Melabur dalam Materialisasi (NASDAQ: MTLS)

Merealisasikan (NYSE: MTLS) adalah salah satu syarikat terbesar dan paling mapan di sektor percetakan 3D. Ditubuhkan pada tahun 1990, syarikat ini telah mempelopori sejumlah teknologi dan kaedah yang berlainan selama bertahun-tahun yang telah menjadi standard industri. Oleh kerana percetakan 3D menjadi semakin canggih, industri dari aeroangkasa hingga seni bina secara beransur-ansur semakin bergantung pada syarikat seperti Materialize untuk menghasilkan produk dengan kos rendah dan berkualiti tinggi. Materialize berada pada posisi yang baik untuk memanfaatkan revolusi percetakan 3D yang terus berlanjutan yang dilihat di pelbagai sektor ekonomi hari ini.

Apa yang Merealisasikan (MTLS)?

Percetakan 3D, juga dikenal sebagai pembuatan aditif, adalah proses memasukkan reka bentuk yang dihasilkan komputer ke dalam perisian, yang pada gilirannya memandu mesin menambahkan lapisan demi lapisan bahan untuk membuat objek tiga dimensi. Manfaat percetakan 3D berbanding pembuatan tradisional merangkumi peningkatan kemampuan untuk menyesuaikan produk, lebih banyak kebebasan reka bentuk, garis masa pengeluaran yang lebih cepat, dan masalah rantaian bekalan yang lebih sedikit kerana digitalisasi semua aspek proses. Industri pembuatan global sekarang bernilai $ 12.8 trilion dolar. Daripada jumlah itu, percetakan 3D hanya dapat menangkap kurang daripada 0.1% bahagian pasaran.

Beribu pejabat di Belgium dengan cawangan di seluruh dunia, Materialize memiliki dan mengendalikan 175 pencetak 3D di 18 negara yang berbeza. 1.900 pekerja mereka memastikan bahawa syarikat dapat memberikan penyelesaian yang disesuaikan untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggan. Materialize memberikan penyelesaian kepada pelanggan melalui tiga aliran perniagaan yang berbeza. Aliran pertama mereka adalah perisian, yang menyediakan syarikat dengan teknologi yang diperlukan untuk membuat produk cetak 3D secara dalaman pada pencetak 3D mereka sendiri. Perisian ini membolehkan klien mengurus dan mengendalikan proses pencetakan untuk memastikan bahawa standard kualiti tertinggi dipenuhi sepanjang keseluruhan proses, dari reka bentuk hingga pencetakan. Dengan serasi dengan kebanyakan pencetak 3D, perisian Materialise telah membuat ekosistem yang mesra pengguna dan dapat memaksimumkan kecekapan. Pengeluar Peralatan Asal (OEM) pencetak 3D seperti HP, Nikon, dan Essentium semuanya telah bekerjasama dengan Materalise untuk memastikan perisian berjalan lancar pada mesin mereka.

Aliran kedua adalah perubatan, yang membolehkan klien dalam bidang perubatan memberikan rawatan yang disesuaikan untuk setiap pesakit yang unik melalui alat visualisasi, implan, atau alat bedah yang dicetak dan direka khas. Pangkalan pelanggan terbesar untuk aliran ini merangkumi hospital, institut penyelidikan, dan pengeluar alat perubatan. Contoh karya ini termasuk perkongsian dengan Henry Ford Health Systems untuk Cetakan 3D 1,000 hati. Dengan menggunakan perisian Materialize, doktor dapat mengembangkan model organ tiga dimensi untuk merancang strategi terperinci sebelum prosedur perubatan yang tidak dapat diberikan oleh imbasan tradisional. Ini menguntungkan kerana memungkinkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai keadaan khusus pesakit dan sebagai hasilnya, menurunkan keperluan prosedur pembedahan invasif.

Aliran terakhir adalah pembuatan, yang membolehkan pelanggan bekerjasama dengan Materialize untuk mengembangkan reka bentuk dan menggunakan kemudahan Materialise untuk membuat produk. Dengan salah satu kilang percetakan 3D terbesar di dunia, pelanggan mempunyai akses kepada 20 bahan dan 15 jenis kemasan yang berbeza. Setelah reka bentuk diputuskan, syarikat akan bekerjasama dengan pelanggan pada prototaip dan memastikan kepuasan sebelum memulakan pengeluaran besar-besaran. Rakan kongsi dalam aliran pembuatan termasuk Microsoft, Airbus, dan Panasonic.

Mengapa Merealisasikan (MTLS) Perkara?

Walaupun jumlah syarikat yang diperdagangkan secara terbuka di sektor percetakan 3D telah meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, model perniagaan unik Materialise membantu membezakannya daripada persaingan. Tiga barisan perniagaan syarikat yang berbeza melayani pelbagai pelanggan. Melalui tiga aliran pendapatan yang berbeza ini, syarikat ini sangat pelbagai berbanding syarikat percetakan 3D lain yang memfokuskan pada satu atau dua bidang khusus. Sebagai hasil dari kepelbagaian Materialise, risiko dan kesan kemungkinan penurunan dalam industri mana pun yang mereka layani akan berkurang.

Sebagai tambahan kepada kepelbagaian perkhidmatan, pelbagai kaedah yang digunakan oleh Materialize juga merupakan kelebihan lain yang dimiliki berbanding persaingan. Walaupun syarikat lain bergantung pada beberapa jenis teknologi Percetakan 3D untuk semua produk dan perkhidmatan mereka, Materialize dapat berinovasi dan bereksperimen dengan pelbagai kaedah. Stereolitografi, laser intering, pemodelan pemendapan fusi, dan teknologi PolyJet adalah semua kaedah percetakan 3D yang berbeza yang sesuai dengan perisian Materialize. Hasil daripada keserasian ini, kaedah dan bahan yang berbeza dapat dipilih berdasarkan keperluan pelanggan, memungkinkan penyesuaian yang lebih besar dan akhirnya, produk berkualiti tinggi.

Menjayakan (MTLS) Prospek

Kerana pengalaman mereka selama puluhan tahun, Materialize telah menjadi standard industri bagi banyak pengeluar pencetak 3D. Atas sebab ini, syarikat berada dalam kedudukan yang baik untuk berkembang pesat apabila sektor ini semakin mantap. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, hanya 0.1% pembuatan yang menggunakan proses pencetakan 3D. Sebagai pencipta perisian standard industri untuk pencetak 3D, kadar pertumbuhan syarikat harus tetap konsisten selagi sektor ini secara keseluruhan terus berkembang.

Materialize mampu mempertahankan posisi teratas dalam industri percetakan 3D disebabkan oleh inovasi dan kemampuannya untuk memasuki sektor baru. Contohnya, pelaburan ke Ditto, perkhidmatan mencuba kacamata dalam talian, telah disebut-sebut oleh banyak pelabur sebagai contoh kemampuan Materialise untuk menyesuaikan teknologi yang ada untuk menyelesaikan masalah moden. Pelaburan dan perkongsian strategik seperti ini menunjukkan bahawa akan ada lebih banyak pasaran untuk masuk kerana teknologi percetakan 3D menjadi lebih utama dan diterima pakai secara meluas.

Tempat Membeli Barang (MTLS) Stok

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Materialisasi (NASDAQ: MTLS) Melabur dalam Materialisasi (NASDAQ: MTLS) Melabur dalam Materialisasi (NASDAQ: MTLS)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Dengan pengalaman selama tiga dekad, perisian, perubatan, dan penyelesaian material Materialise menjadikannya sebagai industri utama. Walaupun syarikat itu telah menunjukkan pertumbuhan yang memberangsangkan dalam beberapa tahun terakhir, dapat dikatakan bahawa sektor percetakan 3D masih dalam tahap awal. Oleh kerana proses pembuatan jenis ini menjadi lebih banyak diadopsi, Materialize berada pada posisi yang sangat baik untuk meningkatkan dan memasuki sektor baru di mana teknologi ini dapat diterapkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me