AMA Recap: Kerjasama MakerDAO & DSR di OKEx Pool

Minggu lalu, kami sangat gembira dapat bertemu dengan Chao Pan, Ketua China di MakerDAO, dalam sesi Ask-Me-Anything untuk membincangkan perkongsian ekosistem antara OKEx dan MakerDAO, dan juga Kadar Simpanan DAI (DSR) eksklusif di Kolam OKEx pada 14 Februari 2020.

MakerDAO adalah stablecoin terdesentralisasi pertama di dunia di blockchain Ethereum. Setelah berganding bahu dengan OKEx, pengguna dapat memasukkan DAI secara langsung dan mempertaruhkannya dalam DSR untuk memperoleh kadar penjimatan sebanyak 9.5%, serta hadiah tambahan dari kami.

AMA ini terbahagi kepada dua bahagian, di mana Chao diminta untuk berkongsi perkongsian MarkerDAO dengan kami, diikuti dengan siaran langsung Q&A dalam kumpulan kami.

。。。。。

Bahagian 1 – Soalan Twitter:

1. Terangkan hubungan antara Okex dan MakerDAO? Bagaimana MakerDAO akan membantu okex mengembangkan OKChain & #OKExDEX?

OKEx adalah rakan kongsi utama kami dan ini adalah platform utama pertama untuk menggabungkan Kadar Penjimatan Dai Maker. Ini adalah kerjasama terobosan antara pertukaran DeFi dan tradisional. Kami gembira dapat membawa kestabilan dan hasil Dai kepada pengguna OK dan membantu OKEx memasuki dunia yang terdesentralisasi.

BTW, selamat berjaya di warnach yang berjaya di testnet OKChain!

2. Apa faedahnya anda fikir perkongsian antara kumpulan perlombongan inovatif yang dibina berdasarkan pertukaran aset digital terkemuka di dunia @OKEx dan Token Stabil seperti Dai dan kadar DSR eksklusif di OKExPool untuk ekosistem?

Seperti yang anda ketahui, kumpulan pertaruhan memberi lebih banyak token kepada pengguna apabila mereka menguncinya untuk jangka masa tertentu. Walau bagaimanapun, nilai aset pendasar sering berubah-ubah.

Dai dengan DSR mempunyai yang terbaik dari kedua-dua dunia. Harga Dai stabil kerana dolar dan pengembalian Dai (DSR) disokong sepenuhnya oleh bayaran yang diperoleh dalam sistem, oleh itu, bebas risiko.

3. Dengan penerapan Dai Savings Rate (DSR), apa faedah dan peluang pengguna Okex? Mengapa MakerDAO memilih Okex sebagai rakan utama?

Pengguna OKEx dapat mengunci dan menarik balik Dai-nya di DSR pada bila-bila masa tanpa perlu risau tentang ibu kota. Anggap DSR sebagai akaun deposit semasa dolar digital, atau setara YueBao Alibaba, tetapi dengan hasil yang jauh lebih tinggi.

Harga eksklusif yang disediakan oleh OKEx Pool bersama dengan jenama kumpulan OK yang mapan dapat menarik lebih banyak pendatang baru di luar ruang pasaran yang ada.

4. Adakah DSR pada protokol @MakerDAO yang menghasilkan pendapatan pasif kepada berjuta-juta pengguna adalah cara @ OKEx untuk menyandarkan berita terkini mengenai wang kripto Billion Dollar yang mengalir pada Pembiayaan Terdesentralisasi?

DeFi (Decentralized Finance) tidak dapat disangkal lagi menjadi fenomena. Awal minggu ini, nilai yang terkunci di pasaran DeFi mencapai tonggak $ 1 bilion, menunjukkan kelebihan dan kelebihan DeFi: selamat, tanpa sempadan dan tanpa geseran.

OKEx berpandangan jauh dalam melihat DeFi sebagai peneraju kewangan tradisional. DeFi akan menjadi arus perdana dan kami akan melihat lebih banyak institusi kewangan menawarkan sesuatu seperti DSR kepada pengguna, bank yang tidak dapat bersaing dengan kadar simpanan DeFi kemungkinan akan kehilangan deposit pengguna kepada syarikat seperti OKEx.

5. Berapa lama masa yang diperlukan untuk mengintegrasikan kadar DSR di Rangkaian OKExPool, bolehkah anda memberikan gambaran umum tahap tinggi mengenai bahagian-bahagian yang terlibat dan ringkasan sejauh mana interaksi antara @MakerDAO dan kumpulan @OKEx?

Proses integrasi sebenarnya agak lancar.

Protokol Maker terbuka sepenuhnya dan bebas digabungkan. Analogi yang baik adalah Money Legos, sesiapa sahaja, dari bursa, dompet hingga platform pinjaman, dapat membina produk menarik di atasnya.

Kami mempunyai panduan dev terperinci, anda boleh mendapatkannya di halaman github MakerDAO.

https://github.com/makerdao/developerguides/blob/master/dai/dsr-integration-guide/dsr-integration-guide-01.md

6. Bolehkah anda memberitahu bagaimana rupa antara muka? Adakah DApp akan dihubungkan dengan OKEX / dapat diakses melalui Okex atau adakah anda akan melaksanakan UI baru di platform Okex? Atau akan berjalan sepenuhnya secara automatik tanpa memerlukan konfigurasi tetapan dan oleh itu tanpa memerlukan UI?

Pengguna tidak memerlukan konfigurasi tambahan, prosesnya mudah:

  1. 1) Buka aplikasi OKEx
  2. 2) Pilih "Kolam" tab
  3. 3) Pergi ke "Mempertaruhkan" dan pilih "Dai"
  4. 4) Masukkan jumlah Dai yang ingin anda taruhkan
  5. 5) Nikmati

7. Mengapa saya mesti menggunakan fungsi DSR OkexPool sebagai penyelesaian kewangan untuk saya? Adakah ini peluang untuk saya mengalami kewangan yang terdesentralisasi berbanding dengan pasaran tradisional?

Saya tidak fikir kewangan terdesentralisasi adalah penggantian yang bertentangan dengan pasaran tradisional, sebaliknya merupakan komponen yang bertambah baik.

Fungsi DSR di OKEx Pool adalah jambatan yang sempurna bagi mereka yang terbiasa dengan perkhidmatan kewangan tradisional untuk menikmati faedah DeFi tanpa meninggalkan platform yang dipercayai.

8. Betapa bezanya DAI berbanding dengan USDT kerana kedua-duanya merupakan jenis penyediaan duit syiling Stabil kepada pengguna ?

Tidak dapat dinafikan, USDT sangat popular di antara banyak pertukaran. Walaupun USDT mempunyai kecairan yang besar, ia juga mempunyai beberapa kelemahan kerana berpusat dan dapat dirampas, dan lebih jelasnya, USDT tidak membayar anda kembali.

USDT berfungsi lebih baik sekiranya anda dapat menukarnya menjadi Dai dengan mudah kerana memegang dan memperoleh DSR, dan kemudian menukarnya kembali dengan mudah ke USDT apabila anda perlu mengakses aktiviti lain, misalnya. fiat ramp-off, perdagangan niaga hadapan.

9. 2020 adalah tahun yang penting bagi crypto dan blockchain, saya rasa. Oleh itu, bagaimana pandangan anda mengenai masa depan cryptocurrency pada tahun ini dan beberapa tahun akan datang? Apa yang boleh dilakukan #okex dan #makerdao untuk terus meningkatkan penggunaan ?

2020, saya fikir akan ada lebih banyak gandingan DeFi dan kewangan tradisional.

Kami gembira dapat bekerjasama dengan OKEx untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik dan mendidik pengguna crypto mengenai kelebihan Dai dan DSR.

10. Bagaimana anda membina ekosistem pengguna, rakan kongsi, dan pencipta kandungan, membawa perkhidmatan digital terbaik di pasaran baru?

Visi Dai adalah mata wang pertama yang tidak berat sebelah di dunia. Maker sudah mempunyai kehadiran di pasaran baru muncul, termasuk anggota yayasan & komuniti di Asia, Amerika Latin, Afrika, dan banyak lagi di seluruh dunia.

Perkongsian OKEx pasti akan membantu memperluas pengiktirafan Maker dan mempercepat globalisasi Dai.

Sesi 2 – Soalan AMA Langsung

1. Sila jelaskan secara terperinci mengenai DAI dan bagaimana idea DAI muncul? @pychao

Fakta menarik, nama Dai berasal dari watak Cina 貸, yang bermaksud memberi pinjaman atau menyediakan modal untuk pinjaman.

2. Nasib “ADOPTION” DeFi berkaitan dengan skalabilitas dan kebolehgunaan Ethereum. Bagaimana MakerDAO menangani pernyataan ini mengenai Penerapan Defi?

Ini adalah soalan yang bagus. Pada masa ini, Ethereum masih merupakan blockchain terbaik untuk DeFi kerana desentralisasi dan keselamatannya. Kelajuan Ethereum bukan bug, tetapi ciri. Terdapat penyelesaian saluran negara, rantai sisi untuk mikrotransaksi yang memerlukan kelajuan lebih cepat. Dan ETH2.0 sebahagian besarnya akan menangani masalah skalabiliti. Sebagai infrastruktur DeFi, protokol Maker sangat fleksibel, iaitu dapat dipindahkan pada rantai yang berlainan untuk pelbagai keperluan, namun saya rasa dalam jangka masa yang akan datang, ETH mungkin merupakan rantai rumah bagi kita.

3. Apa Kelebihannya & Manfaat DAI selain daripada Staking? Bolehkah kita menggunakannya untuk Pembayaran di Beberapa Kedai atau Belanja Dalam Talian?

Ya awak boleh. Dai disatukan sebagai pilihan pembayaran di Coinbase commerce, menawarkan stablecoin kepada berjuta-juta melalui Shopify, WooCommerce, dan Pedagang lain.

Dai Integrated as a Payment Option on Coinbase Commerce, Offering the Stablecoin to Millions via Shopify, WooCommerce, and Other Merchants

Kami juga bekerjasama dengan banyak penerbit kad kredit (mis., WireX), anda dapat mengirim Dai terus ke akaun anda, dan membayarnya di mana sahaja ia menerima Visa / Mastercard.

4. Apakah kelebihan Multi-Collateral Dai (MCD) berbanding Single-Collateral Dai (SCD), seperti ETH misalnya?

MCD adalah versi penuh Dai. Anda bukan sahaja dapat menggunakan ETH sebagai jaminan untuk mengeluarkan Dai, aset digital lain juga dapat diterima (BAT buat masa ini) dalam protokol. Ini akan memanfaatkan potensi sistem Maker untuk penggunaan aset dunia nyata secara besar-besaran.

5. Anda kini menggunakan DAI sebagai asas pengembangan yang baik. Tetapi mari berfikir secara global. Tidak semua peniaga luar talian bersedia untuk blockchain. Bagaimana anda merancang untuk mengatasi inersia dalam penggunaan di kalangan peruncit yang mapan kerana keengganan untuk beralih dari sistem kesetiaan warisan mereka sendiri ke sistem anda? Adakah insentif kewangan yang signifikan bagi mereka yang membolehkan anda memperluas penggunaan produk anda?

Perkara itu bagus Kami tidak mahu mencipta semula roda, meyakinkan setiap peniaga untuk menggunakan blockchain secara langsung tidak realistik. Itulah sebabnya kami bekerjasama dengan syarikat tradisional, dari pertukaran ke penyedia pembayaran. Oleh itu, pada akhir pengguna, mereka mendapat pengalaman paling mudah. Kelebihan unik Dai adalah mewujudkan pasaran wang global yang tidak dapat dihentikan, tanpa sebab, kerana itu, Dai akan menjadi mata wang yang paling kompetitif di pasaran.

。。。。。

Sertailah kumpulan Telegram kami untuk kemas kini dan faedah

Jangan terlepas hadiah, promosi, acara dan banyak tawaran lain dalam kumpulan Telegram Inggeris kami (https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris). Jadilah sebahagian daripada komuniti OKEx untuk bertukar idea perdagangan dengan pengguna kami dari seluruh dunia dan tingkatkan perdagangan kripto anda.

Lebih banyak AMA akan datang tidak lama lagi. Sehingga lain kali, selamat berniaga!

。。。。。

。。。。。

Ikuti OKEx pada:

Laman web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me