Senarai Firma Undang-Undang Cryptocurrency

Oleh kerana cryptocurrency dan teknologi asasnya semakin popular, keperluan untuk menentukan dan memahami struktur undang-undang yang mempengaruhi mereka juga kemungkinan besar akan meningkat.

Firma undang-undang yang baik adalah penting tanpa mengira bidang kepakaran perniagaan, jadi mengapa projek blockchain / cryptocurrency berbeza? Bagaimanapun, menavigasi persekitaran peraturan yang samar-samar di sekitar cryptocurrency boleh menjadi sedikit cabaran.

Di sinilah firma undang-undang crypto atau peguam crypto mula berperanan. Namun, mencari firma undang-undang yang berkelayakan dengan pengalaman yang cukup dalam industri blockchain mungkin bukan berjalan kaki di taman. Itulah sebabnya kami membuat senarai dengan beberapa firma undang-undang kripto terbaik di luar sana:

Peguam Crypto

Ditubuhkan pada tahun 2018, Peguam Crypto menampilkan senarai pelanggan yang mengagumkan dalam ruang cryptocurrency — dengan banyak projek yang tidak asing lagi bagi pembaca. Pasukan ini mempunyai dua litigator berpengalaman yang telah mencipta firma itu untuk membantu projek dan pemilik crypto menavigasi siri soalan undang-undang baru.

Berpusat di San Diego, California, laman web Crypto Lawyers menyenaraikan perkhidmatan undang-undang yang disediakan dari strategi dan persiapan proses litigasi.

MME

MME adalah salah satu firma undang-undang kripto yang paling popular dan mempunyai pasukan penasihat yang berkelayakan tinggi. Syarikat yang berpangkalan di Switzerland terkenal kerana membantu Tezos turun padang (penggalangan dana ICO terbesar), serta nama besar seperti Ethereum, dan Bancor. Rakan kongsi firma membantu pelanggan dalam semua hal undang-undang dan pakar dalam undang-undang, cukai, dan kepatuhan.

Bryan Cave Leighton Paisner

Bryan Cave Leighton Paisner adalah firma undang-undang dengan pengetahuan yang luas mengenai semua aspek pengawalseliaan mata wang maya. Untuk lebih tepatnya, firma ini memfokuskan pada bagaimana peraturan yang ada diterapkan dan bagaimana peraturan baru tersebut berpotensi mempengaruhi firma baru yang ingin memasuki perniagaan mata wang digital.

Fokus lain yang kuat untuk firma undang-undang adalah hubungan antara mata wang digital dan SEC, serta badan pengawal selia AS yang lain. Syarikat ini pakar dalam memberikan nasihat peraturan untuk reka bentuk produk dan sistem, perlesenan negeri dan persekutuan, dan hubungan strategik dengan institusi kewangan yang dikawal selia.

Crypto Lawyers Corporation

Ditubuhkan pada tahun 2017, Crypto Lawyers Corporation adalah firma undang-undang yang berpusat di California yang mengkhususkan diri dalam cryptocurrency, teknologi blockchain, dan penawaran duit syiling awal. Syarikat ini adalah tentang menawarkan penyelesaian undang-undang yang relevan untuk pelanggan mereka, meminimumkan risiko undang-undang pada semua perkara yang berkaitan dengan cryptocurrency.

Beberapa perkhidmatan terbaiknya termasuk strategi hukum untuk ICO, struktur korporat, bidang kuasa dan pendaftaran, audit hukum proyek ICO, kaunseling peraturan, dokumentasi penjualan token, dan pengajuan peraturan D.

Denton

Denton adalah firma undang-undang terbesar di dunia dan satu gergasi antarabangsa. Ini adalah firma undang-undang Kanada pertama yang bergabung dengan GLBC, Konsortium Blockchain Global Sah. Dentos menawarkan banyak perkhidmatan undang-undang bertaraf dunia yang disokong oleh pasukan penasihatnya yang berbakat dan berpengetahuan.

Beberapa perkhidmatan utamanya termasuk acara pembuatan ICO dan token, peraturan broker dan pertukaran, prosedur KYC dan AML, sekuriti, komoditi dan penguatkuasaan jenayah, analisis cukai, dan privasi dan keselamatan data.

gigi palsu

Sumber: www.dentons.com

Perkins Coie

Perkins Coie adalah salah satu firma undang-undang pertama yang terlibat dalam ruang kripto, menasihati pelanggan mengenai topik undang-undang utama seperti penggunaan Bitcoin dan kesahihan tokenisasi aset. Firma undang-undang mempunyai senarai pelanggan yang mengagumkan, mulai dari syarikat baru hingga syarikat Fortune 50.

Firma ini mengkhususkan diri dalam pelesenan penghantaran wang, pematuhan perniagaan perkhidmatan wang, program keselamatan AML dan siber, teknologi lejar terdesentralisasi, operasi perniagaan, pembentukan korporat, keselamatan privasi dan data, serta sekuriti dan komoditi.

Firma Undang-undang Njord

Sebuah syarikat Nordik, tetapi beroperasi di peringkat antarabangsa, the Firma Undang-undang Njord adalah salah satu syarikat yang paling terkenal jenis ini di wilayah Laut Nordik dan Laut Baltik. Ia mempunyai pejabat di Lithuania, Latvia, Estonia, Denmark, dan Jerman dan menawarkan pelbagai perkhidmatan undang-undang yang mengagumkan.

Firma ini pakar dalam masalah undang-undang blockchain dan cryptocurrency serta perkhidmatan perbankan dan undang-undang kewangan. Beberapa perkhidmatan utamanya termasuk peraturan perkhidmatan kewangan, hutang P2P, pembiayaan ekuiti, crowdfunding dan pelaburan, nasihat cukai dan PPN dalam domain penjualan kripto dan token, peraturan pasaran modal, dan perlindungan harta intelek.

Undang-undang Rimon

Undang-undang Rimon adalah firma undang-undang yang berpusat di AS dan Israel yang mengkhususkan diri dalam undang-undang korporat, litigasi, perkhidmatan kewangan, perkhidmatan pelanggan swasta, harta intelek, undang-undang cukai, serta isu crypto dan blockchain.

Perkhidmatan utama firma tersebut adalah peraturan kewangan, harta intelek, KYC dan AML, sistem pembayaran digital dan mudah alih, penyewaan bank, tetapi juga menyelesaikan semua masalah undang-undang yang berkaitan dengan kripto.

rimon

Sumber: rimonlaw.com

Undang-undang Royse

Undang-undang Royse adalah firma undang-undang antarabangsa dengan pejabat di Silicon Valley, San Francisco, Santa Monica, Orange County, dan di Beijing, China. Kepakaran utamanya adalah membantu merancang, menyusun, dan melaksanakan ICO. Penasihat mahir firma juga memberikan nasihat umum mengenai perniagaan cukai, dan hal-hal korporat lain, serta kajian dan analisis whitepaper, perancangan cukai, penasihat asing, dan KYC / AML.

Undang-undang Ogier

Undang-undang Ogier adalah firma undang-undang pemenang anugerah yang menyediakan perkhidmatan undang-undang ke pelbagai bidang kuasa di seluruh dunia. Ia memiliki pejabat di A.S., Eropa, dan Jepang, di mana ia menyediakan perkhidmatan undang-undang yang menarik di bidang seperti perbankan dan kewangan, korporat dan komersial, penyelesaian sengketa, dan dana pelaburan.

Walaupun syarikat itu kebanyakannya berorientasi pada syarikat yang menggunakan struktur luar pesisir, perkhidmatannya meliputi keperluan pelanggan yang melaksanakan strategi pelaburan dan peluang lain yang melibatkan cryptocurrency, teknologi blockchain, dan aset digital.

Frost Brown Todd LLC

Frost Brown Todd LLC adalah ahli Jawatankuasa Dewan Peguam Perdagangan Digital dan mempunyai pasukan khusus hanya untuk pelanggan blockchain dan crypto. Perkhidmatan teratas syarikat adalah kaunseling mengenai pematuhan undang-undang dan peraturan, sokongan litigasi, dan bantuan transaksi perniagaan.

beku coklat

Sumber: www.frostbrowntodd.com

Kata akhir

Memilih firma guaman yang tepat adalah langkah penting untuk perniagaan kripto atau blockchain yang serius. Syarikat-syarikat yang disenaraikan di bawah ini mempunyai nama yang terkenal di lapangan dan dapat membantu anda memperoleh semua pengetahuan yang diperlukan mengenai cukai, PPN, pinjaman p2p, dan pematuhan peraturan lain. Mereka juga dapat membantu anda melancarkan ICO anda sendiri dan juga memohon lesen untuk pertukaran crypto utama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me