Kajian Pertukaran Bitstamp: Panduan Penuh

Oleh itu, anda ingin memulakan perdagangan Bitcoin di salah satu pertukaran Bitcoin terkemuka di Eropah? Maka adalah idea yang baik untuk menyemak kajian pertukaran Bitstamp penuh kami. Anda telah mendarat di Bitstamp kami adalah salah satu pertukaran yang paling mapan dan dihormati di pasaran. Tetapi kajian saya membuktikan ia mungkin tidak sesuai untuk semua orang. Bitstamp melayani pelanggan tertentu dan jika anda tidak seperti ini, anda mungkin akan membayar lebih banyak daripada yang sepatutnya.

Baca ulasan jujur ​​Bitstamp.net ini sebelum berdagang. Anda akan mempelajari semua yang perlu anda ketahui.

Pertukaran bitstamp

Setem bit adalah pertukaran Bitcoin Eropah yang ditubuhkan pada tahun 2011 dan kini berpusat di Luxembourg. Ditubuhkan di Slovenia, ia adalah pertukaran mata wang maya yang dikawal sepenuhnya pertama di EU. Ia menawarkan mekanisme jual beli yang mudah untuk membeli BTC dengan kad kredit dan alat mendalam untuk perdagangan.

Ia sangat digemari oleh peniaga volume maju dari Kesatuan Eropah (kami akan membahasnya kemudian).

Bahagian pasarannya yang semakin meningkat, sentimen masyarakat yang kuat, dan keselamatan yang ketat adalah bukti bahawa ia telah pulih penggodaman yang dikatakan.

Ini adalah pusat tenaga industri, terutamanya sekarang yang disokong olehnya kapitalis teroka blockchain. Tetapi bukan untuk semua orang. Alatnya yang rumit dan karenah birokrasi menjadikannya terbaik untuk peniaga menengah dan maju.

Sebagai pemula sendiri, saya telah menggunakan laman web ini dan meneliti laman web untuk memberi anda tinjauan jujur ​​ini dari perspektif saya.

“Kami yakin bitcoin ada di sini untuk tinggal. Matlamat kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan mudah digunakan untuk syarikat dan individu untuk menukar bitcoin. “

– Nejc Kodrič, Ketua Pegawai Eksekutif

Kelebihan:

 • Keselamatan yang Ketat
 • Mudah Dibeli / Dijual
 • Alat Dagangan Lanjutan
 • Potongan Kelantangan
 • aplikasi mudah alih
 • thumbs-upSokongan Komuniti yang kuat
 • thumbs-upSangat Baik untuk Pedagang Eropah

Keburukan:

 • Tidak Mesra Pemula
 • Pengesahan Invasif
 • thumbs-downTidak Di Seluruh Dunia
 • pilihan Mata Wang Terhad
 • Bayaran Kad Kredit yang tinggi

ciri-ciri

Bitstamp bekerjasama dengan pemain utama dan dihormati oleh media utama.

Bitstamp bekerjasama dengan pemain utama dan dihormati oleh media utama.

Keselamatan

Bitstamp dikawal selia oleh CSSF, Badan pengawalseliaan kewangan Luxembourg. 98% dana disimpan di luar talian dan mereka menghasilkan audit tahunan untuk pemeriksaan badan pengawalselia.

Privasi

Privasi dikurangkan demi keselamatan. Bitstamp mempunyai rintangan pengesahan yang tinggi termasuk perincian peribadi, dokumen identiti, dan standard pengesahan tempat tinggal.

Kemudahan penggunaan

Pengesahan sukar dan antara muka agak membingungkan. Tetapi jual beli itu mudah dan papan pemuka itu mudah.

Berniaga

Alat mendalam, antara muka terperinci, dan pasar yang subur menjadikan pengalaman perdagangan Bitstamp sebagai salah satu pertukaran cryptocurrency terbaik dalam perniagaan.

Sokongan

Sokongan Bitstamp sangat dihormati oleh masyarakat. Mereka biasanya sangat responsif dan cepat menyelesaikan masalah.

Secara keseluruhan

Bitstamp adalah pertukaran yang sangat dihormati dan aktif, tetapi yang terbaik diserahkan kepada peniaga volume maju. Sistem yuran isipadunya, keperluan pengesahan yang berat, dan pangkalan di EU menjadikannya sesuai untuk peniaga dengan jumlah tinggi dari Kesatuan Eropah, bukan pemula. Bukan pertukaran yang baik untuk membeli Bitcoin pertama anda.

“Bitstamp – tulang belakang ekonomi Bitcoin” – Forbes

Peraturan, ketelusan, dan amalan terbaik Bitstamp menjadikannya kegemaran di kalangan peniaga volume.

Peraturan, ketelusan, dan amalan terbaik Bitstamp menjadikannya kegemaran di kalangan peniaga volume.

Sekiranya anda ingin belajar cara membeli Bitcoin pertama anda, lihat artikel hebat ini mengenai membeli Bitcoin.

Kajian Pertukaran Bitstamp

Bitstamp ditubuhkan di Slovenia pada tahun 2011 oleh Damijan Merlak dan Nejc Kodrič sebagai alternatif Eropah untuk Mt. Pertukaran Gox di Jepun. Menurut Kodrič, ia dimulakan dengan € 1,000, 2 komputer riba, dan 1 pelayan.

Oleh kerana kesulitan kewangan dan peraturan di Slovenia, mereka berpindah ke London. pada tahun 2016, ia menjadi pertukaran Bitcoin EU pertama yang dikawal sepenuhnya apabila pemerintah Luxembourg memberikannya lesen kewangan. Ia kini beribu pejabat di Luxembourg tetapi mempunyai pejabat di Slovenia, UK, dan Amerika Syarikat.

Syarikat ini berdagang dalam USD, tetapi membenarkan pemindahan Kawasan Pembayaran Eropah Tunggal (SEPA).

Pada tahun 2015, syarikat itu didakwa menderita peretasan yang mengakibatkan pencurian ~ 19,000 BTC ($ 5 juta pada kadar 2015). Namun, syarikat itu telah memulihkan sepenuhnya imejnya dan menggandakan usaha keselamatan sejak itu.

Kegunaan laman web ini bukan yang paling mudah (kecuali membeli BTC) dan pengesahan agak sukar kerana peraturan. Namun, pertukaran kini ada lebih 10% bahagian pasaran.

Peniaga menyukai keselamatan, kestabilan, dan kecairan tinggi di laman web ini (20,000 BTC 24 jam pada 1-19-18). Pencela membenci kekurangan privasi dan altcoin serta bayaran kad kredit yang tinggi. Namun, untuk membeli Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan Ripple *, dan berdagang dalam jumlah yang tinggi, Bitstamp adalah peneraju pasaran yang jelas.

* Riak (XRP) – Ripple dan cryptocurrency yang berkaitan (XRP) adalah rangkaian penyelesaian global. Ini bermaksud Ripple adalah mata wang biasa yang mendasari semua pemindahan antarabangsa. Pemindahan segera dan bayarannya rendah. Untuk maklumat lanjut mengenai kaedah pembayaran yang menarik ini, baca panduan langkah demi langkah ini.

Mata wang hari ini tidak memuaskan

Bagaimana Bitstamp Berfungsi?

Bitstamp adalah pertukaran cryptocurrency. Pertukaran adalah platform yang memudahkan perdagangan mata wang fiat untuk Bitcoin (atau mata wang lain) atau sebaliknya. Ia sesuai dengan pembeli dengan penjual dan memerlukan bayaran untuk masalahnya.

Anda juga boleh membeli BTC secara langsung dari Bitstamp melalui kad kredit. Ini berbeza dengan rangkaian peer-to-peer seperti LocalBitcoins (yang seperti Craigslist) atau broker Bitcoin seperti Coinbase (seperti pertukaran mata wang di lapangan terbang).

Ciri Bitstamp

 • periksaDitubuhkan: Slovenia, 2011.
 • periksaKetua Pegawai Eksekutif: Nejc Kodrič.
 • periksaMata Wang: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash, USD, EUR.
 • periksaPilihan pembayaran: Kad Kredit, SEPA, Wire Antarabangsa, Crypto.
 • periksaPengesahan: Berat.
 • periksaKepantasan: Crypto: Sekejap | SEPA: 1-3 Hari | Bank Wire 2-5 Hari.
 • periksaAplikasi: Android dan Apple.
 • periksaAlat Dagangan: Kerusi silang, Fibonacci, Anotasi, dll.
 • periksaHQ: Luxembourg.
 • periksaYuran: Bayaran Berat Volume Bermula pada 25% untuk Semua Perdagangan | Bayaran Kad Kredit = 5%

Adakah Bitstamp Selamat?

Dalam penyelidikan saya, saya mendapati bahawa pengguna berpotensi bimbang tentang keselamatan di Bitstamp. Ini terutama disebabkan oleh peretasan yang dialaminya pada tahun 2015. Saya dapat mengatakan dengan yakin bahawa Bitstamp kini merupakan salah satu pertukaran yang paling selamat dan terkawal dengan ketat. Sebenarnya, ia diatur dengan ketat sehingga banyak peniaga tidak suka berniaga di sana.

Bitstamp sentiasa berada di tahap keselamatan yang canggih. Ia adalah salah satu syarikat pertama yang mewujudkan penyimpanan sejuk yang diinsuranskan sepenuhnya.

Syarikat ini dikawal selia sepenuhnya di dalam Kesatuan Eropah, diaudit secara berkala, dan serius mengenai prosedur pengaturan diri dalamannya.

Adakah Bitstamp selamat? Ya. Inilah sebabnya:

 • periksaPeraturan: Bitstamp dikawal selia oleh badan pengawalseliaan kewangan Luxembourg, CSSF. Badan ini melesenkannya sebagai pertukaran kewangan di EU.
 • periksaPengauditan: Bitstamp diaudit setiap tahun oleh salah satu daripada Empat Besar.
 • periksaAmalan Dalaman: Syarikat ini berdedikasi untuk amalan keselamatan dalaman dan mendakwa banyak peraturan diri.
 • periksaPenyimpanan Sejuk: 98% simpanan BTC disimpan di luar talian dan diinsuranskan sepenuhnya.
 • periksa2FA: Bitstamp mempunyai pengesahan dua faktor standard untuk melindungi akaun anda.
 • periksaKeselamatan Dokumen yang Dimuat naik: Dokumen identiti sensitif dilindungi oleh Privasi Cukup Baik penyulitan.
 • periksaAnti Pengubahan Wang Haram: Pengesahan yang tinggi diperlukan untuk mematuhi prosedur anti pencucian wang. Ini untuk memastikan kestabilan dan mengurangkan risiko.

Apakah Yuran Bitstamp untuk Pengguna AS / EU?

Bitstamp menerima pelbagai pilihan deposit dan berfungsi mengikut jadual bayaran berjumlah. Semakin banyak anda berdagang, semakin sedikit anda membayar. Secara amnya, yuran rendah, tetapi sedikit lebih tinggi daripada pesaing. Sentimen masyarakat bersetuju bahawa Bitstamp baik untuk peniaga EU dan jumlah tinggi, tetapi agak mahal untuk orang lain.

Bayarannya adalah seperti berikut:

SEPA

 • periksaDeposit: PERCUMA
 • periksaMengeluarkan: .90 EUR

Deposit fiat yang sangat murah di EU menjadikan Bitstamp menguntungkan peniaga EU.

Kad kredit

 • semak5%

Kawat Antarabangsa Bitstamp

 • periksaDeposit: .005% (Min: 7.5 USD / EUR | Maks: 300 USD / EUR)
 • periksaMengeluarkan: .09 (Min: 15 USD / EUR)

Cryptocurrency

 • checkDeposisi dan pengeluaran BTC, LTC, ETH, dan XRP adalah percuma.

Kad Debit

 • checkBitstamp menawarkan pengeluaran kad debit yang mudah dan cepat, sebab lain mengapa pelanggan menyukainya – minimum $ 10 hingga $ 1,000 dan 2% untuk apa-apa yang melebihi $ 1,000.

Yuran Perdagangan Bitstamp

Bitstamp berfungsi mengikut jadual yuran perdagangan berjenjang. Untuk jumlah 30 hari di bawah $ 20,000, bayarannya sedikit tinggi (.25%). Sekiranya anda berniaga lebih dari $ 20,000,000 (siapa tidak hari ini?), Harganya cukup rendah (.1%). Inilah carta penuh:

Jumlah yuran bergantung pada jumlah 30 hari dalam USD

Untuk penjelasan lengkap mengenai bayaran Bitstamp, lihat bayarannya halaman yuran.

Bayaran Bitstamp untuk Dibandingkan dengan Pesaing

Bayaran Bitstamp secara amnya dianggap sedikit tinggi. Ini adalah harga yang anda bayar untuk keselamatan dan kestabilan. Inilah cara mengatasi persaingan.

 • periksaSetem bit: .25% Bayaran Dagangan | Bayaran Kad Kredit 5%
 • periksaBittrex: .25% Bayaran Dagangan.
 • periksaPangkalan Wang Syiling: Beli / Jual Standard 1.49% | Yuran Kad Kredit 3.99%.
 • periksaBitcoin tempatan: Tidak ada “yuran” | 1% Komisen Jualan | Harga Syiling Lebih Tinggi
 • periksaCEX.IO: Bayaran Pembuat –16% | Yuran Pengambil –25% | Deposit Kad Kredit – 3.5% + $ .25 (€ .24) | Pengeluaran Kad Kredit – $ 3.80 (€ 3.50)

Apakah Had Dagangan, Deposit, dan Pengeluaran Bitstamp untuk Pengguna Yang Disahkan?

Bitstamp jarang berlaku kerana ia tidak membataskan had pengguna yang disahkan. Setelah akaun anda disahkan (ketahui cara melakukannya seterusnya!), Anda tidak akan dikenakan had bulanan. Walau bagaimanapun, sokongan akan meminta maklumat secara berkala dan meminta anda maklumat, terutamanya apabila had mulai melebihi $ 10,000.

Anda mungkin mula mengalami kelewatan atau harus menjawab soalan tertentu. Sebagai contoh, seorang pengguna mendakwa pertukaran itu bertanya dari mana dia mendapat Bitcoin, jika dia berafiliasi dengan pertukaran lain, dan jika dia menggunakan salah satu duit syilingnya untuk berjudi.

Pengguna yang tidak disahkan tidak dibenarkan menggunakan platform.

Tberikut adalah laporan di media sosial dan forum pengesahan, pengeluaran dan deposit kadangkala memakan masa lebih lama daripada yang dijangkakan.

Beberapa orang melaporkan tempoh menunggu yang lama untuk disahkan

Beberapa orang melaporkan tempoh menunggu yang lama untuk disahkan

Syarikat itu memberi amaran kemungkinan berlakunya kelewatan melalui sepanduk di laman web.

Sepanduk hijau teratas memberi amaran mengenai masalah pengesahan kerana terlalu banyak.

Sepanduk hijau teratas memberi amaran mengenai masalah pengesahan kerana terlalu banyak.

Cara Membeli Bitcoin dari EU / USA Dengan Bitstamp

Bitstamp merupakan salah satu cara yang paling mudah bagi pelanggan Amerika atau EU untuk mendapatkan BTC yang sejuk. Untuk pelanggan EU dan AS, terdapat dua pilihan utama: Akaun Bank atau Kad Kredit. Kad kredit tersedia untuk semua pelanggan EU, UK, dan USA. Bagi pelanggan EU, pemindahan SEPA cepat dan murah. Untuk pelanggan Amerika, terdapat kawat bank antarabangsa. Masa deposit kadangkala tidak boleh dipercayai.

Membeli cukup mudah, tetapi anda perlu disahkan terlebih dahulu. Sekiranya itu bukan sesuatu yang anda ingin hadapi, pertimbangkan pertukaran yang lain.

Langkah 1) Daftar dan Dapatkan Nama Pengguna dan Kata Laluan Anda

Pergi ke Bitstamp.net dan klik Daftar di kanan atas.

Di sini anda boleh mendapatkan butang pendaftaran Masukkan beberapa butiran dan anda sudah bersedia untuk menuju ke langkah seterusnya.

Masukkan beberapa butiran dan anda sudah bersedia untuk menuju ke langkah seterusnya.

Anda sekarang akan menerima e-mel dengan nama pengguna dan kata laluan yang dihasilkan secara rawak.

Anda sekarang akan menerima e-mel dengan nama pengguna dan kata laluan yang dihasilkan secara rawak.

Sekarang kembali ke Bitstamp dan log masuk dengan bukti kelayakan anda. Anda akan diminta untuk menukar kata laluan anda dengan segera. Pastikan untuk menetapkan kata laluan yang SANGAT kuat.

Baiklah. Itu mudah. Sekarang biarkan keseronokan bermula.

Baiklah. Itu mudah. Sekarang biarkan keseronokan bermula.

Langkah 2) Sahkan Akaun Anda

Kita tidak hanya masuk ke Bitstamp

Keperluan Pengesahan Bitstamp

Bitstamp diatur dengan ketat dan mematuhi prosedur Kenali Pelanggan Anda (KYC) dan Anti Pengubahan Wang Haram (AML). Untuk mengikuti standard industri kewangan yang tinggi ini, syarikat ingin mengetahui bahawa sebenarnya anda bersembunyi di sebalik akaun tersebut.

Untuk mendapatkan pengesahan, anda perlu mengklik Pengesahan Akaun Peribadi untuk memulakan proses.

Untuk mendapatkan pengesahan, anda perlu mengklik pada Pengesahan Akaun Peribadi untuk memulakan prosesnya.

Masukkan maklumat peribadi anda.

Masukkan maklumat peribadi anda.

Sahkan dokumen ID anda. Perhatikan keperluan. Dokumen anda TIDAK AKAN LULUSKAN PENGESAHAN JIKA ANDA TIDAK MENGIKUTI PERATURAN INI. Benang Reddit ini menjelaskan masalahnya dengan jelas. Pengguna Domerocked7 (di mana orang datang dengan nama-nama ini?) Mengatakan:

“Menunggu 8 hari untuk disahkan, mereka akhirnya menjawab dengan mengatakan bahawa mereka tidak menyukai gambar imbasan warna ID yang saya kirimkan. Sekarang saya menganggap saya perlu menunggu 7-8 hari lagi ?! “.

Ikuti peraturan di bawah untuk disahkan

Ikuti peraturan di bawah untuk disahkan.

Anda perlu memberikan kedua-dua sisi ID anda.

Anda perlu memberikan kedua-dua sisi ID anda.

Akhir sekali, sahkan maklumat kediaman anda. Sekali lagi, perhatikan keperluan.

Akhir sekali, sahkan maklumat kediaman anda. Sekali lagi, perhatikan keperluan.

Pada masa-masa yang menggembirakan untuk Bitcoin, Bitstamp (seperti pesaing) mengalami beban yang besar. Jumlah dagangan di Bitstamp meningkat 1,384% yang mengejutkan pada tahun 2017! Bitstamp menghadapi kelewatan secara menyeluruh. Di sini kenyataan rasmi mereka. Jangan terkejut melihat kelewatan beberapa minggu atau lebih.

Sekarang anda hanya perlu menunggu.

Langkah 3) Dana Deposit

Klik Deposit di menu atas.

Klik Deposit di menu atas.

Langkah 4) Pilih Kaedah Deposit Anda

Kalaulah saya melabur ketika ini adalah harga Bitcoin, katanya.

Kalaulah saya melabur ketika ini adalah harga Bitcoin, katanya.

Langkah 5) Beli Bitcoin

Membeli Bitcoin sebenarnya adalah bahagian termudah dalam keseluruhan proses. Pergi ke bahagian perdagangan dan pilih beli segera. Ini secara automatik akan membeli Bitcoin dengan harga terendah di pasaran. Anda harus menetapkan pesanan had. Ini akan menetapkan had harga di mana anda bersedia membeli Bitcoin.

Halaman pesanan segera adalah mudah seperti yang diperoleh.

Halaman pesanan segera adalah mudah seperti yang diperoleh.

Ulasan Bitstamp: Adakah Bitstamp Selamat? Adakah itu Penipuan? Adakah Ini Pertukaran Terbaik dan Termurah?

Walaupun terdapat peretasan pada tahun 2015, Bitstamp telah mengekalkan reputasi yang kukuh dalam komuniti. Ia adalah salah satu pertukaran yang paling dihormati di pasaran. Sentimen dan kepercayaan masyarakat kuat; namun, pelanggan bertambah gelisah dengan kelewatan. Itu tidak mengubah kenyataan bahawa, tidak seperti banyak pesaing, Bitstamp disukai secara universal.

Sokongan pasti ada masalahnya, tetapi mereka cukup aktif di Reddit. Anda boleh membuka tiket dan kebanyakan masalah diselesaikan dengan cepat.

“Bitstamp adalah pertukaran aset digital Big Four yang telah mendapat kepercayaan daripada komuniti blockchain global”

– Finder.com

Ulasan positif tertumpu pada sokongan pelanggan yang baik, simpanan cepat, antara muka mudah, dan kemudahan membeli. Ulasan negatif, cukup menarik, tertumpu pada sokongan pelanggan yang buruk, deposit lambat, dan kesukaran berniaga. Nampaknya pengalaman yang anda miliki sangat bergantung kepada jika sokongan pelanggan menghubungi anda. Lihat utas ini dari laman web ulasan:

Kedua-dua pengguna mempunyai pengalaman yang bertentangan.

Kedua-dua pengguna mempunyai pengalaman yang bertentangan.

Ulasan Baik Katakan:

 • periksa sokongan yang hebat
 • cekMudah dibeli
 • periksa perdagangan Besar
 • periksa deposit SEPA cepat
 • cekMembeli kad kredit
 • periksa kepercayaan tinggi

Ulasan Buruk Berkata:

 • periksa Sokongan Mengerikan
 • checkDeposit tidak muncul
 • periksa sakit kepala

Keputusan: Bitstamp adalah pertukaran yang boleh dipercayai dan selamat dengan kepercayaan masyarakat yang tinggi. Secara keseluruhan, pengalamannya baik dan sokongan diberikan kepada anda. Sekiranya anda menunggu, buka tiket dan pergi ke Reddit untuk mendapatkan bantuan. Seorang pengguna forum dengan tepat merangkum Bitstamp dalam komen ini:

“Bitstamp baik-baik saja. Begitu banyak ulasan buruk di sini hanyalah aduan tentang bagaimana mereka tidak dapat memperoleh akaun sekarang kerana seluruh dunia berusaha untuk memperdagangkan kripto. Saya telah menggunakan bitstamp selama hampir 4 tahun dan saya tidak menghadapi masalah. Sekiranya anda bukan orang bodoh dan dapat mengisi borang dengan betul, cap bit berfungsi dengan baik. “

3 Alternatif Bitstamp Teratas untuk Pelanggan AS

Bitstamp adalah pertukaran yang bagus, tetapi tidak diragukan lagi ia ditujukan kepada pelanggan EU. Pemindahan SEPA yang pantas menjadikannya pertukaran pilihan bagi orang Eropah. Juga, pengesahan adalah sakit kepala utama. Sekiranya anda pelanggan Amerika mencari pilihan deposit yang lebih baik atau lebih banyak privasi, berikut adalah 3 alternatif Bitstamp teratas.

1) Bitcoin tempatan

Logo LocalBitcoins.com

LocalBitcoins adalah apa yang dikenali sebagai pertukaran peer-to-peer (P2P). Ada yang menyebutnya eBay of Bitcoin. Ia jauh lebih selamat daripada Bitstamp, tetapi ia menawarkan privasi yang tiada tandingannya. Semuanya 100% tanpa nama dan membuat akaun tidak memerlukan masa sama sekali. Daftar, pilih penjual anda, dan bayar dengan banyak pilihan tanpa nama!

2) Pangkalan Wang Syiling

Logo pertukaran Coinbase

Coinbase adalah pertukaran Bitcoin terkemuka di web. Kripto bernilai lebih $ 20 bilion telah diperdagangkan di sini. Bagi pembeli kali pertama yang ingin membeli dengan kad kredit, ini adalah pilihan terbaik. Bayaran kad kredit lebih rendah daripada Bitstamp (3.99%), dan lebih mudah untuk melayari laman web. Lihat ini tinjauan mendalam mengenai Coinbase sebelum membeli dari mereka.

3) Bittrex

Logo pertukaran Bittrex

Bittrex adalah salah satu pertukaran terkemuka di web. Ia menawarkan pelbagai mata wang untuk dipilih dan pelbagai pilihan deposit. Perkara terbaik mengenai Bittrex adalah pelbagai altcoin yang tersedia untuk perdagangan. Ini sama seperti yang diatur dengan ketat di Bitstamp, jadi harapkan juga masalah pengesahan.

Perbandingan Pertukaran Bitcoin: Coinbase Vs. Bitstamp – Mana Yang Lebih Baik?

Coinbase dan Bitstamp adalah dua nama yang paling dipercayai di pasaran. Ketika membeli Bitcoin dengan kad kredit, kedua-dua nama ini pasti akan menjadi kepala. Kedua-duanya sangat terkawal, selamat, dan cepat; namun, mereka melayani dua tujuan yang sama sekali berbeza.

Mari kita lihat perbezaan antara keduanya.

Coinbase Vital

 • periksaMata Wang: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tunai Bitcoin.
 • periksaPembayaran: Kad Kredit, Pindahan Wang, Akaun Bank.
 • periksaPengesahanYa.
 • periksaKepantasan: Segera untuk kad kredit | 1-5 hari untuk bank atau wayar.
 • periksaAplikasiYa.
 • periksaGDAX: Coinbase unik sebagai broker kerana terikat dengan pertukaran terkemuka. GDAX adalah pertukaran Bitcoin yang bergabung dengan Coinbase di mana anda boleh berdagang dengan pengguna cryptocurrency lain. Anda boleh memindahkan wang dengan mudah di antara keduanya.
 • periksaProgram rujukan: Program rujukan mereka adalah bonus yang kemas. Anda memperoleh $ 10 dalam Bitcoin PERCUMA untuk semua orang yang anda rujuk yang membeli $ 100 atau lebih dengan BTC.

Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan Coinbase:

 • periksaKepercayaan Komuniti: Tinggi.
 • periksaMesra Pemula: Ya.
 • periksaBayaran Kad Kredit: 3.99%.
 • periksaKeselamatan: Sangat tinggi.

Keputusan: Coinbase untuk pemula dan pelanggan AS. Bitstamp untuk pelanggan EU. Nota: ini untuk membeli Bitcoin, bukan berdagang.

Coinbase adalah broker yang hanya menjual BTC. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan GDAX untuk berdagang kripto. Antara muka Bitstamp cukup mudah, tetapi boleh menakutkan pengguna baru. Rintangan pengesahan adalah sakit kepala tidak kira di mana anda tinggal, jadi tidak ada cara untuk melarikan diri. Secara umum, Coinbase menawarkan cara terpantas dan paling selamat untuk mendapatkan Bitcoin untuk pengguna baru. Walau bagaimanapun, kemudahan pemindahan SEPA untuk penduduk EU terlalu sukar untuk diabaikan. Oleh itu, pada pendapat saya, jika anda berada di EU, gunakan Bitstamp. Sekiranya anda berada di AS, Coinbase.

Baca ulasan penuh Coinbase di sini!

Soalan Lazim Bitstamp

Saya telah mencari web untuk mendapatkan maklumat. Saya telah melihat ke internet yang paling dalam dan paling gelap. Saya juga pernah melawat Bitstamp. Hasilnya ialah Soalan Lazim yang luar biasa ini untuk menjawab pertanyaan anda.

Jangan berniaga di Bitstamp sehingga anda membacanya.

Q: Adakah Bitstamp Selamat?

J: Ya. Bitstamp adalah salah satu pertukaran yang paling digemari. Ia dilesenkan dan dikawal selia sepenuhnya. Keperluan pengesahan yang berat dan audit pemerintah yang konsisten menjadikannya salah satu tempat paling selamat untuk bertukar tangan.

Q: Adakah Bitstamp Menerima Kad Kredit?

J: Ya, anda boleh membeli Bitcoin dengan Kad Kredit dari Bitstamp. Bayarannya adalah 5%.

S: Adakah Bitstamp Juga Dompet?

J: Ya. Anda boleh menyimpan BTC anda di laman web ini. Walau bagaimanapun, ini tidak digalakkan. Bila-bila masa kunci peribadi anda dipegang di tempat lain, anda menghadapi risiko. Simpan hanya yang diperlukan untuk berdagang di dompet anda. Pindahkan BTC anda ke dompet yang anda kendalikan. Fikirkan seperti membawa wang tunai – anda tidak akan menyimpan simpanan hidup anda di poket belakang anda, bukan? Simpan wang untuk apa yang anda perlukan, dan simpan selebihnya di akaun bank anda.

S: Adakah Bitstamp Berfungsi di AS?

J: Sehingga Mei 2017, Bitstamp tidak membenarkan pelanggan Amerika menggunakan kad kredit. Kini, pelanggan AS dibenarkan menggunakan kad kredit untuk membeli duit syiling.

S: Berapa lamakah deposit diperlukan?

J: Menurut sokongan, pemindahan SEPA memerlukan masa sehingga 24 jam. Kadang-kadang sehingga 3 hari. Pemindahan kawat antarabangsa boleh memakan masa sehingga 5 hari.

S: Berapa lamakah Pengesahan Bitstamp?

J: Sokongan mendakwa bahawa pengesahan biasanya mengambil masa 3 hari bekerja;

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan Bitstamp, buka tiket dengan sokongan pelanggan.

Apa yang Suka / Tidak Suka Cryptopositive

Bitstamp banyak ditawarkan, tetapi kekurangannya sukar untuk diabaikan. Tetapi saya mahu menilai Bitstamp untuk semua perkara itu daripada yang bukan.

Ia mengiklankan dirinya sebagai salah satu cara yang paling selamat, boleh dipercayai, dan cair untuk memperdagangkan Bitcoin, Litecoin, Ripple, dan Ethereum — ia memberikannya. Ia bukan pertukaran yang lebih komprehensif. Namun, dibandingkan dengan banyak pertukaran lain, Bitstamp mempunyai beberapa kualiti yang sangat menarik.

Suka

 • Keselamatan / Kestabilan: Beberapa pertukaran boleh berjalan dengan mudah dari ruang bawah tanah kanak-kanak dan kami tidak akan menjadi lebih bijak. Itu bukan Bitstamp. Disokong oleh lesen perdagangan EU dan pengawasan pemerintah yang serius, wang anda selamat di sini. 2FA tersedia untuk keselamatan yang lebih tinggi. Lihat ini video penjelasan mengenai pengesahan dua faktor.
 • Antara Muka Dagangan: Tidak mesra pemula, tetapi bagi pedagang berpengalaman antara muka adalah pembunuh. Terdapat banyak alat hebat untuk membantu anda mengenali corak dan memanfaatkan ketidakcekapan pasaran. Ia juga mengembalikan kenangan nostalgia permainan video awal 90-an.
 • Pembelian Ringkas: Membeli dengan kad kredit atau SEPA / bank wire sangat mudah malah saya dapat melakukannya. Dan itu mengatakan sesuatu.
 • ibu jariTiada had: Bitstamp benar-benar membolehkan anda menjangkau bintang mata wang digital. Tidak ada had yang sukar untuk berdagang. Rintangan pengesahan meningkat semasa anda berniaga lebih banyak, tetapi tidak ada siling.

Tidak suka

Hei, jika semuanya sempurna, hidup akan membosankan!

 • Pengesahan Berat dan Butiran mengganggu
 • Pilihan Mata Wang Terhad
 • Bayaran Kad Kredit yang tinggi

Keputusan Akhir Kajian Pertukaran Bitstamp Kami

Bitstamp adalah salah satu pertukaran terbesar, paling dipercayai, dan paling terkenal di pasaran. Keamanan yang tinggi, alat perdagangan mendalam, proses pembelian yang dipermudahkan, dan kestabilan menjadikannya salah satu platform perdagangan yang paling selamat. Tetapi anda membayar untuk apa yang anda dapat.

Sekiranya anda ingin menggunakan Bitstamp, anda perlu memberikan pengesahan yang serius. Selain itu, anda akan membayar yuran yang sedikit lebih tinggi. Anda juga hanya boleh berdagang dalam Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, dan Tunai Bitcoin serta USD dan EUR.

Sekiranya anda mahukan pasaran perdagangan yang cepat, selamat, dan stabil, Bitstamp adalah salah satu yang terbaik untuk memulakan perdagangan. Perlu diperingatkan bahawa halangan pengesahannya dan antara muka yang mendalam bermaksud tidak mesra pengguna.

Keputusan: Bitstamp sangat bagus untuk peniaga yang serius, terutamanya dari EU. Agar ia menjadi kesulitan, anda memerlukan jumlah dagangan yang serius. Sekiranya anda mahukan lebih banyak privasi, cubalah LocalBitcoins. Sekiranya anda mahukan duit syiling yang lebih luas, cubalah Bittrex atau Poloniex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me