Di mana dan Bagaimana Membeli Kin | Tutorial Langkah demi Langkah

Tahun lalu, aplikasi pesanan Kik, yang dimiliki oleh syarikat yang berpangkalan di Kanada Kik Interactive, melancarkan cryptocurrency mereka sendiri, yang disebut KIN. Pada masa ICO, KIN mengumpulkan lebih daripada $ 50 juta dolar (lebih daripada 160,000 ETH) – kemungkinan didorong oleh pelabur yang teruja dengan pangkalan pengguna berjuta-juta orang Kik.

Dengan token tersebut, pasukan Kik dan KIN mencipta ekosistem perkhidmatan digital baru; aset digital ini digunakan untuk memberi ganjaran kepada pembangun untuk perkhidmatan dan, pada tahap tertentu, pengguna kerana mereka menggunakan perkhidmatan ini (seperti pemain).

AdobeStock 220858839

Tahun ini, cryptocurrency telah mendapat tarikan berikutan pelancarannya yang pertama aplikasi mudah alih, dan dompet crypto. Duit syiling ini, yang pada waktu akhbar sekitar $ 0,0000830 dengan kapitalisasi $ 62,094,564, adalah “must have” dalam beberapa rancangan pelabur kerana kemampuannya untuk menembusi pangkalan pengguna mudah alih dengan cepat.

Tetapi bagaimana anda membeli KIN?

1. Dapatkan Dompet KIN

Pada 17 Julai 2018, Kin Foundation, firma di belakang KIN mengumumkan pelancaran dompet KIN, Kinit Beta, yang kini boleh didapati di Google Play Store. Walau bagaimanapun, Kinit belum bersedia untuk menjadi dompet KIN sepenuhnya kerana ia tidak dapat menerima token ERC-20 yang dibeli di bursa.

Oleh itu, kerana KIN dibina di blockchain Ethereum, anda boleh menggunakan MyEtherWallet yang menyokong duit syiling yang dibina di blockchain Ethereum. Memiliki dompet KIN akan membolehkan anda menyimpan token KIN, ia juga akan memberikan anda alamat (biasanya berlabel, Alamat Anda / Saya) alamat ini akan membolehkan anda menerima token.

Anda boleh membaca panduan lengkap kami di MyEtherWallet (“MEW) di sini. Pastikan anda mengikuti semua langkah keselamatan terkini yang disarankan oleh laman web ini.

2. Beli Ethereum

Pada masa ini, anda hanya dapat membeli KIN dengan beberapa mata wang; tidak ada USD atau EUR. Untuk mendapatkan KIN, anda perlu membeli ETH, BTC, atau XLM (Stellar) dan menukarnya. Dengan jumlah dagangan yang paling mudah diakses, kami mengesyorkan membeli Ethereum yang akan anda gunakan untuk memperdagangkan KIN.

ETH disenaraikan untuk pembelian fiat di banyak bursa yang diketahui; yang paling mudah dilayari ialah Coinbase, Gemini, atau Kraken. Anda tidak memerlukan dompet ETH kerana anda akan memindahkan ETH anda ke bursa baru untuk diperdagangkan KIN dengan segera.

3. Daftar Untuk IDEX

KIN tersedia untuk diperdagangkan di beberapa bursa, yang dapat anda lihat di sini (disenaraikan mengikut jumlah). Ini bukan pertukaran utama (satu kritikan terhadap KIN, tetapi juga bidang di mana ia boleh berkembang).

Kami mengesyorkan (mulai September 2018) untuk menggunakan IDEX atau HitBTC untuk perdagangan anda. Dalam artikel ini, kami akan memberi tumpuan kepada IDEX.

Jadi, langkah seterusnya adalah menuju ke IDEX laman web rasmi, di mana anda boleh mendaftar dengan membuat dompet baru. Sekali lagi, baca dan fahami syaratnya dan pastikan data anda selamat dan terjamin. Anda akan diminta memuat turun fail Keystore dan setelah memuat turun fail Keystore dan anda menerima kunci peribadi ke dompet anda, kembali ke dompet anda dan buka kunci dompet anda menggunakan fail Keystore yang anda muat turun.

Anda kini boleh pergi ke profil anda, klik ‘Wallet’ dan cari Ethereum supaya anda dapat menyalin alamat ke papan keratan anda. Ini adalah alamat tempat anda menghantar Ethereum (ETH) anda. Apabila anda menghantar Ethereum anda dari dompet peribadi anda atau dari bursa anda membelinya ke alamat yang disalin, ia akan muncul di laman ‘My IDEX Balance’.

4. Tukar ETH untuk KIN

Seterusnya, di halaman utama, anda boleh mencari KIN dalam senarai di mana IDEX telah meletakkan semua syilingnya yang boleh diperdagangkan. Klik pilihan KIN dan ia akan membawa halaman baru di mana anda kini boleh menukar KIN dengan Ethereum yang anda terima. Untuk melakukan ini, anda boleh membeli dengan harga semasa yang tersenarai di carta JUAL (iaitu seseorang telah menawarkan untuk menjual KIn pada harga) atau anda boleh memasukkan harga anda sendiri dan membuat rancangan ‘BELI’ untuk ETH anda. Untuk pemula, kami mengesyorkan untuk menggunakan harga yang diberikan oleh pertukaran, yang seharusnya merupakan harga terendah yang telah ditentukan oleh seseorang untuk menjual JUALAN.

Untuk melakukan ini, cukup klik ‘Market’ di dropdown di IDEX. Kemudian masukkan berapa banyak KIN yang anda ingin beli. Ini akan memberitahu anda jika anda telah mencuba membeli lebih banyak daripada ETH anda yang membolehkan anda berniaga. Dan di atas kotak dagangan, pertukaran akan menunjukkan baki ETH anda yang tinggal.

Anda boleh memeriksa Dompet anda (butang kanan atas) untuk memastikan KIN anda telah melalui.

AdobeStock 222424582

5. Hantar KIN Ke Dompet Anda

Penting untuk diperhatikan bahawa beberapa pertukaran tidak akan mengandungi KIN untuk anda. Contohnya, jika anda mengirim duit syiling anda ke bursa seperti Coinbase, mereka akan hilang. Apabila anda telah mengikuti langkah-langkah yang diberikan untuk berjaya membeli duit syiling KIN, mereka akan tertera di ‘Baki IDEX saya.’ Sekiranya anda ingin memindahkan duit syiling ini ke dompet peribadi anda, tekan ‘Tarik’ dan ikuti langkah-langkah untuk mengeluarkan duit syiling KIN anda dari IDEX ke dompet anda, yang anda buat di Langkah Satu.

Pada ketika ini, anda harus mempunyai token KIN yang kini boleh anda hantar ke dompet anda di MyEtherWallet. Jangan hantar ke Aplikasi Kinit anda (mulai sekarang), tetapi anda boleh menggunakan aplikasi Kinit untuk mendapatkan lebih banyak KIN (bukan KIN berasaskan Ethereum)

Gambar ihsan SNB

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me