Produk Paxos Lihat Uptick di Adopsi

Berkembang di Populariti

Dunia blockchain telah melihat bahagian stabilcoin yang datang dan pergi. Namun, dengan tahap adopsi baru-baru ini, sepertinya Paxos telah berjaya menjadikan diri mereka sebagai andalan.

Mereka telah melakukan ini dengan menawarkan pelbagai produk. Ini termasuk bukan hanya koin stabil mereka, tetapi melalui perkhidmatan penyelesaian mereka. Artikel ini menyoroti beberapa peristiwa baru-baru ini mengenai penerimaan persembahan ini.

Paxos Standard (PAX)

Salah satu kes penggunaan yang paling popular untuk stablecoin adalah melalui platform pinjaman. Sama ada bertindak sebagai cagaran, atau disimpan dalam akaun simpanan faedah tinggi, ada permintaan yang jelas.

PAX, khususnya, hanya diumumkan bahawa platform pinjaman pasaran terkemuka, BlockFi, telah mula menyokong stablecoin yang disokong USD mereka. Sama seperti stablecoin lain di platform BlockFi, mereka yang memilih untuk menyimpan PAX mereka dalam akaun simpanan akan diberi kadar faedah 8.6%.

Sokongan baru yang dijumpai ini memberi komen dari wakil masing-masing, BlockFi dan Paxos.

Putera Zac, Ketua Pegawai Eksekutif BlockFi, menyatakan,

“Kami sangat gembira untuk menyokong PAX di platform kami dan membantu memperluas ketersediaan stablecoin, dengan hasil unggul di pasaran, kepada klien BlockFi. Oleh kerana platform masing-masing terus berkembang, kami berharap dapat mencari lebih banyak kaedah untuk bekerjasama. “

Walter Hessert, Strategi Korporat untuk Paxos, dinyatakan,

“Memperoleh faedah atas aset adalah aspek utama kewangan global. Memiliki peluang ini dalam crypto adalah penting untuk mengembangkan pasaran secara keseluruhan dan membawa kematangan ke kelas aset ini. Kami gembira bahawa PAX kini tersedia di BlockFi dan berharap dapat membawa stablecoin kepada lebih banyak orang di seluruh dunia. “

Bagi mereka yang berminat untuk memanfaatkan akaun simpanan faedah tinggi seperti itu, jangan risau untuk menggunakan PAX, kerana ia cukup mudah. Sebagai contoh, Paxos menyatakan bahawa stablecoin popular mereka tersedia untuk dibeli di lebih dari 100 bursa yang berbeza.

PAX Emas (PAXG)

Walaupun konsep di sebalik PAX serupa dengan PAXG, ada satu perbezaan utama. PAX disokong oleh USD, sementara PAXG disokong oleh emas fizikal.

Sama seperti yang sebelumnya, PAXG telah melihat peningkatan dalam penerimaan. Ini baru-baru ini diperlihatkan dengan pengumuman bahawa PAXG tersedia untuk perdagangan melalui pertukaran aset digital, Smart Valor. Hasilnya, dengan membuka aset untuk diperdagangkan di bursa yang popular, pemegang PAXG kini memperoleh akses ke tahap kecairan yang lebih tinggi, dan kemudahan akses keseluruhan ke PAXG.

Kyle Libra, Pengarah Produk di Paxos, menyatakan,

“PAX Gold adalah produk yang benar-benar unik – ia adalah kaedah terpantas dan termudah untuk membeli, memiliki dan memperdagangkan emas fizikal berkualiti tinggi. Memandangkan persekitaran pasaran yang tidak menentu, penting bagi para pelabur di seluruh dunia untuk mengakses aset tempat perlindungan ini dengan cepat dan mudah – PAX Gold melakukan hal itu. Dengan Smart Valor, pelanggan dengan GBP, EUR atau Franc Swiss kini dapat membeli Emas PAX dan melakukan perdagangan dengan kripto terbesar. “

Olga Feldmeier, Ketua Pegawai Eksekutif SMART VALOR, menyatakan,

“Dolar AS kehilangan 93% nilainya selama 100 tahun terakhir. Mengingat keputusan baru-baru ini oleh Rizab Persekutuan AS untuk menurunkan kadar faedah penanda aras kepada 0% dan melancarkan semula program pelonggaran kuantitatifnya dengan $ 700 bilion, dolar AS ditetapkan untuk penurunan nilai lebih lanjut. Dengan munculnya coronavirus, kita juga mungkin menuju ke kemelesetan yang mendalam seperti Depresi Besar pada tahun 1930-an. Inilah masanya para pelabur sangat memerlukan alternatif sebenar untuk melindungi simpanan mereka. Oleh itu, kami memutuskan untuk terus maju dengan penyenaraian emas token pada pertukaran SMART VALOR. “

Penerapan PAXG pada platform perdagangan bukan satu-satunya contoh minat. Sama seperti PAX, platform pinjaman kripto menerima aset yang disokong emas ini sebagai bentuk cagaran. Lebih khusus lagi, PAXG dapat digunakan pada Nexo dan SALT.

Perkhidmatan Penyelesaian Paxos

Walaupun stablecoin adalah roti dan mentega mereka, Paxos telah rajin mengembangkan perkhidmatan sampingan, kerana kelihatannya membawa kecekapan baru untuk proses ‘warisan’.

Ini dapat dilihat melalui mereka sekarang hidup, perkhidmatan penyelesaian. Walaupun pembangunan ini bermula bertahun-tahun yang lalu, projek ini baru-baru ini menjadi kenyataan apabila Paxos berjaya dianugerahkan ‘Surat tanpa tindakan’, oleh SEC. Ini, pada dasarnya, adalah pernyataan yang dibuat oleh SEC bahawa mereka tidak akan mengambil tindakan penguatkuasaan terhadap Paxos semasa pelancaran perkhidmatan tersebut. Kenyataan ini dikeluarkan setelah SEC menilai rancangan dan kemampuan perkhidmatan mereka.

Setelah menerima berita ini, pada akhir 2019, Paxos tidak membuang masa untuk ditayangkan. Menjelang awal tahun 2020 syarikat itu berjaya disiarkan dengan pelanggan pertama mereka – Credit Suisse dan Instinet Holdings. Dalam tinjauan sebelumnya mengenai perkhidmatan penyelesaian ini, kami menyentuh faedah utamanya.

  • Akses ke Kitaran Penyelesaian Pendek
  • Akses Segera ke Hasil Penyelesaian
  • Peningkatan Ketepatan dan Penglihatan Data
  • Keselamatan dan Ketersediaan

Pada masa pelancaran, wakil dari masing-masing, Paxos dan Credit Suisse, memberi komen.

Charles Cascarilla, Ketua Pegawai Eksekutif Paxos, menyatakan,

“Melancarkan Paxos Settlement Service di bawah pelepasan Tanpa Tindakan adalah langkah pertama dalam perjalanan kami untuk mengubah infrastruktur pasca perdagangan dalam industri sekuriti. Kami telah bekerjasama erat dengan Credit Suisse dan Instinet untuk membina penyelesaian yang dapat memberikan faedah kos jangka panjang dan bersama-sama kami akan memperbaik sistem dalam persekitaran langsung. Permohonan kami yang akan datang untuk membersihkan pendaftaran agensi menunjukkan dedikasi kami untuk memodenkan struktur pasaran secara besar-besaran. “

Emmanuel Aidoo, Ketua Pasaran Aset Digital di Credit Suisse, menyatakan,

“Inisiatif ini berpotensi memberikan kecekapan dan penjimatan biaya yang besar untuk kitaran pasca perdagangan. Paxos Settlement Service memperkenalkan teknologi blockchain yang mematuhi peraturan dan memungkinkan kami mengambil langkah penting ke arah struktur pasaran yang berkembang dan membuka modal yang terikat dalam proses penyelesaian warisan. “

PAXOS

Ditubuhkan pada tahun 2012, Paxos mengekalkan operasi di New York City. Yang terpenting, pasukan di belakang Paxos berusaha untuk mengembangkan pelbagai produk yang menawarkan perkhidmatan di pasaran yang berbeza-beza. Ini berkisar dari Stablecoins, hingga aktiviti pasca perdagangan, kemampuan penyelesaian, dan banyak lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif, Charles Cascarilla, kini mengawasi operasi syarikat.

Dalam Berita Lain

Adopsi oleh pertukaran untuk perdagangan, kedua-duanya, PAX dan PAXG? Periksa. Penerimaan sebagai jaminan melalui platform pinjaman? Periksa. Penerapan melalui kelayakan untuk akaun simpanan? Periksa. Penerapan perkhidmatan sampingan yang merangkumi penyelesaian sekuriti perdagangan? Periksa.

Adalah wajar untuk mengatakan bahawa stablecoin yang popular mungkin mempunyai saingan yang baru ditubuhkan.

Di luar produk khusus untuk Paxos, kami telah melihat Stablecoins sebagai satu kumpulan pada masa lalu. Dengan populariti mereka yang semakin meningkat, kita telah melihat konsep yang berpotensi menarik perhatian selain konsep berpotensi tinggi. Artikel berikut melihat beberapa perkara.

Stablecoins – Adakah Gimmicky atau Trendy?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me