Melabur dalam Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)

Paypal Holdings, Inc. (NASDAQ:PYPL) dikenali sebagai penyedia penyelesaian pembayaran dalam talian yang terkemuka. Menawarkan alternatif kepada kaedah pembayaran yang lebih tradisional, PayPal menjadi terkenal pada awal tahun 2000-an sebagai pemudah cara pembayaran untuk laman web lelong dalam talian eBay. Beroperasi di California di Amerika Syarikat, syarikat ini terus menjadi salah satu syarikat paling inovatif dalam sektor teknologi kewangan (fintech). seperti yang ditunjukkan oleh penggunaan cryptocurrency baru-baru ini ke dalam ekosistem mereka.

Apa itu Paypal Holdings, Inc (PYPL)?

PayPal ditubuhkan pada tahun 1998 oleh dua individu dengan latar belakang kejuruteraan perisian dan seorang peguam melalui latihan. Awalnya dikenali sebagai Confinity, Max Levchin, Luke Nosek dan syarikat baru Peter Thiel diciptakan untuk membangunkan perisian keselamatan untuk peranti genggam. Setelah mendapat sedikit kejayaan di bidang ini, mereka memutar strategi mereka, memilih untuk membina dompet digital. Produk baru ini dilancarkan hampir setahun kemudian pada akhir 1999. Tidak lama kemudian, penggabungan berlaku antara Confinity dan X.com, sebuah bank dalam talian yang ditubuhkan oleh Elon Musk. Walaupun firma baru itu awalnya menyimpan nama X.com, mereka memilih untuk menjenamakan semula dan menjelaskan produk dan perkhidmatan mereka. Syarikat ini menetap pada nama PayPal pada tahun 2001, dan syarikat itu akhirnya menjadi awam dengan IPO pada tahun 2002.

Sejurus selepas IPO, eBay membeli PayPal dengan harga $ 1.5 bilion. Pada masa ini, pertumbuhan syarikat memberi kesan kepada para pelabur. Lebih 70% lelong eBay menerima pembayaran melalui PayPal, dan sekitar 25% lelong tertutup menggunakan penyelesaian pembayaran baru yang inovatif ini. Hanya dalam 8 tahun, PayPal berkembang menjadi lebih dari 100 juta pengguna di 190 wilayah, menawarkan perkhidmatan menggunakan 25 pilihan mata wang yang berbeza. Pada bulan September 2014, PayPal memilih untuk berpisah dari eBay dan fokus pada jalan pertumbuhan yang lain. Walaupun kedua-duanya terus bekerjasama, pada awal tahun 2018 diumumkan bahawa PayPal akan berhenti memproses pembayaran kad untuk laman lelongan dalam talian untuk tahun 2020. Hari ini, PayPal adalah identiti yang terpisah daripada bekas pemiliknya.

Mengapa Paypal Holdings, Inc (PYPL) Perkara?

Walaupun telah wujud dua dekad yang lalu, kemampuan Paypal untuk mengikuti perubahan telah memungkinkannya untuk tetap relevan di era moden. Keupayaan ini telah membolehkan syarikat ini melayani lebih dari 350 juta pelanggan dan peniaga di lebih dari 200 wilayah. Dengan tujuan menjadikan perkhidmatan kewangan lebih murah, lebih mudah dan lebih selamat, mereka terus berinovasi. Pada tahun 2019, perkongsian dengan gergasi media sosial Instagram menyaksikan pelancaran Checkout di Instagram, yang membolehkan pembayaran selamat menggunakan platform Paypal dalam aplikasi.

Pemerolehan strategik awal berlaku pada tahun 2013 apabila Paypal memperoleh permulaan Braintree dengan harga $ 800 juta. Sebagai sebahagian daripada portfolio Braintree, Paypal memperoleh teknologi di sebalik Venmo, aplikasi pembayaran perkhidmatan mudah alih yang kini telah berkembang menjadi lebih dari 40 juta pengguna. Baru-baru ini, syarikat itu membuat satu lagi langkah besar, membeli syarikat platform ganjaran membeli-belah Honey dalam perjanjian bernilai lebih dari $ 4 bilion, pengambilalihan terbesar mereka setakat ini. Madu adalah alat penjimatan wang yang popular di kalangan milenium, dengan lebih dari 17 juta pengguna aktif. Paypal menyatakan bahawa ia merancang untuk seterusnya mengintegrasikan Honey ke platform Paypal dan Venmo, membolehkan syarikat mengembangkan rangkaiannya dan menarik lebih banyak peniaga.

Paypal memperoleh kejayaan besar pada tahun 2020 dengan mengumumkan sokongan untuk cryptocurrency dalam platform mereka. Semua pengguna kini dapat membeli, menahan, dan menjual cryptocurrency dari akaun Paypal mereka. Ini membuka kemungkinan untuk melakukan transaksi melalui platform mereka menggunakan cryptocurrency popular seperti Bitcoin dan Ethereum, dengan pembayaran yang dibuat dengan crypto ditukar menjadi mata wang nasional pilihan vendor. Penerapan ini akan memungkinkan cara baru dan inovatif untuk membuat pembayaran kepada mana-mana syarikat 26 juta peniaga di seluruh dunia. Asalnya ditawarkan hanya di Amerika Syarikat, perkhidmatan ini akan berkembang ke platform Venmo dan ke pasaran antarabangsa pada tahun 2021. Walaupun pesaing seperti Square’s Cash App telah membenarkan transaksi crypto untuk beberapa waktu, langkah ini mewujudkan peluang untuk salah satu vendor terbesar rangkaian di dunia untuk memulakan penyatuannya ke dalam ekosistem cryptocurrency.

Paypal Holdings, Inc (PYPL) Prospek

Walaupun terdapat pengumuman positif dan langkah strategik baru-baru ini, semakin banyak pesaing memasuki ruang dan berpotensi mengancam kedudukan Paypals di sektor ini. Syarikat teknologi seperti Google, Apple, Amazon dan Facebook semuanya mengembangkan sistem pembayaran mereka sendiri. Mengantisipasi peningkatan persaingan, Paypal telah berusaha keras untuk membangun aspek teras perniagaan mereka seperti Venmo. Hasilnya, aplikasi mudah alih telah berkembang dari alat pemindahan wang P2P yang sederhana, menjadi aplikasi perkhidmatan kewangan moden yang lengkap. Walaupun pemindahan rakan sebaya dalam aplikasi tidak menjana pendapatan, ciri baru seperti Pemindahan Segera dan juga Kad Kredit Venmo adalah jalan yang telah mendapat wang. Dengan tinjauan 2019 yang mengesahkan bahawa sudah berakhir 20% orang Amerika telah menggunakan Venmo sejak setahun yang lalu, ada peluang yang jelas dan sekarang untuk memanfaatkan kemampuan pengewangan platform.

Paypal juga melihat ke arah pasaran asing dengan tujuan memperluas pangkalan penggunanya. Pada tahun 2019, Paypal memperoleh GoPay, platform pembayaran yang beroperasi di China. Langkah itu menjadikan Paypal sebagai platform pembayaran asing pertama untuk beroperasi di negara itu. Walaupun pasaran di China dikuasai oleh syarikat gergasi domestik seperti Alipay, mendapatkan akses ke salah satu pasar terbesar di dunia adalah langkah ke arah yang benar. Dengan perancangan dan pelaksanaan yang teliti, pemerolehan ini berpotensi membuahkan hasil yang besar.

Walaupun terdapat persaingan berpotensi dari syarikat teknologi gergasi, PayPal telah berada di puncak selama lebih dari 20 tahun. Jaringan global mereka sangat besar dan mereka tetap berada dalam posisi yang sangat baik untuk mengatasi segala cabaran pada tahun-tahun mendatang.

Tempat Membeli Paypal Holdings, Inc (PYPL)

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Melabur dalam Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL) Melabur dalam Paypal Holdings, Inc (NASDAQ: PYPL)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Oleh kerana dunia terus menjauh dari kaedah pembayaran yang lebih tradisional seperti tunai dan kad kredit yang menyokong e-dagang dan pembayaran digital, hanya sedikit syarikat yang berada dalam posisi yang baik seperti yang digunakan oleh Paypal. Syarikat ini terus berinovasi, mewujudkan ekosistem pembayaran yang luas dan pelbagai yang melibatkan pengguna dan peniaga. Jaringan mereka sangat besar dan benar-benar global, sehingga sukar bagi setiap peserta baru ke pasar untuk menyaingi mereka. Syarikat ini sentiasa mencari jalan baru untuk berkembang, seperti yang terbukti dengan kemasukan baru-baru ini ke ruang cryptocurrency. Dengan kemampuan untuk menyesuaikan diri dan tetap relevan, masa depan tetap cerah untuk Paypal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me