Cara melakukan perdagangan P2P di India menggunakan OKEx

Sebagai salah satu pertukaran tempat dan derivatif cryptocurrency terbesar di dunia, OKEx adalah tempat anda boleh mempelbagaikan portfolio perdagangan anda dengan mudah dengan pelbagai instrumen perdagangan derivatif.

OKEx menyediakan perdagangan peer-to-peer dengan harga terendah, kecairan pasaran terdalam dan proses KYC terpantas kepada pengguna kami. Untuk pengguna India, OKEx P2P membolehkan anda membeli Bitcoin dan Tether dengan rupee India (INR) dengan gerbang pemindahan bank utama – seperti UPI, IMPS, Neft dan RTGS.

OKEx membolehkan pengguna desktop dan mudah alih menggunakan INR untuk berdagang kripto dan menerima akses segera ke seluruh ekosistem OKEx. Tonton video tutorial atau ikuti panduan langkah demi langkah di bawah untuk memulakan!

https://www.youtube.com/watch?v=VJ7tYc5kdxc&ciri = youtu.be

Panduan ini dimulakan dengan langkah-langkah untuk pengguna desktop.

Langkah 1: Log masuk ke akaun anda di OKEx

Pergi ke laman utama OKEx dan klik Log masuk di sudut kanan atas untuk memasukkan butiran log masuk anda.

Langkah 2: Pergi ke halaman P2P Trading

Pertama, arahkan ke Jual beli dari menu teratas di laman utama. Klik pada Perdagangan P2P di submenu untuk pergi ke bahagian perdagangan P2P.

Langkah 3: Pilih INR sebagai mata wang dan tambahkan kaedah pembayaran

Pada bahagian perdagangan P2P, klik pada menu dropdown mata wang dan pilih INR (BTC ke INR) sebagai mata wang.

Sekarang, arahkan ke atas Pengurusan di kanan atas laman utama dan klik Tetapan.

Pada halaman tetapan, pastikan itu INR adalah pilihan yang dipilih untuk "Tetapan Pembayaran" dan kemudian klik pada Tambah Kaedah Pembayaran.

Langkah 4: Mulakan transaksi

Setelah menambahkan kaedah pembayaran anda, klik Perdagangan P2P.

Anda boleh klik Jual untuk mengkaji tawaran yang tersedia untuk dijual, atau pilih Buku Pesanan untuk mengkaji semua pesanan jual beli yang ada.

Dalam contoh kami, kami akan membeli BTC dari pengiklan "Anirudh."

Pilih Pemindahan bank di dalam "Jenis pembayaran" pilihan dan kemudian klik Beli BTC untuk memulakan transaksi.

Langkah 5: Masukkan butiran transaksi

Masukkan jumlah yang anda mahu terima dalam BTC dan anda akan melihat jumlah yang ditukar dalam INR. Klik Pemindahan bank sebagai kaedah pembayaran.

Seterusnya, klik Beli BTC untuk meneruskan.

Langkah 6: Sahkan butiran transaksi dan teruskan

Untuk mengesahkan pesanan anda untuk membeli BTC, periksa "Harga," "Kuantiti," "Jumlah keseluruhan" dan "Pembayaran" ladang. Klik Teruskan untuk mengesahkan transaksi.

Anda boleh menghubungi penjual di kotak sembang di sebelah kanan halaman. Periksa maklumat mengenai "Kaedah Pembayaran," "Nama Pembayar," dan "Nombor kad bank."

Klik Saya telah membayar, langkah seterusnya sekiranya perincian di atas betul. Sahkan "Jumlah pembayaran" dan "Nama Pembayar," kemudian klik Dibayar.

Langkah 7: Semak transaksi anda

Selepas itu, anda akan melihat mesej baru di kotak sembang: “Anda telah berjaya membayar pesanan anda 200715170256205. Harap tunggu penjual melepaskan aset.”

Klik pada Pesanan di bahagian atas halaman utama untuk menyemak pesanan. Kemudian, klik nombor pesanan "200715170256205" untuk memeriksa status pesanan.

Apabila pesanan selesai, kembali ke Pesanan tab.

Klik pada Selesai untuk mengkaji semua transaksi yang telah selesai. Kemudian, klik pada nombor pesanan untuk transaksi yang ingin anda ulas.

Langkah 8: Kaji baki aset anda

Anda kemudian boleh mengklik Aset Saya untuk memeriksa portfolio crypto anda.

Klik Akaun Perdagangan, pilih P2P untuk menyemak baki BTC anda.

Untuk pengguna mudah alih, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah ini untuk menukar INR untuk crypto di OKEx!

https://www.youtube.com/watch?v=ID45n81TIqM&ciri = youtu.be

Langkah 1: Pergi ke tab Buy Crypto

Pertama, arahkan ke Beli Crypto di bahagian bawah aplikasi mudah alih.

Langkah 2: Pilih INR untuk diperdagangkan

Ketik Dolar Amerika di kanan atas dan kemudian pilih INR sebagai mata wang fiat.

Langkah 3: Periksa tetapan pembayaran

Anda kini boleh membuka P2P tab untuk perdagangan P2P.

Ketik butang menu di sebelah kiri untuk mengembangkannya dan pilih Tetapan Pembayaran untuk mengesahkan bahawa pindahan bank ditetapkan sebagai kaedah pembayaran. Kembali ke halaman perdagangan P2P dan ketuk + simbol di sudut kanan bawah aplikasi mudah alih untuk memeriksa tetapan transaksi.

Pilih Fiat ke Token untuk "Jenis," INR untuk "Fiat" dan Pemindahan bank untuk "Kaedah Pembayaran." Kemudian, ketik Jimat.

Langkah 4: Mulakan transaksi

Anda kini boleh memilih penjual untuk berdagang dengan. Dalam contoh ini, kami akan berdagang dengan penjual "Anirudh." Ketik Beli untuk memulakan transaksi.

Kami memilih Semua unit BTC untuk diperdagangkan dalam contoh ini. Ini menunjukkan semua BTC tersedia untuk unit perdagangan dan setara dalam INR. Ketik Beli untuk meneruskan.

Langkah 5: Periksa maklumat peribadi dan perdagangan transaksi

Periksa maklumat peribadi anda untuk transaksi, seperti "kaedah pembayaran," "Nama pembayar," "Nombor akaun." dan "Maklumat."

Anda boleh mengetuk Hubungi Penjual di sudut kanan atas untuk menghantar mesej yang akan memberitahu penjual.

Selepas itu, periksa maklumat perdagangan, seperti "Harga perdagangan unit," "Jumlah perdagangan," "No Pesanan." dan "Nama Penjual."

Langkah 6: Lakukan pembayaran

Sekiranya semuanya betul, pilih Bayaran telah dibuat.

Sahkan kaedah dan jumlah pembayaran sekali lagi, kemudian ketik Bayaran telah dibuat.

Langkah 7: Transaksi selesai

Ketik pada logo rekod transaksi di sebelah kanan dan anda akan melihat transaksi di bawah tab yang belum selesai, bersama dengan anggaran waktu ketibaan.

Setelah transaksi selesai, anda akan melihat mesej ini: "Aset telah dipindahkan ke akaun fiat anda."

Langkah 8: Semak urus niaga

Urus niaga anda sekarang akan muncul di bawah Selesai tab.

Anda juga boleh kembali ke bahagian perdagangan P2P dan membuka tetapan untuk memilih Aset Saya dan semak baki akaun P2P anda.

Anda kini berjaya membuat transaksi di OKEx!

Meja OTC untuk pasaran India

OKEx akan melancarkan meja OTC di India untuk menyediakan kumpulan kecairan yang lebih mendalam kepada pedagang India dan cara yang lebih peribadi dan efisien untuk melakukan perdagangan pesanan besar. Lebih banyak maklumat akan diumumkan tidak lama lagi.

Dompet yang selamat adalah keutamaan kami

Mata wang kripto yang anda beli di platform OKEx P2P dikreditkan terus ke dompet OKEx anda untuk diperdagangkan di semua pasaran dan bursa OKEx. Keselamatan duit syiling anda di dompet OKEx adalah perkara terakhir yang perlu anda bimbangkan – dan dengan akaun OKEx, anda mempunyai dompet bertaraf institusi yang boleh anda gunakan.

Perdagangan P2P untuk pengiklan

Sebagai pengiklan, anda boleh membuat tawaran beli / jual anda di platform OKEx P2P dan minta mereka diiklankan kepada pengguna sasaran anda secara percuma. Selain itu, perkhidmatan escrow juga percuma untuk pengiklan dan pengguna.

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me