Poloniex bercabang dari Circle sebagai ‘Polo Digital Assets’

Melangkah Global

Sebagai langkah mengejutkan, Circle telah diumumkan anak syarikat itu, Poloniex, akan melebarkan sayapnya dan ‘berputar-putar’ sendiri. Syarikat baru ini akan dikenali sebagai ‘Polo Digital Assets’.

Sayangnya, dan tidak mengejutkan kerana Poloniex berpusat di A.S., pangkalan pelanggan bursa di Amerika Syarikat akan melihat akses masa depan ke perkhidmatan mereka dicabut. Walaupun ini tidak menguntungkan, ia adalah sikap yang perlu diambil oleh syarikat sedemikian, kerana iklim pengawalseliaan di A.S. hingga kini.

Walaupun bukan di seluruh negara, pertukaran saingan, Bittrex, baru-baru ini mengehadkan akses ke perkhidmatan mereka untuk pelanggan yang tinggal di negeri New York. Dengan keluarnya kedua-dua pertukaran ini dari pasaran A.S., kini masih ada pilihan pertukaran yang sangat tipis dari Amerika Utara untuk peminat kripto untuk berdagang di.

Infusi

Walaupun pelanggan yang berpangkalan di A.S. mungkin kehilangan akses ke perkhidmatan, langkah ini sebenarnya merupakan pengembangan perkhidmatan untuk Poloniex, mereka sendiri, kerana mereka sekarang akan fokus pada dominasi global.

Circle telah menunjukkan bahawa kumpulan pelaburan luar telah memperuntukkan $ 100 juta untuk memasukkan perkhidmatan yang disediakan oleh Poloniex.

Pasukan di Poloniex mengeluarkan kenyataan mereka sendiri, terpisah dari Lingkaran, menghuraikan niat masa depan mereka. Dalam usaha untuk membawa positif dan keyakinan di sekitar pengumuman itu, pasukan itu menyatakan,

“Ke depan, kami mempunyai rancangan bertahun-tahun untuk membelanjakan lebih dari $ 100 juta untuk membangun dan mengembangkan Poloniex, dan kami sangat teruja untuk terus bekerja dengan komuniti global pelanggan Poloniex yang luar biasa. Revolusi cryptocurrency baru sahaja bermula, dan kami berada dalam jangka masa panjang. “

Terdapat laporan bahawa kumpulan pelaburan luar, yang berpusat di Asia, dipimpin oleh pengasas TRON, Justin Sun. Namun, ini belum disahkan pada masa ini, dan hanya dugaan.

Pembelian yang lalu

Walaupun faktor pendorong (pematuhan peraturan A.S.) yang menyebabkan perkembangan yang dibincangkan di sini hari ini adalah masalah yang diketahui, langkah itu tetap mengejutkan, kerana masa.

Poloniex diakuisisi oleh Circle dalam gerakan berprofil tinggi, hanya 18 bulan yang lalu. Perolehan ini bernilai $ 440 juta. Walaupun Circle memang membantu Poloniex memperluas perkhidmatan dan membina semula reputasi yang tercemar, yang paling diharapkan jangka masa pemilikan yang lebih lama untuk pemerolehan tersebut.

Walaupun terdapat perubahan rancangan, Circle tidak ragu-ragu terhadap kepercayaan mereka terhadap sekuriti digital. Ramai yang percaya bahawa tujuan awal pembelian adalah untuk melihat Poloniex bertindak sebagai pasaran sekunder, menyokong sekuriti digital yang diedarkan melalui platform SeedInvest.

Perubahan rancangan

Walaupun pendekatan mereka ke sektor ini mungkin telah berubah, Circle masih memperhatikan sekuriti digital sebagai masa depan, dan telah menunjukkan bahawa usaha mereka, bergerak maju, akan lebih fokus pada SeedInvest.

Circle menunjukkan bahawa tempat-tempat menarik berikut juga akan meningkat dalam pengembangan kerana syarikat itu ingin mengembangkan kes penggunaan dunia nyata.

  • Pembayaran
  • Pelaburan
  • Pinjaman
  • Pengumpulan Wang

BenihInvest

Sebagai salah satu platform crowdfunding yang paling berjaya di A.S., SeedInvest berpotensi untuk memberikan Circle jalan masuk yang berkesan untuk membangun diri dalam sektor sekuriti digital.

Platform ini, yang diperoleh oleh Circle pada awal 2019, telah membantu sejumlah besar syarikat menjana pembiayaan penting, sehingga kini. Circle menunjukkan bahawa adalah tujuan mereka untuk menghilangkan jurang antara kewangan tradisional dan blockchain. Dengan mengahwini keduanya, mereka berharap dapat mendemokrasikan pelaburan, dengan membuka peluang baru kepada pelabur yang sejenis.

Sekuriti Tokenized Circle Eyes dengan Pemerolehan SeedInvest

Ulasan

Setelah membuat pengumuman mereka, pernyataan bersama dikeluarkan oleh Circle Cofounders, Jeremy Allaire dan Sean Neville. Pernyataan ini membahas rasional di sebalik langkah ini, dan bagaimana ia akan membantu Poloniex menjadi matang.

“Dalam usaha untuk mewujudkan pertukaran cryptocurrency yang bertumpu di peringkat antarabangsa, pasukan dan kepemimpinan Poloniex berpindah dari Circle ke sebuah syarikat antarabangsa bebas baru, Polo Digital Assets, Ltd. Disokong oleh kumpulan pelaburan Asia, spin-out akan membawa sumber daya yang besar dan kebebasan untuk menyampaikan ciri produk dan strategi pemasaran yang diperlukan untuk menjadi kompetitif. “

Pasangan ini menerangkan rancangan mereka untuk bergerak maju, dan peranan yang akan dimainkan oleh SeedInvest di dalamnya.

“Awal tahun ini kami menyelesaikan pengambilalihan SeedInvest, platform crowdfunding ekuiti terbesar di Amerika Syarikat, dan telah membantu ratusan syarikat mengumpulkan ratusan juta dolar dengan penawaran sekuriti berasaskan internet. Rancangan kami dengan perniagaan ini adalah untuk mengubah cara syarikat mengumpulkan modal, dan membuka peluang pelaburan kepada orang di mana sahaja. Kami telah berusaha keras untuk memperkenalkan perkhidmatan baru yang dibina di SeedInvest yang membolehkan pengumpulan dana menggunakan token dan aset digital, menikahi kontrak kewangan dan aset tradisional dengan crypto. “

Poloniex

Beroperasi di Delaware, Poloniex adalah pertukaran cryptocurrency yang popular, yang ditubuhkan pada tahun 2014.

Ketua Pegawai Eksekutif, Tristan D’Agosta, kini mengawasi operasi syarikat.

Bulatan

Circle adalah sebuah syarikat yang berpusat di Boston, yang ditubuhkan pada tahun 2013. Yang paling penting, pasukan di belakang Circle berusaha untuk membangunkan sistem kewangan yang telus dan dapat diakses secara global.

Ketua Pegawai Eksekutif, Jeremy Allaire, kini mengawasi operasi syarikat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me