13 Pengumpul Berita Cryptocurrency Terbaik

Oleh kerana pasaran cryptocurrency terus berkembang, pelabur, peminat dan peniaga crypto perlu mengikuti apa yang berlaku di sekitar pasaran hampir dalam masa nyata. Cara paling pasti untuk mencapainya adalah dengan mengikuti berita cryptocurrency.

Tetapi terdapat ratusan aktiviti cryptocurrency yang dilaporkan dalam tempoh 24 jam; dari peraturan, penipuan, peluang pelaburan, koin kripto baru dan lain-lain. Untuk membantu menapis, pengumpul berita cryptocurrency telah muncul. Ini adalah laman web atau platform yang menyenaraikan tajuk utama tentang apa yang berlaku di dunia crypto serta pautan ke artikel berita sebenar di laman web pihak ketiga.

Di bawah ini kita akan melihat 14 pengumpul berita cryptocurrency terbaik.

1. CryptoPanic

Agregator terbaik yang kami dapati di pasaran adalah CryptoPanic. Pada satu skrin, pelawat dapat melihat berita dari seluruh kriptosfera dan betapa baru berita itu.

Dihidupkan CryptoPanic, pembaca boleh menyusun berita dalam kategori seperti ‘bullish’ atau ‘meningkat’ untuk melihat berita positif dari projek koin dan crypto. Pengguna juga boleh mendaftar dan mengisi portfolio mereka untuk menyusun berita berdasarkan koin yang mereka “hodling” – atau projek yang mereka minati.

Cryptopanic mempunyai lebih banyak ciri termasuk bar carian yang kuat, ciri pada tinjauan pendapat, dan bar sisi yang merangkumi semua harga dan pergerakan duit syiling utama.

Kami periksa CryptoPanic setiap hari untuk memahami apa yang berlaku dalam ekosistem ini. Mana-mana pelabur crypto yang serius mempunyai penanda buku CryptoPanic dan kembali sekurang-kurangnya beberapa kali setiap hari untuk melihat apa yang berlaku.

logo panik crypto

2. CryptoGoat

Laman web ini menyediakan platform yang mudah dan bersih bagi mereka yang ingin mengikuti perkembangan apa yang berlaku di kalangan cryptocurrency dan blockchain. Untuk memastikan hanya berita yang berkualiti dan boleh dipercayai sampai kepada pengguna, CryptoGoat hanya menampilkan penerbit teratas. Mereka termasuk AMBcrypto, blokt, chepicap, CoinDesk, NewsBTC, Zycrypto, Finance Magnates, antara laman berita cryptocurrency / blockchain terkemuka yang lain.

Platform ini tidak menampilkan suapan berita dari platform media sosial seperti Reddit atau Twitter. Bagi mereka, ini akan menjadi pendua kerana mereka percaya, platform media sosial bertindak sebagai penyusun berita.

Selain itu, CryptoGoat tidak menawarkan peluang untuk menyaring berita bergantung kepada contohnya, duit syiling, atau kategori dll. Menggabungkan sumber berita adalah cara terbaik untuk membantu pengguna mendapatkan gambaran umum mengenai apa yang sedang berlaku di kriptosfera.

Untuk mempunyai kedudukan yang tidak berat sebelah semasa mengumpulkan berita, CryptoGoat tidak memberikan cadangan di mana-mana laman berita yang diketengahkan dan ia tidak memberikan kandungannya sendiri sama ada percuma atau berbayar.

3. Coinna

Ini adalah satu lagi platform agregator berita crypto yang hebat. Ia mengumpulkan berita dari sumber berita mata wang maya yang mapan dan memaparkan pautan pada titik pusat. Beberapa tempat yang mendapat berita dari platform ini termasuk Bitsonline, CoinCodex, Finance Magnates, antara penerbit teratas yang lain.

Untuk menyelamatkan pembaca dari kesibukan mendapatkan berita terkini, platform ini mempunyai tema hitam putih. Antara ciri utama Coinna adalah bahagian Berita lalai yang memaparkan berita semasa mereka mengalir masuk. Catatan lama diturunkan dalam barisan dengan catatan baru menduduki kedudukan teratas.

Ia juga dilengkapi penapis yang membantu pembaca memilih antara topik seperti Bitcoin, blockchain, crypto mining, duit syiling individu, dll.

Laman web mempunyai bahagian yang ditujukan untuk perdagangan atau aspek cryptocurrency / blockchain lain yang dikemas dalam bentuk tutorial. Walau bagaimanapun, artikel di bahagian ini berasal dari laman web crypto / blockchain yang terkenal.

Coinna mempunyai bahagian Coinbase sahaja yang menyimpan apa sahaja dan semua yang berkaitan dengan Coinbase, pertukaran kripto dan dompet terkemuka yang disediakan di Amerika Syarikat.

Bahagian lain yang terkenal di laman web ini adalah bahagian yang mengumpulkan maklumat mengenai tawaran duit syiling awal dan permulaan yang sedang mempersiapkan atau baru-baru ini memperkenalkan perkhidmatan atau produk di dunia crypto.

4. FAWS

Ini adalah agregator berita cryptocurrency yang unik. Lebih dari itu, mengumpulkan apa yang berlaku di sekitar mata wang kripto, ia juga memberi amaran harga koin, portfolio, dan pemeriksaan harga duit syiling.

Ini menjadikannya platform sehenti untuk semua cryptocurrency. Selain dari laman web kripto CoinDesk, CoinTelegraph, dan Bitcoin.com, FAWS sumber berita dari 37 sumber utama lain.

Semasa melayari platform, anda akan pertama kali menemui halaman berita. Dari halaman, anda boleh mencari apa sahaja yang anda mahu teruskan. Ini boleh terdiri dari cryptocurrency individu hingga siaran akhbar. Untuk bahagian syiling, FAW mengagregat harga syiling dari bursa cryptocurrency teratas seperti Gemini dan Poloniex. Ia juga memperoleh maklumat dari CoinMarketCap, platform agregator harga crypto terkemuka.

FAWS memahami bahawa portfolio merangkumi duit syiling digital yang berbeza, oleh itu, ia mempunyai bahagian portfolio di mana pengguna dapat membawa semua aset mereka dan platform memberi mereka anggaran tentang berapa nilainya dari segi kekayaan digital yang dimiliki.

5. CoinSpectator

Di sini, pelabur dan peniaga dipersilakan untuk memerhatikan harga dan berita kripto. Platform ini mengambil maklumat dari laman web cryptocurrency terbang tinggi yang lain.

Untuk harga cryptocurrency, CoinSpectator hanya menampilkan harga enam belas syiling teratas berdasarkan permodalan pasarannya.

Selain itu, laman web memberikan maklumat mengenai projek crypto yang akan dilancarkan dalam masa terdekat. Tidak seperti platform agregator berita lain, CoinSpeaker menampilkan suapan berita dari platform media sosial, misalnya Twiter. Ia juga menampilkan maklumat mengenai ICO sama ada sedang berjalan atau tidak lama lagi akan dilancarkan.

Untuk membantu anda terus diperbarui di mana sahaja, platform memberi anda pilihan untuk menerima senarai terkini mengenai apa yang berlaku secara langsung di peti masuk anda.

logo duit syiling

6. Ccowl

Ccowl adalah laman web yang disusun dengan baik untuk membantu pembaca menavigasi dengan mudah dari berita crypto ke harga dan kembali. Untuk berita tersebut, platform ini mengambil berita dari hanya laman web berita crypto terbaik. Sebagai contoh, pada Ccowl, anda akan mendapat berita dari CoinDesk, NewsBTC, CCN, Bitcoin.com antara lain.

Laman web ini menyediakan indeks cryptocurrency sendiri yang membantu memberikan gambaran keseluruhan gabungan permodalan 50 cryptocurrency. Walau bagaimanapun, untuk memberikan jujur, indeks tidak menampilkan cryptocurrency teratas, Bitcoin. Ini membantu pembaca untuk mempunyai pengetahuan yang tidak berat sebelah mengenai prestasi pasaran cryptocurrency pada masa tertentu, sekilas.

Platform ini mempunyai amaran perubahan pangkat yang menunjukkan sama ada cryptocurrency telah menukar pangkatnya. Di sini, dua puluh lima cryptocurrency dipantau. Harga pelbagai cryptocurrency yang dipantau di platform berasal dari Kraken, HitBTC, Binance, Bittrex, Poloniex, dan Bitfinex yang semuanya merupakan pertukaran cryptocurrency yang dihormati.

Untuk permodalan pasaran keseluruhan, Ccowl menggunakan CoinMarketCap untuk mengambil bekalan semua syiling yang disenaraikan dan mengalikannya dengan kadar yang ditawarkan oleh bursa.

7. CryptoCoin

Ini adalah satu lagi agregator berita kripto terkenal yang telah wujud sejak akhir tahun 2014. Laman web ini menawarkan kemas kini berita dari pelbagai platform berita cryptocurrency. Ia juga melayani mereka yang berminat dengan teknologi yang menyokong cryptocurrency, Blockchain.

CryptoCoin menawarkan keupayaan carian dan bahagian untuk tawaran duit syiling awal yang kini dibuka untuk pelabur ditambah dengan syiling baru di pasaran. Untuk bahagian berita, platform membolehkan pengguna menapis menggunakan parameter seperti duit syiling tertentu, tahun, bulan, dll.

Tidak seperti platform lain yang telah kita bincangkan setakat ini, CryptoCoin mempunyai bahagian khusus untuk e-buku berkaitan crypto dan blockchain ditambah dengan pilihan muat turun.

Untuk memastikan pengguna terus terlibat, ia mempunyai bahagian ‘Tahukah Anda?’ Di mana ia memberikan fakta menarik tetapi maklumat mengenai cryptocurrency. Pengguna juga boleh mengemukakan soalan atau mencari jawapan untuk pertanyaan mereka di bahagian ‘Soalan Lazim (Soalan Lazim)’.

Untuk meningkatkan lagi penglibatan pengguna, CryptoCoin membolehkan pengguna mencadangkan mata wang maya untuk ditambahkan di platform.

8. CoinLive

Platform ini muncul sebagai laman web masuk ke laman web ketika mencari senarai analisis dan berita pasaran cryptocurrency masa nyata. Dari laman webnya, CoinLive dilaburkan secara mendalam untuk menyediakan lebih banyak daripada berita mata wang maya. Bahagian berita cryptocurrency senang digunakan. Ini merangkumi berita dari platform berita crypto teratas dan termasuk ICO yang baru dilancarkan atau merancang untuk dilancarkan dalam masa terdekat.

Di platform, anda akan menemui wawancara video dan analisis dan tinjauan pasaran terperinci dan profesional. Platform ini mengalu-alukan sumbangan daripada peniaga dalam bentuk pandangan, analisis atau tesis. Ini dilakukan dengan bergabung dengan gerakan crowdsourcing platform.

Dengan pendekatan sedemikian, platform ini bertujuan mendorong penggunaan cryptocurrency dengan memberikan berita, analisis pasaran dan sumbangan daripada pedagang yang telah mengalami crypto secara langsung. Dengan berbuat demikian, seseorang yang menguji perairan cryptocurrency dapat memahami pasaran dengan lebih baik.

logo agregator koin

9. CoinLib

Lebih daripada sekadar berita mata wang digital segar, CoinLib memberikan amaran, carta, data duit syiling individu, dan portfolio. Semua ini diambil dan dipaparkan dalam masa nyata dan boleh diakses secara percuma.

CoinLib membezakan dirinya daripada laman agregator berita cryptocurrency lain dengan membenarkan pengguna mengumpulkan portfolio yang dapat mereka jejak. Portofolio ini juga boleh merangkumi cryptocurrency yang tidak anda pegang tetapi anda berminat untuk mengetahui bagaimana kinerjanya di kalangan rakan sejawatnya.

Laman web ini menyediakan bahagian di mana pengguna dapat melihat kedudukan yang diduduki oleh cryptocurrency yang berlainan dan diberi amaran tentang perubahan sekiranya satu cryptocurrency melepaskan yang lain dari kedudukannya. Selain itu, CoinLib membolehkan pengguna mengaktifkan ‘mod malam’ yang bermula dengan tema gelap yang meningkatkan keterlihatan kandungan laman web ini.

Dengan CoinLib, anda boleh memilih cryptocurrency dan pengakap individu untuk harga terbaik di pasaran. Ini difasilitasi oleh alat Penjelajah Harga Terbaik yang tertanam di laman web.

10. Papan Terbalik

Laman web ini dilahirkan pada tahun 2018 dan menawarkan campuran berita cryptocurrency dan berita berkaitan teknologi lain. Flipboard menggunakan pendekatan unik kerana ia mempunyai podcast, terobosan, pendapat, pendapat pakar dan pelbagai berita berkaitan kewangan lain.

Flipboard juga memberi cadangan mengenai buku dalam pelbagai bidang. Juga, dengan Papan Terbalik, terdapat bahagian eksklusif di mana rakan sepasukan anda dapat mengakses dan berkongsi kandungan dan tindakan. Platform ini boleh diakses di desktop dan telefon bimbit. Walau bagaimanapun, untuk melihat lebih baik berita cryptocurrency yang berada di bawah bahagian teknologi, versi desktop platform adalah yang terbaik.

Sekiranya anda tidak mahu sentiasa berada di platform untuk berita crypto terkini, tetapi anda masih perlu dikemas kini, Flipboard membolehkan pengguna mendaftar dan kemas kini berita harian dihantar ke peti masuk mereka. Daripada berita umum, platform ini membolehkan pengguna memilih jenis berita yang ingin disampaikan dalam peti masuk mereka setiap hari.

logo crypto agregator berita flipboard

11. Berita Crypto

Ini adalah satu lagi platform agregator berita hebat. Berita Crypto memberi tumpuan kepada perlombongan crypto, penawaran duit syiling awal, blockchain, dan berita cryptocurrency umum. Platform ini dikemas dalam bentuk aplikasi Android. Ini menunjukkan bahawa platform hanya dapat diakses dari peranti mudah alih yang dikuasakan Android.

Antara sumber utama berita cryptocurrency adalah Forklog, CoinDesk, Bit Media, dan CoinTelegraph. Platform ini juga menambah sumber lain dari semasa ke semasa.

Crypto News menyediakan berita cryptocurrency yang berkaitan dengan analisis pasaran, ramalan dan pendapat; kadar pertukaran yang berbeza yang ditawarkan oleh sejumlah pertukaran cryptocurrency; ramalan mengenai masa depan teknologi lejar diedarkan; perspektif perdagangan cryptocurrency; trend terkini dalam aktiviti perlombongan cryptocurrency, serta berita mengenai perlombongan mata wang digital dan keadaan penawaran duit syiling awal.

Anda boleh memuat turun Aplikasi Android Crypto News dan Aplikasi iOS Berita Crypto 

12. Algori

Ini menutup senarai 11 agregator berita crypto teratas kami. Walau bagaimanapun, jangan salah menjadi yang terakhir kerana ia lebih rendah di kalangan pengumpul berita.

Platform ini dibina pada tahun 2018 dengan memperhatikan peniaga kripto dari hari ke hari. Algory memaparkan dirinya sebagai agregator berita crypto terbesar di pasaran sehingga kini. Selain daripada mengumpulkan berita dari laman web berita cryptocurrency teratas, Algory juga mengumpulkan maklumat crypto dari syarikat yang menawarkan produk atau perkhidmatan berkaitan cryptocurrency dan atau blockchain.

Lebih-lebih lagi, ia mengambil data berkaitan mata wang maya dari Twitter, Reddit, dan platform media sosial yang lain. Walau bagaimanapun, data yang dikumpulkan di platform ini dianalisis dan hanya ditambahkan pada suapan jika mempengaruhi keseluruhan turun naik harga kripto.

Semasa pelancarannya pada bulan Ogos tahun lalu, Algori menunjukkan bahawa ia akan memberikan berita crypto / blockchain dari hampir 1000 sumber.

Platform ini mengandungi penapis yang membantu pengguna memanfaatkan platform dalam waktu sesingkat mungkin dengan hanya mengakses apa yang mereka minati. Walaupun dengan sebilangan besar sumber berita, platform tidak berkompromi dengan kelajuan. Salah satu ciri uniknya ialah membolehkan pengguna membuat ruang kerja dan berita khusus mengenai airdrops dan kunci deposit / pengeluaran.

13. Coinjoy

Bersenang-senang adalah agregator berita cryptocurrency dan blockchain yang memberikan maklumat mengenai pasaran dan berita harian yang berlaku di industri. Halaman ini telah menambahkan sokongan ke laman berita cryptocurrency terbesar dan paling popular di dunia, termasuk UseTheBitcoin.

Laman web ini mempunyai antara muka gelap yang menjadikannya selesa bagi mata kita untuk melihat dan mengikuti berita terkini. Pada masa yang sama, Coinjoy mempunyai menu dengan tiga bahagian yang berbeza: Sumber, Berita dan Media. Di halaman Sumber, anda boleh memilih dan membatalkan pilihan laman dari mana anda ingin menerima kemas kini dan berita. Sekiranya anda tidak memilih salah satu laman web ini, anda tidak akan menerima lebih banyak maklumat dan berita yang disiarkan di dalamnya.

Selanjutnya, laman web ini juga berkongsi dengan komuniti harga langsung mata wang maya di sebelah kanan skrin. Ini akan memudahkan pengguna mendapatkan maklumat terkini mengenai pasaran kripto dan sama ada berita terkini memberi kesan positif, neutral atau negatif pada Bitcoin (BTC) dan mata wang maya yang lain.

Di masa depan, Coinjoy dapat menambahkan ciri dan maklumat baru mengenai pasaran kripto, laman web dan banyak perkara lain.

Kesimpulannya

Dari perbincangan kami di atas, anda boleh terus mengemas kini berita terkini dari pasaran cryptocurrency dengan selesa. Ini berkisar dari berita umum hingga maklumat khusus yang mempengaruhi pertukaran cryptocurrency atau syarikat atau projek cryptocurrency individu.

Senarai agregator berita kripto teratas kami adalah dari platform sederhana hingga platform canggih yang menawarkan lebih banyak daripada berita. Platform ini memaparkan perkara seperti wawancara video yang berfaedah, e-buku crypto / blockchain, portfolio, dan kadar dan panduan pertukaran crypto terbaik.

Terus periksa artikel ini untuk mendapatkan kemas kini ketika penggabung baru datang. Kami pasti akan memberitahu anda mengenai perkara hebat yang patut anda baca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me