Apa itu Bitcoin IRA?

Kami akan meneroka apa itu Bitcoin IRA, apa faedah yang diberikan oleh pelabur, dan di mana mendaftar.

Apa itu Bitcoin?

Bitcoin (BTC) adalah salah satu inovasi paling menarik untuk memasuki industri kewangan dalam 100 tahun terakhir. Mata wang maya pertama di dunia yang tidak dimiliki oleh mana-mana orang, kerajaan atau entiti. Bitcoin dikendalikan oleh orang ramai, melalui rangkaian perlombongannya, yang dikenali sebagai Proof of Work.

Bukti Kerja membolehkan sesiapa sahaja di dunia menggunakan kuasa komputer mereka untuk mengamankan rangkaian Bitcoin dan diberi ganjaran dengan pembayaran dalam Bitcoin. Sejak ditubuhkan pada tahun 2009, Bitcoin telah menjadi nama isi rumah dalam industri kewangan.

Siapa yang melabur dalam Bitcoin?

Walaupun tahun 2020 membawa syarikat Fortune 500 seperti Microstrategy membeli Bitcoin untuk simpanan perbendaharaan syarikat mereka, berita pada tahun 2021 semakin besar. Pada bulan Februari 2021, Tesla mengumumkan mereka memasukkan lebih dari 10% perbendaharaan mereka, merangkumi lebih dari 1.5 Billion Dolar ke dalam Bitcoin.

Sebagai tambahan kepada syarikat global yang besar, beberapa pelabur individu terhebat di dunia telah menunjukkan bahawa Bitcoin juga menjadi sebahagian daripada portfolio mereka. Paul Tudor Jones mengumumkan pada tahun 2020 bahawa dia percaya aset digital sangat rendah nilai dan membandingkannya dengan Emas. Aset alternatif dan pelaburan alternatif kemungkinan akan terus menjadi kisah utama sepanjang tahun 2020-an.

Bagaimana anda boleh membeli Bitcoin?

Bitcoin boleh didapati dari banyak bursa di seluruh dunia, termasuk di dalamnya Binance, Kraken, Paybis, iTrustCapital dan lain lain. Perbezaan utama dengan aset digital berbanding saham dan bon adalah bahawa pasaran berdagang 24/7 dan tidak pernah ditutup. Ini bermaksud bahawa pelabur boleh membeli atau menjual kapan saja, tanpa perlu risau tentang waktu seharian. Kecairan segera ini telah menyebabkan Bitcoin dan mata wang digital lain menjadi kegemaran pelabur dan peniaga.

Meletakkan Bitcoin dalam IRA / 401k anda.

Walaupun pelabur AS secara historis hanya mempunyai akses kepada saham dan bon dalam akaun persaraan mereka, industri baru telah muncul dengan nama Bitcoin IRA atau Crypto IRA. Ini adalah platform IRA yang diarahkan sendiri yang membolehkan pelanggan melabur dalam Bitcoin, Ethereum dan aset digital lain sambil mengekalkan faedah cukai dan fleksibiliti akaun persaraan mereka. Platform ini membolehkan kedua-dua akaun IRA Tradisional dan akaun Roth IRA, yang direka khusus untuk pelaburan jangka panjang.

Cara Menilai syarikat IRA Bitcoin / Crypto IRA.

Semasa mempertimbangkan untuk melaburkan sebahagian daripada akaun persaraan anda ke dalam Bitcoin IRA, penting untuk menilai lima faktor berikut.

Bayaran

Industri Crypto IRA telah dilanda oleh syarikat yang mengenakan bayaran yang sangat tinggi kerana ejen penjualan yang ditugaskan dan banyak kertas kerja manual. Walaupun Crypto IRA boleh berlaku pelaburan tanpa cukai, tetap penting untuk mempertimbangkan bayaran. Nasib baik, syarikat teknologi generasi seterusnya suka iTrustCapital telah tiba yang menawarkan bayaran yang sangat rendah.

Perdagangan 24/7

Seperti yang disebutkan sebelumnya, Bitcoin dan aset digital dapat diperdagangkan 24/7 dalam masa nyata. Penting untuk tidak hanya memastikan bahawa syarikat Crypto IRA yang anda pilih mempunyai perdagangan 24/7, tetapi perdagangan mereka juga cepat. Syarikat-syarikat seperti Bitcoin IRA mempunyai masa perdagangan yang menetap dalam sekitar 2-4 hari bekerja, sementara iTrustCapital menyelesaikan perdagangan dalam beberapa minit.

Penyimpanan, Keselamatan dan Insurans Institusi

Perkara paling penting yang perlu diingat semasa melabur dalam Bitcoin dan aset digital lain adalah keselamatan dan insurans yang ditawarkan oleh syarikat. Walaupun penyimpanan Bitcoin sangat sukar, terdapat banyak penjaga institusi berskala besar yang dirancang untuk melindungi aset. Syarikat seperti Curv menawarkan simpanan kelas tentera, dan bahkan polisi insurans bernilai $ 50 juta untuk menyokong simpanan mereka.

Pasukan

Bila-bila masa melabur dalam apa-apa, penting untuk melakukan ketekunan yang sewajarnya pada kepemimpinan syarikat. Ini adalah orang-orang yang mungkin membina sistem, memantau keselamatan dan memastikan aset anda tidak hanya dapat diperdagangkan 24/7 tetapi juga dijamin dengan baik. Sebagai kaedah praktik yang baik, jika anda tidak dapat mencari pasukan syarikat di laman web mereka, itu adalah bendera merah besar.

Siapakah syarikat IRA Bitcoin / Crypto IRA teratas?

  1. iTrustCapital – Mereka tidak hanya menawarkan yuran terendah dalam industri, tetapi mereka mempunyai simpanan kelas ketenteraan yang kuat dan platform perdagangan 24/7 terbaik. Sebagai tambahan, pasukan mereka mempunyai pengalaman berpuluh-puluh tahun dalam industri perkhidmatan kewangan dan teknologi.
  2. BitIRA – adalah salah satu pilihan terbaik jika anda mencari tempat yang selamat untuk menyimpan IRA Bitcoin anda. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa syarikat itu juga menyediakan perkhidmatan penyimpanan sejuk yang selamat untuk memastikan pelaburan anda tetap benar-benar selamat sehingga anda bersara.
  3. Bitcoin IRA menawarkan salah satu perkhidmatan yang paling mesra pengguna dan penyelesaian menyeluruh jika anda ingin membuka Bitcoin IRA yang sangat selamat atau satu dalam pelbagai cryptocurrency utama yang lain. Anda akan menemui penyedia IRA arahan sendiri yang sangat telus dengan BitGO Trust yang disokong untuk perdagangan aset digital yang selamat sepenuhnya dalam rantai yang diinsuranskan sehingga $ 100 juta untuk ketenangan fikiran sepenuhnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me