Remy Jacobson, Ketua Pegawai Eksekutif RealT – Interview Series

Remy Jacobson baru-baru ini melancarkan platform crowdfunding yang disebut RealT yang membolehkan pelabur cryptocurrency melabur dalam aset harta tanah, bermula dengan rumah sewa di Detroit, Michigan. Syarikat ini berkembang di sebelah Cleveland, New Orleans dan Florida Selatan.

Di Florida Selatan, Jacobson mengetuai syarikat pembangunan yang berpangkalan di Aventura, J Cube Development. Pada bulan November, dia menjual sebuah situs pengembangan di Wynwood kepada Quadrum Global untuk $ 8.55 juta.

Antoine: RealT merancang tokenisasi harta tanah di bandar Detroit, Michigan. Mengapa anda memilih Detroit berbanding bandar bersaing dengan pasaran harta tanah yang lebih kuat?

Remy: Detroit adalah tempat optimum untuk RealT memulakan. Hartanah di Detroit sudah mendapat permintaan tinggi di kalangan pelabur antarabangsa, kerana harganya yang rendah dan harga sewa yang tinggi. Sebagai pemilik RealToken, pendapatan sewa adalah sumber kepuasan nyata yang mereka terima. Mempunyai hartanah murah dengan harga sewa yang tinggi adalah kaedah terbaik untuk memberi nilai kepada pengguna awal kami.

 

Antoine: Adakah anda akan menumpukan pada keuntungan modal atau hasil sewa?

Remy: Kami akan melihat kedua-dua kawasan. Hasil sewa akan dibayar kepada pelabur melalui dompet Ethereum mereka secara berterusan dan, apabila nilai harta tanah dan harga sewa meningkat, begitu juga pendapatan sewa mereka. Pelabur juga mempunyai pilihan untuk menjual token mereka, setelah usaha wajar dilakukan, untuk menghasilkan keuntungan modal juga.

 

Antoine: Berapa tempoh pegangan rata-rata?

Remy: RealTokens yang dijual di luar negara akan dapat dipindah milik secara bebas ke luar negara kepada orang bukan AS yang mempunyai kelayakan berikut ulasan AML / KYC, tetapi, untuk mematuhi undang-undang sekuriti AS yang berlaku, ReatTokens ini mungkin tidak akan kembali ke Amerika Syarikat untuk jangka masa 12 bulan. RealTokens yang dijual kepada pelabur bertauliah di A.S. boleh dipindahkan ke pelabur bertauliah yang diizinkan setelah 90 hari dan akan dapat dipindahkan secara bebas kepada sesiapa sahaja selepas 12 bulan.

Sebagai perkara praktikal, masih terlalu awal untuk memberitahu berapa lama pembeli ingin memegang RealTokens mereka.

 

Antoine: Apa yang membuat anda memutuskan model tokenisasi?

Remy: Kami ingin menjadikan pelaburan di harta tanah AS lebih mudah diakses, terutamanya kepada pelabur asing. Dengan menandakan harta tanah, kita dapat menawarkan pelaburan dengan harga yang dapat diakses kepada lebih banyak orang. Juga penting bahawa blockchain adalah teknologi yang menyokong tokenisasi kerana ini memastikan kecekapan dan kebolehkesanan pelaburan harta tanah yang jelas kekurangan sektor harta tanah tradisional. Model tokenisasi kami menawarkan kelebihan transaksi harta tanah biasa di atas ketelusan blockchain. RealT adalah jambatan antara dunia fizikal dan digital: semua akta, perjanjian operasi, dan dokumen undang-undang lain dapat dilihat di blockchain, dan pada masa yang sama dipercayai dengan firma guaman.

 

Antoine: Bagaimana anda merancang untuk menarik pelabur runcit yang mungkin tidak biasa dengan token keselamatan atau cryptocurrency secara umum?

Remy: RealT telah menurunkan penghalang masuk ke harta tanah, kepada jumlah yang mudah dicapai dan berpatutan. RealT dapat menyediakan bahagian yang tidak terpisahkan dari portfolio pelabur moden, dan sekarang ia dapat disimpan di dalam dompet Ethereum. Kami berhasrat untuk menjadi Coinbase aset harta tanah. Salah satu tujuan utama kami adalah menjadikan konsep dan proses pelaburan harta tanah sehalus mungkin. Penting bagi kami bahawa orang yang tidak pernah mempertimbangkan untuk melabur dalam harta tanah melalui blockchain memahami bahawa mereka tidak perlu terjebak dalam birokrasi dan jargon untuk mengambil bahagian. Proses pasaran dan pembelian kami intuitif dan menjalankan pembeli melalui langkah-langkah yang mudah dicerna sebelum membeli token.

 

Antoine: Bolehkah anda berkongsi dengan kami faedah yang akan ditawarkan oleh pelabur?

Remy: Pelabur dapat menikmati pendapatan sewa pasif yang akan dibayar terus ke dompet Ethereum mereka setelah mereka melabur di harta tanah. Pendapatan ini akan dibayar dalam bentuk duit syiling yang stabil yang disatukan ke dolar AS sehingga para pelabur tidak perlu peduli dengan ketidakstabilan cryptocurrency tertentu pada satu ketika. Sebagai pemilik token, pelabur juga dapat menyumbang pada keputusan penting yang diperlukan mengenai pemeliharaan dan penyelenggaraan harta tanah di mana mereka telah melabur. Ini dilakukan melalui proses pengundian yang sederhana.

 

Antoine: Adakah pelabur dapat memilih pelaburan yang ingin mereka sertai? Atau adakah token keselamatan akan berfungsi sebagai dana yang menyimpan banyak harta?

Remy: Dengan RealT, anda boleh memilih harta tanah tertentu dan menjadi pemilik harta tanah tersebut. Sebagai pelabur, anda boleh memiliki harta tanah sebenar. RealTokens merupakan asas penting dalam ekosistem Ethereum. Dengan meletakkan asas hartanah, kepada harta tanah individu, RealT membolehkan sesiapa sahaja membuat portfolio harta tanah menggunakan RealTokens. Ini adalah perbezaan penting; dana harta tanah masa depan mungkin mempunyai RealTokens sebagai aset. Inilah sebabnya mengapa pelabur RealT mempunyai keterlihatan sepenuhnya di pasaran kami dan dapat memilih harta tanah yang sebenarnya ingin mereka laburkan dan berapa banyak token yang ingin mereka beli untuk harta itu. Sewa yang mereka hasilkan akan datang terus dari harta tanah tempat mereka melabur.

 

Antoine: Adakah tawaran ini eksklusif untuk pelabur bertauliah AS? Adakah anda akan menerima pelabur antarabangsa?

Remy: Penawaran ini ditujukan terutamanya kepada pelabur antarabangsa. Secara tradisinya, pasaran harta tanah AS relatif tidak dapat diakses oleh mereka yang berada di luar AS. Kami ingin mengubahnya dan membuka kemungkinan bagi sesiapa sahaja di dunia untuk melabur dalam harta tanah AS dan mendapat keuntungan daripada penyewaan pasif. Kami, tentu saja, menerima pelabur yang bertauliah.

Penawaran itu dibuat di A.S. hanya untuk pelabur yang bertauliah menurut Peraturan D di bawah Akta Sekuriti 1933, dan di luar negara untuk orang bukan A.S. menurut Peraturan S di bawah Akta Sekuriti.

 

Antoine: Bagaimana anda merancang untuk membezakan diri anda dari pesaing seperti BlockEstate, Realecoin, Slice RE, dll..

Remy: Pembezaan utama ialah RealT aktif dan aktif. Sepengetahuan kami, kami adalah platform pertama yang secara rasmi melancarkan dan menawarkan prospek untuk membeli harta tanah yang diberi tanda. Selain itu, RealT menjadikan harta tanah sendiri, dan bukannya menawarkan dana pelaburan yang mengkhususkan diri dalam harta tanah. Ini mengembalikan autonomi kepada individu, dan membolehkan mereka memilih hartanah yang mereka inginkan, mengikut ukuran pelaburan yang mereka pilih. Kami mempunyai pasukan yang sangat kuat di belakang RealT, dengan kepakaran blockchain dan cryptocurrency serta pengetahuan harta tanah yang luas. Banyak projek di bidang harta tanah token dikendalikan oleh peminat crypto atau profesional harta tanah, tetapi di RealT kami menggabungkan bidang kepakaran ini untuk menawarkan perkhidmatan yang komprehensif dan mematuhi sepenuhnya.

 

Antoine: Adakah perkara lain yang ingin anda kongsikan kepada kami mengenai RealT?

Remy: RealT akan terus menambahkan jenis harta tanah baru, dari pelbagai bandar, untuk terus mencuba apa yang pelanggan mahu lihat tersedia untuk dibeli. RealT mempunyai rancangan untuk memperagakan hartanah di semua bandar utama A.S., dan kami berharap dapat melihat bandar mana yang menghasilkan permintaan paling banyak. Dan mewujudkan kecairan.

Untuk mengetahui lebih lanjut kunjungi Laman web RealT.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me