BitBond dan Klickown untuk Tokenize Real Estate Jerman

Harta Tanah Digit

Sepasang syarikat Jerman, yang terlibat secara langsung dengan sekuriti digital, baru-baru ini diumumkan peluang pelaburan yang akan datang.

Bitbond dan Klickown telah memberi tahu dunia bahawa pada awal Januari 2020, mereka akan mempermudah penamaan harta tanah. Pasangan ini telah menunjukkan bahawa akan ada pelbagai kolaborasi di masa depan, dengan ini hanya menjadi titik ‘melompat’.

Mata yang Lebih Baik

Acara ini akan menyaksikan penjualan, dan pengedaran instrumen hutang dalam bentuk bon digital, yang disokong oleh harta tanah Jerman.

Perkara berikut menggariskan beberapa perincian yang lebih baik berkaitan dengan peluang tersebut.

  • Dikeluarkan di blockchain Stellar
  • Dikawal selia melalui BaFin
  • Pelaburan minimum € 10
  • Pulangan tahunan 4-7%
  • Tempoh 3-10 tahun dengan pembayaran pokok setelah matang
  • Harta Kediaman dijumpai di Lünenburg

Pilihan Hebat

Catatan menarik dari pengumuman mereka adalah keputusan untuk menggunakan blockchain Stellar. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, sektor sekuriti digital telah menunjukkan kecenderungan untuk menggunakan Stellar untuk operasi mereka. Artikel berikut hanyalah dua contoh dari ini, menunjukkan penerapan baik di dalam, dan di luar, di sempadan Jerman.

Tokenizing Penthouse London dan Greek Island Villas

Stellar Chosen by Wevest for Security Token Offering Platform

Ulasan

Setelah mengumumkan projek mereka yang akan datang, wakil dari masing-masing, Bitbond dan Klickown, meluangkan masa untuk memberi komen.

Radoslav Albrecht, Ketua Pegawai Eksekutif Bitbond, menyatakan,

“Kami telah meningkatkan Bitbond dengan ketara berikutan STO kami yang berjaya dan persetujuan prospektus sekuriti kami untuk bon token pertama BaFin … Kami melihat permintaan yang luar biasa dari penyedia perkhidmatan kewangan dan penerbit untuk mendigitalkan proses penerbitan bon. Dengan teknologi kami, kami mengaktifkan bukti kepemilikan sekuriti yang dianugerahkan, sekaligus mengurangkan bilangan perantara yang diperlukan … Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan pasukan profesional harta tanah dan kewangan yang berpengalaman. “

Wladimir Huber, Pengarah Eksekutif Klickown, menyatakan,

“Sebagai contoh, kita boleh melakukan tanpa komponen klasik dalam isu harta tanah seperti sijil global atau deposit bank yang mahal. Sebaliknya, kami bergantung pada ketelusan dan fleksibiliti. Berkat penjimatan kos yang besar ini, kami dapat memberikan pulangan yang lebih tinggi kepada pelabur kami. Pelabur KlickOwn melabur sepenuhnya secara digital dan hanya dengan kami. Setelah memilih harta impian mereka, mereka tidak bergantung pada prestasi pengurus dana, seperti halnya dana harta tanah, misalnya manfaat seperti pemilik harta tanah. Keseluruhan pengurusan harta tanah, iaitu pengurusan aset dan pengurusan harta tanah, mengambil alih KlickOwn. “

Bercakap dengan Radoslav

Kami bernasib baik kerana baru-baru ini artikel eksklusif ditulis dan diterbitkan di laman web kami oleh Ketua Pegawai Eksekutif Bitbond, Radoslav Albrecht.

Dalam artikel ini, dia membincangkan jalan yang dilalui oleh Bitbond, dalam perjalanan mereka untuk menyelesaikan STO yang dikawal pertama di negara ini. Dengan mencapainya, mereka pada dasarnya telah menghasilkan rangka tindakan untuk perkara industri dan tidak boleh dilakukan – dan dengan senang hati membagikannya.

Cara Memperoleh STO yang Diluluskan oleh Pengawal Selia Jerman

Penyertaan Jerman

Baru-baru ini, satu kajian telah diselesaikan oleh peserta industri, Blockstate dan Pusat Blockchain Sekolah Frankfurt. Fokusnya adalah untuk mewujudkan keadaan sekuriti digital berdasarkan geografi.

Hasilnya adalah bahawa Eropah mendahului jalan, dengan tahap penyertaan dan penerapan industri tertinggi. Ketika melihat negara-negara di Eropah, satu negara bersendirian di depan pak – Jerman; bangsa yang sama, kedua-duanya, BitBond dan KlickOwn memanggil pulang.

EU Memimpin AS dalam Sektor Token Keselamatan

BitBond

Dilancarkan pada tahun 2013, Bitbond mengekalkan operasi di Jerman. Kerja keras yang dilakukan oleh pasukan di belakang syarikat itu membolehkan Bitbond berjaya menyelesaikan STO pertama yang dikawal selia di Jerman.

Ketua Pegawai Eksekutif, Radoslav Albrecht, kini mengawasi operasi syarikat.

KlickOwn

Ditubuhkan pada tahun 2019, KlickOwn adalah syarikat muda yang mengekalkan ibu pejabatnya di Hamburg, Jerman. Operasi tetap fokus pada matlamat mereka untuk mengembangkan pasaran harta tanah yang terdesentralisasi, melalui penyatuan aset dunia nyata dan teknologi blockchain.

Pengarah Eksekutif, Wladimir Huber, kini mengawasi operasi syarikat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me