Persidangan Crypto Terbesar

Ketika 2018 telah berakhir, banyak peminat crypto yang tidak berjaya menempah acara terakhir tahun ini sudah mencari apa yang ada di 2019. Adakah ini akan menjadi tahun penembusan crypto dan blockchain? Berikut adalah beberapa Persidangan Crypto 2019 yang dinantikan.

1. Sidang Kemuncak Blockchain Dunia India

Tarikh acara: 01/30/2019

Lokasi: India

India berulang kali menunjukkan minatnya terhadap teknologi dan inovasi, dan ini juga merangkumi pelaksanaan blockchain.

World Blockchain Summit India akan membuka pintunya untuk menempatkan lebih dari 1,000 orang yang hadir. Perbincangan akan mengenai kesan dan kes penggunaan pelaksanaan blockchain di negara dan sektor global seperti pertanian, kewangan, dan tenaga. Blockchain masih merupakan sesuatu yang baru bagi India, tetapi ia menunjukkan tanda-tanda berkembang menjadi bidang teknologi yang makmur.

Acara ini akan mempunyai penceramah seperti Miko Matsumura, pengasas Evercoin atau Wesam Lootah, Ketua Pegawai Eksekutif Smart Dubai Government Establishment.

Sidang Kemuncak Blockchain Dunia India

Sumber: india.worldblockchainsummit.com

2. Persidangan Crypto Finance

Tarikh acara: 01/16/2019 – 01/18, 2019

Lokasi: St Moritz, Switzerland

Crypto Finance Conference adalah persidangan 3 hari yang hanya akan mengalu-alukan tetamu dan pelabur eksklusif untuk bercakap mengenai pelaburan di sektor cryptocurrency dan blockchain. Kedua-dua pelabur swasta dan institusi berpartisipasi dalam topik yang memfokuskan pada pendidikan, kewangan, dan peluang rangkaian.

3. Persidangan Bitcoin Amerika Utara

Tarikh acara: 01/16/2019 – 01/18/2019

Lokasi: Miami, FL Amerika Syarikat

Keynote, rangkaian profesional global yang berdedikasi untuk menganjurkan acara bertaraf dunia yang memberi tumpuan kepada topik blockchain, akan menjadi tuan rumah persidangan yang dinanti-nantikan tahun ini, The Persidangan Bitcoin Amerika Utara.

Persidangan mereka dari tahun sebelumnya adalah kejayaan yang gemuruh, dan mereka bertanggungjawab untuk menarik nama dan pemaju industri terkemuka, di samping membantu melancarkan beberapa syarikat permulaan yang popular.

Acara ini akan mengalu-alukan 4,500 tetamu dan penceramah berikut: David Chaum, penemu Digital Cash dan Dr. Patrick Byrne, pengasas Overstock.com dan t0.

4. EmTech Asia

Tarikh acara: 01/22/2019 – 01/23/2019

Lokasi: Singapura

Edisi Ke-6 dari  EmTech akan dianjurkan bersama oleh MIT Technology Review, penerbitan teknologi terkenal di dunia. Persidangan akan diadakan di Singapura dan akan menumpukan perhatian pada teknologi yang paling baru muncul yang membentuk dunia kita. EmTech Asia akan mengalu-alukan beberapa eksekutif teknologi, saintis, dan pemaju yang paling berpengaruh.

Penceramah utama dalam acara itu termasuk Poppy Crum-Chief – saintis di Dolby Laboratories, Chris Urmson – pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di Aurora Innovation, Noberto Andrade – Pengurus Privasi dan Dasar Awam di Facebook, Junya Yamamoto – Ketua Pegawai Eksekutif Infinity Blockchain Labs, antara banyak yang lain.emtechasia

Sumber: eventnook.com

5. AraCon

Tarikh acara: 01/29/2019 – 01/30/2019

Lokasi: Jerman

The Persidangan Aragon adalah acara yang didedikasikan untuk anggota dari komuniti Aragon, dan bagi mereka yang menyokong pertumbuhan dan pengembangan web yang terdesentralisasi. Komponen penting dari Web 3.0, seperti pemerintahan yang terdesentralisasi dan DAO, akan menjadi tema fokus utama yang diterokai dengan teliti untuk memberikan pandangan yang lebih mendalam.

Acara ini akan mempunyai penceramah berikut: Luis Cuende – Ketua Pegawai Eksekutif ARAGON ONE dan Griff Green- CO-FOUNDER of GIVETH & ARAGON DAC.

6. Memajukan Persidangan Bitcoin

Tarikh acara: 02/07/2019 – 02/08/2019

Lokasi: London

Memajukan Bitcoin adalah acara yang baru ditubuhkan yang akan menampilkan pemimpin dari ruang kripto, serta pemaju dari semua peringkat, bersama-sama untuk mendidik diri mereka sendiri dan meneroka perkembangan terkini dalam teknologi cryptocurrency pertama di dunia.

Beberapa penceramah yang terkenal ialah Jameson Loop dan Jeremy Welch.

7. Persidangan CoinAdvice

Tarikh Acara: 03/04/2019 – 03/06/2019

Lokasi: Pattaya, Thailand

Nasihat Syiling adalah salah satu penganjur persidangan dan acara terbesar di industri ini, yang hanya menyediakan persidangan perniagaan profesional yang memfokuskan pada topik seperti blockchain dan perkara berkaitan cryptocurrency. Persidangan dijadualkan berlangsung selama tiga hari dan, selama ini, mereka memberi tumpuan kepada jenama dan produk baru yang menggunakan teknologi mengganggu ini. Dengan melihat bahawa acara itu hanya akan menampilkan pengaruhnya, CEO, penemu dan pengasas, persidangan ini juga akan berfungsi sebagai platform untuk rangkaian berprofil tinggi.

Acara ini diharapkan dapat menampung 10.000 individu yang berminat untuk mempromosikan dan menyumbang kepada gerakan kesedaran, serta meningkatkan pengetahuan mereka tentang blockchain.

Pada majlis itu, anda boleh bertemu dengan penceramah seperti Alexi Lane – Ketua Pegawai Eksekutif Everex dan Steve Good – Pakar Cryptocurrency, dan banyak lagi yang lain.

8. Minggu Blockchain Paris

Tarikh acara: 04/15 / 2019- 04/19/2019

Lokasi: Paris

Diharapkan mempunyai lebih daripada 3,000 orang yang hadir, Minggu Blockchain Paris akan menjadi salah satu peristiwa berkaitan cryptocurrency yang paling terkenal yang difokuskan untuk berlangsung di benua Eropah. Beberapa perniagaan berasaskan blockchain yang paling kuat akan mengadakan pelbagai acara sepanjang satu minggu di salah satu ibu kota Eropah yang paling mewah.

Bandar ini akan menjadi tuan rumah segala-galanya dari pertemuan, ucaptama, dan bengkel, hingga hackathon, dan pesta makan malam. Perkara yang paling mendesak dari ruang blockchain dan crypto akan diterokai dengan terperinci dan peserta akan dapat menjalin hubungan perniagaan dan ikatan yang berkekalan.

Penceramah acara itu ialah Nicolas Cary, CEO di Blockchain.info dan Arthur Breitman – pengasas bersama & CTO Tezos.

LetKnow.Berita

Sumber: letknow.news

9. Hari Blockchain Mallorca

Tarikh acara: 03/22/2019 – 03/24 2019

Lokasi: Mallorca, Sepanyol

Hari Blockchain Mallorca akan melihat secara mendalam pelbagai aspek cryptocurrency dan teknologi blockchain selama tiga hari; ia akan terdiri daripada pelbagai acara dan pesta khusus.

Pameran mereka akan diadakan di salah satu pulau terindah di dunia, yang menampilkan penceramah dan pemula terkenal dari seluruh dunia dan dari pelbagai bidang industri.

Delegasi juga akan berpeluang untuk makan bersama semua penceramah atau menyertai mereka untuk minum di pesta selepas itu.

Penceramah acara: Travis Skweres – Ketua Pegawai Eksekutif Cryptonaut Pte. Ltd., Gideon Gallasch – dari Blockchain Hotel, Andrii Zamovsky – Pengasas Ambisafe, Jonathan Chester – dari Bitwage, Raoul Milhado – Ketua Pegawai Eksekutif Elitium, Aaron Koenig – dari Bitfilm, Steve Mueller – dari Bitcore, Valentin Preobrazhenskiy – Ketua Pegawai Eksekutif Bursa LATOKEN atau Eric Benz – dari Cryptopay.

10. Persidangan B10

Tarikh acara: 04/16/2019 – 04/17/2019

Lokasi: Paris, Perancis

Dari semua acara yang akan berlangsung semasa Paris Blockchain Week, B10 adalah yang paling terkenal. Acara ini akan disambut lebih dari 3,000 perwakilan. Enam puluh penceramah akan berkongsi pandangan mereka mengenai subjek yang menyangkut peraturan dan dasar di Kesatuan Eropah, koin stabil, token keselamatan, pertukaran terdesentralisasi, pemerintahan, interoperabiliti, antara lain.

Persidangan ini akan mempunyai penceramah berikut: Pascal Gauthier – Presiden Ledger, Arthur Breitman – Pengasas Bersama & CTO Tezos.

11. Segerakkan 2019

Tarikh acara: 04/17/2019

Lokasi: New York, NY Amerika Syarikat

Segerakkan 2019 akan memberi peluang kepada para perwakilan untuk belajar meningkatkan metode penilaian dan pelaksanaan mereka mengenai penggunaan teknologi lejar yang diedarkan dalam perniagaan mereka, dan bagaimana meningkatkan kesesuaian perniagaan mereka dengan pasaran yang ada.

Akan ada juga diskusi mengenai persyaratan apa yang diperlukan agar teknologi dapat berkembang maju dalam bisnis, rintangan masa lalu, peranan dan pemerintahan, skalabilitas dan masalah privasi, interoperabilitas, penyebaran, dan juga penerapannya dalam tren teknologi lain, seperti cloud dan pembelajaran mesin.

Penceramah penting yang akan hadir dalam acara tersebut termasuk: Blythe Masters – CEO Digital Asset, David Treat – Pengarah Urusan di Accenture, Lucien Foster – Ketua Perkongsian Digital di BNY Mellon, Ron Resnick – Pengarah Eksekutif di Enterprise Ethereum Alliance, Ganesh Ganesan – Ketua Pegawai Eksekutif Peernova, Justin Chapman – Ketua Global di Northern Trust.segerakkan 2019

Sumber: coindelite.com

Kata akhir

Ini adalah senarai kami yang memaparkan beberapa persidangan crypto paling menarik yang tidak boleh anda lewatkan pada tahun berikutnya. Seperti yang anda perhatikan, 2019 akan menjadi sibuk dengan persidangan seperti tahun 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me