Cara Membeli Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens ialah infrastruktur pembayaran yang diedarkan yang mempunyai kod sumber terbuka. Platform ini memasuki pasaran dengan tujuan untuk memfasilitasi pendekatan yang lebih efisien untuk pemindahan wang antarabangsa seperti pembayaran kiriman wang. Hari ini, ekosistem Stellar terkenal dengan kemampuan pemindahannya yang berpatutan, pantas dan boleh dipercayai. Secara khusus, platform ini memudahkan transaksi rentas sempadan tanpa gesekan. Untuk mengetahui lebih lanjut, kunjungi panduan Investing in Stellar Lumens kami.

Kami menyenaraikan 5 broker teratas yang menawarkan kemampuan untuk membeli Stellar Lumens (XLM) dengan kad kredit atau kad debit.

Binance

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar dan paling terkenal di dunia. Keuntungan membeli Stellar Lumens (XLM) di sini ialah anda mendapat faedah daripada pertukaran yang lebih rendah daripada pertukaran yang bersaing, dan peningkatan kecairan membolehkan anda membeli dan menjual dengan cepat untuk memanfaatkan berita bergerak pasaran.

Baca Ulasan Binance kami atau lawati Binance.

Gunakan Kod Diskaun: EE59L0QP untuk pulangan tunai 10% dari semua yuran perdagangan.

Paybis

Paybis kendalikan platform pembelian Bitcoin dan cryptocurrency yang sangat dipercayai di mana anda boleh membeli Stellar Lumens (XLM) dan pelbagai crypto lain yang tidak lebih daripada kad kredit atau debit anda. Mereka telah wujud sejak 2014 dan telah membantu ratusan ribu orang untuk membuat pembelian Bitcoin.

Sekiranya anda hanya mahu membeli XLM dan tahan maka ini adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli XLM dengan kad kredit atau kad debit.

Baca Ulasan Paybis kami atau lawati Paybis.

Kriptomat

Kriptomat adalah perkhidmatan pertukaran dan dompet cryptocurrency yang berpusat di EU yang telah beroperasi sejak tahun 2018. Mereka beribu pejabat di Estonia yang merupakan pusat Eropah yang dipercayai untuk syarikat serupa. Setelah diasaskan oleh Srdjan Mahmutovich yang mahir berteknologi, mereka kini beroperasi di lebih dari 80 negara di seluruh dunia dan melayani pengguna di seluruh dunia. Kriptomat adalah pilihan yang sangat baik untuk orang Eropah & Pelabur Asia yang hanya ingin membeli dan menjual Stellar Lumens (XLM) untuk jangka masa panjang. Tiada pelanggan USA.

Baca Ulasan Kriptomat kami atau lawati Kriptomat.

Kraken

Kraken adalah salah satu nama yang lama untuk pertukaran cryptocurrency yang beroperasi di industri.

Sejak awal yang sederhana, mereka kini telah menjadi salah satu nama yang paling dikenali di ruang ini yang menawarkan banyak pilihan aset untuk diperdagangkan termasuk Stellar Lumens (XLM).

Kos perdagangan adalah kompetitif dengan bursa lain dan mereka terus berkembang kini menawarkan perdagangan niaga hadapan dan margin.

Baca Ulasan Kraken kami atau lawati Kraken.

Coinberry

Coinberry memudahkan pembelian Stellar Lumens (XLM) di Kanada tanpa ribut-ribut dan membeli atau menjual aset dengan cepat melalui platform mereka yang mudah digunakan. Mereka telah wujud sejak tahun 2017 dan mempunyai beberapa perkongsian yang sangat dipercayai yang mewujudkannya dengan reputasi yang kuat untuk cryptocurrency. Mereka juga terdaftar di FINTRAC sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang, jadi sangat boleh dipercayai dari sudut itu. Tiada pelanggan USA.

Lawati Coinberry.

Cara Membeli Stellar Lumens (XLM) Cara Membeli Stellar Lumens (XLM) Cara Membeli Stellar Lumens (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Paybis

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kriptomat

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Pengguna Lanjutan

Terbaik untuk

Pembelian Segera

Terbaik untuk

Pedagang Eropah

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 50

Minimum Akaun

35 €

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Apa itu Stellar Lumens (XLM)?

Stellar adalah rangkaian sumber terbuka, berasaskan blockchain. Pengawasan rangkaian Stellar dilakukan oleh organisasi bukan keuntungan, yang dikenali sebagai Stellar.org.

Rangkaian Stellar dikuasakan oleh token asalnya, ‘XLM’ – biasanya disebut sebagai ‘Lumens’.

Apa yang dilakukannya?

Melalui penstrukturannya, Stellar dapat memudahkan pemindahan nilai yang murah dan cepat. Sebilangan besar pembangunan di sekitar Stellar ditujukan untuk industri pengiriman wang, dan transaksi rentas sempadan. Salah satu faedah yang diperoleh melalui penggunaan rangkaian Stellar adalah penukaran aset bersepadu. Ini bermaksud bahawa rangkaian menyokong sejumlah besar mata wang, dan dapat menukar antara mereka dengan lancar.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Stellar menggunakan protokol bukti kepentingan. Ini bermaksud bahawa pengesahan transaksi berlaku melalui pemegang XLM yang ‘mempertaruhkan’ token mereka. Ini hanya memerlukan pemegang menyimpan aset mereka dalam dompet digital yang disokong. Proses ini jauh lebih cekap tenaga daripada model bukti kerja, dan semakin popular.

Berbanding dengan kebanyakan rangkaian, Stellar menggunakan token asalnya dengan cara yang unik. Walaupun token XLM dapat digunakan untuk menyelesaikan transaksi, tujuan asalnya adalah untuk memberikan ‘gesekan’ ke jaringan. Geseran ini dicapai dengan memperkenalkan yuran transaksi sederhana (perlu dibayar dalam XLM), dan pegangan dompet minimum. Tujuannya adalah untuk mengurangkan / menghilangkan spam dari diperkenalkan ke dalam jaringan, menyekat blok data.

Pembangunan yang diunjurkan?

Terdapat pelbagai perkembangan dan peningkatan yang diharapkan dapat dilihat di rangkaian Stellar pada tahun-tahun mendatang. Berikut adalah beberapa yang terbesar di kaki langit.

  • Meningkatkan ketahanan dan kestabilan
  • Menubuhkan Stellar di pentas dunia
  • Membangunkan dan memperbaiki kes penggunaan
  • Urus niaga rentas sempadan
  • Menjamin aset

Ideologi yang mendasari?

Walaupun perbandingan akan selalu ada antara Ripple dan Stellar, jelas bahawa faktor panduan untuk pembangunan berbeza antara satu sama lain. Stellar, khususnya, dibina dengan mempertimbangkan kemasukan kewangan. Dengan membawa kecekapan baru untuk transaksi rentas sempadan, subset baru manusia kini dapat memperoleh akses ke peluang kewangan baru. Menggariskan idea penyertaan kewangan, adalah hakikat bahawa SDF dijalankan sebagai organisasi bukan keuntungan.

Penerimaan dan Kontroversi?

Untuk projek seumpamanya, Stellar berjaya mencapai tahap penerimaan yang lebih tinggi daripada kebanyakan. Berikut adalah beberapa syarikat yang telah bekerjasama, dan menggunakan Stellar dalam bentuk atau bentuk tertentu.

  • IBM
  • Keselamatan
  • Franklin Templeton
  • Wirex

Di luar hubungan kerja dengan syarikat-syarikat ini, Stellar adalah salah satu aset yang paling banyak disokong di bursa cryptocurrency, dan mudah diakses oleh banyak orang.

Sebahagian besarnya, Stellar telah mengelakkan sebarang kontroversi. Ada, bagaimanapun, yang tidak setuju dengan perubahan yang dimiliki oleh Stellar Development Foundation (SDF) melalui rangkaian – kerana SDF mengawal 30M dari 50 juta XLM yang ada.

Selain itu, banyak yang melihat Stellar dalam urat yang sama dengan Ripple. Sebilangan besar ini berpunca dari kenyataan bahawa pengasas Stellar, Jed McCaleb, juga merupakan pendiri Ripple. Kerana variasi dalam penataan rangkaian, dan tindakan oleh SDF, Stellar telah berjaya menghindari banyak kritikan yang sama terhadap Ripple, karena kebanyakan tidak menganggapnya sebagai keselamatan.

Peraturan?

Sehingga kini, belum ada pernyataan rasmi yang dibuat oleh pengawal selia mengenai status XLM.

Di luar komen oleh pengawal selia, kumpulan bebas yang dikenali sebagai ‘Crypto Ratings Council (CRC)’, telah memberikan masukannya. Berdasarkan penilaiannya terhadap jaringan Stellar, dengan menggunakan alat penilaian yang serupa dengan yang akan digunakan oleh pengawal selia, CRC telah memberikan skor 3.75 dari 5. Ini menunjukkan bahawa projek ini memang mempunyai pelbagai ciri dengan keselamatan. Sebagai perbandingan, CRC memberikan skor yang serupa untuk projek saingan, seperti Tezos (3.75 / 5) dan Ripple (4/5).

Seperti mana-mana pelaburan atau aset, selalu berhati-hati dengan aset yang dikelilingi oleh perkara yang tidak diketahui. Walaupun terdapat banyak argumen yang menunjukkan bahawa Stellar tidak menjadi keselamatan, selalu ada kemungkinan pengawal selia seperti SEC akan memiliki perspektif yang berbeza.

Yang Membuatnya?

Stellar pertama kali dilancarkan pada tahun 2015 oleh Jed McCaleb. Usaha ini bukanlah serangan pertama dalam blockchain oleh McCaleb, bagaimanapun, kerana dia juga merupakan pengasas bersama Ripple, dan Mt yang terkenal. Pertukaran Gox.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me