Michael Stiegelmeyer, COO & Presiden Planet Digital Partners – Siri Temubual

Michael Stiegelmeyer adalah Presiden dan COO untuk Planet Digital Partners. Sejak tahun 2013, Encik Stiegelmeyer telah berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif The 1441 Group, LLC dan ZAGS, LLC. The 1441 Group, LLC adalah sebuah syarikat pengembangan perniagaan dan penjualan yang memfokuskan pada pengembangan penjualan dan pemasaran mainan, permainan video, CE, barang sukan, dan produk habis pakai lainnya di AS ZAGS, LLC adalah sebuah syarikat penjualan pengedaran yang berfokus pada penjualan barang umum oportunis. dengan akaun runcit utama AS di seluruh AS.

AT: Bolehkah anda memberitahu kami sedikit mengenai Planet Digital Partners dan pasukan di belakangnya?

MS: Planet Digital Partners adalah penerbit berlesen permainan video konsol untuk Sony PlayStation, Microsoft Xbox, dan Nintendo Switch. Kami beroperasi paling dekat dengan pemecut, kerana kami bekerjasama dengan studio untuk mengambil kandungan atau konsep dari awal hingga akhir, menempatkannya di pasaran baik secara fizikal dan digital. Pasukan kami terdiri daripada veteran industri yang telah memegang jawatan eksekutif di beberapa syarikat penerbitan, pembuatan, dan pengedaran terbesar dalam industri permainan video- termasuk mantan CEO Take Two, mantan Presiden PlayStation Europe, pengasas Saber Interactive , dan pengasas Jack of All Games. Kami telah mengumpulkan sekumpulan orang yang telah berjaya membuat permainan video untuk masa yang lama. Keupayaan untuk mengembangkan dan memberikan pengalaman pengguna yang hebat adalah kekuatan utama di sebalik PDP.

PADA: Mengapa mengeluarkan token keselamatan berbanding meningkatkan melalui dana usaha tradisional?

MS: Kami percaya bahawa sekuriti digital mewakili peluang pelaburan yang mengubah permainan yang akan memberi impak besar di luar STO kami dan melalui semua pasaran. Kami merasakan fleksibiliti tawaran token berbanding melalui laluan VC, membolehkan kumpulan teras kami mengekalkan struktur membuat keputusan, memberikan kecairan kepada pelabur, dan membolehkan kami memberikan kawalan kreatif yang lebih besar kepada rakan studio kami. Gabungan faktor-faktor itu sesuai dengan visi kita mengenai entiti kolaboratif yang demokratik iaitu PDP.

AT: Pemilik RKT akan menerima peratusan keuntungan bersih, bolehkah anda berkongsi dengan kami beberapa butiran mengenai pembahagian keuntungan ini?

MS: Struktur yang kami tawarkan kepada para pelabur adalah mengembalikan 80% dari semua hasil yang dapat dibahagi BERSIH ke titik di mana pelabur RKT Token keseluruhan. Pada ketika itu dan bergerak ke hadapan, kami akan mengembalikan 40% keuntungan yang dapat dibahagi BERSIH ke token RKT.

AT: Perkhidmatan konsol atau penstriman yang mana permainan ini akan tersedia?

MS: Permainan kami akan tersedia di Nintendo, Sony, dan Microsoft konsol atau platform genggam, serta Steam, IOS, dan Android. Campuran platform akan berbeza-beza antara permainan, berdasarkan keabsahan penawaran konten berdasarkan format. Sebagai contoh, kami mungkin mengeluarkan tajuk hanya untuk Nintendo Switch, berdasarkan pengalaman pengguna dan / atau pangkalan pengguna platform. Kami ingin memastikan ROI sentiasa fokus dalam melepaskan judul, berbanding dengan mencuba semua platform pada semua tajuk. Nasib baik, kami memiliki cukup banyak orang dalam posisi membuat keputusan yang memahami pendekatan ini dan telah berjaya melepaskan kandungan dengan cara yang disasarkan.

AT: Adakah permainan ini akan didasarkan pada IP yang sudah ada, atau permainan ini akan dikembangkan dari awal?

MS: Planet Digital Partners akan mengeluarkan gabungan pelepasan baru berdasarkan IP yang sudah ada dan juga IP yang sama sekali baru. Keseimbangan ‘jenama baru yang dicuba dan benar’ adalah sebahagian daripada DNA ketika membuat portfolio kami. Kami memahami bahawa ada jenama lama yang dapat memberikan penjualan dan ROI yang hebat jika dihantar melalui pengalaman baru dengan nota yang tidak asing lagi. Contoh jenis ini adalah ketika kita melancarkan Cooking Mama pada separuh akhir tahun 2019. Cooking Mama adalah jenama dengan salinan 14MM yang terjual sepanjang hayat lelarannya hingga kini- dan kami akan melepaskannya buat pertama kalinya di platform Switch Nintendo secara eksklusif ini jatuh. Silsilah untuk berjaya ada dan pengalaman permainan ini sangat sesuai untuk Switch dan sistem pengawal Joy-Con. Di sisi lain, kami akan berusaha untuk menghidupkan IP baru dari studio pemenang anugerah. Terdapat sejumlah besar konten menarik yang dibina melalui komuniti Indie yang cergas yang hanya memerlukan dorongan gaya pemecut dari rakan seperti PDP.

AT: The whitepaper menyatakan bahawa rancangan perniagaan adalah untuk melabur dalam permainan dalam kisaran $ 10,000,000 USD berbanding penawaran blockbuster oleh entiti yang lebih besar seperti Electronic Arts atau Activision. Apa pemikiran di sebalik keputusan ini?

MS: Pola pikir ada di sana bahawa kita melihat lubang dalam penerbitan, di mana IP yang menarik – seperti yang disebutkan di atas – tidak pernah mendapat lampu hijau atau hanya pergi ke pasar dengan cara digital yang terhad. Penerbit institusi besar difokuskan pada projek dengan anggaran pembangunan dan pemasaran yang besar. Projek-projek tersebut berpotensi memberikan hasil besar yang diperlukan untuk memindahkan jarum dengan pemegang sahamnya, dan mereka sering dibina berdasarkan hubungan dan komitmen yang sudah ada. Oleh itu, kita melihat bahawa terdapat bekalan kandungan padat yang akan sesuai dengan pengguna yang memerlukan penyokong sokongan dan panduan untuk dioptimumkan. Dengan memfokuskan pada projek yang memerlukan jumlah pelaburan yang sederhana, dan melakukannya melalui organisasi yang sangat ramping, kita dapat membangun untuk memasarkan sistem penjualan yang memberikan ROI yang bermakna, yang memberikan penghantaran yang lebih baik kembali ke token RKT. Komuniti bebas yang membuat permainan video lebih kuat daripada sebelumnya – kami mahu membolehkan projek bintang dalam komuniti itu bersinar.

AT: Adakah mana-mana permainan akan menggunakan model freemium, di mana pengguna boleh bermain secara percuma tetapi kemudian membayar untuk peningkatan?

MS: Sekarang ini ‘freemium’ bukanlah yang menjadi tumpuan kami. Kisah kejayaan ada untuk dilihat oleh semua orang, tetapi fokus kami adalah untuk memberikan pengalaman permainan hebat di dalam kotak, untuk dibahas. Kami juga berpendapat bahawa komuniti permainan mula merasa sedikit bosan dengan transaksi mikro. Mungkin itu menjadikan kita ‘sekolah lama’, tetapi itulah jenama.

AT: Apakah jangka masa dari prototaip hingga pelepasan akhir permainan awal?

MS: Setiap projek adalah berbeza, tetapi untuk permainan kami kitaran pengembangan khas adalah 12 hingga 16 bulan, dari hujung ke hujung. Untuk PDP, kami membawa sejumlah projek ‘bakar’ yang akan membolehkan kami mula melepaskan permainan pada tahun 2019 dan menyampaikan kepada para pelabur pada awal tahun 2020.

AT: Buku putih menyatakan bahawa blockchain akan digunakan dalam permainan ini, bolehkah anda menerangkannya?

MS: Rancangan kami adalah menyebarkan aplikasi blockchain sederhana ke dalam permainan yang sebenarnya, di mana ia masuk akal dan menjadikan pengalaman lebih menarik. Salah satu contohnya ialah penggunaan kunci peribadi blockchain. Kekunci peribadi boleh diberikan kepada setiap salinan permainan, memberikan ID unik kepada pengguna tersebut. Kekunci ini akan menjadikan setiap permainan secara berbeza berbeza dan peribadi bagi pengguna dengan membina fitur pilihan dalam tetapan menu yang membolehkan kunci peribadi mengubah algoritma ekspresi untuk watak, watak yang tidak dapat dimainkan, musuh, medan atau item dalam permainan. Jadi pada dasarnya, setiap salinan permainan dapat memberikan variasi pengalaman yang unik kepada setiap pengguna, dan dapat menghasilkan ‘mutasi’ yang jarang berlaku pada kadar yang berbeza-beza. Kami yakin pemain akan mendapat banyak pengalaman daripada jenis pengalaman ini dan ingin berkongsi ungkapan dan ‘mutasi’ unik ini dalam komuniti.

AT: Adakah perkara lain yang ingin anda kongsikan mengenai Planet Digital Partners Inc.?

MS: Kami sangat gembira dapat menjembatani dunia sekuriti digital dan permainan video. Kami melihat peluang besar untuk pelabur, pemaju, dan, akhirnya, pemain yang kami ingin bina produk hebat. Sekarang STO telah dimulakan, fokus kami adalah berjaya menutup kenaikan gaji kita, melibatkan basis pelabur kita, dan kemudian membuat permainan video terbaik dengan cara yang paling inovatif yang mungkin.

Terima kasih atas temu ramah yang hebat. Sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh mengunjungi Halaman Penyenaraian Token Planet Digital Partners atau Laman Web Rakan Kongsi Digital Planet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me