Perolehi OKEx: Gunakan aset crypto anda untuk menjana pendapatan pasif di OKEx

Gambaran keseluruhan penghasilan cryptocurrency menggunakan OKEx Earn

OKEx menyediakan pelbagai cara untuk pengguna mula memperoleh cryptocurrency, baik dengan memanfaatkan tawaran Bitcoin percuma, atau dengan menggunakan perkhidmatan seperti OKEx Pool dan OKEx Loans. Walau bagaimanapun, apabila pendatang baru mencari pendapatan pasif di ruang kripto berikutan ledakan kewangan yang terdesentralisasi, OKEx Earn berfungsi sebagai lokasi sehenti untuk semua pilihan penghasilan yang tersedia di platform OKEx.

OKEx Earn kini menawarkan enam cara untuk pengguna memperoleh pendapatan pasif dalam mata wang kripto:

 • Perlombongan kecairan dengan token DeFi
 • Penjimatan
 • Deposit berjangka
 • Mempertaruhkan
 • Pinjaman C2C
 • Memperoleh DAI dengan MakerDAO

Panduan ini akan memandu anda melalui setiap produk ini dan bagaimana anda boleh mula menggunakannya.

Contents

Langkah 1: Pergi ke bahagian Dapatkan

Pergi ke laman utama OKEx dan arahkan ke Kewangan di menu atas dan klik Perolehi untuk mengakses bahagian OKEx Earn.

Langkah 2: Nyatakan pegangan aset digital anda

Pada halaman OKEx Earn, pilih Perolehi tab dan pilih cryptocurrency yang anda ada, diikuti dengan jumlah yang ingin anda komited untuk menjana pendapatan pasif.

Nyatakan aset crypto anda

Anda juga boleh memilih Pasar tab untuk melihat token yang disokong dan pulangannya dalam pelbagai perkhidmatan, seperti simpanan, simpanan dan pinjaman.

Pasaran kripto

Dalam tutorial ini, kita akan mengkaji terlebih dahulu langkah-langkah untuk memperoleh pendapatan pasif melalui perlombongan kecairan dalam protokol DeFi.

Perlombongan kecairan dengan token DeFi

Ledakan DeFi dan keperluannya untuk kecairan telah memberikan peluang baru kepada peserta pasaran untuk menjana pendapatan pasif. Pengguna kini boleh memberikan aset digital mereka ke pelbagai protokol dan memperoleh faedah dan / atau token bonus.

OKEx telah mengambil inisiatif untuk menambahkan banyak produk DeFi ke bahagian Earn untuk memudahkan pengguna dan mengurangkan halangan untuk masuk bagi mereka yang mencari peluang menjana pendapatan di bahagian yang semakin meningkat ini.

Dapatkan crypto dengan Compound

Compound, salah satu protokol pinjaman terdesentralisasi terkemuka, telah mendapat populariti meluas dalam komuniti DeFi berikutan pelepasan token tadbir urusnya, COMP. Pelepasan COMP menyebabkan perlombongan kecairan besar-besaran di ruang DeFi, di mana petani hasil berusaha mendapatkan COMP dengan membekalkan crypto mereka ke protokol Compound.

Untuk menyokong ekosistem Compound, pengguna OKEx dapat mendepositkan token berikut untuk mendapatkan pendapatan crypto pasif:

 • Token Perhatian Asas (BAT)
 • DAI
 • Ether (ETH)
 • USDC
 • Tether (USDT)
 • 0x (ZRX)

Dalam tutorial ini, kami akan melanggan untuk memperoleh USDT dan COMP dengan Compound.

Langkah 1: Langgan untuk memperoleh USDT dengan Kompaun

Pilih USDT sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian untuk memunculkan tempoh deposit, kadar bersih dan anggaran pulangan harian untuk memperoleh USDT dengan Kompaun. Kadar bersih dikira menggunakan faedah langganan dan mendapat pulangan. Klik Langgan jika anda mahu meneruskan.

Langkah 2: Bekalkan USDT anda ke protokol Compound

Masukkan jumlah USDT yang ingin anda berikan ke protokol Compound. Jumlah langganan minimum untuk USDT ialah 50. Sekiranya anda ingin melanggan Compound dengan semua baki yang ada, anda boleh mengklik Maks. Klik Teruskan untuk meneruskan.

Sahkan butiran transaksi, termasuk anggaran pulangan dan kadar bonus yang dianggarkan. Anda perlu mengakui hakikat bahawa hasil yang dianggarkan tidak mewakili hasil sebenar dan bahawa anda mempunyai akses percuma ke aset anda pada bila-bila masa. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji urus niaga yang telah diselesaikan di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian OKEx Earn.

Anda boleh mengeluarkan USDT anda bila-bila masa dengan mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan" dan kemudian mengklik Tebus untuk meneruskan.

Dapatkan crypto dengan Uniswap

Uniswap adalah protokol desentralisasi untuk penyediaan kecairan automatik di Ethereum. Baru-baru ini, Uniswap mengeluarkan token pemerintahannya, UNI.

Untuk memudahkan penyertaan pengguna di Uniswap, kami telah melancarkan produk deposit fleksibel untuk projek di OKEx Earn. Produk ini akan mengumpulkan dana pengguna untuk kontrak pintar Uniswap, membagi bayaran gas antara semua peserta.

Pengguna boleh mula memperoleh token UNI dengan meletakkan salah satu pasangan perdagangan aset digital berikut:

 • USDT – ETH
 • USDC – ETH
 • DAI – ETH
 • WBTC – ETH

Dalam tutorial ini, kami akan melanggan melalui USDT – ETH untuk mendapatkan token UNI. Ini bermaksud kita perlu memberikan USDT dan ETH kepada protokol Uniswap untuk mendapatkan UNI. Walau bagaimanapun, tidak akan ada faedah yang diperoleh daripada mata wang digital yang dibekalkan.

Langkah 1: Langgan untuk mendapatkan UNI dengan Uniswap

Pilih USDT sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian untuk memunculkan tempoh deposit, kadar APY dan anggaran pulangan harian untuk memperoleh UNI dengan Uniswap. Klik Langgan jika anda mahu meneruskan.

Langkah 2: Baca syarat untuk langganan UNI

Peniaga yang melanggan Uniswap perlu memahami dan menyedari risiko yang terlibat, dan hanya setelah mengklik saya faham adakah mungkin untuk mendapatkan UNI dengan Uniswap di OKEx, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Langkah 3: Bekalkan USDT dan ETH anda ke protokol Uniswap

Masukkan jumlah USDT dan ETH yang ingin anda berikan ke protokol Uniswap. Sekiranya anda ingin melanggan Uniswap dengan semua baki yang ada, anda boleh mengklik Maks. Baca mesej amaran di bahagian atas dan Q&Di bahagian bawah untuk jawapan kepada sebarang pertanyaan yang anda ada. Klik pada Teruskan untuk meneruskan apabila siap.

Langkah 4: Sahkan butiran transaksi

Sahkan butiran transaksi, termasuk anggaran pulangan dan bayaran perkhidmatan. Anda perlu mengakui hakikat bahawa hasil yang dianggarkan tidak mewakili hasil sebenar dan bahawa anda mempunyai akses percuma ke aset anda pada bila-bila masa. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 5: Semak transaksi anda

Kaji urus niaga yang telah diselesaikan di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian OKEx Earn.

Anda boleh mengeluarkan USDT dan ETH anda bila-bila masa dengan mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan" dan mengklik Batal untuk meneruskan.

Dapatkan crypto dengan Curve

Kebangkitan pembuat pasaran automatik, seperti Curve, telah menarik banyak minat dari komuniti DeFi. Curve adalah AMM yang terdesentralisasi yang direka untuk memudahkan perdagangan stablecoin yang rendah. Walaupun jumlah perdagangan Curve melonjak setelah terbitnya CRV token tadbir urusnya, biaya gas yang tinggi untuk menggunakan Curve telah menjadi halangan untuk penerapannya.

Untuk memudahkan penyertaan pengguna dalam Curve, kami telah melancarkan produk deposit fleksibel untuk projek di OKEx Earn. Produk ini akan mengumpulkan dana pengguna untuk kontrak pintar Curve, membagi bayaran gas antara semua peserta.

Pengguna boleh mula memperoleh faedah dan token CRV dengan meletakkan salah satu aset digital yang disokong berikut:

 • USDC
 • USDT
 • DAI
 • USD Sebenar (TUSD)

Dalam tutorial ini, kami akan melanggan melalui USDT untuk memperoleh faedah dan token CRV.

Langkah 1: Langgan untuk memperoleh CRV dengan Curve

Pilih USDT sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian untuk memunculkan tempoh deposit, kadar bersih dan anggaran pulangan harian untuk memperoleh USDT dengan Curve. Nilai kadar bersih dikira menggunakan faedah langganan, dan mengembalikan pulangan dan tidak statik. Klik Langgan jika anda mahu meneruskan.

Langkah 2: Bekalkan USDT anda ke protokol Curve

Masukkan jumlah USDT yang ingin anda berikan ke protokol Curve. Jumlah langganan minimum untuk USDT ialah 50. Sekiranya anda ingin melanggan Curve dengan semua baki yang ada, anda boleh mengklik Maks. Baca Q&Di bahagian bawah untuk jawapan kepada sebarang pertanyaan yang anda ada, dan klik Teruskan untuk meneruskan apabila siap.

Sahkan butiran transaksi, termasuk anggaran pulangan dan bayaran perkhidmatan. Anda perlu mengakui hakikat bahawa hasil yang dianggarkan tidak mewakili hasil sebenar dan bahawa anda mempunyai akses percuma ke aset anda pada bila-bila masa. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji urus niaga yang telah diselesaikan di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian OKEx Earn.

Anda boleh mengeluarkan USDT anda bila-bila masa dengan mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan" dan mengklik Tebus untuk meneruskan.

Dapatkan crypto dengan YFI

Yearn.finance adalah agregator pinjaman terdesentralisasi yang membolehkan pengguna memilih penyedia pinjaman DeFi, seperti Compound dan Aave. Pencipta protokol, Andre Cronje, mengumumkan pelepasan token tadbirnya, YFI, pada 17 Julai.

Untuk menyokong penyertaan pengguna dalam YFI, kami telah melancarkan produk deposit fleksibel untuk projek di OKEx Earn. Produk akan berfungsi seperti deposit Curve yang dijelaskan di atas, dengan sokongan untuk token berikut:

 • USDT
 • DAI
 • USDC

Dapatkan crypto dengan YFII

Berikutan hype perlombongan kecairan yang didorong oleh Compound pada bulan Jun, para petani hasil menumpukan perhatian kepada YFII, sebuah pertigaan tahun. YFII adalah platform DeFi yang bertujuan untuk membina produk berdasarkan penyediaan kecairan agregat, perdagangan leveraged, pembuatan pemasaran automatik dan banyak lagi.

Untuk menyokong penyertaan pengguna dalam YFII, kami telah melancarkan produk deposit fleksibel untuk projek di OKEx Earn. Produk akan berfungsi seperti deposit Curve yang dijelaskan di atas, dengan sokongan untuk token berikut:

 • USDT
 • DAI

OKEx merancang untuk terus menyokong DeFi

Selain memperkenalkan produk baru untuk Compound, Curve dan YFII, OKEx akan terus menyokong ruang DeFi dan lebih banyak produk akan dilancarkan pada masa akan datang. Pengguna OKEx yang berminat dengan inisiatif DeFi harus membaca terma perkhidmatan Dapatkan DeFi kami.

Penjimatan

Produk Simpanan membolehkan pengguna OKEx memperoleh faedah dengan mendepositkan aset digital mereka di platform. Aset yang disimpan dipinjamkan sebagai pinjaman margin kepada peniaga, dan OKEx kemudian mengumpulkan dan mengagihkan pendapatan faedah kepada pengguna.

Pendapatan faedah terakru setiap hari, bermula dari hari kedua deposit, dan tidak ada jumlah atau tempoh minimum untuk deposit. Pengguna boleh mengikuti langkah di bawah untuk memulakan Penjimatan.

Langkah 1: Langgan Simpanan

Dalam contoh ini, kami akan memasukkan 5 USDT ke dalam akaun simpanan kami. Untuk memulakan, anda perlu menavigasi ke bahagian OKEx Earn (seperti yang disebutkan di atas) dan klik pada Perolehi tab.

Sekarang, anda akan melihat pelbagai pilihan yang ada untuk anda, dan salah satunya adalah "Penjimatan."

Bergantung pada aset digital yang anda pilih dan jumlah yang ingin anda komited, anda akan melihat angka untuk kadar (APY) dan anggaran pulangan setiap hari. Klik Langgan jika anda mahu meneruskan.

Langkah 2: Masukkan dan sahkan butiran transaksi

Sekarang, anda perlu mengesahkan jumlah langganan dan tempoh deposit anda. Klik Teruskan setelah anda memasukkan butiran.

Anda sekarang akan melihat Perjanjian Pengguna Simpanan, membacanya dan, jika anda bersetuju, klik Teruskan untuk meneruskan.

Kaji perincian transaksi sekali lagi, dan klik Langgan untuk mengesahkan.

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji urus niaga yang telah diselesaikan di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian OKEx Earn.

Anda boleh mengeluarkan aset dalam akaun simpanan anda bila-bila masa. Sekiranya anda mahu melakukannya, anda boleh mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan." Sekarang klik Pindahkan Dana dan masukkan jumlah pengeluaran untuk meneruskan.

Deposit berjangka

Deposit berjangka membolehkan pengguna mendepositkan mata wang kripto yang mereka hasilkan dengan kadar faedah yang dipersetujui. Berbanding dengan Simpanan, pengguna perlu memilih jangka masa untuk deposit berjangka dan tidak dapat mengeluarkan cryptocurrency dalam tempoh tersebut tanpa membayar yuran.

Dalam contoh ini, kami membuat deposit berjangka 10 EOS selama 30 hari.

Langkah 1: Langgan deposit berjangka

Pertama, pilih EOS sebagai cryptocurrency di bawah "Perolehi" bahagian dan pergi ke "Deposit Berjangka" kotak dan buka menu dropdown dengan mengklik Senarai Penuh untuk melihat semua tempoh yang ada untuk deposit berjangka dengan kadar pulangan masing-masing. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langgan deposit berjangka

Langkah 2: Masukkan dan sahkan butiran deposit berjangka

Masukkan jumlah yang anda inginkan dan pilih jangka masa deposit untuk langganan. Untuk EOS, jumlah langganan minimum ialah 10 EOS.

Sekiranya anda ingin melanggan deposit berjangka dengan semua baki yang ada, anda boleh mengklik Maks. Klik Teruskan untuk meneruskan.

Sahkan maklumat urus niaga sekali lagi, termasuk tempoh deposit, dan pahami hakikat bahawa hasil yang dianggarkan tidak mewakili hasil sebenar. Klik Langgan untuk meneruskan.

Deposit Berjangka Yang Disahkan - EOS

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji transaksi yang telah selesai di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian EE OKEx.

Sekiranya anda ingin mengeluarkan cryptocurrency dalam jangka masa deposit, anda boleh mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan" dan klik Tamatkan untuk meneruskan. Walau bagaimanapun, harap maklum bahawa bayaran penalti dikenakan untuk penamatan deposit berjangka awal.

Mempertaruhkan

Staking adalah kaedah yang popular untuk menjana pendapatan pasif di ruang cryptocurrency. Dengan mempertaruhkan cryptocurrency anda, pengguna boleh mengambil bahagian dalam pengesahan blok – sama seperti yang dilakukan oleh pelombong untuk Bitcoin – pada blockchain bukti-kepentingan dan memperoleh peratusan yang ditetapkan sebagai ganjaran.

Pengguna boleh memperoleh cryptocurrency melalui penentuan saham menggunakan OKEx Earn atau OKEx Pool. Dalam tutorial ini, kami akan memandu anda melalui proses pemerolehan dalam OKEx Earn.

Langkah 1: Langganan taruhan

Kami akan menggunakan sistem v. untuk mempertaruhkan contoh ini. Pilih VSYS sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian dan pergi ke "Mempertaruhkan" untuk melihat pilihan yang ada untuk VSYS. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 2: Masukkan dan sahkan butiran untuk meletakkan

Masukkan jumlah VSYS yang dipertaruhkan. Untuk VSYS, jumlah langganan minimum ialah 100 VSYS. Sekiranya anda ingin melanggan semua baki yang ada, anda boleh klik Maks. Klik Teruskan untuk meneruskan.

Sahkan butir urus niaga seperti jumlah yang digunakan untuk mempertaruhkan dan nyatakan hakikat bahawa anda telah membaca Perjanjian Pengguna Staking dan anggaran hasil tidak mewakili hasil sebenar. Klik Langgan untuk meneruskan.

VSYS - Sahkan Staking

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji urus niaga yang telah diselesaikan di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian OKEx Earn.

Anda boleh menarik balik cryptocurrency anda pada bila-bila masa dengan mengklik ikon dokumen bawah "Tindakan" dan kemudian klik pada Tebus. Harap maklum bahawa memerlukan masa sehingga satu hari untuk memproses pemindahan kripto yang dipertaruhkan atau memperoleh faedah.

Pinjaman C2C

Pinjaman OKEx C2C adalah pasaran terbuka bagi peminjam dan pelabur untuk memberi atau mengambil pinjaman, dengan fleksibiliti dalam memilih jumlah pelaburan, tarikh penebusan, jangka masa beban, dll. Berbanding dengan deposit berjangka, pinjaman C2C memberi pengguna lebih banyak pilihan.

Dengan OKEx Earn, USDT adalah satu-satunya cryptocurrency yang tersedia untuk pinjaman C2C.

Langkah 1: Langgan pinjaman C2C

Pilih USDT sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian dan pergi ke "Pinjaman C2C" untuk mengklik Senarai Penuh untuk melihat semua tempoh yang ada dengan kadar pulangan masing-masing. Klik Langgan untuk meneruskan.

Pinjaman C2C

Langkah 2: Pilih tawaran pinjaman untuk dilaburkan

Anda dapat melihat semua tawaran pinjaman yang ada dengan kadar pulangan yang berbeza, tempoh pinjaman, pelaburan minimum dan maksimum, dll. Dalam contoh kami, kami akan memilih tawaran pinjaman dengan harga 50 USDT, dengan kadar pulangan 8.03% APY untuk jangka masa 90 hari. Klik Melabur untuk meneruskan.

Langkah 3: Masukkan jumlah langganan

Untuk pinjaman USDT C2C dalam contoh kami, jumlah minimum untuk langganan adalah 50 USDT dan jumlah maksimum adalah 500 USDT. Di bawah "Jumlah Langganan" tab, anda boleh memasukkan jumlah langganan dalam gandaan 50 (mis., 100 USDT, 150 USDT, dll.).

Langkah 4: Baca bahagian kawalan risiko

Sebelum anda memulakan pinjaman C2C, disarankan untuk membaca perincian di bawah Kawalan Risiko tab. Terdapat tiga maklumat penting dalam bahagian ini, iaitu aset yang dijanjikan, pinjaman dengan nilai dan kadar faedah lewat.

"Aset yang dicagarkan" merujuk kepada cagaran yang dipegang oleh pemberi pinjaman sebagai pertukaran wang pinjaman. Nilai cagaran merujuk kepada jumlah aset yang terkumpul untuk mendapatkan pinjaman. Apabila nilai cagaran jatuh di bawah tahap amaran, peminjam akan menerima peringatan untuk meningkatkan jumlah cagaran. Sekiranya nilai cagaran jatuh di bawah tahap likuidasi, dan peminjam gagal mengembalikan jumlah cagaran, kedudukan pinjaman akan ditutup untuk membayar pokok, faedah, dan faedah denda yang tertunggak kepada pelabur. Oleh itu, pelabur akan dapat mengumpulkan prinsipal mereka walaupun berlaku pembubaran.

"Pinjaman ke nilai" adalah nisbah pinjaman dengan nilai aset yang dibeli – nisbah LTV yang tinggi bermaksud pinjaman lebih berisiko untuk diambil. Tahap awal merujuk kepada peratusan jumlah pinjaman yang mesti ditanggung oleh wang anda sendiri. Tahap panggilan margin di sini merujuk kepada jumlah minimum USDT yang mesti dikekalkan dalam akaun margin anda. Sekiranya LTV mencapai tahap pembubaran, kedudukan pinjaman akan ditutup.

"Kadar faedah lewat" merujuk kepada kadar penalti untuk pembayaran faedah lewat.

Setelah anda mengetahui risiko yang terlibat dalam pinjaman C2C, klik Teruskan untuk meneruskan.

Sahkan butiran pinjaman C2C anda sekali lagi dan klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 5: Kaji baki pinjaman

Untuk menyemak baki pinjaman anda, pergi ke Aset Saya menggunakan dropdown "Aset" menu dari bar navigasi atas. Sekarang pilih Aset tab dan pergi ke Pinjaman untuk mengkaji baki pinjaman anda dalam USDT.

Anda dapat melihat bahawa jumlah pinjaman USDT ditunjukkan dalam "Pelaburan" ruangan.

Dapatkan DAI dengan MakerDAO

Perolehan OKEx membolehkan pengguna mempertaruhkan DAI mereka di MakerDAO untuk memperoleh minat. Jumlah minimum untuk meletakkan adalah 1 DAI.

Langkah 1: Langgan untuk mendapatkan DAI tambahan

Pilih DAI Stablecoin sebagai cryptocurrency di "Perolehi" bahagian untuk memunculkan tempoh deposit, kadar pulangan (APY) dan anggaran pulangan harian. Klik Langgan jika anda mahu meneruskan.

Langkah 2: Masukkan dan sahkan butiran transaksi

Masukkan jumlah DAI yang dipertaruhkan. Sekiranya anda ingin melanggan semua baki yang ada, anda boleh mengklik Maks. Klik Teruskan untuk meneruskan.

Sahkan butir urus niaga, seperti jumlah yang digunakan untuk mempertaruhkan, dan terima hakikat bahawa anggaran hasil tidak mewakili hasil sebenar. Klik Langgan untuk meneruskan.

Langkah 3: Semak transaksi anda

Kaji transaksi yang telah selesai di bawah "Aset Saya" di bahagian bawah bahagian EE OKEx.

Anda boleh menarik balik DAI yang dipertaruhkan kapan saja dengan mengklik pada ikon dokumen bawah "Tindakan" dan kemudian mengklik Tebus untuk meneruskan.

Bukan peniaga OKEx? Ketahui cara memulakan perdagangan.

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me