Perspektif Global – Edisi Amerika Utara

Perspektif Global

Dengan tahun, dan dekad hampir berakhir, kami di sekuriti.io berpendapat bahawa adalah bijak untuk mengukur sentimen industri global seperti sekarang. Apakah keadaan semasa sekuriti digital? Adakah hari ini lebih baik daripada semalam? Mungkin mereka yang ‘dalam-tahu’ merasa seolah-olah kerja strategik masih perlu dilakukan.

Ini semua pertanyaan yang mungkin ada, termasuk kami sebagai sekuriti.io. Dengan ini, kami telah menghubungi pelbagai wakil dalam sektor ini. Masing-masing berasal dari pelbagai kawasan di dunia.

Komen berikut memberi gambaran mengenai proses pemikiran mereka, dan bagaimana persekitaran peraturan dapat membentuk persepsi pasaran.

Pengaruh

Afrika, Asia, Eropah, Amerika Utara, dan Inggeris. Ini adalah wilayah-wilayah yang telah kami putuskan untuk dilihat secara individu.

Syarikat-syarikat berikut dan petunjuk mereka meluangkan masa untuk berkongsi pemikiran mereka.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Asia)
  • Fintelum (Eropah)
  • Vertalo (Amerika Utara)
  • Smartlands (United Kingdom)

Wang untuk Pemikiran anda?

Metodologi kami mudah – ajukan 5 soalan mudah yang sama berkaitan dengan sekuriti digital kepada 5 Ketua Pegawai Eksekutif / Pengarah Urusan dari seluruh dunia.

Matlamat? Dapatkan gambaran mengenai perbezaan persepsi dan penerapan sektor berdasarkan geografi. Sesuatu yang kami rasa adalah metrik penting, memandangkan potensi sektor ini untuk mempengaruhi FinTech pada skala global.

Amerika Utara – Dave Hendricks, Ketua Pegawai Eksekutif Vertalo

Vertalo adalah syarikat yang berpusat di A.S., yang mengekalkan operasi di negeri Texas. Diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif, Dave Hendricks, Vertalo telah berjaya memantapkan diri sebagai pemimpin dalam sekuriti digital.

Pendekatan unik mereka, bertindak sebagai ‘sistem operasi’ untuk sekuriti digital, telah menyaksikan syarikat mengalami peningkatan tahap penggunaan pada tahun 2019. Sama ada menyediakan perkhidmatan pengurusan top-table kepada Prime Trust, atau menerima surat keberkesanan Transfer Agen, Vertalo telah menunjukkan fleksibiliti mereka dan kelihatan prima untuk meneruskan aliran ini hingga tahun 2020 dan seterusnya.

Apa itu Vertalo?Apa itu Vertalo?

Tonton video ini di YouTube

  1.    Pada pendapat anda, apa yang mewakili pencapaian / rintangan industri terbesar yang diselesaikan sehingga kini?

Pencapaian terbesar industri ini tidak dapat diukur dalam jumlah penerbitan atau ukuran penerbitan tertentu. Apa yang sangat mengagumkan dalam industri ini ialah pengembangan begitu banyak pasukan yang membina syarikat yang sah di seluruh dunia untuk memanfaatkan teknologi ini untuk tujuan memodenkan pemilikan dan perdagangan aset dunia nyata dan swasta.

  1.    Dengan pencapaian yang disebutkan di atas meletakkan landasan untuk industri, apa yang tetap menjadi halangan terbesar untuk maju?

Setiap syarikat yang beroperasi di sektor Aset Digital kami harus memutar tempat mereka antara fokus pada pembangunan perniagaan dan cabaran yang ditimbulkan oleh pematuhan peraturan.

“Pembangun all-in” industri ini mempunyai visi dan misi untuk melegitimasi perdagangan aset swasta menggunakan teknologi berasaskan kontrak pintar. Tahap komitmen yang diperlukan untuk merancang dan mengembangkan teknologi yang secara serentak mematuhi dan mengembangkan pasar yang diatur tidak dapat diremehkan. Adalah sukar untuk meyakinkan para pengawal selia bahawa anda dan saudara-saudara anda adalah peningkatan kepada projek-projek yang – kurang dari dua tahun yang lalu – yang berusaha melarikan diri dari masyarakat melalui penipuan.

  1.    Berkenaan dengan peraturan ‘ramah’ dan penerimaan pemerintah, adakah anda perhatikan ada negara yang meninggalkan negara lain?

Negara-negara di mana perkara-perkara “paling mudah” mungkin merupakan negara terburuk untuk dijadikan contoh. Walaupun mereka nampaknya bergerak lebih cepat daripada yang lain, apa yang sebenarnya mereka lakukan adalah memungkinkan penerbit yang dipersoalkan untuk melepaskan pelabur naif dengan sekatan yang lebih sedikit.

Adalah sukar untuk meletakkan negara terbaik bagi penerbit Token Keselamatan dan penyedia teknologi; Saya berpendapat bahawa peraturan peraturan yang ketat (seperti Amerika Syarikat) akan menjadi pasaran aset digital terhebat dengan alasan yang sama bahawa mereka adalah pasaran terbaik untuk aset analog warisan: perlindungan pelabur.

Saya percaya bahawa AS akan memimpin sektor ini dari segi kejelasan dan jumlah penawaran berkualiti dalam 18 bulan akan datang – dan ia akan melakukannya dengan sedikit perubahan pada undang-undang sekuriti yang mendasarinya. Selepas AS, saya akan melihat Korea, Jepun, Singapura, UK, dan Jerman sebagai pasaran utama. Setelah AS menawarkan jenis kejelasan yang dapat kita harapkan, pasaran akan benar-benar meletup dan menormalkan.

  1.    Banyak yang telah dibuat mengenai keupayaan transformasi sekuriti digital. Dengan potensi untuk mempengaruhi perubahan di banyak industri, yang anda rasa mendapat manfaat paling banyak dari sektor sekuriti digital?

Harta Tanah jelas merupakan benefisiari utama untuk sekuriti digital, khususnya Sektor REIT Swasta. Selepas itu, kelas aset yang dibiayai oleh VC AS kelihatan seperti calon yang kuat untuk keupayaan ‘pemilikan langsung’ dan ‘penyenaraian langsung’ yang dihasilkan oleh tokenisasi aset digital.

  1.    Melihat ke hadapan, di mana lintasan pertumbuhan anda melihat sekuriti digital dalam dua, dan lima tahun akan datang?

Sekuriti Digital akan menjadi perniagaan berbilion-bilion dalam dua tahun dan normatif dalam lima tahun, tetapi jenis penggunaan ini bergantung pada persoalan peraturan.

Kesimpulannya

Baiklah, anda ada! Oleh kerana 2019 hampir selesai, terdapat trend yang jelas dalam sektor ini – positif. Walaupun banyak rintangan telah diselesaikan dan diselesaikan, masih ada banyak halangan di kaki langit. Walaupun begitu, potensi sekuriti digital untuk membentuk semula FinTech tetap menarik seperti biasa.

Kami akan menyentuh dasar dalam beberapa bulan untuk mengukur semula sentimen industri dengan sekumpulan pengaruh baru dari seluruh dunia. Sehingga itu, dapatkan maklumat dengan mengunjungi sekuriti.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me