Bagaimana untuk berdagang di OKEx DEX

Pertukaran yang terdesentralisasi telah mendapat daya tarikan dalam komuniti crypto berikutan ledakan kewangan yang terdesentralisasi pada tahun 2020. Pada bulan Julai tahun ini, DEX set rekod tertinggi dalam jumlah dagangan $ 4.3 bilion – meningkat 174% berbanding bulan Jun.

Pertukaran yang terdesentralisasi berfungsi sebagai platform perdagangan aset dan memainkan peranan penting dalam menyediakan kecairan kepada ekosistem DeFi. Dalam usaha berterusan OKEx untuk memupuk pertumbuhan ekosistem DeFi, kami telah melancarkan testnet OKEx DEX untuk menawarkan pengalaman perdagangan yang lancar dan terpusat kepada pengguna kami.

Sekiranya anda ingin belajar bagaimana memperdagangkan cryptocurrency di bursa terdesentralisasi, panduan ini akan membantu anda memulakan OKEx DEX.

Apa itu OKEx DEX?

OKEx DEX adalah pertukaran terdesentralisasi yang dikuasakan oleh blockchain kami sendiri, yang disebut OKExChain. OKExChain adalah sekumpulan rantai terbuka awam sumber terbuka yang bertujuan untuk mempromosikan aplikasi komersial berskala besar. Sebagai aplikasi pertama di OKExChain, OKEx DEX menawarkan platform perdagangan tanpa sempadan tanpa sempadan dengan ciri-ciri berikut:

  • Keselamatan: Algoritma keluk elips Secp256k1 diguna pakai untuk menyediakan persekitaran yang sangat selamat untuk OKEx DEX.
  • Bukan kustodial: Pengguna mempunyai akses dan kawalan penuh ke atas aset dan dompet mereka.
  • Pemadanan pesanan: OKEx DEX menggunakan a lelong panggilan mekanisme, memastikan bahawa pasangan perdagangan hanya mempunyai satu harga yang diperdagangkan dalam satu blok.

Pengguna menikmati pengalaman perdagangan yang lebih lancar dan yuran perdagangan yang lebih rendah ketika berdagang di OKEx DEX. Berbanding dengan blockchain awam seperti Ethereum, OKExChain memberi tumpuan untuk menyediakan infrastruktur yang lebih baik dan berdedikasi untuk berdagang DApps dan DEX. Ini secara langsung membawa kepada kos yang lebih rendah untuk pemaju menggunakan DApps perdagangan mereka dan secara tidak langsung membawa kepada yuran perdagangan yang lebih rendah untuk pengguna.

Ikuti langkah di bawah untuk memulakan perdagangan di OKEx DEX.

Langkah 1: Log masuk ke akaun OKEx anda

Pergi ke laman utama OKEx dan klik Log masuk di sudut kanan atas untuk memasukkan butiran akaun anda.

Langkah 2: Buka testnet OKEx DEX

Navigasi ke Perdagangan di menu atas di laman utama OKEx dan pilih DEX Dagangan bawah "Tempat" untuk membuka testnet OKEx DEX.

Langkah 3: Buat dompet OKExChain anda

Anda perlu membuat atau mengimport dompet sebelum anda boleh memulakan perdagangan di OKEx DEX. Tatal ke bawah ke "Permulaan pantas" bahagian halaman OKEx DEX dan klik Buat dompet bawah "1. Buat dompet OKExChain."

Seterusnya, anda perlu membuat kata laluan dengan sekurang-kurangnya 10 aksara. Kata laluan perlu memasukkan sekurang-kurangnya huruf besar, huruf kecil dan angka. Setelah anda menyedari bahawa OKEx DEX tidak akan menyimpan kata laluan atau data yang berkaitan, klik Seterusnya untuk meneruskan.

Langkah seterusnya akan membolehkan anda menjana dan memuat turun / menyimpan frasa mnemonik anda. Klik saya faham untuk meneruskan. Setelah membuat sandaran frasa mnemonik anda di lokasi yang selamat, klik Saya telah menyalinnya. Perakui sekarang untuk meneruskan.

Lakukan pengesahan frasa mnemonik pada langkah seterusnya dan klik Sahkan.

Selepas pengesahan, anda boleh memeriksa dan menyimpan kunci peribadi anda. Harap maklum bahawa pengguna bertanggungjawab sepenuhnya untuk melindungi dan melindungi kunci peribadinya.

Langkah 4: Tuntut token ujian DEX anda

Pengguna boleh menuntut token ujian percuma sebelum mereka dapat mencuba OKEx DEX.

Anda boleh melayari halaman tuntutan dari halaman OKEx DEX dengan mengklik Dapatkan mata wang pengujian atau dengan mengklik pautan ini.

Sekarang, anda perlu memasukkan alamat dompet OKExChain anda (yang anda buat pada langkah sebelumnya) dan klik Sahkan untuk menerima token ujian anda.

Langkah 5: Kaji baki aset anda

Anda kini boleh membuka papan pemuka perdagangan DEX dari halaman utama dengan mengklik Mula berniaga atau dengan melayari pautan ini.

Pada skrin ini, anda boleh mengarahkan kursor ke atas Dompet di sudut kanan atas dan klik Baki Aset untuk melihat token ujian anda.

Semua pengguna menerima 1 testnet Bitcoin (TBTC), 1,000 testnet OKB (TOKB), 1,000 token testnet OK (TOKT), 100 testnet USDK (TUSDK) – seperti yang ditunjukkan di bawah.

Langkah 6: Mulakan transaksi

Untuk memulakan perdagangan dengan token ujian ini, pergi ke papan pemuka perdagangan OKEx DEX dan pilih pasangan perdagangan dari bar atas untuk memulakan transaksi. Untuk tutorial ini, kami memilih "TOKB / TUSDK."

Langkah 7: Masukkan butiran transaksi dan teruskan

Dalam contoh ini, kami menggunakan TUSDK untuk membeli TOKB. Anda boleh memasukkan butiran transaksi di sudut kanan bawah halaman perdagangan dan klik Beli TOKB untuk meneruskan.

Seperti ditunjukkan di bawah ini, kami membeli 10 TOKB dalam contoh ini dengan menetapkan pesanan had pada 4.177, yang bermaksud kos untuk membeli 1 TOKB adalah 4.177 TUSDK. Jumlah kos pesanan kami adalah 41.77 TUSDK.

Akhirnya, anda perlu memasukkan kata laluan untuk dompet anda (yang anda buat sebelumnya) untuk mengesahkan transaksi.

Langkah 8: Semak transaksi anda

Pergi ke Baki Aset daripada "Dompet" senarai juntai bawah di menu atas dan pilih Rekod Transaksi untuk mengkaji transaksi yang telah diselesaikan.

Bina DEX anda sendiri

Selain berdagang di OKEx DEX, anda boleh membina pertukaran terdesentralisasi anda sendiri melalui OpenDEX. Dikuasakan oleh OKExChain, OpenDEX membolehkan pemadanan on-chain penuh dan pengurusan buku pesanan on-chain menjadikan maklumat pemadanan lebih telus.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai OpenDEX, rujuk artikel ini.

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me