Apakah Pembaikan Kredit?

Definisi Pembaikan Kredit adalah memperbaiki kesalahan atau kesalahan dalam laporan kredit. Nasib baik, ada cara bahawa kesalahan yang berkaitan dengan kredit buruk dapat diperbaiki. Proses pembaikan kredit memastikan bahawa laporan kredit anda adil dan 100% tepat.

Pembaikan kredit adalah proses yang digunakan untuk memperbaiki penilaian kredit yang buruk, penilaian yang mungkin merosot kerana pelbagai alasan. Pembaikan kredit mungkin bermaksud mempertikaikan maklumat yang salah yang disebarkan oleh pelbagai agensi kredit.

Oleh kerana syarikat pembaikan kredit bertujuan untuk mengembalikan skor kredit anda yang baik, mereka juga mengatasi masalah sah yang mempengaruhi peminjam dan peminjam. Proses memperbaiki kredit anda sangat mustahak. Walau bagaimanapun, prosedurnya panjang dan intensif.

Terdapat pelbagai jenis kesilapan dalam laporan kredit yang biasa terjadi. Apa yang berlaku? Adakah ini salah anda? Kesalahan menelusuri adalah yang terpenting untuk mengetahui perkara yang memberi kesan negatif terhadap status kredit anda.

Kredit buruk mungkin mempengaruhi pilihan anda untuk menerima pinjaman, kad kredit, atau produk kewangan lain secara kekal.

Agensi pembaikan kredit akan memastikan bahawa semua maklumat dibuktikan dan disahkan.

Bagaimana Pembaikan Kredit Berfungsi?

Setelah memahami apa itu pembaikan kredit, anda juga perlu memahami bagaimana syarikat pembaikan kredit berfungsi. Agensi laporan kredit mempertikaikan perincian yang salah atau salah tafsir setelah menjalankan siasatan menyeluruh.

Agensi Laporan Kredit juga memberikan bantuan apabila anda ditolak kredit kerana maklumat yang tidak tepat. Dalam situasi seperti itu, penilaian individu juga memainkan peranan penting dalam menyusun laporan akhir. Agensi laporan kredit biasanya menyebarkan laporan kepada ahli berdaftar setiap 12 bulan.

Kadang-kadang terdapat kejutan tersembunyi yang tidak dijangka dalam laporan kredit anda dan ini mungkin melibatkan tahap penipuan atau pencurian identiti. Pembaikan kredit bermaksud mengenal pasti semua transaksi penipuan yang mengganggu kredit anda.

Sejarah pembayaran adalah faktor penting tetapi salah difahami yang perlu dikaji untuk menentukan penilaian kredit yang baik. Anda perlu melakukan langkah-langkah yang betul untuk memperbaiki kaedah pembayaran hutang secara terus maju. Strategi seperti itu melibatkan jadual pembayaran yang memastikan tidak ada pembayaran tunggakan, yang kemudiannya memberi manfaat kepada skor kredit.

Contohnya, jika anda mengekalkan pilihan pembayaran minimum pada kad kredit anda atau hutang lain, kebiasaan ini boleh memberi kesan negatif kepada penilaian kredit anda. Ini juga boleh menjadi sesuatu yang sederhana kerana pembayaran akan terlambat beberapa hari.

Mengambil langkah untuk mengurangkan beban hutang mungkin menunjukkan beberapa peningkatan yang ketara dalam profil kredit anda.

Pembaikan kredit memperbaiki kesilapan berikut dalam laporan kredit:

• Nama, alamat, atau tarikh lahir yang salah ditulis

• Kredit yang disenaraikan berganda

• Jumlah hutang yang salah

• Penyenaraian pembayaran yang salah kerana tertunggak selama 60 hari atau lebih

• Tidak diberitahu mengenai hutang yang belum dibayar

• Tidak disenaraikan sebagai pembayaran lalai

• Tidak dimaklumkan mengenai perubahan dalam kontrak

• Kecurian identiti

Oleh itu, untuk membetulkan kesilapan di atas, penyedia kredit perlu terlibat dan diberitahu tentang mengapa mereka perlu membetulkan dan mengemas kini laporan kredit.

Manfaat Syarikat Pembaikan Kredit

Walaupun sebilangan besar orang berusaha untuk memperbaiki kredit mereka sendiri, syarikat pembaikan kredit memahami nuansa industri dan berada pada kedudukan yang lebih baik untuk mencapai hasil yang berjaya.

Syarikat pembaikan kredit mengkhususkan diri dalam menghapus maklumat tidak tepat yang negatif melalui pengesahan hutang, penyediaan surat muhibah, dan mengatur jadwal pembayaran yang tepat.

Agensi pembaikan kredit hanya dibenarkan membuang maklumat yang tidak disahkan atau tidak tepat pada laporan kredit. Apabila maklumat negatif yang dilaporkan secara tepat merosakkan status kredit anda, sangat sukar untuk diedit.

Agensi pembaikan kredit perlu membuat laporan tepat mengenai maklumat tersebut. Dokumen sokongan diperlukan walaupun maklumat itu kelihatan lebih negatif. Untuk menyelesaikannya, biro kredit perlu menjelaskan kesahihan hutang.

Bersedia untuk menyusun dokumentasi sokongan yang diperlukan.

Syarikat Pembaikan Kredit Teratas

Kami mengesyorkan Kelebihan Kredit, mereka dipercayai oleh lebih daripada 100 000 pelanggan. Mereka menawarkan pembaikan kredit bertenaga Artificial Intelligence dan mempunyai penilaian A + dengan BBB. Mereka menawarkan laporan kredit yang mudah dibaca dan pandangan skor yang diperibadikan, serta alat & petua untuk membantu anda memahami skor anda dan mengambil langkah seterusnya. Terbaik dari semua Pemantauan Kredit Termasuk di Tanpa Caj Tambahan yang dapat membantu anda mengetahui kemungkinan kecurian identiti.

Sekiranya anda mencari lebih banyak pilihan, kami menawarkan senarai Syarikat Pembaikan Kredit Terbaik ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me