Cara Membeli Ethereum (ETH)

Ethereum adalah rangkaian blockchain sumber terbuka yang menyederhanakan skrip kontrak pintar. Yang penting, yang pelantar membolehkan pembangun untuk menyelaraskan membina aplikasi terdesentralisasi yang berfungsi pada blockchain. Akibatnya, platform ini telah memperkenalkan dunia kepada pelbagai fungsi dan aplikasi baru. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati panduan Investing in Ethereum kami.

Kami menyenaraikan 5 broker teratas yang menawarkan kemampuan untuk membeli Ethereum (ETH) dengan kad kredit atau kad debit.

Binance

Binance adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar dan paling terkenal di dunia. Manfaat membeli Ethereum (ETH) di sini adalah anda mendapat faedah daripada yuran pertukaran yang lebih rendah daripada bursa saingan, dan kecairan yang meningkat membolehkan anda membeli dan menjual dengan cepat untuk memanfaatkan berita yang bergerak di pasaran.

Baca Ulasan Binance kami atau lawati Binance.

Gunakan Kod Diskaun: EE59L0QP untuk pulangan 10% dari semua yuran perdagangan.

Paybis

Paybis kendalikan platform pembelian Bitcoin dan cryptocurrency yang sangat dipercayai di mana anda boleh membeli Ethereum (ETH) dan pelbagai crypto lain yang tidak lebih daripada kad kredit atau debit anda. Mereka telah wujud sejak 2014 dan telah membantu ratusan ribu orang untuk membuat pembelian Bitcoin.

Sekiranya anda hanya ingin membeli Ethereum (ETH) dan tahan maka ini adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli Ethereum (ETH) dengan kad kredit atau kad debit.

Baca Ulasan Paybis kami atau lawati Paybis.

Kriptomat

Kriptomat adalah perkhidmatan pertukaran wang dan dompet cryptocurrency yang berpusat di EU yang telah beroperasi sejak tahun 2018. Mereka beribu pejabat di Estonia yang merupakan pusat Eropah yang dipercayai untuk syarikat serupa. Setelah diasaskan oleh Srdjan Mahmutovich yang mahir berteknologi, mereka kini beroperasi di lebih dari 80 negara di seluruh dunia dan melayani pengguna di seluruh dunia. Kriptomat adalah pilihan yang sangat baik untuk orang Eropah & Pelabur Asia yang hanya ingin membeli dan menjual Ethereum (ETH) untuk jangka masa panjang. Tiada pelanggan USA.

Baca Ulasan Kriptomat kami atau lawati Kriptomat.

Kraken

Kraken adalah salah satu nama yang lama untuk pertukaran cryptocurrency yang beroperasi di industri.

Sejak awal yang sederhana, mereka kini telah menjadi salah satu nama yang paling dikenali di ruang ini yang menawarkan banyak pilihan aset untuk diperdagangkan termasuk Ethereum (ETH).

Kos perdagangan adalah kompetitif dengan bursa lain dan mereka terus berkembang kini menawarkan perdagangan niaga hadapan dan margin.

Baca Ulasan Kraken kami atau lawati Kraken.

Coinberry

Coinberry memudahkan pembelian Ethereum (ETH) di Kanada tanpa ribut-ribut dan membeli atau menjual aset dengan cepat melalui platform mereka yang mudah digunakan. Mereka telah wujud sejak tahun 2017 dan mempunyai beberapa perkongsian yang sangat dipercayai yang menjalinnya dengan reputasi yang kuat untuk cryptocurrency. Mereka juga terdaftar di FINTRAC sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang, jadi sangat boleh dipercayai dari sudut itu. Tiada pelanggan USA.

Lawati Coinberry.

Cara Membeli Ethereum (ETH) Cara Membeli Ethereum (ETH) Cara Membeli Ethereum (ETH)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Paybis

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kriptomat

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Pengguna Lanjutan

Terbaik untuk

Pembelian Segera

Terbaik untuk

Pedagang Eropah

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 50

Minimum Akaun

35 €

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Apa itu Ethereum (ETH)?

Ethereum adalah projek blockchain yang popular, yang menggunakan protokol sumber terbuka. Dengan fungsi kontrak pintar, Ethereum dapat bertindak sebagai bukan hanya mata wang, tetapi sebagai platform untuk mengehoskan aplikasi yang terdesentralisasi (dApps).

Ethereum menggunakan token asalnya ‘Ether’ untuk transaksi yang berlaku di rangkaiannya. Token ini disusun sebagai ‘ERC-20’ – protokol yang dikembangkan oleh Ethereum, dan digunakan oleh pelbagai blockchain.

Apa yang dilakukannya?

Dibangun menggunakan blockchain, Ethereum menggunakan kontrak pintar, yang memungkinkan untuk menjalankan aplikasi di atas protokolnya. Token asalnya, Ether, juga bertindak sebagai mata wang, memberikan pemegangnya cara mudah untuk memindahkan nilai.

Pelbagai pelaksanaan kemampuan Ethereum telah dicuba selama bertahun-tahun. Salah satu contoh yang paling menjanjikan termasuk aplikasi di sekitar Decentralized Finance (DeFi). Sektor ini memerlukan serangkaian aplikasi berasaskan kewangan berdasarkan blockchain, seperti Ethereum.

Bagaimana Ethereum berfungsi?

Di sebalik tabir, rangkaian menggunakan protokol bukti kerja untuk berfungsi. Ini bermaksud bahawa rangkaian terdesentralisasi di antara rangkaian pelombong di seluruh dunia. Pelombong ini menghoskan nod, mengesahkan transaksi dan menyimpan rekod terkini blockchain Ethereum.

Untuk menyelesaikan transaksi di rangkaian Ethereum, sedikit bayaran diperlukan oleh pemula. Bayaran ini biasanya disebut sebagai ‘gas’. Jumlah gas yang diperlukan untuk menyelesaikan transaksi berbeza-beza, kerana bergantung pada kesesakan rangkaian; lebih banyak gas meningkatkan kelajuan transaksi yang akan diselesaikan – kerana insentif yang lebih besar bagi penambang untuk memproses.

Pembangunan yang diunjurkan?

Walaupun terdapat banyak pesaing, yang mempunyai fungsi yang sama, atau lebih besar, Ethereum berjaya mengekalkan kedudukannya di atas kelasnya.

Diharapkan secara meluas bahawa Ethereum akan segera beralih dari protokol berasaskan “bukti kerja” kepada “bukti kepentingan” yang lebih cekap. Walaupun POW yang biasa digunakan bergantung pada kekuatan komputasi agar rangkaian berfungsi, POS tidak. Sebaliknya, POS membolehkan pengesah rangkaian beroperasi melalui pemilikan syiling / token.

Ideologi yang mendasari?

Hampir dari awal, Ethereum dimaksudkan untuk menjadi usaha bukan keuntungan. Ini tetap berlaku hingga hari ini, dan telah memainkan peranan dalam penerimaan peraturannya.

Ramai yang memandang Ethereum berusaha untuk mencapai ‘internet 2.0’; Platform yang menghilangkan keperluan untuk operasi terpusat, membawa demokrasi, dan keselamatan, serentak dengan keperluan data kami. Dengan berbuat demikian, Ethereum pada dasarnya memberikan kuasa ke atas data kembali kepada pengguna.

Penerimaan dan Kontroversi?

Ethereum boleh dikatakan projek berasaskan blockchain yang paling terkenal dan popular yang tidak bernama Bitcoin. Ia terdapat di hampir setiap platform yang menyokong cryptocurrency.

Penerimaan diharapkan akan berlanjutan, kerana diyakini pada tahun 2020 akan menyaksikan Ethereum Futures pertama ditawarkan – acara yang akan membawa tahap kesedaran baru mengenai projek ini.

Penerimaan telah berkembang di luar khalayak ramai, dengan entiti pemerintah di seluruh dunia mengemudi penggunaan Ethereum. Salah satu contohnya ialah Majlis Penyelidikan Nasional Kanada yang membina platform berasaskan Ethereum, yang memberi orang Kanada akses masa nyata kepada geran dan perbelanjaan yang dibiayai oleh pemerintah.

Sehingga kini, dua kontroversi yang lebih besar untuk mengelilingi Ethereum termasuk:

 • Garpu keras
 • Menjana penciptaan Ethereum Classic (ETC)
 • Ketahanan
  • Menggunakan bahasa pengekodan yang unik, menjadikan perkembangannya lebih sukar
  • Di luar dua kontroversi utama ini, masih ada yang ketiga, yang juga dikongsi oleh Bitcoin. Ini adalah penggunaan model POW. Walaupun POW telah merawat Ethereum dengan cukup baik untuk berkembang menjadi keadaannya sekarang, peralihan ke POS dipercayai diperlukan. Sekiranya matlamat Ethereum adalah untuk terus berkembang, maka permintaan kekuatannya oleh pelombong rangkaian akan terus melakukannya. Peralihan ke POS akan sangat mengurangkan keperluan kuasa ini, menghilangkan halangan besar dalam menuju kejayaan.

   Peralihan ini telah disahkan oleh pembangun Ethereum, dan pada awalnya dijangka berlaku pada awal tahun 2020. Walaupun ini telah ditangguhkan, ia masih dijangkakan lebih cepat daripada yang kemudian.

   Peraturan?

   Tidak seperti kebanyakan cryptocurrency, Ethereum telah mendapat sokongan daripada pelbagai pegawai pengawalseliaan peringkat tinggi di Amerika Syarikat kerana TIDAK menjadi keselamatan.

   Ethereum mengemukakan kes yang menarik, kerana pengawal selia menyatakan bahawa, walaupun aset tersebut mungkin telah mulai beroperasi sebagai jaminan, sejak itu aset tersebut berkembang melebihi klasifikasi tersebut. Ini disebabkan oleh kurangnya pengawasan terpusat, dan kemampuannya untuk berfungsi secara mandiri tanpa benefisiari langsung.

   Klasifikasi ini, bagaimanapun, mungkin tidak menentu dalam beberapa bulan mendatang. Dengan peralihan yang diumumkan ke POS, para pegawai dari CFTC telah menyatakan bahawa memberikan kemampuan untuk ‘mempertaruhkan’ token, dapat mengakibatkan diklasifikasikan sebagai sekuriti.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me