Protokol Token Keselamatan Dunia yang Berkembang

Protokol Token Keselamatan Dunia yang Berkembang

Token keselamatan adalah salah satu sektor yang paling cepat berkembang di cryptomarket. Token ini membolehkan syarikat tetap mematuhi kerajaan dan menggunakan teknologi blockchain untuk membolehkan transaksi perniagaan lebih selamat. Apabila pasaran token keselamatan berkembang, lebih banyak protokol token keselamatan tersedia untuk umum.

Token yang Tepat untuk Pekerjaan

Token keselamatan mengandungi protokol peraturan langsung dalam pengekodan mereka. Skrip serba lengkap ini sangat sesuai untuk digunakan dalam senario tokenisasi. Apabila token mewakili hak kepemilikan atas sebidang harta tanah, pembahagian hasil, keselamatan atau item lain yang diatur, token keselamatan adalah satu-satunya pilihan.

Penggunaan token keselamatan meningkat dengan ketara dalam beberapa bulan terakhir. Pada masa ini, token Keselamatan merangkumi sekitar 6.54 peratus dari keseluruhan pasaran crypto menurut kajian baru-baru ini yang disediakan oleh Hashgard. Token perkhidmatan menyumbang peratusan terbesar pasaran pada 49.05 peratus, diikuti oleh token utiliti (25.3%), dan token hibrid (12.47%). Laporan lain yang diterbitkan oleh ICORating menunjukkan bahawa pertumbuhan STO meningkat 1.66 peratus pada Q3 2018. Pada masa yang sama, penerbitan token utiliti menurun sebanyak 10 peratus. 

Lebih Banyak Pilihan

Protokol token keselamatan terdapat dalam pelbagai gaya pada masa kini dan bergantung pada fungsi token keselamatan yang dimaksudkan, protokol tertentu lebih sesuai untuk menangani tugas. Oleh itu, keperluan token keselamatan khusus fungsi ini membawa gelombang protokol token keselamatan baru.  

ST-20

Protokol ST-20 Polymath adalah salah satu standard token keselamatan pertama yang memasuki pasaran. Token ini mempunyai mekanisme KYC (Kenali Pelanggan Anda) dan AML (Anti-MoneyLaundering) bersepadu. Pengguna Polymath dapat mengeluarkan token keselamatan yang disesuaikan secara langsung melalui platform menggunakan antara muka yang ringkas. Apa yang menjadikan ST-20 unik adalah token dikeluarkan pada blockchain khas Polymaths.

Protokol Token Keselamatan Dunia yang Berkembang

Token ini sangat popular kerana Polymath adalah salah satu platform pelancaran token keselamatan terbesar yang tersedia untuk orang ramai. Syarikat itu merupakan syarikat pertama yang melancarkan persidangan token keselamatan global. Sebagai kemasukan awal ke perlumbaan token keselamatan, Polymath ingin mengambil semua kekurangan peraturan protokol ERC-20 dan memberi syarikat alternatif yang lebih selamat. Firma itu berjaya mencipta standard token keselamatan yang banyak digunakan.

SFT (Protokol Transaksi Kewangan Selamat)

The SFT protokol memasuki pasaran pada 28 November 2018. Protokol token keselamatan ini menggunakan Solidity. Solidity adalah bahasa pengaturcaraan yang digunakan oleh pembangun Ethereum. Token SFT hidup di blockchain Ethereum.

Protokol ini mempunyai banyak ciri kuat dan modular yang terdapat dalam protokol ERC-20 yang popular seperti pengaturcaraan kontrak pintar yang mudah. ​​Token TFT membolehkan tokenisasi sekuriti berasaskan hutang dan ekuiti.

Hyperlink Capital yang berpangkalan di Jerman memasuki pasaran pada 1 Julai 2018. Pasukan pengembangan membuat protokol SFT untuk platform sekuriti digital mereka yang bertujuan untuk memperluas penggunaan pasaran modal berasaskan blockchain. Syarikat ini mempunyai sejarah aktiviti di ruang blockchain. Baru-baru ini, fokus Hyperlink Capital adalah pada sekuriti token.

ERC-1450

Berita mengenai protokol ERC-1450 memasuki pasaran pada bulan November 2018 melalui media jawatan oleh StartEngineFounder Howard Marks. Protokol ini dibangunkan untuk membuat sijil stok digital. Syarikat di sebalik protokol, StartEngine Secure, berusaha untuk menawarkan kepada para usahawan akses demokratik kepada pendanaan.

StartEngine Secure memasuki sektor blockchain pada tahun 2012 tidak lama setelah masuk ke undang-undang Jumpstart Our Business StartupsAct yang merupakan usaha untuk menyediakan akses ke lebih banyak modal untuk startup. Platform ini mempunyai ketelusan penuh dan ejen pemindahan berdaftar mengemas kini butiran pemilikan mengikut undang-undang sekuriti. Data diterbitkan melalui blockchain Ethereum.

CAT-20 / CAT – 721

Protokol CAT-20 dan CAT-721 adalah token keselamatan berbilang lejar pertama di dunia. Token ini boleh ditransfer di seluruh blockchain termasuk Ethereum, Ripple, EoS, GoChain, dan Stellar. Token yang dikeluarkan pada protokol CAT-20 dan CAT-721 menyokong KeselamatanSet lengkap alat penerbitan token.

Securrency yang berpusat di Washington memasuki pasaran pada tahun2015. Platform Securrency mempunyai sistem pengesahan sumber dana automatik dan antara muka pengguna yang mudah dipelajari. Selain itu, syarikat di sebalik protokol, Securrency, menggunakan enjin Perkhidmatan dan Peraturan yang menjaga kepatuhan dalam perdagangan pasaran sekunder.

Protokol DS

Protokol DS adalah infrastruktur pembangunan sumber terbuka yang dirancang berdasarkan keperluan industri token keselamatan. ProtokolDS adalah sumber terbuka dan direka untuk menyokong aplikasi pihak ketiga. Token yang dikeluarkan pada protokol ini terdapat pada blockchain Ethereum.

Protokol Token Keselamatan Dunia yang Berkembang

Menjamin mengeluarkan Protokol DS pada 5 Jun 2018 melalui a siaran akhbar. DS merangkumi perkhidmatan pematuhan dan pendaftaran bersepadu. Juga, pemegang token menerima kemas kini berkala mengenai acara yang berkaitan melalui token mereka. DSProtocol memberi tumpuan untuk mewujudkan lebih banyak kecairan dalam arena token keselamatan.

R-Token

The T-token standard memasuki pasaran pada 6 Februari 2018. R-token adalah token ERC-20 dengan kontrak pintar peraturan terbina dalam. Perkhidmatan pengawalan token ini dikonfigurasi untuk memenuhi keperluan penerbit. Standard R-token menampilkan perkhidmatan KYC, AML, dan percukaian bersepadu.

Protokol Token Keselamatan Dunia yang Berkembang

Harbour mengembangkan protokol R-token untuk digunakan dalam platform penerbitan token popular mereka. Pada April 2018 Harbour berjaya mengumpulkan $ 28 juta untuk pengembangan lebih lanjut ke platform sekuriti token mereka. 

SRC20

The SRC20 protokol membolehkan pengguna menandakan sebarang item. Protokol adalah standard kriptografi dengan pemerintahan bersepadu. Pengguna dapat menandakan sekuriti, bangunan, ladang, perniagaan, dana lindung nilai, dan bahkan pemilikan dalam projek pembangunan. Fleksibiliti token SRC20 adalah titik kuatnya.

SRC20 beroperasi di platform SWARM. Platform SWARM memberi insentif kepada pengguna atas sumbangan positif mereka. Platform ini belajar dari kempen penggalangan dana anda dan menggunakan data untuk memudahkan pengalaman yang lebih mesra pengguna setiap kali anda memulakan kempen baru.

tZERO

TZERO protokol mengintegrasikan kelebihan teknologi blockchain ke dalam sistem pasaran yang ada. Platform ThetZERO suatu hari akan memudahkan penerbitan dan perdagangan token keselamatan yang mudah. Pembangun berusaha untuk membuat pertukaran sekuriti nasional pertama yang direka khusus untuk token keselamatan.

tZERO adalah hasil langsung dari kerjasama strategik dengan BOX Digital Markets. Pada awal tahun tZERO mengemukakan borang SEC D. Borang D diperlukan oleh syarikat yang ingin menerbitkan sekuriti. JIKA borang itu diluluskan, tZERO akan menjadi platform penerbitan / perdagangan token keselamatan terkawal SEC pertama di cryptospace.

Lebih banyak Protokol Token Keselamatan di Horizon

Sektor token Keselamatan semakin meningkat dan anda boleh mengharapkan lebih banyak kemasukan ke pasaran seiring tahun berakhir. Syarikat mahukan kelebihan teknologi blockchain dan token keselamatan menyediakan ciri-ciri ini tanpa bimbang. Akan menarik untuk melihat bagaimana setiap protokol ini berlaku dalam beberapa bulan mendatang apabila persaingan pasaran meningkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me