Mr. Wonderful Menyelaraskan Usaha dengan Platform Ekuiti Crowdfunding ‘StartEngine’

Berita Hebat

Dalam berita positif, platform crowdfunding popular, StartEngine, telah diumumkan ketibaan pemegang saham / pelabur baru – Kevin O’Leary (AKA Mr. Wonderful).

Melangkah ke hadapan, Mr. Wonderful akan memegang peranan sebagai penasihat strategik untuk platform ini. Dengan berbuat demikian, StartEngine mendapat banyak keuntungan dari rangkaian sambungannya yang luas, dan perhatian orang ramai yang diberikan kepadanya.

Meningkatkan Modal

Mr. Wonderful menyatakan, dalam ucapan perasmiannya sebagai penasihat strategik untuk StartEngine, bahawa crowdfunding hadir dengan pelbagai faedah. Berikut adalah contoh faedah ini:

 • Kelenturan syarat
 • Syarikat yang mengambil bahagian mempunyai kawalan yang lebih besar terhadap penilaian dan harga saham mereka
 • Bahagian syarikat yang berpotensi lebih besar dapat dikekalkan
 • Dengan jumlah pemegang saham yang lebih besar, masing-masing bertindak sebagai ‘duta jenama’, memberikan pendedahan yang lebih besar kepada operasi syarikat.
 • Mr. Wonderful Bergabung dengan StartEngineMr. Wonderful Bergabung dengan StartEngine

  Tonton video ini di YouTube

  Pengumpulan Wang Ekuiti

  JOBs Act, yang diberlakukan semasa pemerintahan Obama, meletakkan dasar untuk Crowdfunding seperti yang kita ketahui hari ini.

  Namun, tidak semua kaedah crowdfunding adalah sama. Dalam artikel berikut, kita melihat apa yang membezakan crowdfunding ekuiti daripada melabur dalam saham, dan crowdfunding sederhana dilihat melalui platform seperti Kickstarter.

  Apa itu Crowdfunding Ekuiti?

  Kevin O’Leary

  Setelah berjaya membina dan menjual syarikatnya, SoftKey, dengan harga $ 4 bilion yang mengejutkan, Kevin O’Leary (aka Mr. Wonderful), menjadi terkenal di mata masyarakat melalui Dragons Den. Kemasyhuran ini kemudian diperkukuhkan selama bertahun-tahun sebagai tuan rumah di ‘Shark Tank’ spin-off.

  Mr. Wonderful Menyelaraskan Usaha dengan Platform Ekuiti Crowdfunding 'StartEngine'

  Kevin O’Leary (Mr. Wonderful)

  Sama ada melihat pengalamannya sebagai usahawan, pelabur, atau keperibadian TV, hanya sedikit yang mengalami kejayaan seperti Kevin O’Leary. Kemuncak kejayaan-kejayaan ini telah memungkinkannya untuk menjadi kekuatan terkemuka dalam perniagaan.

  Wonderful baru-baru ini membuat mesej maklumat, yang memperincikan hubungannya dengan StartEngine, dan apa yang dapat kita nantikan dari platform ini.

  Kevin O’Leary telah mengulas secara khusus mengenai COVID-19 dan bagaimana ia berkaitan dengan crowdfunding.

  “Dengan pandemi koronavirus yang menyebabkan ketidakpastian ekonomi, pemula dan perniagaan kecil mengalami masa yang sangat sukar untuk mengakses modal, jadi anda akan melihat peningkatan minat dalam syarikat crowdfunding seperti StartEngine yang menyelesaikan masalah itu … Kami akan melihat kembali tempoh ini sebagai permulaan peningkatan crowdfunding ekuiti, dan saya fikir ia adalah industri yang akan dimenangi oleh StartEngine. “

  Bercakap dengan Howard

  Setelah mengumumkan perkembangan yang dibincangkan di sini hari ini, CEO StartEngine, Howard Marks, meluangkan masa untuk berkongsi pendapatnya.

  “Kami melihat pertumbuhan yang besar dalam crowdfunding semasa kemerosotan ekonomi terakhir ketika usahawan perlu mencari sumber modal alternatif. Kami juga bersedia untuk memberikan penyelesaian pendanaan sekarang, dalam apa yang akan menjadi periode yang mencabar yang lain … Dengan tahap ketidakpastian yang tinggi, kami telah melihat modal usaha dan pembiayaan malaikat perlahan. Hal yang sebaliknya berlaku pada StartEngine – kami melihat minat yang luar biasa dari para pelabur setiap hari terhadap peluang di platform kami. ”

  Howard Marks meneruskan,

  “Crowdfunding unik dalam kemampuannya untuk mencari sejumlah besar pemegang saham yang sesuai dengan misi dan matlamat syarikat dan tidak mengikut jadual waktu yang dimampatkan – masalah yang kini melanda industri perkhidmatan kewangan ekuiti swasta dan usaha sama tradisional”

  Dalam siri wawancara yang sedang berlangsung, kami pada masa lalu merasa senang mengadakan perbincangan mendalam dengan CEO StartEngine, Howard Marks. Perbualan ini memberikan gambaran mengenai permulaan StartEngine, dan bagaimana mereka berkembang menjadi platform yang kita kenal sekarang.

  Siri Temu ramah – Howard Marks, Ketua Pegawai Eksekutif StartEngine

  MulaEngine

  Ditubuhkan pada tahun 2014, StartEngine mengekalkan operasi di Los Angeles, CA. Sehingga kini, syarikat itu telah membantu ratusan syarikat mengumpulkan dana lebih dari $ 135 juta. Pembiayaan ini dimungkinkan melalui rangkaian yang terdiri daripada lebih dari 235,000 pelabur aktif.

  CEO, Howard Marks, kini mengawasi operasi syarikat.

  StartEngine Makes Inc Senarai 10 Syarikat California Terbaik

  Dalam Berita Lain

  Sama seperti sektor blockchain, crowdfunding masih muda dan masih mengalami tempoh penemuan dan pertumbuhan. Pada masa lalu kita telah melihat pelbagai platform yang memudahkan kaedah penjanaan modal seperti itu, selain perbezaan operasi antara Kanada dan Amerika Syarikat.

  Pengumpulan Wang Ekuiti di Amerika Utara

  5 Laman Web Ekuiti Crowdfunding

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me