Cara Membeli Bitcoin di Singapura

Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin di Singapura, ada beberapa soalan yang mungkin anda ada, dan perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum melakukan pembelian anda. Ini bermula dengan tempat terbaik untuk membeli Bitcoin di Singapura. Di samping itu, anda juga ingin mendapatkan penurunan peraturan Bitcoin dan crypto di Singapura serta implikasi cukai pelaburan anda di sana.

Ini adalah semua bidang yang akan kami bahas di sini bersama dengan memberikan 5 tempat teratas kami untuk membeli Bitcoin di Singapura.

Apa yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membeli Bitcoin di Singapura

Sejak awal lagi, anda ingin bersedia dengan maklumat terbaik mengenai Bitcoin di Singapura untuk memastikan anda meletakkan diri anda pada kedudukan terbaik. Berikut adalah beberapa pertimbangan utama yang perlu dibuat sebelum anda membuat pembelian itu:

Peraturan tempatan: Ini berlaku pada dua bahagian. Pertama, anda ingin memastikan bahawa semua peraturan tempatan di Singapura membolehkan anda memperdagangkan Bitcoin dan jika ada sekatan yang perlu anda perhatikan. Anda juga ingin memastikan broker yang anda pilih mematuhi semua peraturan tempatan untuk broker Bitcoin di Singapura.

Yuran Perdagangan Broker: Ini boleh didapati dalam pelbagai bentuk, jadi penting untuk melihat di luar halaman depan untuk memastikan anda mendapat nilai terbaik. Dengan banyak broker yang menawarkan perdagangan tanpa komisen dan bebas rendah, anda benar-benar dapat menjimatkan wang di sini.

Platform Dagangan: Terutama jika anda seorang peniaga Bitcoin yang baru, anda akan mendapat keuntungan dari platform perdagangan yang mudah digunakan. Sekiranya anda lebih maju, anda mungkin ingin melibatkan diri dalam tahap ciri perdagangan atau penyelidikan yang lain. Platform perdagangan yang ditawarkan kemudian menjadi bahagian penting dari pengalaman anda.

Tempat Terbaik untuk Membeli Bitcoin (BTC) & Crypto di Singapura

Paybis

Paybis adalah titik permulaan yang sangat boleh dipercayai untuk membeli Bitcoin dan cryptocurrency lain di Singapura. Mereka telah wujud sejak tahun 2014 dan membantu banyak peniaga memulakan perdagangan kripto dengan kemudahan hanya memerlukan kad kredit atau debit anda untuk membeli.

Anda memerlukan dompet pihak ketiga semasa membeli melalui Paybis kerana mereka hanya memudahkan transaksi anda tetapi keseluruhan proses pendaftaran dapat diselesaikan dalam masa kurang dari 15 minit menurut syarikat. Ini merangkumi rangkaian pemeriksaan KYC yang sangat telus dan mudah untuk mematuhi peraturan dan memastikan pengalaman perdagangan yang selamat untuk anda.

Mereka adalah syarikat yang benar-benar global yang menawarkan perkhidmatan bukan sahaja di Singapura tetapi lebih dari 100 negara lain di seluruh dunia. Bayaran yang anda akan dapati di sini bernilai baik dan kompetitif dengan yang lain di sektor ini bergantung pada kaedah pembayaran yang anda gunakan. Bayaran terendah dijumpai jika anda menggunakan deposit SEPA pada kadar 1.5% dari transaksi. Untuk kad kredit atau debit anda, yuran bermula pada 6.99%.

Di Paybis, anda juga akan menemui pelbagai kandungan pendidikan mengenai semua aspek perdagangan cryptocurrency yang boleh sangat membantu jika anda seorang pemula di sektor ini.

Di Paybis anda juga akan dapati: Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), dan Stellar Lumens (XLM), Tether (USDT), Binance (BNB), Neo (NEO), Tron (TRX).

Untuk lebih banyak lagi, anda boleh melihat ulasan Paybis kami, atau terus ke Paybis untuk mendaftar.

Kriptomat

Kriptomat adalah perkhidmatan pertukaran dan dompet cryptocurrency yang menarik yang telah wujud sejak 2018 dan berpusat di Estonia, lokasi yang popular untuk beberapa projek industri yang paling dipercayai. Syarikat ini telah berkembang sehingga kini menyediakan perkhidmatan perdagangan dan penyimpanan kripto ke lebih dari 80 negara di seluruh dunia, termasuk Singapura.

Sebagai orang Eropah, anda boleh bergantung pada Kriptomat untuk memberikan perkhidmatan yang sangat telus dan mematuhi semua peraturan tempatan dan antarabangsa. Mereka juga menggunakan kemudahan penyimpanan sejuk untuk 98% pegangan untuk memastikan dana anda tetap aman.

Anda boleh membuat pembelian di Kriptomat dengan mudah dengan menggunakan kad kredit atau debit anda dengan bayaran yang tetap sangat kompetitif di samping perkhidmatan lain. Transaksi kad akan dikenakan bayaran sebanyak 3.65% sementara terdapat juga beberapa kaedah eWallet yang dapat anda gunakan untuk pembelian dengan harga yuran yang sedikit lebih tinggi.

Secara keseluruhan, Kriptomat menyediakan perkhidmatan yang sangat selamat, mudah diakses, dan pelbagai aspek yang membolehkan anda membeli, menjual, atau menyimpan kepemilikan cryptocurrency anda sama ada anda seorang yang berpangkalan di Singapura atau dari banyak negara lain di seluruh dunia.

Di Kriptomat anda juga akan dapati: Lebih daripada 30 cryptocurrency lain tersedia untuk diperdagangkan.

Jangan ragu untuk melihat Ulasan Kriptomat kami untuk maklumat lanjut, atau kunjungi Kriptomat secara langsung untuk memulakan.

Binance

Binance adalah salah satu nama teratas di dunia dalam hal pertukaran cryptocurrency. Mereka sangat dipercayai dan dikawal selia di Malta di bawah Undang-Undang Aset Kewangan Maya Malta yang memberikan perlindungan lebih lanjut kepada peniaga di luar reputasi mereka.

Anda kini boleh membeli Bitcoin dan banyak cryptocurrency lain yang ditawarkan oleh Binance secara langsung dan serta-merta menggunakan kad kredit atau debit anda di samping beberapa kaedah mudah lain seperti pemindahan bank langsung. Bayaran ini sedikit lebih tinggi daripada menggunakan pertukaran tetapi masih sangat kompetitif antara 1% -3.5% bergantung pada kaedahnya. Berdagang dengan pertukaran anda akan mengalami salah satu yuran tetap terendah dalam industri, dari 0.1%.

Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan di sini, anda akan dapati proses pengesahannya juga sangat pantas dan senang. Anda dapat disahkan sepenuhnya hanya dalam beberapa minit dengan muat naik elektronik beberapa dokumen asas. Binance juga menampilkan salah satu rangkaian penawaran crypto terluas yang terdapat di sektor ini. Anda akan menemui lebih dari 100 cryptocurrency paling popular yang terdapat di sini bersama dengan banyak altcoin, dan Binance Coin (BNB) mereka sendiri.

Mereka juga menyediakan platform perdagangan yang mudah digunakan dengan beberapa pandangan perdagangan yang berbeza yang dapat anda sesuaikan dengan tahap pengalaman anda.

Di Binance anda juga akan dapati: Ratusan cryptocurrency lain untuk diperdagangkan merangkumi semua syiling utama dan sebilangan besar altcoin.

Lihat Ulasan Binance kami atau pergi ke Binance tukar ke pendaftaran. Gunakan Kod Diskaun: EE59L0QP untuk menuntut a Pulangan tunai 10% atas yuran perdagangan.

Kraken

Kraken adalah salah satu pertukaran crypto paling lama dalam industri. Mereka telah beroperasi selama lebih dari satu dekad dan dengan itu telah mendapat penghormatan yang meluas dalam industri di kalangan peniaga. Mereka menawarkan perdagangan di seluruh dunia dalam bentuk Bitcoin dan banyak lagi cryptocurrency, termasuk di Singapura.

Bayaran rendah mereka menjadikan Kraken pilihan yang sangat menarik bagi peniaga. Sekiranya anda ingin membeli crypto serta-merta dengan kad kredit atau debit anda, anda akan menarik yuran 3.75% + 0.25 EUR untuk transaksi anda, walaupun anda boleh berdagang menggunakan pertukaran untuk yuran yang bermula dari pembuat 0%, dan pengambil 0.10%.

Dua ciri perdagangan yang sangat popular dan unik yang akan anda dapati di Kraken adalah kemampuan untuk berdagang niaga hadapan crypto, dan peluang untuk terlibat dalam perdagangan margin crypto dengan leverage yang luas hingga 50: 1. Ini bagus untuk peniaga yang lebih maju dan dapat dilakukan melalui platform perdagangan Kraken yang inovatif.

Dengan platform perdagangan yang tersedia untuk memenuhi tahap pengalaman perdagangan yang berbeza, anda akan dapati Kraken memenuhi keperluan anda tidak kira tahap mana anda berniaga. Semua orang dari pemula yang lengkap, hingga veteran berpengalaman, dijaga di sini.

Di Kraken, anda juga akan dapati: Pelbagai jenis kripto lain termasuk Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), dan banyak lagi.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda sentiasa boleh menyemak ulasan Kraken penuh kami, atau terus ke Kraken laman web untuk mengetahui lebih lanjut.

Bittrex

Bittrex adalah pertukaran lain yang kini membolehkan anda membeli dan memperdagangkan pelbagai cryptocurrency termasuk Bitcoin. Mereka terkenal di industri ini sebagai salah satu daripada beberapa pertukaran yang tidak mengenakan yuran penyenaraian untuk projek yang berlainan, dan mempunyai reputasi integriti.

Penting untuk diperhatikan dari perspektif kepercayaan keseluruhan, Bittrex mempunyai sejumlah poin yang memihak kepadanya. Mereka adalah salah satu pertukaran yang terkenal di industri ini dengan sokongan pasukan yang sangat bereputasi yang mempunyai lebih dari 40 tahun pengalaman IT dan keselamatan di seluruh industri. Mereka juga tidak pernah mengalami pelanggaran ketara dan mematuhi prosedur KYC yang ketat, dan AML sambil tetap memastikan pendaftaran mudah dilakukan. Berpusat di AS juga memastikan mereka beroperasi dengan cara yang sangat telus.

Dari perspektif pengguna dan perdagangan, mereka menggunakan pengesahan 2-faktor sebagai standard, “strategi dompet multi-tahap elastik” yang maju yang memastikan keselamatan dalam dompet panas dan sejuk pada pelbagai titik. Kedua-dua IP dan senarai putih dompet untuk memastikan keselamatan transaksi juga ada, sementara sebagai ciri keselamatan unik yang terakhir, pertukaran tersebut memberikan perkhidmatan pemulihan untuk deposit crypto bernilai lebih dari $ 5,000. Ini merangkumi anda sekiranya anda mengirim duit syiling ke dompet jenis yang salah

Mereka kini menerima penduduk dari Singapura.

Baca Ulasan Bittrex kami atau lawati Bittrex.

Peraturan Bitcoin Singapura

Soalan utama di sini yang mungkin anda ajukan pertama kali berpusat pada kesahan Bitcoin di Singapura, dan adakah Bitcoin sah di Singapura?

Bitcoin adalah sah sepenuhnya di Singapura seperti perdagangan banyak cryptocurrency lain, dan operasi pertukaran dan perkhidmatan crypto. Sebenarnya, Singapura dan pengatur pasaran mereka MAS mengambil pendekatan terbuka terhadap cryptocurrency lebih daripada banyak tempat lain.

Dalam tahun lalu, peraturan dan pendekatan Bitcoin dan cryptocurrency lain di Singapura telah berkembang dengan pelaksanaan Akta Perkhidmatan Pembayaran. Ini pada asasnya menyediakan kerangka operasi di mana syarikat yang beroperasi dan menyediakan perkhidmatan Bitcoin dan crypto dikawal selia dan dilesenkan di bawah MAS.

Tindakan ini juga berfungsi untuk menyokong pengembangan dan penggunaan pelbagai proses KYC dan AML. Secara keseluruhan, dapat dikatakan bahawa Singapura mengambil pendekatan yang sangat seimbang dan ramah terhadap Bitcoin dan crypto secara umum sambil memastikan persekitaran perdagangan yang selamat dan selamat untuk anda turut serta.

Cukai Crypto Singapura

Apabila berkaitan dengan cukai kripto dan cukai Bitcoin di Singapura, anda tidak dikenakan cukai atas keuntungan kripto anda di Singapura. Ini disebabkan oleh fakta bahawa tidak ada cukai keuntungan modal di Singapura.

Dengan kata lain, jika anda membayar, atau menerima Bitcoin atau cryptocurrency lain sebagai pembayaran, maka anda perlu membayar cukai Barang dan Perkhidmatan, PPN versi Singapura yang kini 7%, dan cukai pendapatan yang saat ini mempunyai tanda kurung tertinggi daripada 22%.

Kami bukan penasihat cukai. Peraturan cukai sentiasa berubah. Penting untuk anda melakukan usaha wajar dan berbincang dengan perunding cukai yang berkelayakan mengenai perkara yang berkaitan dengan cukai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me