Konsortium Sekuriti Digital yang dibentuk Antara Peserta Industri

Konsortium

Dalam usaha mempercepat pengembangan sekuriti digital global dalam kewangan moden, sepasang syarikat yang berpangkalan di Kanada telah bergabung. Usaha ini dilakukan oleh Polymath dan KABN, antara lain. Ini telah menghasilkan apa yang mereka sebut sebagai ‘konsortium’.

Idea di sebalik konsortium ini adalah bahawa ‘apa yang baik untuk satu adalah baik untuk semua.’ Walaupun syarikat yang mengambil bahagian mungkin bertindih dengan perkhidmatan tertentu, dengan mengembangkan industri secara keseluruhan, masing-masing akan sangat memberi manfaat.

Matlamat akhir konsortium ini adalah tarikan mereka kepada penerbit token dengan cara mempermudah akses dan penggunaan perkhidmatan yang diperlukan untuk menerbitkan sekuriti digital. Dengan mengumpulkan sumber daya mereka, pasangan syarikat ini kini dapat menawarkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif yang akan memastikan proses tokenisasi yang mudah bagi syarikat yang berminat.

Panggilan Peranan

Seperti yang dinyatakan, konsortium ini tidak terhad kepada Polymath dan KABN. Walaupun mereka masing-masing akan memainkan peranan penting, usaha awalnya dilakukan oleh syarikat-syarikat berikut, dengan senarai yang pasti akan berkembang dalam masa.

 • Tokenise.io (UK)
 • Blockchain MLG (Kanada)
 • Hyperion Technologies (AS)
 • Hassans (Gibraltar)
 • Crypto SA (Australia)
 • Sepuluh Modal (AS)
 • Razlin Capital (UK)
 • Rangkaian Blockchain Global (AS)
 • Modal Evoke (Kanada)
 • Pasaran Digital Selamat (Kanada)
 • Pengurusan Aset Digital (Gibraltar)

Seperti yang dapat dilihat oleh senarai di atas, yang disediakan oleh pernyataan yang dikeluarkan oleh Polymath, konsortium ini benar-benar usaha global. Syarikat-syarikat yang menawarkan pelbagai perkhidmatan hadir dari pelbagai bahagian dunia.

Ulasan

Setelah mengumumkan konsortium yang dirancang, para CEO KABN dan Polymath berbicara mengenai perlunya usaha sedemikian.

Kevin North, Ketua Pegawai Eksekutif Polymath, dinyatakan,

“Penyelesaian kami menyokong penciptaan sekuriti digital dari pelbagai aset tradisional dan bukan tradisional … Tujuan perkongsian ini adalah untuk mewujudkan model amalan terbaik untuk pelanggan yang memerlukan bantuan dengan kitaran hidup penuh STO (Security Token Offering) . Dalam model ini, penerbit akan bekerjasama dengan rangkaian penyedia terpadu yang berkomitmen untuk memastikan bahawa penawaran mematuhi undang-undang, peraturan, dan peraturan sekuriti di pelbagai bidang kuasa dan platform perdagangan, meningkatkan proposisi nilai dengan mengurangi jarak dan geseran antara pelabur dan penerbit. Setakat ini, jalan penuh STO tidak jelas bagi kebanyakan penerbit kami, jadi kami menjalin kerjasama ini dengan tujuan menjadikan perjalanan ini tidak begitu menakutkan. “

Ben Kessler, Ketua Pegawai Eksekutif KABN, dinyatakan,

“Bekerja dengan Polymath, KABN menyokong syarat pematuhan sekuriti digital dengan penyelesaiannya Selalu Hidup yang memberikan penyelesaian yang lebih cepat, lebih baik dan lebih ekonomik bagi penerbit dan pelabur untuk mengesahkan dan mengesahkan identiti, KYC dan AML, dan menguruskan program kecairan … KABN juga merupakan syarikat pertama yang menjadikan aset syarikatnya dan membuat sekuriti digital dengan proses ini, membuktikan model dan membuka jalan bagi orang lain untuk melakukan perkara yang sama dengan cara yang memenuhi peraturan dan undang-undang sekuriti perundangan dan menyokong cadangan nilai untuk pihak berkepentingan, komuniti Blockchain, penerbit dan pelabur. “

KABN

KABN adalah syarikat yang berpusat di Vancouver yang ditubuhkan pada tahun 2017. Syarikat ini mengkhususkan diri dalam perkhidmatan kewangan moden mulai dari pengenalan berasaskan blockchain, hingga kad yang disahkan VISA yang dikaitkan dengan pegangan berasaskan kripto.

Polymath

Polymath adalah sebuah syarikat yang berpusat di Toronto, yang ditubuhkan pada tahun 2017. Syarikat ini berusaha untuk terus mengembangkan dan menerapkan sekuriti digital dalam kewangan moden. Dalam usaha untuk mencapai ini, mereka telah mengembangkan beberapa standard token, yang memudahkan proses tokenisasi bagi mana-mana syarikat yang berminat.

Dalam Berita Lain

Polymath adalah peneraju dalam dunia sekuriti digital. Mengingat hal ini, tidaklah mengejutkan bahawa mereka telah menjadi tajuk utama berita kita beberapa kali baru-baru ini. Berikut adalah beberapa artikel yang memperincikan usaha lalu dan perkembangan Polymath dalam beberapa bulan terakhir.

Polymath Membekalkan Konsep Token Keselamatan DEX

LeadBest dan Polymath membentuk Perkongsian untuk Membuat Ekosistem Token Keselamatan

Platform Token Keselamatan, Polymath (POLY), Terdaftar pada Pertambahan Bilangan Pertukaran

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me