Garpu Keras Penting untuk Terjadi pada Julai 2018

‘Hard Fork’ hanyalah perubahan protokol dari versi sebelumnya. Proses ini mengikuti perbezaan, dengan satu bahagian mengikuti jalan lama, dan versi baru (bercabang) mengikuti jalan peningkatan. Kadang-kadang garpu keras boleh digunakan pada rantai, tanpa perbezaan dibuat. Dalam kes ini, tidak akan ada duit syiling tambahan yang diberikan kepada pengguna.

Versi baru mewarisi atribut versi lama tetapi menerapkan protokol tambahan (yang boleh menjadi peningkatan keselamatan) yang diyakini dapat membuat pilihan yang lebih baik daripada versi asalnya.

Contohnya ialah garpu keras Bitcoin Cash (BCH) yang merupakan garpu Bitcoin (BTC). Bitcoin Cash membuat beberapa perubahan pada protokolnya seperti meningkatkan ukuran blok menjadi 32MB dan bukannya saiz blok 1MB yang dilaksanakan oleh Bitcoin (BTC).

Penambahbaikan ini menyebabkan banyak cryptocurrency yang kita ada sekarang – seperti Bitcoin Gold, Bitcoin Private dan bahkan Ethereum – dan semakin banyak yang muncul pada hari itu. Penting untuk diketahui bahawa tidak setiap kali garpu keras juga akan memberikan insentif kepada para pelabur, kadang-kadang hanya protokol yang ditingkatkan.

Berikut adalah garpu keras yang dijangkakan pada bulan Julai.

Ethereum Classic

Seperti yang dijelaskan oleh pasukan, pihak Ethereum Classic (ETC) adalah blockchain, komuniti, cryptocurrency yang lebih pintar, dan rangkaian yang memperluas fungsi aset digital. Di samping platform yang memudahkan orang untuk menghantar wang maya antara satu sama lain, ia juga membolehkan penggunaan kontrak pintar yang kompleks yang diatur sendiri dan tidak berubah.

Ethereum Classic (ETC) token menjalankan blockchain dan tersedia untuk pembelian / pertukaran pada pertukaran cryptocurrency utama untuk bitcoin, ethereum, dan USD.

Garpu yang dijadualkan pada 13 Julai akan menghasilkan Ethereum Emerald yang akan ditempa di blok 6,100,000.

Einsteinium

Einsteinium ditubuhkan pada tahun 2014 tetapi tidak menjadi perhatian hingga tahun 2017. Einsteinium adalah platform pengumpulan dana yang membantu menghilangkan rasuah, dan juga membolehkan komuniti global yang dapat menyokong penyelidikan saintifik dengan berkesan dan banyak lagi.

Einsteinium (EMC2) sebaliknya adalah token asli untuk platform Einsteinium. Token ini boleh diperdagangkan untuk orang lain di pelbagai pertukaran cryptocurrency. EMC2 adalah mata wang maya seperti Bitcoin yang menggunakan algoritma PoW (Proof-of-Work). Walaupun mata wang ini dibina terutamanya untuk tujuan penggalangan dana ilmiah, amal dan politik, ia dapat digunakan untuk sebarang transaksi.

EMC2 garpu dengan mengubah algoritma perlombongannya dari Skrip ke EThash. Token baru akan diedarkan kepada pemegang token dengan nisbah 1: 1.

Kemas kini: Pasukan Einsteinium menghubungi kami bahawa garpu keras untuk cryptocurrency Einsteinium (EMC2) akan muncul pada akhir musim gugur; tarikh yang tepat masih belum ditentukan.

SiaCoin

The Pelantar Sia adalah penyimpanan awan yang diedarkan yang menggunakan storan percuma yang dijamin dengan teknologi blockchain. Platform ini menggunakan penggunaan kapasiti pemacu keras pengguna di seluruh dunia, mewujudkan pasaran penyimpanan data yang boleh dipercayai dengan kos yang lebih rendah daripada penyedia storan tradisional seperti Amazon dan Apple.

SiaCoin (SC) adalah cryptocurrency rasmi rangkaian yang akan digunakan untuk membeli ruang tambahan yang diperlukan oleh pelanggan. Penyedia juga dibayar dengan cryptocurrency yang sama kerana menyediakan memori simpanan mereka yang tidak digunakan untuk rangkaian.

Garpu keras SiaCoins dijadualkan pada 1 Julai 2018.

Kredit LBRY

KREDIT PERPUSTAKAAN LBC adalah pasar bebas yang terbuka dan didorong oleh komuniti. Platform ini menampilkan filem Hollywood, pelajaran kuliah, dan kandungan media lain yang terbaik. Cryptocurrency LBRY Credits (LBC) akan mendorong aktiviti di blockchain.

Kredit LBRY (LBC) token boleh dibeli di bursa cryptocurrency Bittrex, Poloniex, Upbit, dan Cryptopia. Pada masa ini, token hanya boleh diperdagangkan untuk cryptocurrency bitcoin dan tether.

Garpu yang dijadualkan di blockchain akan berlaku pada 9 Julai 2018. Garpu akan memanjangkan berapa lama tuntutan akan sah sebelum tamat tempoh di rangkaian.

HexxCoin

The Duit syiling HXX adalah rangkaian sistem berpusat dan berasaskan blockchain yang selamat yang menggunakan algoritma PoS (Proof-of-Stake).

The HEXXCOIN (HXX) pertama kali muncul pada tahun 2015 sebagai garpu Crave, kemudian dihidupkan kembali dua tahun kemudian sebagai garpu Zerocoin (Zcoin) yang juga hancur. Pada tahun 2018, duit syiling diambil alih oleh pasukan baru yang melakukan yang terbaik, memacu projek ini ke ketinggian yang tidak dapat dibayangkan dalam waktu yang singkat. Koin tersebut berpusat pada privasi pengguna.

Pasukan di sebalik projek ini bertujuan untuk memperluas fungsi bitcoin menggunakan ciri Zerocoin. Garpu akan menghasilkan cryptocurrency baru yang disebut BitcoinZeroX (BZX). Token BZX akan dikeluarkan kepada pemegang cryptocurrency HEXX dan Bitcoin pada nisbah 1: 1.

Garpu HEXX dijadualkan pada 1 Julai 2018.

BitTube

Inilah platform yang baik yang bertujuan untuk mengambil platform penerbitan video seperti YouTube. Di platform ini, penerbit dan dapat memperoleh pendapatan pasif dari kandungan yang mereka muat naik ke platform.

The BitTube (TUBE) cryptocurrency berasal dari platform dan akan digunakan sebagai ganjaran untuk aktiviti di rangkaian. TUBE juga boleh ditukar dengan cryptocurrency lain di mana-mana pertukaran cryptocurrency yang disenaraikannya.

Dengan rangkaian diedarkan peer-to-peer, BitTube akan membantu orang-orang di seluruh dunia menggunakan hak mereka untuk bebas bersuara, mengelakkan penapisan.

BitTube (TUBE) dijadualkan melakukan garpu pada 1 Julai 2018. Garpu akan melibatkan perubahan algoritma perlombongan ke rangkaian.

Kore

The Kore platform memberi tumpuan kepada Privasi dan Keselamatan yang disasarkan untuk memulihkan undang-undang, hak asasi manusia yang kritikal.

KORE (KORE) token boleh diperdagangkan seperti cryptocurrency lain di luar sana. Pada masa ini, ia hanya dapat ditukar dengan Bitcoin (BTC) di Bittrex dan Upbit seperti yang ditunjukkan oleh coinmarketcap.

Garpu KORE akan digunakan untuk mengubah beberapa aspek asas blockchain seperti masa blok, kesukaran, ganjaran masternode, pertaruhan dan beberapa perubahan lain. Garpu dijadualkan pada 1 Julai 2018.

Penting untuk diperhatikan bahawa sebilangan garpu keras ini boleh berubah oleh masyarakat. Oleh itu, penting untuk mengikuti kemajuan pelbagai komuniti melalui platform media sosial yang berbeza untuk mengikuti kemajuan.

Kami mengesyorkan: CoinMarketCal dan KryptoCal untuk menjejaki acara yang diumumkan pada masa hadapan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me