Cara membuat dan menggunakan sub akaun untuk perdagangan kripto di OKEx

Tutorial langkah demi langkah untuk perdagangan cryptocurrency di OKEx menggunakan sub akaun

Minat institusi dalam pasaran cryptocurrency meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan OKEx menawarkan pelbagai ciri untuk memenuhi permintaan pengguna runcit institusi dan maju. Salah satu ciri ini adalah fungsi sub akaun, yang membolehkan pengguna membuat akaun yang diasingkan di bawah akaun utama, atau utama mereka.

Oleh kerana institusi sering memerlukan pengurusan aset dan akses perdagangan untuk orang yang ditentukan, penggunaan sub akaun membolehkan mereka mencapainya tanpa perlu menjejaskan keselamatan akaun induk mereka.

Setiap sub akaun mempunyai nama pengguna dan kata laluan yang bebas dan dapat diberikan izin khusus. Untuk lebih melindungi aset di akaun induk, pengguna sub akaun tidak dibenarkan mengeluarkan aset secara langsung. Pengeluaran hanya boleh dilakukan setelah sub akaun memindahkan aset ke akaun induk masing-masing.

Dalam tutorial ini, kami akan membincangkan lebih banyak butiran dan langkah-langkah yang diperlukan untuk membuat dan menggunakan sub akaun perdagangan cryptocurrency di OKEx.

Bilangan sub akaun maksimum dibenarkan di OKEx

Di OKEx terdapat dua segmen pelanggan berdasarkan jumlah perdagangan dalam bentuk BTC – pengguna biasa dan pengguna VIP. Jumlah sub akaun maksimum yang dibenarkan setiap akaun berbeza untuk pengguna normal dan VIP. Walaupun pengguna biasa dapat membuat maksimum 5 sub akaun, pengguna VIP dapat membuat 10 – 50 sub akaun, bergantung pada levelnya.

Perinciannya terdapat dalam jadual di bawah:

Jumlah sub akaun yang berhak untuk pengguna normal dan VIP

Faedah menggunakan sub akaun di OKEx

Dengan penggunaan sub akaun, pengguna institusi menikmati faedah berikut:

  • Pengoptimuman portfolio perdagangan
  • Pengasingan perdagangan untuk peningkatan ketelusan
  • Bayaran perdagangan lebih rendah
  • Akses ke perkhidmatan antara muka pengaturcaraan aplikasi untuk perdagangan algoritma

Mengoptimumkan portfolio perdagangan dan meningkatkan ketelusan

Pedagang institusi boleh mendapat keuntungan daripada peningkatan organisasi dan peningkatan ketelusan ketika menggunakan sub akaun di OKEx. Contohnya, sub akaun boleh dibuat untuk memperdagangkan pelbagai kategori atau segmen syiling dan token, seperti kewangan terdesentralisasi, token pertukaran dan sebagainya.

Pengasingan aktiviti perdagangan juga berguna untuk tujuan audit dan perakaunan serta memenuhi syarat pematuhan.

Bayaran perdagangan lebih rendah

Bayaran di pasaran spot, niaga hadapan, pertukaran berterusan dan opsyen berbeza bagi pengguna biasa dan VIP. Pengguna di peringkat yang lebih tinggi menikmati yuran perdagangan yang lebih rendah, dan sub akaun boleh memanfaatkan tahap bayaran yang ditetapkan ke akaun induk.

Bayaran perdagangan spot mengikut jenis dan tahap pengguna

Sebagai contoh, jika akaun induk berada di tingkat 3 VIP sementara sub akaunnya adalah pengguna Tahap 1 yang normal, perdagangan yang dilakukan menggunakan sub akaun akan tetap dikenakan bayaran yang lebih rendah yang dibenarkan untuk akaun tingkat 3 VIP.

Akses ke perkhidmatan API untuk perdagangan algo

Akses API sangat penting untuk perdagangan algoritma, dan setiap sub akaun mempunyai API pemindahan keadaan perwakilannya sendiri (API REST). Had kadar API REST ini adalah 100 permintaan setiap 2 saat.

Selain itu, pengguna sub akaun boleh menyambung ke API soket web OKEx dan menerima pemberitahuan untuk isyarat perdagangan dan maklumat lain yang berkaitan.

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk membuat dan menggunakan sub akaun untuk berdagang di OKEx.

Langkah 1: Pergi ke bahagian sub akaun

Log masuk dari laman utama OKEx dan klik Sub akaun dari menu lungsur yang muncul dengan mengarahkan tetikus ke atas ikon profil di sudut kanan atas.

Langkah 2: Buat sub akaun

Klik + Buat Sub Akaun di sebelah kanan laman utama untuk membuat sub akaun anda. Sebagai pengguna Tahap 1, anda boleh membuat hingga lima sub akaun.

Langkah 3: Masukkan butiran sub akaun

Masukkan nama dan kata laluan masuk untuk mendaftarkan sub akaun anda dan mengesahkan keputusannya menggunakan kod SMS yang dihantar ke nombor telefon bimbit anda yang didaftarkan. Klik Sahkan untuk meneruskan.

Langkah 4: Semak perincian sub akaun

Kembali ke Sub akaun tab di halaman profil untuk menyemak butiran akaun. Anda boleh melihat status dan mengurus sub akaun anda. Sebagai contoh, anda boleh memindahkan dana, menetapkan semula kata laluan anda, mengunci sub akaun dan menyemak baki aset.

Langkah 5: Pindahkan dana ke sub akaun

Anda perlu membiayai sub akaun anda sebelum menggunakannya untuk memperdagangkan cryptocurrency.

Klik Pindahkan di halaman sub akaun. Pilih sub akaun semasa, token yang ingin anda pindahkan dan akaun pendanaan. Masukkan jumlah yang ingin anda pindahkan dan klik Sahkan untuk meneruskan.

Langkah 6: Log masuk dengan sub akaun anda

Untuk berdagang menggunakan sub akaun anda, anda perlu keluar dari akaun induk anda terlebih dahulu. Selepas itu, anda boleh log masuk ke sub akaun anda dan mula berniaga.

Langkah 7: Berdagang menggunakan sub akaun anda

Anda boleh menggunakan sub akaun anda untuk menukar mana-mana cryptocurrency di OKEx. Prosedur untuk perdagangan adalah sama seperti untuk akaun induk anda. Semasa menjual BTC untuk USDT, misalnya, anda akan memilih jenis pesanan dan memasukkan jumlah BTC untuk diperdagangkan. Apabila ditetapkan, klik Jual BTC untuk meneruskan.

Langkah 8: Semak pesanan anda

Setelah pesanan dilaksanakan, anda boleh menyemaknya di "Sejarah Pesanan" tab.

Hubungi pengurus akaun anda untuk maklumat lebih lanjut

Pengguna VIP boleh menghubungi pengurus akaun mereka untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai penggunaan sub akaun di OKEx.

Bukan peniaga OKEx? Ketahui cara memulakan perdagangan.

Ikuti OKEx pada:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me