Cara Membeli Saham Pecahan

Saham pecahan semakin popular di kalangan peniaga hari ini. Terdapat pertumbuhan besar di sektor ini dan jumlah broker yang menawarkan peluang untuk membeli saham pecahan.

Terdapat sebilangan keadaan di mana anda mungkin mendapati membeli saham pecahan seperti ini bermanfaat sama ada anda peniaga baru atau berpengalaman.

Di sini kita akan melihat dengan lebih dekat apa yang diharapkan, dan memberikan penjelasan lengkap mengenai cara membeli saham pecahan dengan beberapa broker teratas.

Apakah Saham Pecahan?

Sebilangan pecahan secara sederhana adalah jumlah yang kurang daripada satu bahagian dalam syarikat tertentu. Secara tradisinya, tidak mungkin membeli jumlah stok ini di sebuah syarikat kerana broker hanya memudahkan pembelian stok dalam unit 1 atau lebih. Satu-satunya pengecualian ialah penggabungan dan pengambilalihan di mana syarikat mencapai perjanjian yang boleh merangkumi pecahan saham.

Walau bagaimanapun, perdagangan saham pecahan adalah mudah dan pantas. Daripada membuat pembelian saham anda berdasarkan nilai unit saham, anda kini boleh membeli seberapa banyak atau sedikit stok yang anda inginkan, berdasarkan jumlah Dollar yang harus anda belanjakan.

Cara Membeli Saham Pecahan

Terdapat banyak broker perdagangan saham dalam talian hari ini yang menawarkan anda peluang untuk membeli saham pecahan. Ini termasuk beberapa pemain utama yang banyak melakukan inovasi dalam sektor ini. Di sini kita akan melihat, langkah demi langkah, bagaimana anda boleh memulakan perdagangan saham pecahan dengan dua perkhidmatan paling popular di industri ini, Kewangan M1, dan Public.com.

Berniaga Dengan Kewangan M1

Cara Membeli Saham Pecahan

Kewangan M1 telah wujud sejak tahun 2015 dan kini merupakan salah satu cara paling popular untuk mula melabur dalam pecahan saham. Mereka dikawal selia dengan sangat baik dan boleh dipercayai dengan platform intuitif yang mesra pengguna untuk berdagang dan sebilangan ciri yang sangat inovatif yang menyerupai penasihat robo hibrida di samping membolehkan anda membuka ekuiti dari portfolio anda melalui ciri Lend mereka, dan banyak lagi . Memulakan dan melakukan perdagangan semudah langkah-langkah berikut:

  1. Mulakan proses pendanaan tiga langkah dengan menuju ke M1 Finance halaman pendaftaran untuk mendaftar dengan broker. Di sini anda memerlukan beberapa butiran asas seperti alamat e-mel dan nombor telefon anda yang boleh anda sahkan.
  2. Anda akan menerima teks atau panggilan untuk mengesahkan identiti anda melalui nombor telefon yang anda masukkan dan juga perlu memasukkan beberapa maklumat peribadi. Setelah menyelesaikan ini, anda akan dapat membiayai akaun anda dan membuat deposit melalui kaedah yang mereka tawarkan.
  3. Anda boleh melabur dalam saham tunggal dan ETF dengan M1 tetapi konsep utamanya berdasarkan pelaburan “Pies”. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini dalam tinjauan M1 Finance lengkap kami. Walau bagaimanapun, tujuan anda adalah memilih pai pai M1 Finance, atau membuat sendiri. Anda boleh menggunakan bar carian yang mudah di platform M1 untuk mencari dan memilih stok dan ETF kegemaran anda untuk ditambahkan jika anda memilih untuk menyesuaikan.
  4. Seterusnya anda perlu memilih berat setiap stok dalam pai anda. Ini adalah jumlah yang akan diperuntukkan untuk stok tertentu atau ETF dan ditetapkan sama sebagai lalai walaupun anda dapat mengubahnya dengan mudah. Ingatlah dengan pecahan perdagangan saham ini semua akan diperuntukkan berdasarkan jumlah Dolar AS dalam baki anda.

Cara Membeli Saham Pecahan

Langkah terakhir membeli dengan Kewangan M1 adalah untuk benar-benar melaksanakan perdagangan tetapi kerana ini dilakukan secara automatik oleh sistem, anda tidak dapat menentukan waktu pelaksanaan pembelian anda dengan tepat. Sebaliknya mereka diperuntukkan dalam jendela perdagangan yang berlaku setiap hari antara pukul 10 pagi dan penutupan pasar.

Berniaga Dengan Public.com

Awam adalah tawaran yang agak baru untuk perdagangan saham pecahan, tetapi perkhidmatan berasaskan aplikasi benar-benar telah hilang dalam 12 bulan terakhir. Mereka menawarkan perkhidmatan perdagangan tanpa komisen dan tanpa bayaran sepenuhnya dengan pelbagai ciri perdagangan sosial dan salinan yang disertakan dalam aplikasi untuk pengalaman pengguna yang akhirnya sangat lancar dan mudah untuk dimulakan.

Cara Membeli Saham Pecahan

  1. Langkah pertama anda dengan Umum ialah memuat turun aplikasi. Ia tersedia untuk iOS dan Android dan anda boleh memasukkan nombor telefon anda di Laman web Public.com untuk mendapatkan pautan muat turun dengan segera.
  2. Setelah memuat turun aplikasinya, cukup selesaikan proses pendaftaran langkah demi langkah seperti yang diarahkan oleh arahan di skrin. Ini dapat dilakukan secepat beberapa minit dan anda dapat membuat deposit anda walaupun proses ini memerlukan beberapa hari untuk bergantung kepada kaedah yang anda pilih. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kaedah deposit Awam dan banyak lagi, sila semak Ulasan Awam penuh kami.
  3. Setelah dibiayai, semuanya dikawal dalam aplikasi Awam anda. Ini bermaksud membuat perdagangan, mengakses berita, carta, dan seluruh sisi sosial platform termasuk perkhidmatan pesanan untuk berkomunikasi dengan peniaga lain. Anda kemudian boleh melihat aplikasi dengan mudah di mana anda akan menemui pilihan portfolio tema yang anda pilih dan melabur, atau saham dan ETF individu yang boleh anda beli.
  4. Membeli saham atau ETF melalui aplikasi ini semudah mengklik butang beli, memilih jumlahnya (Umum merujuk kepada saham pecahan sebagai “potongan”), dan menjalankan perdagangan. Jumlah yang anda beli kemudian akan ditambahkan ke portfolio Public.com anda yang juga dapat dilihat melalui aplikasi.

Cara Membeli Saham Pecahan

Dengan Awam, jika anda memilih untuk membuat deposit dan tidak memperuntukkan semua dana yang didepositkan kepada stok atau ETF mana pun, maka wang tersebut akan kekal dalam baki tunai anda dan mengumpulkan faedah sebanyak 2.5% semasa ada.

Pemikiran Akhir

Bermula dalam perdagangan saham dalam talian tidak pernah semudah ini dengan munculnya pecahan saham dan kehadiran perkhidmatan yang mudah digunakan yang dapat menyediakan segalanya dari perdagangan yang boleh dipercayai hingga pelaburan semula automatik, dan infrastruktur pembelajaran yang berterusan.

Buka akaun dagangan anda hari ini di Kewangan M1 atau Public.com atau lihat lebih banyak broker saham utama kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me