahan untuk menyokong platform BANQ, Globex mengumumkan bahawa kami menandatangani perjanjian pelesenan perisian dengan First Growth Funds Limited (FGF) untuk memberi kuasa kepada tawaran token keselamatan yang diatur dan dipatuhi sepenuhnya di Australia dan New Zealand. FGF adalah dana yang diperdagangkan secara terbuka yang disenaraikan di bursa saham Australia dan merupakan syarikat Pelaburan yang pelbagai yang memfokuskan pada peningkatan nilai pemegang saham dengan membuat pelaburan di pelbagai kelas aset termasuk ekuiti tersenarai, ekuiti swasta dan penawaran token.

AT: Apa yang Globex API?

BC: API Globex adalah cara untuk empat aplikasi perisian kami untuk berinteraksi secara langsung dengan Ethereum. Biasanya, jika syarikat ingin berintegrasi dengan Ethereum, mereka boleh menggunakan API sumber terbuka atau sumber pihak ketiga tetapi etos kami untuk perisian selalu mencipta sendiri penyelesaiannya. Dengan melakukan ini, jika ada masalah, kami mempunyai kawalan sepenuhnya untuk menyelesaikan masalah tersebut.

AT: Satu daripada yang tawaran yang lebih menarik di laman web anda ialah anda menawarkan ‘Turnkey Financial Portal’ yang boleh dicap ke jenama syarikat. Keupayaan apa yang akan ditawarkan oleh portal kewangan ini?

BC: Portal pembiayaan berjenama menawarkan banyak faedah. Di bahagian depan, penerbit menghadirkan proses pelaburan on-brand kepada para pelabur atau pelanggan dari awal hingga akhir, mengekalkan rasa kepercayaan dan pengalaman pengguna yang lancar. Di bahagian belakang, penerbit, dan bankir mereka, mengalami portal web yang dihoskan di mana mereka dapat menguruskan pelanggan mereka dengan selamat dan memuaskan dan laporan yang diperlukan tanpa memerlukan pengalaman IT.

AT: Baru-baru ini anda mendapat beberapa berita menarik dengan Timeless Luxury Group AG, melesenkan rangkaian perisian blockchain Globex yang lengkap untuk memberi kuasa kepada DSO-nya, adakah yang ingin anda kongsikan kepada pembaca kami mengenai perkongsian ini?

BC: Ini adalah pengumuman utama kerana ia memperlihatkan kemampuan timbunan perisian blockchain kami untuk menangani semua aspek penawaran sekuriti digital. Hubungan itu dimulakan dengan pemahaman mengenai keinginan Timeless Luxury Groups untuk mengakses modal AS bersama dengan pelabur asing dalam DSO yang mematuhi sepenuhnya dan memberikan hak kepada pelabur untuk peratusan sebarang keuntungan masa depan.

Penawaran ini menandakan tawaran pertama di Amerika Syarikat yang menggunakan Ejen Pemindahan berdaftar SEC untuk pengeluaran dan penjagaan sekuriti digital. CustodyWare dilesenkan oleh ejen pemindahan yang dilantik oleh Timeless Luxury Groups, VStock Transfer, memberikan VStock kemampuan untuk menjaga sekuriti Ethereum ERC-20 sambil mengekalkan identiti pemegang untuk memudahkan pembayaran dividen dalam dolar AS di masa depan dan pindahan lain yang Ejen Pemindahan bertanggungjawab untuk mentadbir (contohnya penangguhan, pelepasan, pemindahan, dll.).

AT: Adakah perkara lain yang ingin anda kongsikan mengenai Horizon Globex?

BC: Terdapat banyak gembar-gembur di industri ini dengan syarikat yang membuat tuntutan mengenai apa yang mereka akan “ciptakan”, atau lebih merugikan, membuat tuntutan palsu mengenai kemampuan syarikat mereka yang ada. Kami menyukai pendekatan kami untuk datang ke pasaran dengan perisian langsung dan terbukti. Dalam dua tahun, pasukan pemaju kami membina rangkaian penyelesaian perisian blockchain yang komprehensif yang menangani kitaran hidup penuh penawaran sekuriti digital yang mematuhi. Dengan input berterusan dari eksekutif syarikat teknologi, Wall Street dan syarikat awam kami yang berpengalaman, kami berhasrat untuk terus mengembangkan dan memasarkan produk yang berteknologi maju yang memberi kuasa kepada penawaran pertukaran dan sekuriti generasi berikutnya di AS dan di seluruh dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut kunjungi Horizon Globex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me