Merekrut Penasihat STO

Melancarkan ICO adalah proses yang rumit, tetapi melancarkan STO lebih membingungkan. Sebabnya adalah kerana pematuhan undang-undang tambahan yang diperlukan, dan keperluan untuk menyelesaikan KYC dan AML yang sedang berjalan ke atas pelabur.

Perniagaan dan syarikat permulaan harus memfokuskan pada perkara penting, dan itulah kejayaan perniagaan mereka. Mempelajari semua selok-belok melancarkan STO seharusnya tidak menjadi peranan yang anda mainkan. Ini terlalu rumit untuk pasaran untuk pemula, dan apa-apa kesalahan atau peninggalan yang tidak disengajakan boleh mengakibatkan syarikat lebih mahal pada masa akan datang, sekiranya perkara-perkara baru dapat dilakukan dengan betul.

Berikut adalah beberapa masalah yang akan anda hadapi sekiranya STO anda tidak dijalankan mengikut kod.

 • Pertukaran tidak akan menyenaraikan STO yang mempunyai masalah undang-undang yang berpotensi. Bahkan kehilangan satu pertukaran boleh mencairkan kecairan dan nilai masa depan jenama anda.
 • SEC atau badan kerajaan yang lain boleh menampar anda hukuman atau dalam keadaan terburuk mematikan operasi anda.
 • Kegagalan KYC atau AML dengan betul dapat membahayakan hubungan perbankan di masa depan, dan dapat mengakibatkan penyitaan dana.
 • Anda mungkin kelihatan tidak profesional bagi mereka yang berada di ruang tersebut.
 • Menolak pengoptimuman jumlah kenaikan berpotensi.

Ini adalah contoh sebab undang-undang dan kewangan mengapa anda harus melakukan penyumberan luar sebanyak mungkin. Ini tidak memperhitungkan kehilangan peluang peluang, kerana menjadikan kakitangan anda menumpukan perhatian pada teknologi STO berbanding menjalankan perniagaan. Mengkhususkan diri dalam apa yang anda mahukan, yang menjalankan perniagaan anda, dan menyerahkan yang lain.

Adalah sukar untuk mengetahui di mana hendak bermula. Kecenderungan semula jadi adalah mencari penasihat. Pendekatan yang salah untuk mencari penasihat adalah dengan mencari “STO Advisor” di Google dan menggunakan perkhidmatan pertama yang anda dapati. Ini tidak menjadikan seseorang sebagai Penasihat STO, itu hanya menjadikan mereka seseorang yang pandai mengoptimumkan enjin carian.

Anda harus membiasakan diri dengan industri sekuriti token. Ketahui siapa yang boleh anda percayai dalam industri ini, dan siapa yang boleh memberi keuntungan kepada diri mereka sendiri. Hadiri beberapa Persidangan Token Keselamatan sekiranya anda boleh. Bergaul, rangkaian, tetapi yang paling penting belajar.

Industri kripto penuh dengan penipuan, tetapi yang lebih mengejutkan ialah jumlah orang yang ramai yang tidak mempunyai jenis perniagaan. Pastikan bahawa sesiapa sahaja yang anda ambil sebagai penasihat mempunyai pengalaman dan nama yang boleh dipercayai.

Penasihat STO yang berharga hanya akan masuk dengan syarikat anda sekiranya mereka mempercayai projek tersebut. Anda tidak mahu penasihat yang menasihati orang yang menghubungi mereka secara membuta tuli. Sebabnya ialah peranan penasihat yang paling berharga adalah sebagai seseorang yang memperkenalkan anda kepada kenalan yang betul. Sekiranya penasihat STO cuba menghubungkan projek sampah dengan rangkaiannya yang ada, rangkaian itu akan cepat belajar mengabaikan penasihat tersebut. Inilah sebabnya mengapa penasihat terbaik sangat memilih dengan siapa mereka bekerja.

Peranan penasihat kedua yang paling penting adalah sebagai papan suara. Adakah anda tidak pasti bagaimana pasaran akan bertindak balas terhadap idea perniagaan anda? Sekiranya demikian, penasihat boleh menjadi orang yang anda rujuk. Penasihat yang baik akan bersikap jujur ​​dengan anda jika mereka merasakan sesuatu akan menjadi bumerang dan merosakkan reputasi anda.

Penasihat juga boleh melakukan perkara berikut:

 • Pengenalan majlis perundangan yang betul
 • Pengenalan kepada penerbit token
 • Pengenalan kepada bakal pelabur
 • Cadangan mengenai bidang kuasa untuk digabungkan
 • Pengoptimuman pelan putih / rancangan perniagaan.
 • Bersambung di acara untuk membincangkan projek.
 • Mengesyorkan perubahan struktur korporat yang dirancang.

Bagaimana anda memberi pampasan kepada penasihat? Ini boleh berbentuk ekuiti atau token. Adalah penting bahawa penasihat itu benar-benar terlibat, dan tidak diberi pampasan kerana mempunyai profilnya di laman web STO. Pampasan boleh setinggi 3%, tetapi ini sedikit tinggi dan bergantung pada nilai projek, kemungkinan skala, dll. Sekiranya seseorang mempercayai projek anda, mereka harus bersedia menjadi penasihat selama 1 hingga 1.5 % dalam ekuiti atau token.

Yang penting ialah anda menggunakan seseorang yang menjadi rakan niaga. Mereka memikirkan kejayaan anda, dan kerana ini mereka akan melakukan yang terbaik untuk memastikan kejayaan anda. Kami juga mempunyai senarai Penasihat Token Keselamatan.

Ulasan Tambahan: Sebagai Pengasas Bersama Securities.io dan BlockVentures Saya kadang-kadang didekati mengenai nasihat / perundingan STO. Saya hanya akan mempertimbangkan perkara ini setelah bertemu dengan pengasas dan merasa selesa dalam projek ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me