Berjaya melancarkan Blockchain dan Token ‘STRAX’ Baru, Meningkatkan Fokus pada DeFi

Oleh kerana kes penggunaan blockchain seperti sekuriti digital, platform pinjaman, dan banyak lagi, syarikat mendapati perlunya peningkatan fleksibiliti dalam rantaian blok mereka.  Stratis, syarikat Blockchain as a Service (BaaS) yang berfokus pada syarikat yang popular, telah menyedari ini dan adil diumumkan STRAX.

STRAX

Blockchain Stratis yang keluar, dan token STRAT yang berkaitan, akan diganti dengan token STRAX dan token STRAX.

Stratis mencatat pelbagai alasan yang memerlukan peningkatan / pivot ini – yang utama adalah penerapan perniagaan. Syarikat itu tidak mengeluarkan kata-kata ketika menjelaskan di mana pengangkatan ini boleh berlaku. Stratis menyatakan,

“Kami percaya bahawa platform kami menyediakan platform yang hebat untuk pengembangan dan penggunaan Smart Kontrak berasaskan DeFi”

Agar STRAX dapat merealisasikan potensinya, Stratis telah mengumpulkan pasukan yang ditugaskan khusus untuk membuat perpustakaan aplikasi DeFi.

Termasuk dalam poros ke arah DeFi ini, adalah sokongan berterusan Stratis untuk acara penjanaan modal, seperti penawaran keselamatan digital – sokongan yang dikeluarkan dalam pelancaran platform STOnya pada bulan Julai 2020.

Peningkatan utama lain yang diberikan oleh STRAX termasuk, tetapi tidak terhad kepada,

 • Interoperabiliti Ethereum
 • Sejuk
 • Oracle
 • Seg-Wit
 • Memperbaiki masa blok dan ganjaran sekatan

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai blockchain yang akan datang ini, dan bagaimana ia akan berfungsi, pastikan anda membaca pengenalan STRAX baru-baru ini oleh Stratis sendiri, SINI.  Pasukan menunjukkan bahawa peta jalan yang dikemas kini akan segera dikeluarkan.

Kes Penggunaan Token

Rangkaian blok yang berbeza menggunakan token asli dengan pelbagai cara. Mungkin ada yang tertanya-tanya apa tujuan token STRAX yang baru dicadangkan akan digunakan pada blockchain yang akan datang ini. Stratis telah memberikan kes penggunaan berikut sebagai contohnya.

 • Untuk menerima token pada rantai sisi yang boleh digunakan untuk melaksanakan kontrak pintar
 • Sebagai cagaran untuk mengendalikan masternode melalui Stratis Platform yang boleh mengakibatkan Pelanggan menerima bayaran
 • Untuk membeli rantai sampingan peribadi yang boleh disesuaikan, yang disambungkan ke blockchain Stratis
 • Ini boleh digunakan oleh pelanggan untuk menjalankan tawaran duit syiling awal mereka sendiri dari tawaran token keselamatan
 • Melanggan ICO dan STO yang dikendalikan oleh pihak ketiga tertentu menggunakan platform Stratis
 • Bayar pelbagai barang dan perkhidmatan menggunakan sebilangan kecil pemproses pembayaran pihak ketiga
 • Dari maklumat yang diberikan, nampaknya token STRAX akan menambah berat badan mereka, melayani pelbagai tujuan pada blockchain yang akan datang.

  Status – Tertunda

  Harus diingat bahawa walaupun berita STRAX menarik, pelancaran blockchain ini dalam bentuknya sekarang bukanlah sesuatu yang pasti. Agar pelancaran itu berlaku, masyarakat Stratis perlu memilih dan menyetujui perubahan yang dicadangkan. Lebih khusus lagi, suara diperlukan untuk sama ada masyarakat Stratis baik-baik saja dengan meningkatkan penawaran token. Peningkatan yang akan menyaksikan tambahan 25,000,000 token dibuat, dan akan digunakan untuk pengembangan platform.

  Diharapkan secara meluas bahawa masyarakat Stratis akan memilih perubahan ini.

  Rantai Khas

  Penciptaan blockchain baru dan lebih fleksibel, lebih sesuai dengan peningkatan sekuriti digital dan DeFi, bukanlah idea yang eksklusif untuk Stratis. Walaupun pengumuman terbaru syarikat mengandungi beberapa pendekatan unik, berikut adalah contoh syarikat lain yang juga telah mengeluarkan blockchain ‘baru-baru’.

  Polymesh oleh Polymath

  Sebagai syarikat yang identik dengan sekuriti digital, Polymath dengan cepat menyatakan bahawa blockchain, yang dibina khas untuk melayani sektor ini, adalah keperluan. Hasilnya, Polymath berkembang, dan berada di peringkat awal pelancaran, ‘Polymesh’.

  Kami sebelumnya telah melihat banyak perkara mengenai apa yang diperlukan oleh blockchain ini, dengan gambaran keseluruhan mengenai penawaran yang terdapat di SINI.

  Simbol oleh o% 09NEM

  NEM telah menjadi andalan dalam dunia blockchain selama bertahun-tahun sekarang. Ini sebahagiannya disebabkan oleh kemampuan syarikat untuk menyesuaikan diri dan berputar di sekitar rintangan dan perkembangan industri. Sama seperti Stratis dan Polymath, pasukan di belakang NEM telah memperhatikan perlunya blockchain yang dibina khusus, memberikan fleksibiliti dan sokongan yang lebih besar untuk sekuriti digital. Blockchain ini dikenali sebagai Symbol, dan dijangka dilancarkan dalam beberapa bulan mendatang.

  Kami baru-baru ini menyelesaikan wawancara eksklusif DI SINI, dengan NEM Group CIO, Dave Hogson, di mana kedua-dua Symbol dan NEM’s trajectory dibincangkan.

  Tindak Balas Pasaran

  Sekiranya satu perkara telah diperjelaskan selama beberapa bulan terakhir, apa sahaja yang berkaitan dengan DeFi akan mendapat banyak perhatian. Selalunya, ini menyebabkan kenaikan harga yang cepat – sama ada dibenarkan atau tidak.

  Kenaikan harga yang biasa dilihat tidak melarikan diri dari Stratis, kerana syarikat telah melihat token STRAT yang ada melonjak dari kira-kira $ 0,36 USD menjadi $ 0,56 USD dalam 48 jam menjelang waktu penulisan.

  Kira-kira satu bulan yang lalu, ketika NEM mengumumkan tarikh memilih untuk menerima token Symbol, syarikat itu menyaksikan kenaikan harga token yang serupa dengan yang sedang dialami oleh Stratis. Pada masa itu, token XEM melonjak dari kira-kira $ 0,09 USD menjadi $ 0,16 USD dalam jangka masa 72 jam.

  Stratis

  Ditubuhkan pada tahun 2016, Stratis beribu pejabat di United Kingdom. Di atas segalanya, Stratis berusaha untuk mengembangkan penyelesaian berasaskan blockchain untuk perusahaan, dengan tujuan menjadikan teknologi ‘sederhana’.

  Ketua Pegawai Eksekutif, Chris Trew, kini mengawasi operasi syarikat.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me