CoinMint – Perlombongan Hijau yang Cekap

Siapa CoinMint?

Ditubuhkan pada awal tahun 2015, CoinMint adalah syarikat yang ingin membawa kesederhanaan kepada industri perlombongan cryptocurrency.

Ia terletak di tanah seluas lebih dari 1300 hektar, dengan kemudahan memanfaatkan empangan hidroelektrik khusus 3 km dari lokasi. Ini bermaksud bahawa kemudahan ini terutama digerakkan melalui tenaga yang boleh diperbaharui sepenuhnya.

Mereka adalah salah satu kemudahan perlombongan terbesar di dunia, dan juga salah satu yang paling cekap. Melalui penggunaan pelbagai sumber tenaga, dan perkakasan terbaru yang ada, CoinMint mendorong batasan kecekapan perlombongan.

Apa masalahnya?

Perlombongan cryptocurrency adalah proses yang sukar dan kompleks. Walaupun tindakan perlombongan sebenarnya mungkin sederhana, pengiraan yang melibatkan perbelanjaan tidak. Mereka yang berminat mesti memperhatikan peralatan, jangka hayat perkakasan, kos elektrik, langkah penyejukan, dan lain-lain. Dengan kenaikan besar-besaran yang dilihat pada kadar hash Bitcoin sepanjang tahun 2018, tidak mungkin menjadi pelombong produktif dalam skala kecil lagi.

Bagaimana CoinMint akan menyelesaikannya?

CoinMint berusaha untuk menyelesaikan masalah ini dengan memberikan pemilikan pecahan hak hasrat yang disediakan oleh kemudahan perlombongan canggih mereka yang terletak di utara New York. Kemudahan ini menggunakan sumber tenaga hidroelektrik dan angin. Dengan begitu mereka dapat menjalankan peranti ASIC dengan cekap untuk melombong Bitcoin. Dengan perkongsian yang dijalin dengan Samsung untuk menyediakan perkakasan, syarikat itu telah menghilangkan banyak masalah sumber yang kini menimpa pesaing.

Melalui kemudahan perlombongan mereka, pelabur yang berminat dalam perlombongan dapat mengambil bahagian sambil mengelakkan halangan berikut yang berkaitan dengan proses tersebut

  •          Pemerolehan dan penyelenggaraan perkakasan
  •          Menjalankan Kos
  •          keperluan kuasa & penghantaran
  •          Lokasi kemudahan
  •          Langkah penyejukan diperlukan

Ini adalah beberapa contoh masalah yang disingkirkan oleh CoinMint dari bahu calon penambang, dan tempat mereka sendiri.

CoinMint memang menyedari minat pasaran dalam perlombongan. Mereka juga menyedari perubahan sentimen pasaran terhadap token keselamatan, dan faedah yang mereka tawarkan. Dengan keadaan ini, CoinMint merasakan seolah-olah mereka adalah penyelesaian yang tepat untuk para pelabur untuk mengambil bahagian dalam operasi mereka.

Dengan menawarkan token keselamatan mereka sendiri, pelabur dapat memiliki bahagian pecahan dari produk sampingan kemudahan – Kadar Hash. Hasil dari proses perlombongan akan dipecah olehnya.

  •          75% diagihkan secara berkadar di antara pemegang token
  •          25% disimpan oleh CoinMint untuk mengekalkan operasi dan sebagai bayaran prestasi

Untuk menjadikan pelaburan lebih menarik, pelabur akan mendapat keuntungan daripada pembayaran dividen HARIAN. Struktur dividen yang unik ini menjadikan mereka menonjol daripada pelaburan tradisional yang biasanya melihat pelabur menerima dividen tidak lebih pendek daripada suku tahunan.

Pasukan?

Mereka yang berada di sebalik projek CoinMint menyedari keperluan untuk memisahkan diri daripada pak. Berbagai pakaian perlombongan ada di Amerika Utara, namun tidak ada yang menawarkan pelaburan yang terstruktur seperti peluang yang ditawarkan oleh CoinMint. Berikut adalah sebilangan pemikiran di CoinMint yang berada di sebalik idea itu.

Ashton Soniat – Presiden

Prieur Leary – CTO

Steve Wang – VP Kewangan

Kyle Carlton – Penasihat Umum

Kathleen Schneider – Pengawal

Apa yang akan datang?

Perlombongan cryptocurrency bukan industri di mana anda boleh meletakkan asas, dan kemudian duduk dan berehat. Untuk mendapat keuntungan memerlukan peningkatan berterusan perkakasan yang digunakan. Ini bermaksud pendapatan syarikat yang mencukupi mesti dikitar semula secara konsisten ke dalam peningkatan dan penyelenggaraan perkakasan. Ini adalah satu-satunya cara untuk terus berada di hadapan pesaing, dan tetap menjadi pelaburan yang baik bagi mereka yang telah memberikan dana kepada syarikat.

Sebagai tambahan kepada peningkatan berterusan yang diperlukan oleh sifat industri, harap dapat melihat token CoinMint di pasaran sekunder dalam masa terdekat. Dengan banyak platform dibangunkan untuk memudahkan perdagangan sekuriti sekunder, mereka yang dilaburkan dalam CoinMint akan mendapat keuntungan daripada tahap kecairan yang tidak pernah dilihat sebelumnya.

Pengedaran awal token patuh ERC-20 mereka yang dikenali sebagai CBM sedang difasilitasi oleh platform sekuriti Securitize.

Untuk mengetahui perincian mengenai projek ini, sila lihat halaman penyenaraian token CoinMint kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me