Smartlands Memulakan Penyesuaian Semula dengan Pandangan mengenai Liechtenstein Blockchain Act

Kerangka Pelbagai

Seperti syarikat pemikiran maju, platform tokenisasi, Smartlands, berada dalam keadaan pertumbuhan yang berterusan. Ini bererti berputar dengan perkembangan yang dilihat di sektor sekuriti digital, dalam usaha untuk terus memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggan mereka.

Dengan mempertimbangkan hal ini, tim di Smartlands baru-baru ini mengumumkan bahwa mereka akan berusaha memanfaatkan peraturan ramah, menuju tokenisasi, yang dikemukakan oleh Liechtenstein.

Syarikat itu menyatakan bahawa mereka ingin ‘menyemak dan memperluas kerangka undang-undang’. Selanjutnya, mereka akan ‘mendasarkan projek masa depan pada Liechtenstein Law’.

Ilia Obraztsov, Ketua Pegawai Eksekutif Smartlands, jelas,

“Kami tetap percaya pada crowdfunding … tetapi memanfaatkan kejayaan masa lalu kami tidak ada dalam buku Smartlands. Kami sangat gembira dengan kemungkinan yang ditunjukkan oleh Liechtenstein Blockchain Act kepada para pelabur dan penerbit berkenaan dengan tokenisasi langsung terhadap sebarang aset menggunakan token blockchain sebagai wadah untuk sebarang aset. Berbekal undang-undang canggih untuk dana pelaburan, bidang kuasa Liechtenstein sangat sesuai untuk menyusun secara asasnya sebarang produk kewangan di blockchain mungkin. Liechtenstein SICAV (atau dana terbuka) adalah standard industri dan salah satu jenis dana yang paling popular di EU. SICAV boleh digunakan sebagai dana payung untuk pelbagai sub-dana. Struktur sedemikian memberikan kaedah yang cekap dan pantas untuk memperkenalkan idea dan peluang pelaburan baru di blockchain di salah satu bidang kuasa dana yang paling berprestij. Adalah mungkin untuk menandakan aset dengan sub-dana khusus. “

Penjajaran Platform

Berita mengenai platform ‘penjajaran semula’ di sekitar Smartlands pertama kali diberitahu oleh pasukan pada awal tahun 2020. Walaupun 2019 merupakan tahun pertumbuhan yang besar bagi sektor sekuriti digital, sayangnya, tidak memenuhi harapan banyak pihak.

Ingin merealisasikan pertumbuhan ini, pada tahun 2020, Smartlands mengumumkan penyesuaian semula tindakan mereka, untuk melayani individu bernilai tinggi, firma, dll dengan lebih baik – berbanding dengan pelabur runcit. Namun, ini tidak bermaksud bahawa syarikat itu juga berpaling sepenuhnya dari crowdfunding berasaskan runcit.

Yaroslava Tkalich, CMO Smartlands, negeri,

“Crowdfunding adalah bidang penggalangan dana yang sangat menarik, terutama di UK dengan pasaran kewangan negara yang padat dan peraturan yang ketat. Prasyarat tersebut memungkinkan kami untuk melibatkan semua jenis pelabur runcit dalam kempen untuk mendapatkan saham di hampir semua kelas aset. “

Harapan Tinggi

The ‘Token dan TT Service Provider Act; TVTG ’atau‘ Liechtenstein Blockchain Act ’, yang telah mengakibatkan Smartlands memikirkan semula strategi mereka, pada awalnya diumumkan oleh pemerintah Liechtenstein pada pertengahan 2018. Kerangka yang dibentuk melalui pelaksanaannya, bagaimanapun, baru-baru ini mulai berlaku pada Januari 2020.

Tindakan itu disusun secara khusus oleh pemerintah Liechtenstein, untuk memungkinkan pertumbuhan yang diharapkan di dunia blockchain. Ini bermaksud menulis sebuah Undang-Undang yang selagi luas, akan tetap membenarkan perlindungan yang sesuai dilaksanakan.

Pada saat pengumumannya, pemerintah Liechtenstein menyatakan,

“Oleh kerana pesatnya pengembangan teknologi blockchain dan bidang aplikasinya, sangat penting untuk menyusun undang-undang yang cukup abstrak untuk memastikannya tetap berlaku untuk generasi teknologi berikutnya. Itulah sebabnya istilah “sistem transaksi berdasarkan teknologi yang dapat dipercaya (sistem TT)” digunakan untuk sistem blockchain dalam undang-undang ini. Oleh kerana potensi blockchain yang sangat besar sebagai teknologi dasar, Pemerintah telah memutuskan untuk membuat dasar hukum untuk bidang penerapan ekonomi token dan tidak hanya untuk mengatur aplikasi saat ini, khususnya mata uang kripto atau penawaran koin awal (ICO) . Tujuannya adalah untuk memastikan bahawa undang-undang baru tidak perlu dibuat untuk setiap kes permohonan, tetapi juga untuk menciptakan kepastian hukum untuk banyak kes yang baru mulai muncul dalam praktik dan kemungkinan akan berkembang dalam waktu dekat. Namun, Pemerintah membuka pilihan untuk mengatur aplikasi yang dekat dengan pasar keuangan dalam langkah selanjutnya. “

Fleksibiliti yang diberikan melalui Akta ini diharapkan dapat menarik banyak syarikat, mirip dengan Smartlands, sepanjang tahun mendatang, kerana mereka pada dasarnya akan memperhatikan apa sahaja dan segalanya. Smartlands adalah salah satu yang pertama untuk mengumumkan niat mereka secara terbuka.

Tanah Pintar

Ditubuhkan pada tahun 2017, Smartlands mengekalkan operasi di London, England. Di atas segalanya, Smartlands bertindak sebagai platform tokenisasi, beroperasi di bawah pengawasan Financial Conduct Authority (FCA).

Ketua Pegawai Eksekutif, Ilia Obraztsov, kini mengawasi operasi syarikat.

Dalam Berita Lain

Di luar pertumbuhan pendekatan pasaran mereka, Smartlands telah berusaha keras, bukan hanya produk pengguna yang layak, tetapi juga tokenisasi projek harta tanah. Artikel berikut adalah contoh masing-masing.

Smartee Berupaya Mengubah Cara Penyimpanan, Penggunaan, dan Akses Pelabur, Aset Digital

Tokenizing Penthouse London dan Greek Island Villas

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me