Tidak mengapa berbeza – Crypto di India

Dua tahun kebelakangan ini adalah yang paling gelap bagi pasaran cryptocurrency India, sejak larangan Reserve Bank of India (RBI), semua perkembangan yang relevan dalam industri ini harus segera dihentikan. Pada 4 Mac, setelah Mahkamah Agung mencabut perintah RBI, pasaran cryptocurrency India membangkitkan lagi perubahan drastik.

Nampaknya kepercayaan mata wang kripto kelihatan lebih cerah, dan kami gembira kerana mempunyai tiga orang yang berpengaruh tempatan untuk berkongsi lebih banyak mengenai kripto di India dengan kami!

Pertama-tama mari kita dengar dari Kashif, Pengasas Crypto Kanoon

Seperti apa budaya kripto di India?

India menyumbang 17% dalam populasi dunia, tetapi ia hanya mempunyai bahagian 1% dalam jumlah keseluruhan kripto di seluruh dunia. Orang di India melabur dalam crypto dengan mindset “chal risk le ke dekhte hain”. (Terjemahan: Mari ambil risiko.)

Orang tidak mengetahui asas-asas kuat di sebalik crypto. Di India, minat maksimum dilihat pada kumpulan umur 18-24 tahun tetapi itu juga bermaksud bahawa ukuran purata tiket transaksi berada di sisi bawah.

Bolehkah anda berkongsi beberapa aplikasi crypto yang berjaya di India?

Sehingga kini, sepertinya tidak ada aplikasi yang menyelesaikan tujuan sebenar dan diterima pakai oleh orang ramai. Terdapat beberapa pertukaran India yang mendakwa bahawa melalui aplikasi mereka anda boleh mengisi semula telefon bimbit dan DTH anda secara langsung, terdapat banyak pemain yang berusaha untuk memberi ruang pinjaman. Saya fikir kita akan melihat banyak pemain dalam ruang pinjaman pada masa akan datang.

Apa yang biasanya dilakukan orang dengan crypto di India? (Pegang atau berniaga secara berkala)?

India percaya pada perdagangan dan itulah yang dicadangkan oleh data. Peningkatan jumlah baru-baru ini menunjukkan bahawa orang India suka berniaga.

Betapa popularnya crypto di India?

Masih sangat awal untuk crypto di India, setelah penghakiman mahkamah agung ada kegembiraan. COVID19 juga mendorong orang untuk mencari alternatif dan mencari crypto telah meningkat di India. Kami mengharapkan peraturan kripto yang baik di India.

Seterusnya kita ada Tuan Crypto India untuk menjawab beberapa soalan:

Adakah terdapat ATM Bitcoin di negara anda?

Tanpa ATM. Satu dilancarkan tahun lalu tetapi ia segera ditutup.

Pada skala 1 hingga 10 (10 yang paling mudah), bagaimana anda menilai kemudahan dan kemudahan untuk orang membeli Bitcoin dengan fiat?

3 hingga 4, tidak semudah itu kerana keperluan KYC tinggi dan premium juga tinggi.

Bolehkah anda menamakan beberapa pertukaran / projek crypto yang popular di negara anda?

Bitbns, WazirX, Matic network, Coindcx

Dan kita ada Shrikar dari Blockmanity, terima kasih kerana berkongsi pendapat anda!

Betapa popularnya crypto di negara anda?

Crypto telah dan telah popular di India untuk alasan yang tidak begitu baik pada masa lalu tetapi baru-baru ini jadual telah berubah dengan Mahkamah Agung India menolak rayuan RBI untuk mengenakan larangan menyeluruh dalam perdagangan kripto.

Dengan sistem perbankan tradisional runtuh secara beransur-ansur, semakin banyak orang beralih ke crypto untuk peluang pelaburan yang lebih baik akhir-akhir ini. Oleh kerana India adalah salah satu negara yang berpenduduk tinggi di dunia, bahkan sebilangan kecil orang India yang mempercayai kripto akan lebih besar daripada populasi kebanyakan negara itu sendiri. Ringkasnya, crypto cukup popular di India tetapi masih dalam fasa baru.

Apa pandangan negara anda mengenai peraturan crypto?

RBI tidak yakin dengan peraturan kripto. Mahkamah Agung India bagaimanapun telah membersihkan udara dengan mencabut larangan perdagangan kripto.

Namun, India merancang untuk mengatur cryptocurrency, dan sedang menunggu keputusan Mahkamah Agung yang mengaturnya sebelum mengambil keputusan akhir. Pemerintah mempertimbangkan apakah mata wang maya dapat diatur oleh Reserve Bank of India, menurut orang yang mengetahui perkembangannya. Rangka kerja peraturan akan diputuskan setelah dibincangkan dengan bank pusat.

Tanyakan kepada rakan atau keluarga anda, jika mereka memilih untuk menerima 50 USD atau 1 BTC pada masa yang anda tawarkan, apakah jawapan mereka?

Pasti BTC. Saya akan menerimanya pada saat seseorang memberikan saya ini.

Bagi negara yang mempunyai pasaran yang baru muncul dan semangat pembangunan kewangannya dengan kerajaan yang mempunyai kerangka pemikiran yang semakin meningkat, sukar bagi sesiapa untuk meramalkan industri kripto di India dan betapa makmurnya masa depannya.

Ikuti OKEx Academy di Twitter jika anda mempunyai pertanyaan untuk kami:

Daftar dan deposit atau berniaga minimum 10 USDT untuk mendapatkan ganjaran 3 USDT pengguna baru!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me