Cara Membeli Tron (TRX)

TRON adalah mesin maya terdesentralisasi yang dibina untuk membantu memasuki internet yang terdesentralisasi. Sama seperti Ethereum, TRON membolehkan pemaju Dapp membuat dan menggunakan protokol kompleks melalui kontrak pintar yang hidup di blockchain asalnya. Hari ini platform ini terkenal dengan kelajuan urus niaga dan CEOnya yang meriah. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati panduan Investing in Tron kami.

Kami menampilkan broker dan pertukaran teratas yang menawarkan pilihan untuk membeli Tron Tokens (TRX) dengan kad kredit atau kad debit. Untuk jumlah yang lebih besar, anda juga boleh menghantar wang transfer.

Binance

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar dan paling terkenal di dunia. Manfaat membeli Tron (TRX) di sini adalah anda mendapat keuntungan daripada yuran pertukaran yang lebih rendah daripada bursa saingan, dan kecairan yang meningkat membolehkan anda membeli dan menjual dengan cepat untuk memanfaatkan berita yang bergerak di pasaran.

Baca Ulasan Binance kami atau lawati Binance.

Gunakan Kod Diskaun: EE59L0QP untuk pulangan 10% dari semua yuran perdagangan.

Kraken

Kraken adalah salah satu nama yang lama untuk pertukaran cryptocurrency yang beroperasi di industri.

Sejak awal yang sederhana, mereka kini telah menjadi salah satu nama yang paling dikenali di ruang ini yang menawarkan banyak pilihan aset untuk diperdagangkan termasuk Tron (TRX).

Kos perdagangan adalah kompetitif dengan bursa lain dan mereka terus berkembang kini menawarkan perdagangan niaga hadapan dan margin.

Baca Ulasan Kraken kami atau lawati Kraken.

Poloniex

Poloniex ditubuhkan di AS pada tahun 2014 dan dengan cepat meningkat menjadi pertukaran pilihan yang sangat popular bagi banyak pedagang kripto yang ingin menggabungkan pelbagai aset yang kuat, dengan nilai yang besar. Mereka terus mengembangkan rangkaian aset mereka sepanjang masa, dengan lebih dari 100 pilihan pasangan yang berbeza kini tersedia untuk diperdagangkan. Dengan penampilan yang diperbaharui baru-baru ini, pertukaran juga kelihatan lebih profesional daripada sebelumnya dengan perdagangan niaga hadapan dan dengan leverage sehingga 100: 1 juga kini tersedia untuk diakses.

Baca Ulasan Poloniex kami atau lawati Poloniex.

Cara Membeli Tron (TRX) Cara Membeli Tron (TRX) Cara Membeli Tron (TRX)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Apa itu Tron (TRX)?

Tron adalah blockchain sumber terbuka, yang dibina untuk memudahkan perkongsian kandungan demokratik dan pemindahan nilai / data. Tujuan keseluruhan ini sering disamakan dengan ‘desentralisasi internet’.

Apa yang dilakukannya?

Melalui penggunaan token rangkaiannya, Tronix (TRX), rantai blok Tron membolehkan pencipta kandungan dan pengguna berinteraksi secara langsung – menghilangkan pihak ketiga yang tidak perlu, atau ‘orang tengah’.

Selain memfasilitasi pemindahan nilai / data, blockchain Tron menyokong penggunaan kontrak pintar – memungkinkan aplikasi terdesentralisasi (DApps) dijalankan. Pembangun yang membuat DApps di rangkaian Tron dapat membuat token berasaskan Tron mereka sendiri, serupa dengan Ethereum dan penggunaan standard ERC-20. Token ini, bagaimanapun, dikenali sebagai salah satu TRC10 atau TRC20, semasa menggunakan rangkaian Tron.

Bagaimana Tron (TRX) berfungsi?

Rangkaian Tron berfungsi melalui penggunaan varian tersendiri dari ‘delegated-proof-of-stake (DPoS)’ yang dikenal sebagai ‘Tron-proof-of-stake (TPoS). Bentuk permuafakatan ini melibatkan prosedur pengambilan khas yang terdapat dalam protokol bukti kepentingan yang serupa. Perbezaannya adalah bahawa dalam TPoS, kemampuan mengundi diberikan kepada wakil rakyat. Selanjutnya, Tron menyatakan bahawa TPoS membolehkan pengundian secara insentif.

Pembangunan yang diunjurkan?

Pembangunan di Tron sebagian besar diawasi oleh ‘Tron Foundation’ – sebuah organisasi nirlaba yang ditugaskan untuk membangun dan mencari kes penggunaan untuk projek tersebut.

Sehingga kini, Tron telah menyelesaikan beberapa pemerolehan besar – masing-masing sesuai dengan matlamat untuk mengembangkan internet yang terdesentralisasi. Berikut adalah setiap contoh pemerolehan strategik ini.

  • BitTorrent
  • Steemit

Melangkah ke hadapan, diharapkan pemaju di Tron akan terus berusaha meningkatkan skalabilitas rangkaiannya, dan projek sampingan seperti yang dilancarkan baru-baru ini, Rangkaian Matahari.

Ideologi yang mendasari?

Tron diasaskan pada kumpulan ideologi yang kuat. Ini dibina berdasarkan idea bahawa pencipta kandungan dan pengguna harus dapat mengakses internet yang terdesentralisasi, bebas dari manipulasi syarikat berkuasa.

Internet yang terdesentralisasi dilihat secara meluas sebagai varian internet yang lebih demokratik, jujur, dan berpusat pada privasi yang kita kenal sekarang.

Penerimaan dan Kontroversi?

Berkenaan dengan penerimaan, Tron mendahului kebanyakan projek. Bukan hanya menjadi andalan dalam 20 projek teratas oleh marketcap, ia juga tersedia di hampir semua bursa yang dihormati. Kebolehcapaian dan populariti ini juga mendorong syarikat-syarikat di sektor sekuriti digital yang berkembang untuk mula menyokong rangkaian untuk penerbitan token.

Walaupun Tron mungkin bukan projek yang paling kontroversial, ia telah mendapat cegukan sejak dilancarkan. Mungkin kerana kehadirannya di media sosial, pelbagai tindakan oleh pengasas Tron, Justin Sun, juga menimbulkan kontroversi – seperti makan tengah hari berjuta-juta dolar dengan Warren Buffet.

Baru-baru ini, beberapa pekerja telah melancarkan tuntutan terhadap Tron, dengan tuduhan bahawa mereka diperlakukan secara tidak adil setelah menimbulkan kebimbangan mengenai arahan syarikat itu. Ia juga didakwa bahawa penganiayaan ini berpunca dari pemecatan pekerja akhirnya.

Ini bukan satu-satunya kejadian bekas pekerja yang tidak berpuas hati. Pada pertengahan tahun 2019, pengasas Tron, Lucien Chen, kehilangan jawatannya sebagai CTO kerana dia percaya projek itu telah tersasar jauh dari ideologi asalnya mengenai desentralisasi.

Peraturan?

Pada masa penulisan, belum ada pernyataan rasmi mengenai klasifikasi Tron oleh pengawal selia. Walaupun ini mungkin merupakan tanda yang menjanjikan, kerana proyek ini telah berjalan selama bertahun-tahun sekarang, ini tidak menghilangkan kemungkinan aset tersebut dianggap sebagai jaminan. Salah satu aspek dari token TRX yang dapat menjadi perhatian adalah kemampuan taruhan bersepadu, kerana ini dapat dilihat sebagai jangkaan pulangan / keuntungan atas pelaburan.

Buat masa ini, secara umum dilihat bahawa token TRX adalah token utiliti

Yang Membuatnya?

Tron pada mulanya ditubuhkan pada tahun 2014, oleh Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, Justin Sun. Iterasi semasa projek ini dikembangkan dan dilancarkan pada tahun 2017, bersama dengan yayasan Tron.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me