STO – Dijalankan di bawah Pengecualian SEC

Maklumat di bawah ini adalah pendapat dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat undang-undang. Sila hubungi Peguam Token Keselamatan untuk mendapatkan pendapat undang-undang yang lengkap. Maklumat tersebut didasarkan secara eksklusif pada peraturan USA.

STO Dijalankan Di bawah Pengecualian:

Dengan tinjauan yang teliti, STO dapat disusun berdasarkan salah satu pengecualian berikut dari pendaftaran yang ditawarkan oleh Akta Sekuriti AS.

 • Peraturan A+
 • Peraturan D
 • Peraturan S
 • Peraturan CF

Harus diingat bahawa walaupun penerbitan token dikecualikan daripada tidak perlu didaftarkan dengan SEC, untuk memenuhi syarat pengecualian ini, STO perlu dilakukan dengan pematuhan sepenuhnya terhadap undang-undang sekuriti AS.

Apakah pengecualian ini dengan tepat?

Peraturan A +:

Melalui Reg A +, syarikat A.S. atau Kanada diberi peluang untuk:

 • Kumpulkan hingga $ 50 juta dalam tempoh 12 bulan menggunakan “permintaan umum” sahamnya dan minta tawaran tersebut dikecualikan dari pendaftaran undang-undang sekuriti SEC dan negeri.
 • Menyerahkan memorandum tawarannya secara rahsia kepada SEC dan nikmati peluang untuk “menguji perairan” sebelum mengikuti mini-IPO / STO.
 • Nikmati proses semakan yang diperkemas dan dipercepat di mana syarikat tersebut diminta untuk membuat memorandum penawarannya kepada umum hanya 21 hari sebelum kelayakan SEC dan permulaan roadshow.
 • Gabungkan pendanaan awam (melalui Reg A +) dengan dana swasta dari kapitalis teroka untuk membuat pengumpulan dana yang lebih besar.

Peraturan D:

Peraturan 504 Peraturan D mengecualikan dari pendaftaran tawaran dan penjualan sekuriti hingga $ 5 juta dalam jangka masa 12 bulan. Sebuah syarikat diminta untuk mengemukakan notis kepada Suruhanjaya mengenai Borang D dalam masa 15 hari selepas penjualan sekuriti pertama dalam penawaran. Di samping itu, syarikat mesti mematuhi undang-undang dan peraturan sekuriti negeri di negeri di mana sekuriti ditawarkan atau dijual.

Syarikat berikut tidak layak menggunakan Peraturan 504: Syarikat pelapor Exchange Act; syarikat pelaburan; syarikat yang tidak mempunyai rancangan perniagaan khusus atau telah menyatakan rancangan perniagaan mereka adalah untuk melakukan penggabungan atau pengambilalihan dengan syarikat atau syarikat yang tidak dikenali; dan syarikat yang hilang kelayakan di bawah Peraturan 504 Peruntukan kelayakan “pelakon buruk”.

Peraturan S:

Peraturan ini menunjukkan bahawa STO mesti “mengunci” token selama satu tahun sebelum perdagangan dapat dimulakan.

SEC telah menulis “” Sekuriti ekuiti yang ditempatkan di luar negara oleh penerbit domestik di bawah Peraturan S akan diklasifikasikan sebagai “sekuriti terhad” dalam arti Peraturan 144, sehingga penjualan semula tanpa pendaftaran atau pengecualian dari pendaftaran akan dibatasi selama satu tahun . “

Peguam mentafsirkan pernyataan ini secara berbeza, dan anda harus berjumpa dengan profesional undang-undang.

Peraturan CF:

Ini adalah pengecualian di mana banyak STO jatuh jika mereka memutuskan untuk mengumpulkan dana melalui platform crowdfunding seperti Mulakan Enjin.

Ini cukup untuk kenaikan yang lebih kecil, tetapi mungkin tidak memadai untuk kenaikan yang lebih besar.

Untuk bergantung pada pengecualian Peraturan Crowdfunding, syarat tertentu harus dipenuhi. Ini merangkumi a jumlah tawaran maksimum $ 1,070,000.

Syarikat yang mengeluarkan sekuriti dengan bergantung pada Peraturan Crowdfunding (“penerbit”) diizinkan untuk mengumpulkan jumlah agregat maksimum $ 1,070,000 dalam jangka waktu 12 bulan. Dalam menentukan jumlah yang mungkin dijual dalam penawaran tertentu, penerbit harus menghitung:

 • jumlah yang telah dijualnya (termasuk jumlah yang dijual oleh entiti yang dikendalikan oleh, atau di bawah kawalan bersama dengan, penerbit, dan juga jumlah yang dijual oleh mana-mana pendahulunya penerbit) dengan bergantung pada Peraturan Crowdfunding selama tempoh 12 bulan sebelum jangkaan tarikh penjualan, tambah
 • jumlah yang ingin dikeluarkan oleh penerbit bergantung pada Peraturan Crowdfunding dalam penawaran ini.

Seorang penerbit tidak mengumpulkan jumlah yang dijual dalam penawaran lain (bukan crowdfunding) yang dikecualikan selama 12 bulan sebelumnya untuk tujuan menentukan jumlah yang mungkin dijual dalam penawaran tertentu Crowdfunding.

Pelabur adalah tertakluk kepada had berikut:

Pelabur individu terhad dalam jumlah yang mereka dibenarkan untuk melabur dalam semua penawaran Crowdfunding sepanjang tempoh 12 bulan:

 • Sekiranya salah satu pendapatan tahunan atau nilai bersih pelabur adalah kurang daripada $ 107,000, maka had pelaburan pelabur adalah lebih besar daripada:
 • $ 2,200 atau
 • 5 peratus daripada pendapatan tahunan atau nilai bersih pelabur yang lebih rendah.
 • Sekiranya kedua-dua pendapatan tahunan dan nilai bersih sama dengan atau lebih daripada $ 107,000, maka had pelabur adalah 10 peratus lebih rendah daripada pendapatan tahunan atau nilai bersih mereka.
 • Dalam tempoh 12 bulan, jumlah sekuriti yang dijual kepada pelabur melalui semua penawaran Crowdfunding tidak boleh melebihi $ 107,000, tanpa mengira pendapatan tahunan atau nilai bersih pelabur.

Pasangan suami isteri dibenarkan untuk mengira nilai bersih dan pendapatan tahunan mereka secara bersama. Carta ini menggambarkan beberapa contoh had pelaburan:

Pelabur

Pendapatan tahunan

Pelabur

Nilai bersih

Pengiraan Had Pelaburan[4]
$ 30,000 $ 105,000 Lebih besar $ 2,200 atau 5% daripada $ 30,000 ($ 1,500) $ 2,200
$ 150,000 $ 80,000 Lebih besar $ 2,200 atau 5% daripada $ 80,000 ($ 4,000) $ 4,000
$ 150,000 $ 107,000 10% daripada $ 107,000 ($ 10,700) $ 10,700
$ 200,000 $ 900,000 10% daripada $ 200,000 ($ 20,000) $ 20,000
$ 1,200,000 $ 2,000,000 10% daripada $ 1,200,000 ($ 120,000), dikenakan had $ 107,000 $ 107,000

Ringkasan:

Walaupun perincian ini dapat memberikan kejelasan mengenai masalah ini, seperti yang dapat dilihat peraturan SEC adalah rumit dan penting untuk mengambil profesional undang-undang. Maklumat di halaman ini hanya untuk tujuan hiburan dan tidak dimaksudkan untuk ditafsirkan sebagai nasihat undang-undang.

Sekiranya anda memilih untuk melancarkan STO, anda mungkin memilih untuk berada di bawah salah satu pengecualian di atas, atau menyusun STO anda dengan cara yang mematuhi undang-undang yang berbeza.

Berikut adalah senarai syarikat yang sedang membantu proses ini:

Syarikat: Laman web: Lokasi:
Modal BX3 www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me