5 Broker Saham AS Teratas

Perdagangan saham dalam talian tidak pernah dapat diakses. Kini terdapat pelbagai broker saham dalam talian yang menawarkan persekitaran perdagangan yang dipercayai dan perdagangan tanpa komisen di ribuan saham teratas, ETF, dan banyak lagi.

Sama ada anda seorang peniaga saham baru atau berpengalaman, akan ada broker yang sesuai untuk anda. Kami telah melihat lebih dekat 5 yang terbaik dan menggariskan ciri utama mereka untuk memenuhi keperluan perdagangan anda.

Kawasan Penting untuk dipertimbangkan

Dengan begitu banyak pilihan yang ada, kami telah mempertimbangkan beberapa bidang penting berikut sebagai faktor utama ketika anda membuat pilihan broker saham dalam talian anda:

Kos Perdagangan: Ini secara langsung akan mempengaruhi garis bawah anda. Nasib baik di pasaran hari ini, sebahagian besar broker saham teratas menawarkan nilai hebat apabila membenarkan perdagangan tanpa komisen dan secara keseluruhannya bebas yuran secara keseluruhan.

Platform dan Ciri: Anda akan mahukan platform perdagangan yang mesra pengguna dan juga tersedia pada peranti pilihan anda dengan kemampuan perdagangan mudah alih menjadi semakin penting bagi majoriti peniaga. Ciri dan alat broker tambahan juga dapat membezakan banyak pesaing.

Gaya Perdagangan: Bagaimana anda ingin berniaga, dan terutamanya tahap penglibatan anda akan memainkan peranan penting. Untuk pendekatan hands-off penasihat robo dan perdagangan automatik adalah sempurna, sementara untuk portfolio yang pelbagai dengan anggaran, kenaikan perdagangan saham pecahan lebih daripada ideal.

Firstrade

Sekiranya anda mencari broker yang berpengalaman dalam industri yang disokong oleh salah satu reputasi paling dihormati di sekitar, dan dipenuhi dengan ciri dan pilihan perdagangan yang hebat, anda tidak perlu mencari lebih jauh daripada Firstrade. Mereka adalah pelopor dalam menawarkan perdagangan tanpa komisen, kos rendah dan telah wujud sejak tahun 1985.

Selama lebih dari 35 tahun mereka di sektor ini, mereka tidak berhenti. Dengan terus berkembang, mereka kini menawarkan platform perdagangan yang sangat intuitif dan proprietari di mana anda boleh memanfaatkan perdagangan ribuan saham, ETF, dan bon dari beberapa pertukaran terpenting di dunia.

Mereka juga menyediakan bahagian pendidikan terbaik yang dilengkapi dengan artikel, video, dan tutorial untuk membantu anda meningkatkan pengetahuan mengenai perdagangan di setiap peringkat.

Kos Perdagangan: Anda tidak akan mendapat komisen atau yuran perdagangan di mana sahaja di Firstrade. Secara unik di kalangan broker teratas ini juga berlaku untuk perdagangan dana bersama, selalunya merupakan nilai tambah yang besar bagi peniaga yang lebih berpengalaman.

Lihat ulasan lengkap Firstrade kami atau terus ke Firstrade untuk membuka akaun anda sekarang.

Kewangan M1

Kewangan M1 dengan cepat menjadi salah satu pilihan broker saham paling unik di sektor ini. Mereka menggabungkan beberapa elemen terbaik dari broker dalam talian kos rendah sambil menawarkan pengalaman perdagangan robo-penasihat yang popular. Ini telah menjadikan mereka pilihan utama bagi banyak peniaga saham sejak dilancarkan pada tahun 2015.

Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan saham pecahan dan membina portfolio yang pelbagai pada masa yang sama, M1 menawarkan penyelesaian yang ideal. Di sini anda boleh memilih dari beribu-ribu saham, ETF, dan aset lain untuk membina portfolio anda melalui saham pecahan, atau dari puluhan portfolio terpilih yang disebut “pai” yang disusun oleh broker. Setelah dilaburkan, pai ini kemudiannya secara automatik dapat berdagang dan menyeimbangkan semula seperti penasihat robo untuk mengoptimumkan pelaburan anda.

Di luar perdagangan, perkhidmatan yang diinsuranskan dan dikawal selia oleh FDIC ini menyediakan keseluruhan ekosistem di mana anda dapat berjimat dengan kadar faedah tinggi dan bahkan meminjam dengan portfolio anda dengan kos rendah melalui Perbelanjaan M1 tanpa repot atau cek kredit dan kadar faedah rendah dari 2%.

Kos Perdagangan: Nilai yang sangat baik diberikan untuk berdagang dengan M1 Finance. Tidak ada yuran perdagangan, komisen, atau penambahan nilai sama sekali. Tidak ada minimum akaun yang perlu dibimbangkan. Persekitaran yang sempurna untuk peniaga kali pertama yang ingin menjimatkan kos.

Lihat ulasan atau lawatan M1 Finance lengkap kami Kewangan M1 secara langsung untuk memulakan.

Public.com

Public.com adalah salah satu broker saham berasaskan aplikasi yang berkembang pesat dalam industri ini. Mereka telah ada dalam beberapa bentuk selama bertahun-tahun dan mempunyai peraturan yang disegani dari FINRA sambil menyediakan persekitaran perdagangan dan pelaburan yang sangat inovatif untuk peniaga saham moden.

Anda akan dapati beribu-ribu saham utama AS dan ETF tersedia untuk melayari dan membeli dengan klasifikasi berdasarkan tema sehingga sangat mudah untuk mencari pelaburan yang sesuai untuk anda. Kelebihan besar di pasaran masa kini ialah anda boleh melabur dalam pecahan saham dengan Public, dan semuanya melalui kemudahan aplikasi mudah alih mereka yang mudah digunakan. Ini boleh dimuat turun dengan cepat pada peranti iOS atau Android anda dan meletakkan semua kuasa perdagangan yang anda perlukan di tangan anda.

Selain itu, anda akan mempunyai akses kepada banyak ciri perdagangan sosial yang hebat yang membolehkan anda berkomunikasi dan berkongsi maklumat dengan kumpulan dan peniaga lain, walaupun sistem pesanan langsung sehingga anda tidak akan terlepas dari bergerak.

Kos Perdagangan: Seperti banyak yang lain, tidak ada komisen atau bayaran untuk perdagangan dengan Public.com. Tambahkan ini ke banyak ciri bukan perdagangan seperti deposit dan pengeluaran yang boleh dikenakan bayaran dan mungkin berniaga dengan nilai yang besar di sini.

Untuk keterangan lebih lanjut, anda dapat melihat tinjauan Public.com mendalam kami atau melayari laman web Public.com untuk mendaftar.

Broker Interaktif

Broker Interaktif telah lama berada di sekitar industri ini. Sejauh broker saham pergi, mereka dihormati dan diatur dalam ukuran yang sama dalam sektor ini. Baru-baru ini mereka juga berusaha mengembangkan penawaran mereka untuk menarik lebih banyak peniaga saham baru dengan tawaran IBKR Lite mereka.

Perkhidmatan ini mendekatkan IB dengan pesaing lain kerana mereka dapat menawarkan stok dan perdagangan ETF percuma kepada anda atas aset AS melalui IBKR Lite dengan cara yang tidak sepenuhnya dilakukan oleh perkhidmatan IBKR Pro. Anda juga akan mendapati bahawa di mana sebelumnya dikurangkan, broker kini menawarkan lebih banyak penyelidikan dan ciri sokongan yang lebih baik yang menjadi lebih mesra pengguna sepanjang masa.

Sekiranya anda mencari broker saham jenama lama dalam industri yang melayani bukan sahaja pedagang baru tetapi juga mempunyai tahap untuk dibuka kerana anda menjadi lebih berpengalaman, maka Broker Interaktif mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.

Kos Perdagangan: IBKR Lite bebas bayaran untuk stok dan perdagangan ETF pada aset AS. Sekiranya anda memperdagangkan aset dari beberapa 100+ bursa lain yang ditawarkan di lebih dari 30 negara, anda akan membayar yuran bermula dari $ 0,005 sesaham dengan minimum $ 1 sementara pilihan adalah $ 0,65 per kontrak.

TD Ameritrade

Satu lagi nama utama dalam industri ini berkaitan dengan broker saham dan perkhidmatan kewangan yang lebih luas, TD Ameritrade adalah tonggak sektor ini. Mereka menggabungkan reputasi baik mereka yang sudah lama wujud dengan evolusi menjadi perdagangan bebas komisen pada sebilangan besar aset.

Memperdagangkan aset ini dengan broker adalah proses yang sangat lancar dengan menggunakan platform perdagangan Thinkorswim mereka sendiri yang telah mendapat reputasi hebat kerana mudah digunakan, sangat kuat, dan terperinci dalam hal memetakan alat dan keupayaan.

Tidak hanya disokong oleh reputasi dan penawaran aset yang luar biasa termasuk banyak dalam crypto, TD Ameritrade melangkah ke tahap seterusnya dalam menyediakan akses ke pelbagai sumber pendidikan yang bermanfaat. Inilah sebabnya mengapa banyak peniaga mereka cenderung untuk mendaftar dan tinggal bersama broker sebagai pilihan jangka panjang.

Kos Perdagangan: Anda boleh memperdagangkan semua stok dan ETF di sini dengan komisen dan tanpa bayaran. Terdapat juga ribuan dana bersama dan lebih banyak daripada yang dapat anda akses tanpa dikenakan bayaran seiring dengan industri. Opsyen boleh diperdagangkan pada $ 0.65 setiap kontrak tanpa minimum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me