Ulasan TradingView: Kuasai Panduan Pengguna Crypto

TradingView adalah platform grafik yang popular yang menawarkan carta untuk kedua pasaran kewangan tradisional dan juga pasaran kripto. Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai TradingView.

Apa itu TradingView?

TradingView adalah platform kewangan untuk peniaga dan pelabur. Seperti platform carta dan alat analisis lain, TradingView ingin memberikan maklumat yang mereka perlukan kepada pedagang untuk membuat perdagangan yang tepat. Dengan tujuan itu, TradingView menawarkan carta, idea perdagangan, alat analisis teknikal canggih, sebut harga masa nyata, dan banyak lagi.pandangan apa-adalah-perdagangan

Ciri utama TradingView ialah anda dapat memperoleh hampir apa sahaja pada carta platform – dari purata bergerak sederhana hingga kumpulan analisis teknikal lanjutan.

TradingView juga merupakan salah satu platform charting utama pertama yang mengintegrasikan bitcoin. Semasa pertama kali dilancarkan pada tahun 2011, TradingView menerbitkan data dan carta untuk pasaran kewangan tradisional. Namun, sejak Jun 2013, TradingView telah menyokong charting bitcoin. Syarikat itu pada mulanya menggunakan Mt. Gox untuk data pertukaran crypto.

tradingview-bitcoin-harga-carta

Hari ini, TradingView menawarkan pelbagai alat grafik untuk pelabur runcit dan institusi. Platform ini bertujuan untuk menjadi pintu masuk semua dalam satu dunia pelaburan saham, perdagangan global, dan analisis pasaran.

perdagangan-pasaran-sebut harga

Setelah menyediakan alat grafik TradingView, anda boleh mula menceburkan diri dalam perdagangan kertas secara langsung melalui platform. Uji strategi anda terhadap pelbagai keadaan pasaran sebelum anda meletakkan wang sebenar di talian.

Kemudian, setelah anda bersedia membuat pesanan sebenar melalui TradingView, anda dapat membuka akaun broker dengan salah satu dari beberapa broker yang disokong, memasukkan wang ke dalam akaun broker tersebut, dan menghubungkan akaun tersebut ke TradingView.

Walau bagaimanapun, TradingView hanya menyokong sebilangan kecil broker saham dan pertukaran cryptocurrency (hanya Poloniex yang disokong pada masa ini). Sebilangan besar peniaga menjadikan TradingView terpisah daripada broker mereka. Anda boleh menggunakan TradingView dengan mudah tanpa menyambung akaun pembrokeran.

Versi asas TradingView adalah percuma, dengan rancangan langganan antara $ 15 hingga $ 60 sebulan.

Ciri TradingView

Ciri utama TradingView merangkumi semua perkara berikut:

Jejak Pelbagai Instrumen dan Pasaran Kewangan: TradingView membolehkan anda mengesan pelbagai pasaran dan produk kewangan dari satu platform yang mudah digunakan, termasuk cryptocurrency (seperti CoinMarketCap, CryptoCompare dan CoinGecko), mata wang fiat, saham, indeks, niaga hadapan, bon, dan CFD.

tradingview-crypto-market-features

Jejak Pelbagai Subkategori: Dalam setiap kategori, TradingView menyenaraikan beberapa subkategori. Anda boleh melihat pasaran cryptocurrency individu untuk BCH, BTC, ETH, XRP, dan mata wang utama yang lain, misalnya. Anda boleh melihat subkategori untuk mata wang fiat seperti ‘minor’, ‘major’, ‘eksotik’ dan ‘Eropah’.

Jenis Stok Spesifik Sasaran: TradingView memudahkan untuk memeriksa stok dan pergerakan pasaran melalui platformnya. Walau bagaimanapun, TradingView juga mempunyai subkategori saham dalam platformnya, termasuk ‘untung teratas’, ‘topi besar’, ‘rugi teratas’, ‘paling aktif’, dan ‘paling tidak stabil’, antara kategori lain.

Pilihan Percuma dan Berbayar: TradingView mempunyai empat tahap langganan berbeza yang tersedia mulai dari percuma hingga $ 60 sebulan.

Pelbagai Indeks: TradingView memudahkan untuk melacak pelbagai indeks, termasuk indeks mata wang, S&Sektor P, indeks AS, dan indeks dunia utama.

Pasaran Hadapan: TradingView menyokong pasaran hadapan dalam pelbagai kategori, termasuk pertanian, tenaga, mata wang, logam, indeks dunia, dan kadar faedah.

Bon: Kategori bon merangkumi ‘10Y utama’, ‘Amerika’, ‘Eropah’, ‘Asia’, ‘Pasifik’, ‘Timur Tengah’, dan ‘Afrika’.

CFD: Kategori Kontrak untuk Perbezaan (CFD) merangkumi subkategori seperti pertanian, tenaga, logam, indeks dunia, dan kadar bon dan faedah.

Berfungsi pada Mana-mana Penyemak Imbas: TradingView berfungsi di mana-mana penyemak imbas tanpa pemasangan perisian tambahan.

HTML5: Alasan TradingView berfungsi pada mana-mana penyemak imbas moden adalah bahawa semuanya dikodkan dalam HTML5.

50+ Alat Lukisan Pintar: Pedagang maju boleh memanfaatkan alat lukisan canggih TradingView, yang membolehkan anda melukis hampir apa sahaja pada carta.

tradingview-crypto-drawing-tools

Pelbagai Jenis Carta: TradingView mempunyai semua jenis jenis carta dan susun atur, termasuk Renko, Kagi, garis putus, P&Carta F, dan banyak lagi.

Percubaan Percuma: Keempat-empat pakej langganan TradingView mempunyai percubaan percuma selama 30 hari.

Makluman Sisi Pelayan: TradingView dapat disesuaikan untuk menghantar makluman untuk pemberitahuan tertentu. Anda boleh mendapatkan pemberitahuan ketika pasar memenuhi kriteria set khusus anda. Anda boleh memberitahu TradingView untuk menghantar makluman kepada anda sekiranya stok Microsoft jatuh di luar saluran Bollinger Bands, misalnya, atau jika BTC turun di bawah $ 7,000. Terdapat 12 keadaan amaran berbeza yang dapat diterapkan pada petunjuk atau alat gambar.

Alat Pengimbas: TradingView mempunyai penyaring saham dan crypto. Penyaring ini adalah alat carian yang membolehkan anda menapis aset berdasarkan kriteria tertentu. Anda boleh mencari syarikat termurah yang menghasilkan paling banyak wang dengan menyaring mengikut nisbah P / E terendah, misalnya. Lebih 100+ bidang tersedia melalui penyaring.

50+ Pertukaran dan Suapan Data: TradingView disambungkan ke 50+ pertukaran dan suapan data. Platform ini mempunyai suapan data komersial profesional yang memberikannya akses langsung ke saham, niaga hadapan, semua indeks utama, dan CFD. Ini bermaksud pengguna TradingView mendapat data premium mengenai harga, jumlah dan sejarah yang disiarkan secara langsung dari pasaran Amerika Syarikat dan antarabangsa.

strategi perdagangan-petunjuk-petunjuk

Aplikasi Mudah Alih: TradingView mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Aplikasi ini membolehkan anda menyiarkan petikan masa nyata semasa dalam perjalanan, memberi respons kepada pengguna TradingView lain, dan mengakses carta yang disimpan di mana sahaja.

Rangkaian sosial: TradingView adalah salah satu alat grafik yang lebih berorientasikan sosial yang ada sekarang. Anda boleh berkomunikasi dengan pengguna lain, berkongsi strategi perdagangan, dan mengambil bahagian dalam forum TradingView. Terdapat lebih dari 8 pengguna TradingView. Beberapa pengguna diikuti oleh ratusan peniaga lain. Anda boleh mengikuti seseorang untuk mendapatkan pendapatnya mengenai pergerakan pasaran baru-baru ini, misalnya. Beberapa peniaga bahkan menawarkan kursus perdagangan atau program pendidikan melalui ruang sembang perdagangan.

tradingview-top-pengarang

Analisis Teknikal yang Disesuaikan: TradingView mempunyai 100+ kajian pra-binaan untuk analisis pasaran terperinci. Kajian ini merangkumi konsep dan petunjuk perdagangan yang paling popular.

Bahasa Pengaturcaraan Pine: Pasukan di belakang TradingView membina bahasa pengaturcaraan Pine, yang membolehkan anda membuat dan berkongsi kajian dan isyarat tersuai. Mana-mana kod kajian dapat diubahsuai dengan mudah, dan hampir semua penunjuk tersuai dapat dibuat dari awal menggunakan kod ini.

perdagangan-skrip-bahasa

Perdagangan Kertas: TradingView mempunyai sistem perdagangan kertas dengan ciri lengkap yang membolehkan anda membeli dan menjual aset dengan wang maya. Anda boleh menguji strategi perdagangan dalam pelbagai keadaan pasaran sebelum melaburkan wang sebenar.

Pilihan Carta yang boleh disesuaikan: TradingView membolehkan anda menyesuaikan carta dengan puluhan pilihan yang berbeza. Anda boleh menambah perkara asas seperti jumlah dan harga pada carta, misalnya. Anda juga boleh menambahkan ciri yang lebih maju seperti Bollinger Bands, Donchian Channels band, dan Ichimoku Lead (9, 26, 52, 26).

tradingview-chart-pilihan

Sokongan Pelbagai Broker: TradingView membolehkan anda membuat pesanan sebenar pada bila-bila masa secara langsung melalui platform dengan membuka akaun dengan broker yang disokong. Cukup masukkan wang ke dalam akaun pembrokeran itu, sambungkan akaun tersebut ke TradingView, kemudian mulakan perdagangan.

Menyokong Poloniex: Sehingga November 2019, TradingView menyokong hanya satu broker cryptocurrency – Poloniex.

tradingview-crypto-screener

Cara Menggunakan TradingView

TradingView dibuat dengan tujuan untuk mudah dan intuitif untuk pemula untuk digunakan, tetapi juga cukup kuat untuk dikuasai oleh chartists lanjutan.

Pada dasarnya, TradingView memberi anda pelbagai alat membuat peta. Kemudian, anda menggunakan alat grafik untuk membuat perdagangan yang tepat. Anda mendapat data masa nyata dan carta berasaskan penyemak imbas yang membolehkan anda membuat penyelidikan dari mana sahaja seperti mengetahui harga bitcoin atau mana-mana pasaran utama di seluruh dunia.

bagaimana-tradingview-berfungsi

Semua data TradingView dapat diakses langsung dari penyemak imbas internet moden. Tidak perlu memasang perisian apa pun (walaupun aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android tersedia).

Setelah mendaftar ke TradingView, anda boleh mula melayari pelbagai pasaran, termasuk saham, indeks, cryptocurrency, niaga hadapan, bon, mata wang fiat, dan CFD.

Anda juga boleh melihat-lihat skrip atau menerapkan skrip ke dalam carta anda sendiri. TradingView memisahkan skrip menjadi subkategori seperti pengayun, pengayun berpusat, turun naik, analisis trend, jumlah, purata bergerak, dan penunjuk Bill Williams.

pandangan bagaimana-untuk-menggunakan-perdagangan

Anda juga ingin menggunakan screener untuk mencari aset yang tepat. TradingView mempunyai screener saham, screener forex, dan crypto screener.

perdagangan-faedah

Anda boleh menggunakan screener crypto, misalnya, untuk melihat beribu-ribu cryptocurrency yang berbeza, kemudian sempitkan senarai berdasarkan penapis tertentu. TradingView mempunyai pelbagai jenis filter, termasuk filter deskriptif, asas, dan teknikal. Anda boleh menapis token digital berdasarkan subfilter deskriptif seperti jumlah dan harga, subfilter asas seperti jumlah syiling dan syiling yang diperdagangkan, atau subfilter teknikal seperti tertinggi 52 minggu.

tradingview-crypto-screener

Tidak kira pasaran apa yang anda lihat dengan TradingView, anda dapat melihat pelbagai petunjuk untuk pasaran tersebut. anda dapat melihat perubahan peratusan dalam jangka masa yang ditentukan, termasuk prestasi 1 minggu, 1 bulan, 3 bulan, 6 bulan, YTD, dan 1 tahun. Anda boleh menambahkan (secara harfiah) puluhan penunjuk lain ke setiap carta, termasuk perkara asas seperti tawaran untuk kriteria yang lebih maju seperti pengayun hebat, band Donchian Channels, dan Ichimoku Lead (9, 26, 52, 26).

analisis perdagangan-teknikal-analisis

Pada akhirnya, sama ada anda ingin melakukan analisis teknikal lanjutan di pasaran atau anda hanya ingin melihat faktor asas seperti harga dan jumlah, TradingView memudahkan anda menyesuaikan carta berdasarkan keperluan perdagangan anda.

Sementara itu, jika anda ingin melakukan perdagangan secara langsung melalui TradingView, anda juga boleh melakukannya. Anda boleh menyambungkan sebilangan kecil akaun pembrokeran ke akaun TradingView anda, kemudian melakukan perdagangan secara langsung melalui TradingView.

Pada masa ini, TradingView menyokong sekitar 20 broker yang berbeza, termasuk:

Broker Niaga Hadapan: WH-Selfinvest, AMP Global Clearing, Advantage Futures, Dorman Trading, Global, Mirus, Phillip Capital, RJO’Brien, Rosenthal Collins Group LLC, Robbins Trading, Straits Financial, Tradovate, Wedbush, dan Modalmais.

Broker Saham: Modalmais dan Alor.

Broker Forex: OANDA, FOREX.com, dan DirectFX.

Broker Kripto: Poloniex

Anda boleh mengintegrasikan broker dengan platform TradingView secara langsung, walaupun kebanyakan pengguna akan menyimpan carta TradingView mereka terpisah dari platform broker mereka.

Bagaimana TradingView Berfungsi?

TradingView mendapat datanya dari pelbagai pertukaran dan sumber di seluruh dunia. Syarikat membayar aliran data kelas komersil, kemudian berkongsi data tersebut dengan pengguna dalam bentuk carta.

TradingView juga memudahkan broker terhubung ke TradingView. Broker membina REST Web API pada pelayannya sendiri berdasarkan spesifikasi TradingView. Kemudian, platform broker disatukan dengan TradingView. Semua integrasi berlaku melalui internet berkat infrastruktur HTML5 TradingView.

Semua ini berlaku di belakang tabir dengan TradingView. Cara utama anda berinteraksi dengan TradingView adalah dalam bentuk carta dan grafik.

Harga TradingView

perdagangan-harga-harga

TradingView menawarkan empat tahap langganan yang berbeza.

Asas (Percuma)

 • 1 carta setiap tab
 • 1 peranti pada masa yang sama
 • 1 susun atur carta yang disimpan
 • Main semula bar hari, minggu minggu
 • 12 jenis carta yang boleh disesuaikan
 • 50+ alat lukisan pintar
 • Bandingkan simbol
 • 100+ penunjuk pra-bina, 8,000 penunjuk bertenaga komuniti
 • 3 petunjuk setiap carta
 • 1 amaran sisi pelayan mengenai harga, petunjuk, atau gambar
 • Iklan disokong
 • Tiada sokongan pelanggan

Pro ($ 12.95 Sebulan Dibayar Setiap Tahun / $ 14.95 Sebulan Dibayar Setiap Bulan)

 • 2 carta setiap tab
 • 1 peranti pada masa yang sama
 • 5 susun atur carta yang disimpan
 • Selang masa tersuai dan bar jarak
 • 12 jenis carta yang boleh disesuaikan
 • 50+ alat lukisan pintar
 • Bandingkan simbol
 • 100+ penunjuk pra-bina, 8,000 penunjuk bertenaga komuniti
 • 5 petunjuk setiap carta
 • 10 makluman sisi pelayan mengenai harga, petunjuk, atau gambar
 • Tiada iklan
 • Sokongan pelanggan tetap

Pro + ($ 24.95 Sebulan Dibayar Setiap Tahun / $ 29.95 Sebulan Dibayar Setiap Bulan)

 • 4 carta setiap tab
 • 2 peranti pada masa yang sama
 • 10 susun atur carta yang disimpan
 • Selang masa dan bar jarak
 • Carta Intraday berdasarkan formula tersuai (spread)
 • Intraday Renko, Kagi, Line Break, Point & Carta gambar
 • 12 jenis carta yang boleh disesuaikan
 • 50+ alat lukisan pintar
 • Bandingkan simbol
 • 100+ penunjuk pra-bina, 8,000 penunjuk bertenaga komuniti
 • 10 petunjuk setiap carta
 • 30 makluman sisi pelayan mengenai harga, petunjuk, atau gambar
 • Tiada iklan
 • Sokongan pelanggan keutamaan

Premium ($ 49.95 Sebulan Dibayar Setiap Tahun / $ 59.95 Sebulan Dibayar Setiap Bulan)

 • 8 carta setiap tab
 • 5 peranti pada masa yang sama
 • Susun atur carta disimpan tanpa had
 • Selang masa tersuai dan bar jarak
 • Selang berdasarkan kedua
 • Carta Intraday berdasarkan formula tersuai (spread)
 • Renko, Kagi, Line Break, Point dalam sehari & Carta gambar
 • 12 jenis carta yang boleh disesuaikan
 • 50+ alat lukisan pintar
 • Bandingkan simbol
 • 100+ penunjuk pra-bina, 8,000 penunjuk bertenaga komuniti
 • 25 petunjuk setiap carta
 • 200 makluman sisi pelayan mengenai harga, petunjuk, atau gambar
 • Tiada iklan
 • Sokongan pelanggan keutamaan
 • Percubaan percuma selama 30 hari disediakan untuk semua rancangan.

Tidak ada bayaran balik untuk pesanan awal (pembelian kali pertama) dan tidak ada bayaran balik untuk rancangan bulanan. Bayaran balik hanya boleh dilakukan setelah pemotongan automatik untuk pembayaran tahunan (katakanlah, selepas tempoh percubaan dan selepas pembaharuan) dalam 14 hari kalendar pembayaran.

TradingView menerima pembayaran dengan semua kad kredit utama dan PayPal. Anda juga boleh membayar rancangan tahunan melalui bitcoin.

Mengenai TradingView

TradingView berpusat di New York City dengan pejabat menengah di London, UK. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2011.

Pada tahun 2013, TradingView menambahkan carta bitcoin ke platform, dan syarikat terus menambahkan carta crypto ke platform selama bertahun-tahun.

Kata Akhir

TradingView adalah platform charting berasaskan HTML5 yang menawarkan pelbagai alat charting, fitur analisis, dan banyak lagi. Platform ini bukan sahaja salah satu platform carta paling maju yang ada sekarang, tetapi juga rangkaian sosial peniaga yang berkembang pesat. Dengan lebih daripada 8 juta pedagang dalam rangkaian, TradingView mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Secara keseluruhan, TradingView sangat sesuai untuk pedagang menengah hingga maju yang ingin meningkatkan perdagangan mereka ke tahap seterusnya. Cukup mesra pemula untuk peniaga baru tetapi mempunyai ciri canggih yang cukup untuk memastikan peniaga yang lebih berpengalaman terlibat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me