AMA Recap: Alysa Xu & DASH – Mulakan dengan Dash Swap Trading – Bahagian II

Setelah sesi live ask-me-everything (AMA) bahagian 1 dengan CSO Alysa Xu dan Ketua Pegawai Eksekutif Dash Fernando, kami mengadakan bahagian 2 pada telegram OKEx kami dengan 10,695 ahli (). Sepanjang perbincangan langsung selama 2.5 jam, mereka menjelaskan apa itu Dash, bagaimana memperdagangkan Dash Perpetual Swap di OKEx, faedah berdagang Dash di OKEx, rancangan masa depan mereka, dan banyak lagi!

Lihat Q di bawah&Seperti yang telah kami sediakan untuk anda, dengan semua soalan yang dijawab oleh Alysa dalam sembang tersebut.

Contents

Bahagian 1. Pengenalan Dash

Fernando, mari kita mulakan dengan asas – bolehkah anda memberitahu saya apa itu Dash cryptocurrency? Masalah apa yang diselesaikannya?

Fernando: Pasti! Dash adalah mata wang digital yang difokuskan pada kes penggunaan pembayaran.

Dash memberikan kebebasan kepada penggunanya untuk memindahkan wang mereka ke mana saja, kepada sesiapa sahaja, dengan serta-merta, dengan harga satu sen. Oleh kerana urus niaga adalah segera, ini adalah satu-satunya cryptocurrency yang sesuai digunakan di checkout kedai atau untuk transaksi sensitif masa yang lain.

Dash juga sangat aman, kerana telah menghilangkan 51% serangan ketika kami memperkenalkan teknologi yang disebut ChainLocks. Selain itu, ciri termasuk urus niaga segera, yuran mikro, keselamatan tanpa kepercayaan, dan tadbir urus semuanya membolehkan Dash menyediakan blockchain yang paling selamat dan boleh digunakan sehingga kini

Dash menyelesaikan banyak cabaran dengan sistem pembayaran lama.

Sebagai contoh, di Venezuela, Dash digunakan secara meluas. Walaupun hiperinflasi bolivar tentu menjadi faktor pendorong, terdapat banyak cabaran lain dengan kaedah pembayaran tempatan.

Dolar mula menjadi lebih biasa, tetapi kekurangan perubahan dan bil yang lebih kecil menyebabkan geseran yang signifikan untuk transaksi kecil. Peralihan nilai melintasi sempadan juga merupakan cabaran besar melalui pengiriman wang tradisional kerana perbezaan dalam kadar pertukaran rasmi dan pasaran gelap.

Sistem pembayaran dan utiliti elektrik sering tidak boleh dipercayai. Dengan jumlah pedagang yang besar dan berkembang yang menerima Dash, pengguna dapat menyelesaikan banyak masalah ini.

Mereka dapat menerima kiriman wang di Dash, berbelanja di pedagang tempatan, dan ia berfungsi walaupun infrastruktur pembayaran tradisional tidak.

Dash juga menghilangkan tolak bayar untuk industri yang disasarkan penipuan, kelajuan transaksi yang perlahan, dan bayaran tinggi untuk pengiriman wang, antara lain. Kami sentiasa mencari kes penggunaan baru dengan Dash dan dengan pembebasan Dash Platform, penyelesaian yang dapat kami selesaikan telah berkembang secara besar-besaran.

Berkenaan dengan perdagangan, Dash Core Group sedang berusaha untuk memberi keuntungan kepada peniaga?

Fernando: Dash adalah dan akan selalu menjadi bentuk pembayaran. Strategi dan teknologi kami selalu fokus untuk menyelesaikan masalah pembayaran di pelbagai industri. Walau bagaimanapun, pertukaran dan penggunanya, yang terdiri daripada banyak pedagang, adalah bahagian berharga dari ekosistem.

Oleh itu, penting bagi kita untuk membina strategi yang berfokus pada pertukaran untuk memastikan bahawa:

– Akses ke Dash sangat mudah (iaitu pasangan Fiat di negara-negara strategik di mana Dash mempunyai komuniti yang berkembang)

– Kestabilan harga Dash untuk memastikan kesinambungan aktiviti dan penggunaan Dash.

– Pengekalan pengguna – Tidak realistik untuk menganggap bahawa setiap pengguna crypto ingin menggunakan cryptocurrency hanya untuk pembayaran. Semua penyelidikan menunjukkan bahawa sebahagian besar jumlah perdagangan cryptocurrency berlaku melalui perdagangan institusi. Pedagang menggunakan banyak perkhidmatan untuk mencapai tujuan keuntungan mereka, oleh itu masuk akal untuk memastikan perkhidmatan ini tersedia untuk memastikan peniaga terus berurusan di Dash.

Oleh itu, pasukan Pembangunan Perniagaan Dash Core Group telah mengembangkan strategi yang mantap untuk mencapai semua tujuan ini. Kerjasama jangka panjang kami dengan OKEx adalah bahagian penting dalam ini.

Seiring berjalannya waktu, kerana lebih banyak pertukaran menambah perkhidmatan (seperti derivatif) dan ciri (seperti InstantSend), kepantasan dan keselamatan Dash akan membolehkan pedagang menggunakan Dash untuk semua keperluan perdagangan mereka di bursa terbesar dan paling terkenal.

Selain itu, kami bekerjasama dengan meja OTC untuk membolehkan pengguna kami individu dan institusi, pengalaman mesra pengguna yang hebat ketika berurusan dengan sejumlah besar Dash.

Kami yakin dengan derivatif kerana industri ini bergerak, jadi bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk menambahkan perkhidmatan ini untuk digunakan.

Singkatnya, kami mengintegrasikan ciri kami dan bekerjasama dengan perniagaan yang paling terkenal di seluruh ekosistem untuk memastikan perkhidmatan yang diinginkan pengguna tersedia untuk digunakan ketika mereka memerlukannya. Dari segi perniagaan, rakan pembayaran kami bergantung pada perkhidmatan ini untuk keperluan fiat dan Dash mereka.

Fernando, bagaimana Dash melihat kenaikan Derivatif di pasaran cryptocurrency?

Fernando: Jawapan ringkas adalah kami percaya ini akan berlaku pada industri pada satu ketika atau yang lain. Dengan kemasukan perdagangan institusi, kami melihat kemungkinan banyak produk yang terdapat di pasaran warisan akan diperkenalkan ke dalam industri cryptocurrency sebagai yang tinggi. Ini adalah perkara yang baik kerana telah membantu menyeragamkan dan mematangkan industri baru kita.

Tambahan lagi, kontrak ini membawa lebih banyak pedagang institusi yang menghasilkan minat yang lebih besar terhadap cryptocurrency secara umum.

Lebih penting lagi, pengenalan derivatif tidak dapat dielakkan kerana turun naik pasaran crypto. Saya boleh bayangkan jika tidak semua pengguna di AMA ini dapat mengaitkan seberapa cepat kedudukan seseorang dapat berubah dari satu saat ke saat yang lain.

Manfaat derivatif dan banyak jenis derivatif (pertukaran, opsyen, niaga hadapan, berterusan berbanding tidak kekal, dll.) Dapat ditingkatkan untuk melindungi risiko turun naik. Oleh kerana sebahagian besar industri cryptocurrency bergerak ke arah yang sama seperti Bitcoin, sukar untuk menggunakan cryptocurrency lain untuk melindungi pelaburan anda.

Sebagai contoh, di pasaran lama, tanpa menggunakan derivatif, anda boleh melabur dalam aset kontra-kitaran atau alternatif yang merosot atau mengekalkan nilainya ketika pasaran meningkat dan sebaliknya.

Dalam mata wang kripto, kemampuan itu tidak tersedia, dan keuntungan dan kerugian kedua-duanya menjadi sebahagian besar kekuatan pasaran. Institusi memerhatikan pasaran cryptocurrency dengan minat yang sama seperti pelanggan mereka, namun, dengan turun naik harga setinggi yang ada di industri kami, institusi memerlukan cara untuk mengurangkan risiko dan harga perdagangan yang diuruskan untuk memaksimumkan pulangan.

Masalah terakhir diselesaikan melalui meja OTC, namun komponen pengurangan risiko hanya tersedia untuk institusi dengan pengenalan derivatif ke dalam industri cryptocurrency.

Manfaat bagi pengguna individu ialah mereka sekarang juga dapat memanfaatkan kaedah pengurangan risiko ini. Kami yakin derivatif akan menjadi komponen penting dalam ekosistem perdagangan cryptocurrency, dan memuji OKEx kerana mengambil langkah memperkenalkan perkhidmatan ini kepada pengguna mereka.

Bahagian 2. Dash Swap Perpetual Swap Trading di OKEx

Alysa – berapa banyak jenis produk derivatif Dash yang disenaraikan OKEx SEKARANG dan apa kelebihannya?

Alysa: Ini akan menjadi jawapan yang panjang, dan saya akan berusaha menyekatnya!

OKEx menyokong 2 jenis produk derivatif DASH: pertukaran DASH margined syiling dan pertukaran DASH margin USDT

Niaga hadapan / pertukaran yang dipinggirkan dengan syiling diselesaikan dalam cryptocurrency yang mendasari, iaitu mata wang pembukaan dan penyelesaian adalah mata wang tertentu. Sebagai contoh, pelabur ingin melakukan transaksi kontrak BTC dan kedudukan terbuka dengan BTC sebagai margin, penyelesaian untung dan rugi akhir juga akan dilakukan di BTC; jika pelabur ingin melakukan transaksi kontrak DASH dan membuka kedudukan dengan DASH sebagai margin, penyelesaian untung rugi akhir juga akan dilakukan dalam DASH.

Kelebihan futures / swap margined coin: Futures / swap margined coin sesuai untuk pengguna yang perlu memegang mata wang tertentu untuk jangka masa panjang untuk tujuan lindung nilai, dan mereka dapat menikmati keuntungan dari kenaikan harga dan penahanan kedudukan panjang kontrak terpinggirkan duit syiling

Sebaliknya, kontrak yang dipinggirkan USDT disebut kontrak hadapan. Margin dan penyelesaian kontrak margined USDT keduanya dalam USDT, yaitu: menggunakan USDT sebagai margin untuk membuka posisi, pendapatan juga akan berada dalam USDT. Nilai margin USDT stabil dan dapat mengurangkan risiko margin kedudukan pengguna menyusut di pasaran terjun; anda boleh melakukan transaksi kontrak berbilang mata wang hanya dengan menahan USDT, yang juga mengurangkan kos perdagangan menukar posisi; kontrak margin USDT mudah ditukar dan dikira untung dan rugi, yang sesuai untuk pemula. Sekiranya anda pengguna baru yang tidak pernah melakukan transaksi kontrak, kontrak yang dipinggirkan USDT disarankan untuk memulakannya.

Contoh berikut akan menunjukkan perbezaan antara pendapatan kedua kontrak ketika pasaran naik dan turun. Setelah memahami cara kerjanya, anda boleh memilih jenis kontrak yang tepat di pasaran yang berbeza.

Senario dengan penjualan pendek:

Dengan andaian bahawa 1USDT bernilai USD1 apabila harga DASH berada pada USD50:

Terpinggir syiling (kontrak terbalik): Anda menjual kontrak pendek bernilai 10 DASH dengan 1 DASH dan leverage 10x, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH jatuh 10% (nilai DASH jatuh dari $ 50 hingga $ 45), maka pendapatan anda akan menjadi 1.1 DASH, dan baki akaun akan menjadi 95 USDT.

Kontrak margined USDT (kontrak hadapan): Anda menjual kontrak pendek bernilai 10 DASH dengan leverage 50 USDT dan x10, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH turun sebanyak 10% (nilai DASH turun dari $ 50 hingga $ 45), maka pendapatan anda akan menjadi 50 USDT dan baki akaun anda adalah 100 USDT.

Ringkasnya, kontrak pendek kedua kontrak margined USDT dan Coin-margined dapat memperoleh keuntungan apabila harga BTC jatuh, tetapi disebabkan oleh penurunan margin fiat dalam kontrak Coin-margined, hasil akhir Coin-margined lebih rendah daripada kontrak berjangka USDT. Penurunan pendapatan berkaitan dengan penurunan harga DASH.

Senario dengan membeli panjang:

Dengan andaian bahawa 1 USDT bernilai USD1 ketika harga DASH adalah pada USD50:

Terpinggir duit syiling (kontrak terbalik): Anda membeli kontrak panjang bernilai 10 DASH dengan 1 DASH dan leverage 10x, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH naik 10% (nilai DASH meningkat dari $ 50 hingga $ 55), maka pendapatan anda akan menjadi 0.91 DASH, dan baki akaun akan menjadi 105 USDT.

Kontrak margined USDT (kontrak hadapan): Anda membeli kontrak panjang bernilai 10 DASH dengan leverage 50 USDT dan 10x, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH naik 10% (nilai DASH meningkat dari $ 50 hingga $ 55), maka pendapatan anda akan menjadi 50 USDT dan baki akaun anda akan menjadi 100 USDT.

Ringkasnya: kontrak panjang kedua kontrak margined USDT dan Coin-margined dapat memperoleh keuntungan apabila harga BTC naik, tetapi disebabkan oleh kenaikan margin fiat dalam kontrak Coin-margined, hasil akhir Coin-margined lebih tinggi daripada kontrak berjangka USDT. Kenaikan pendapatan berkaitan dengan kenaikan harga DASH.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati Akademi kami untuk mengetahui lebih lanjut – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Katakan jika saya hanya peniaga kripto biasa, produk derivatif apa yang dapat membawa kita ke luar ruang lingkup perdagangan spot?

Alysa: Pertama, memanfaatkan.

Dalam urus niaga kontrak, pengguna dapat meningkatkan pendapatan mereka dengan menyesuaikan leverage. Berikut adalah contoh untuk membantu anda memahami leverage dengan lebih baik: apabila harga DASH adalah $ 50, pengguna A mendapat kontrak bernilai 10 DASH dengan margin $ 50 dan leverage 10x. Sekiranya harga DASH meningkat sebanyak 10% (dari $ 50 hingga $ 55), keuntungan kontrak ini adalah 10 * 50 * 10% = $ 50. Oleh itu pengguna A memperoleh leveraj $ 50 hingga 10x apabila harga DASH meningkat sebanyak 10%. Harus diingat bahawa apabila pendapatan meningkat dua kali lipat dengan leverage, risiko juga meningkat dua kali lipat. Oleh itu, sila gunakan leverage secara rasional.

Kedua, lindung nilai.

Pengguna yang memiliki aset digital boleh menggunakan niaga hadapan untuk mencapai lindung nilai, terutama ketika pasaran sedang turun. Lindung Nilai merujuk kepada lindung nilai turun naik harga cryptocurrency sasaran kontrak untuk mengelakkan risiko yang disebabkan oleh turun naik dalam tempoh ini. Maksudnya, pelanggan menetapkan kedudukan kontrak terbalik, supaya keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh cryptocurrency itu sendiri bertentangan dengan keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh kontrak apabila terdapat turun naik harga, dan keuntungan dan kerugian keseluruhan cryptocurrency, dan kontrak tetap sama.

Masukkan lagi ke dalam senario. Dengan mengandaikan bahawa harga DASH semasa adalah $ 50, pengguna A memegang 10 DASH dan menjangkakan bahawa harga DASH masa depan akan jatuh. Oleh itu, untuk mengelakkan kerugian yang disebabkan oleh penurunan DASH, pengguna A menjual kontrak bernilai 10 DASH; Sepatutnya setelah 1 bulan, harga sebenar DASH turun menjadi $ 40, maka hasil kontrak akan menjadi 2.5 DASH, bersamaan dengan $ 100. DASH yang asal akan kehilangan $ 100, dan pengguna A akan meremehkan. Dengan menetapkan kedudukan kontrak terbalik terlebih dahulu, anda dapat mengunci pendapatan akhir USD anda.

Bagaimana saya memulakan Dash? Bolehkah saya mendaftar melalui OKEx?

Alysa: Anda boleh membuat persediaan melalui OKEx, menjalani proses KYC, dan mendaftar untuk membeli Dash secara langsung di OKEx.

Untuk mula menggunakan Dash, muat turun Dash Wallet di Apple atau GooglePlay, kemudian setelah anda membeli Dash melalui OKEx, pergi ke Dash.org/where-to-spend/ untuk mencari peniaga berhampiran anda untuk membeli barang dan perkhidmatan dengan Dash.

Fernando: Kami juga membangun halaman institusi di laman web kami yang akan menyediakan perkhidmatan sehenti untuk semua perkhidmatan yang diperlukan institusi.

Bahagian 3. Memahami Dash Sebagai Aset Digital yang Canggih

Fernando, bolehkah anda memberitahu kami lebih banyak mengenai sorotan teknikal dan pengembangan Dash? Sebagai contoh, apa lagi yang Dash kerjakan di luar Platform dan Perdagangan?

Fernando: Sudah tentu!

Sebagai tambahan kepada fokus kami di bursa dan pedagang, kami mempunyai negara-negara yang mengalami hiperinflasi, dan pengiriman wang sebagai kawasan fokus strategik utama bagi kami. Kami melihat dan menyaksikan pertumbuhan penggunaan dan penggunaan yang pesat.

Untuk negara-negara hiperinflasi, kami telah bekerja tanpa lelah di Venezuela. Bekerjasama dengan pasukan kami di lapangan, Ernesto Contreras, yang juga bekerja di Dash Core Group dan merupakan orang asli Venezuela, telah melakukan pekerjaan yang luar biasa di negara ini.

Kami mempunyai perkongsian di ruang pembayaran, kedai runcit besar, pusat membeli-belah, telefon bimbit, restoran, farmasi … Semuanya menjadikan Dash berguna sebagai bentuk pembayaran.

Untuk mendapatkan Dash ke tangan orang, kami telah bekerjasama dengan pasukan untuk mengadakan acara pendidikan, membina promosi yang mendorong penggunaan Dash untuk pembayaran, dan dengan penyedia gaji untuk membayar sebahagian warga Venezuela dari / semua gaji mereka di Dash, menjadikannya mudah untuk menggunakan Dash untuk pembelian barang dan perkhidmatan.

Kami berusaha menjadikan Dash sebagai mata wang alternatif daripada mata wang negara. Ia mempunyai kestabilan, keselamatan yang lebih (pengguna tidak membawa beg tunai untuk pembelian), dan lebih senang.

Dalam keadaan yang sama, kita semua tahu kes penggunaan cryptocurrency jelas adalah pengiriman wang dan pembayaran rentas sempadan.

Ketika rakyat Venezuela pindah ke luar negeri untuk mendapatkan peluang ekonomi yang lebih baik, mengirim wang kepada orang yang mereka sayangi menjadi sukar dan mahal kerana beberapa sebab. Oleh itu, kami telah fokus untuk membangun saluran pengiriman wang ke dan dari Venezuela untuk mengatasi keperluan ini.

Selain itu, kami membina saluran pengiriman wang Dash di mana kos secara tradisional tinggi untuk pengiriman wang lama seperti di Afrika Sub-Sahara, AS-Mexico, dan banyak lagi.

Strategi ini tentu saja hipotesis yang kami uji dan, seperti yang telah kami lakukan sebelumnya, bergantung pada pembelajaran baru, kami akan mengubah strategi yang ada, atau menambahkan fokus tambahan. Namun, kami berhati-hati untuk fokus pada tujuan yang dapat diukur, dan memiliki sekumpulan proses dan metrik yang kuat untuk membantu menentukan apakah kami berjaya dalam strategi tertentu.

Mendengar bahawa ada projek dan organisasi DAO yang sedang dibina di Dash stack. Apakah mereka?

Fernando: Kami mempunyai banyak projek di seluruh dunia yang membangun Dash melalui DAO (organisasi autonomi yang terdesentralisasi) atau yang telah mengintegrasikan Dash sebagai bentuk pembayaran. Berkaitan dengan yang sebelumnya, Dash DAO membiayai banyak inisiatif untuk mengembangkan ekosistem Dash. Daftar lengkap pasukan yang sedang mencari dana boleh didapati di dashnexus.org.

Salah satu pasukan dan usaha kami yang terbesar adalah di Amerika Latin. Di Brazil, Dash Brazil sedang mengembangkan program pendidikan dan menjalin kerjasama dengan syarikat-syarikat besar di rantau ini. Ini termasuk pertukaran dan kes penggunaan seperti pembayaran bil utiliti antara lain. Di Venezuela, kami mempunyai beberapa pasukan yang berusaha untuk mengembangkan Dash.

Salah satunya, Dash Help, adalah organisasi yang mendidik pengguna tentang cara memperoleh dan menggunakan Dash. Satu lagi, Dash Mall, mengubah pusat membeli-belah tempatan menjadi ekosistem Dash dengan membolehkan tempat letak kereta dan peniaga lain menerima Dash.

Ini telah meningkatkan kecekapan struktur tempat letak kereta di pusat membeli-belah ini dengan ketara berbanding sistem yang memerlukan penggunaan kad atau wang tunai. Dash Text, pasukan Venezuela lain telah mengembangkan teknologi yang memungkinkan pengguna untuk mengirim dan menerima Dash melalui telefon yang diaktifkan dengan SMS (bukan telefon pintar) untuk menggunakan Dash sepenuhnya untuk pembayaran. Pasukan kami, Dash Core Group, membangun inisiatif ini dengan membina perkongsian dan integrasi ke rantau ini. Di Eropah, Asia Pasifik, A.S. / Kanada, dan Afrika Sub Sahara, anda dapat melihat banyak ketidakcekapan diatasi dengan Dash melalui organisasi DAO komuniti kami dan pasukan di Dash Core Group.

Banyak perusahaan di sejumlah kasus penggunaan, industri, dan wilayah menggunakan Dash sebagai bentuk pembayaran. Sekiranya anda berminat untuk melihat perniagaan di dekat anda yang menerima Dash menuju: Dash.org/where-to-spend/. Untuk memulakan Dash, muat turun Dash Wallet dari Apple atau Google Play Store. Anda boleh mendapatkan pautan ke kedua dompet di dash.org/downloads atau anda boleh mencari dash dash di dalam kedai.

Mari beralih ke masternodes. Apa itu mereka, dan apa peranan mereka dalam rangkaian Dash?

Fernando: Masternodes adalah pelayan yang kuat yang disokong oleh cagaran yang dipegang di Dash, dan direka untuk memberikan perkhidmatan dan tadbir urus yang maju di blockchain. Masternodes telah menjadi bahagian penting dalam rangkaian Dash sejak Dash mencipta konsep masternodes sejurus selepas projek ini dimulakan pada tahun 2014.

Masternodes menghoskan salinan lengkap blockchain dan memberikan lapisan perkhidmatan kedua yang unik ke rangkaian, yang memudahkan fungsi lanjutan seperti InstantSend, ChainLocks, dan nama pengguna di blockchain. Pada masa ini, Masternodes mesti disokong oleh jaminan 1,000 Dash, dan sebagai balasan untuk perkhidmatan yang mereka berikan ke rangkaian, mereka menerima pembayaran tetap dari rangkaian.

Sebagai sebahagian daripada rangkaian DAO Dash, sistem pemungutan suara diberlakukan pada tahun 2015 untuk memungkinkan jaringan untuk memilih inisiatif strategis dan hibah untuk inisiatif yang dikemukakan oleh individu dan perniagaan.

Pengendali Masternode memilih setiap bulan sehingga 10% dari ganjaran blok untuk membiayai inisiatif tersebut.

Bolehkah anda memberitahu saya lebih banyak mengenai sistem pengundian Dash? Juga apa itu perbendaharaan dan bagaimana ia berfungsi?

Fernando: Saya sudah menjelaskan sedikit pada akhir soalan sebelumnya. Mari pergi lebih mendalam.

Cara kerjanya adalah, katakanlah anda mempunyai idea hebat mengenai kes penggunaan, aktiviti, teknologi, dan lain-lain yang akhirnya akan memberi manfaat kepada rangkaian Dash. Walau bagaimanapun, anda memerlukan jumlah $ X untuk mengeluarkan idea anda. Anda kemudian akan menyusun satu cadangan (secara berkesan merupakan cadangan perniagaan) dengan jumlah yang anda perlukan untuk menjadikannya kenyataan, dengan beberapa tonggak / hasil yang anda janjikan kepada masyarakat yang akan anda berikan pada masa atau perkembangan tertentu.

Cadangan itu kemudian dikemukakan kepada Dashcentral.org atau app.Dashnexus.org dengan kos 5 Dash. 5 Dash ini adalah untuk memastikan pengguna memikirkan rencana dan idea sebelum mengemukakan (sekiranya proposal lulus, pengguna dapat memperoleh kembali 5 Dash yang dihabiskan untuk memposting proposal).

Pemilik Masternode kemudian memilih cadangan anda. Sekiranya undian bersih (ya tolak tidak ada suara) mencapai 10% dari masternode atau lebih besar, cadangan anda akan lulus dan anda akan menerima dana yang anda minta.

Sistem pengundian ini telah menjadi sumber pertumbuhan kami yang besar, memungkinkan pembiayaan pasukan di banyak tempat, dan ini juga membantu kami membuat keputusan penting ketika kami menggunakannya untuk meninjau pemilik masternode. Contoh terbaik adalah ketika Dash memilih untuk meningkatkan ukuran blok menjadi 2 MB dari 1 MB pada akhir tahun 2017. Keputusan ini dicapai dalam masa 24 jam. Bitcoin menghabiskan masa yang lebih baik dalam 2-3 tahun untuk membincangkan peningkatan bloknya dan ia berakhir di garpu.

Pembiayaan untuk sistem pengundian di atas berasal dari blok imbalan. Sebilangan besar cryptocurrency dibangunkan untuk mengedarkan 100% ganjaran blok kepada pelombong. Dash mengambil pendekatan yang berbeza. Ganjaran sekatan dibahagi tiga cara: 45% kepada pelombong, 45% kepada pemilik masternode, dan 10% pergi ke perbendaharaan, yang membayar inisiatif yang baru saya jelaskan. Perbendaharaan membiayai syarikat tempat saya bekerja, Dash Core Group, dan juga organisasi masyarakat di seluruh dunia. Kita semua bersaing sama dengan dana dan pemilik masternode adalah orang yang memutuskan peruntukan dana yang ada.

Kami baru-baru ini banyak mendengar tentang InstantSend dan ChainLocks, apa yang boleh anda kongsi mengenai perkara itu?

Fernando: Saya ingin mengatakan bahawa industri ini banyak berhutang dengan Bitcoin.

Dash seperti yang kita tahu ia wujud hanya kerana Bitcoin (Dash adalah garpu Bitcoin, yang bermaksud bahawa kita menggunakan kod mereka sebagai asas untuk kita). Namun, ketika kami memberi tumpuan kepada pembayaran, kami menemui banyak cara untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih mesra dan meningkatkan keselamatan yang menjadikan Dash lebih baik untuk pembayaran daripada Bitcoin.

Dash with InstantSend memungkinkan untuk melakukan transaksi seketika, termasuk penyelesaian, dengan kos sepersekian sen AS. Kelajuan transaksi ini berlaku di rantai melalui jaringan masternode, yang mengesahkan transaksi sebelum blok ditambang.

Anda mendapat kelajuan dan keselesaan bahawa transaksi telah disahkan di blockchain.

Bitcoin sendiri mempunyai kelajuan transaksi yang jauh lebih perlahan, walaupun kelajuannya dapat berubah sangat banyak bergantung pada sejumlah faktor. Kos transaksi Bitcoin juga jauh lebih tinggi daripada Dash, menjadikannya penyelesaian yang lebih buruk untuk pembayaran mikro.

Ramai yang berpendapat bahawa Rangkaian Kilat menyelesaikan banyak masalah tersebut. Akan tetapi, hal itu mungkin dilakukan secara tidak langsung. Ia memerlukan untuk membuka saluran dengan nod terpusat dan transaksi berlaku di luar rangkaian, tidak seperti di Dash.

Ini mempunyai implikasi untuk pertukaran di banyak pasaran yang diminta untuk melaporkan transaksi dengan elemen privasi. Bitcoin juga digunakan sebagai standard bagi banyak pengawal selia, namun Lightning Network secara langsung bertentangan dengan alasan penerimaan Bitcoin oleh pengawal selia.

Dash juga sangat fokus untuk mempermudah penggunaannya, yang pasti bukan LN. Walaupun melalui platform pihak ketiga LN bertambah baik, masih sukar digunakan oleh pengguna baru untuk crypto.

Dash dan Bitcoin selamat, tetapi mereka mencapainya dengan cara yang berbeza. Bitcoin selamat dari sudut ukurannya yang sangat besar (sangat mahal untuk melakukan serangan 51% pada rangkaian BTC). Keselamatan Dash berasal dari siaran ciri teknologi inovatif yang disebut ChainLocks.

Seperti namanya, fitur mengunci rantai menggunakan masternode, mencegah rantai kembali, yang merupakan sesuatu yang dapat terjadi ketika seseorang menguasai 51% penambang dan dapat menghasilkan transaksi yang dikembalikan. Ini telah berlaku di beberapa blok block Proof of Work yang tidak mempunyai ChainLocks atau tidak sebesar Bitcoin. Kes serangan jenis yang paling ketara berlaku terhadap Bitcoin Cash atau Ethereum Classic.

ChainLocks dan InstantSend juga dapat disatukan bersama untuk membolehkan 0 pengesahan dan 51% transaksi bukti serangan. Sebenarnya, ini berlaku di rangkaian, jadi mengintegrasikan ciri-ciri, bermaksud bahawa mereka mengintegrasikan keupayaan untuk mengesan transaksi ini dan menurunkan masa pengesahan mereka untuk Dash, turun ke 0.

Bahagian 4. Rancangan Masa Depan & Promosi

Hai Fernando, apa rancangan masa depan untuk Dash? Adakah kita mempunyai perkara menarik yang boleh kita kongsi?

Fernando: Pelancaran teknologi kami yang paling menarik akan datang adalah Dash Platform.

Platform Dash akan menambah banyak keupayaan baru ke rangkaian. Ini akan membolehkan pembangun membina aplikasi asli Dash dengan cara mudah yang memanfaatkan Dash sebagai kaedah pembayaran sambil memberikan pengalaman pengguna yang diharapkan pengguna dari aplikasi pembayaran tradisional.

Platform Dash menjadikan rangkaian menjadi pangkalan data yang disentralisasi dan disokong oleh konsensus. Sebagai perkhidmatan. Kami menyediakan lapisan data yang hilang dalam visi untuk web yang terdesentralisasi.

Untuk pembangun di luar sana, produk kami serupa dengan versi Cloud Firestore yang terdesentralisasi dari Firebase. Dengan mendaftarkan kontrak data dengan platform, pengguna dapat memperoleh keuntungan dari konsensus Dash yang dilakukan terhadap keadaan data anda ketika pengguna mengirimkan dan mengambil maklumat dari rangkaian. Salah satu kes penggunaan pertama untuk platform adalah perkhidmatan nama kami yang terdesentralisasi, yang menyediakan nama pengguna yang boleh dibaca oleh manusia yang akan menggantikan keperluan pertukaran alamat kriptografi untuk membuat pembayaran.

Platform Dash sangat penting untuk peningkatan besar yang kami buat ke dompet kami, yang memungkinkan untuk kenalan, pembayaran dengan nama pengguna, dan, secara umum, pengalaman pengguna setara dengan aplikasi pembayaran utama. Semua ini akan berlaku tanpa mengorbankan keselamatan dan privasi yang menjadikan rangkaian terdesentralisasi sangat berharga.

Bagaimana dengan anda, Alysa? Beritahu kami lebih lanjut mengenai rancangan OKEx yang akan datang.

Alysa: Sama seperti AMA terakhir, rakan sepasukan saya dan saya berjanji akan memberikan pertukaran aset digital yang paling berpusat kepada pengguna kepada pengguna kami, dan membina ekosistem crypto terbaik

Walau bagaimanapun, sekarang saya ingin meluangkan masa untuk mendorong promosi kami di sini – bonus khas untuk pedagang Dash yang akan datang: dari 29 April hingga 6 Mei, peniaga boleh berkongsi sehingga 20,000USDT dengan memperdagangkan kontrak Dash. Pertama datang dahulu Dilayan. Sila periksa lebih banyak maklumat di laman web atau aplikasi mudah alih kami.

Imej

Bahagian 5: Q&A

Di sini dari @ Wak33letal untuk Fernando: Bolehkah anda jelaskan dinamika pertarungan dalam ekosistem putus-putus dan apa kesan fungsi Send Segera ”terhadap masa dan kelajuan transaksi?

Fernando: Saya suka soalan ini kerana orang sering mencampurkannya. Dash tidak mempunyai taruhan dalam pengertian tradisional istilah. Apa yang Dash miliki adalah lapisan masternode, seperti yang telah saya sebutkan di atas.

Masternode dibayar untuk melakukan tugas rangkaian tertentu. Kerana mereka juga perlu membuktikan mereka memiliki 1000 Dash, ia mungkin kelihatan seperti taruhan. Walaupun begitu, ada perkhidmatan yang menawarkan Dash "bertaruh".

Apa yang mereka lakukan adalah mengumpulkan dana banyak pengguna untuk mencapai keperluan 1000 Dash, menyiapkan masternode, dan kemudian mengagihkan pembayaran tersebut di antara mereka. Jadi ia kelihatan serupa dengan staking, tetapi tidak. Stakers biasanya membuat blok, tetapi di Dash tugas itu dilakukan oleh pelombong dan masternode melakukan perkara lain.

InstantSend adalah salah satu perkara yang dilakukan oleh masternodes. 50 masternode terpilih dan periksa kesahihan transaksi sebaik sahaja dihantar. Setelah 60% daripadanya menyetujui hal itu, pelombong tidak dapat melombong sesuatu yang bertentangan dengannya. Jadi dalam beberapa saat, urus niaga sepenuhnya muktamad. Ini tidak mungkin dilakukan tanpa masternode dan sangat penting untuk pengalaman pembayaran yang baik.

Alysa, @ Samet68756998 ingin tahu, "Bagaimana COVID-19 baru-baru ini mempengaruhi projek anda? Bagaimana anda akan bertahan, katakan jika COVID-19 ini bertahan setahun lebih lama?"

Alysa: Oleh kerana skala pelanggan, pejabat dan pekerjaan kami selalu global, kerja jarak jauh telah menjadi kebiasaan bagi kebanyakan rakan sekerja kami sejak sekian lama. Zum untuk panggilan, Telegram atau WeChat untuk komunikasi, Google Drive atau OneDrive untuk fail … begitu biasa bagi pasukan global seperti kami dan kami tidak gagal mengekalkan konsistensi dan kecekapan kami sebagai pertukaran aset digital profesional dan bertaraf dunia.

Sudah tentu, COVID-19 telah membuat kita lebih sibuk daripada beberapa bulan yang lalu – kini lebih ramai orang membeli Bitcoin dan cryptos. Anda dapat melihat harga Bitcoin telah melepasi 9,000 USD lagi hari ini 🙂

Soalan lain kepada Fernando “Mengapa Dash memutuskan untuk memilih OKEX sebagai rakan utama untuk transaksi Perpetual Swap? Apa faedahnya dan adakah ia akan meningkatkan nilai duit syiling DASH dalam jangka panjang? ” dari @ nillerfect310

Fernando: Derivatif adalah kompleks dan mempunyai beberapa risiko yang berkaitan, jadi anda hanya ingin memperdagangkannya di bursa yang sangat dihormati, selamat, dan mempunyai

Derivatif adalah kompleks dan mempunyai beberapa risiko yang berkaitan dengannya (seperti yang dijelaskan oleh Alysa di atas), jadi anda hanya ingin memperdagangkannya di bursa yang sangat dihormati, selamat, dan mempunyai kemampuan teknikal yang tinggi.

Tidak dinafikan bahawa OKEx adalah salah satu pertukaran teratas di dunia dan mempunyai semua perkara itu, jadi kami sangat gembira dapat bekerjasama. Seperti yang dijelaskan di atas, derivatif berguna untuk projek kerana mereka meningkatkan kemungkinan untuk peniaga dan akhirnya meningkatkan kecairan, yang baik untuk semua orang. Jadi dalam jangka masa panjang, ini akan memberi nilai kepada Dash tanpa keraguan.

Alysa sekarang giliran anda! "Salah satu kelemahan yang paling ketara ialah pengguna tidak dapat langsung memasukkan dana dalam bentuk wang $. Untuk beroperasi dengan OKEx, anda mesti membeli bitcoin di bursa lain dan kemudian memindahkan dana anda. Mengapa, jika Dash ingin menjadi token perdagangan yang cepat, tidakkah itu membuat perjanjian dengan platform lain?" dari @DiegoanAntonio

Alysa: Di antara produk kami, Buy Crypto dan C2C market adalah pasar yang sesuai dengan pengguna yang baru menggunakan pasaran crypto dan ingin mengikuti pasaran.

Untuk membolehkan pengguna membeli crypto dengan mata wang fiat secara langsung dan mudah melalui Buy Crypto, OKEx bekerjasama dengan 7 rakan fiat gateway untuk menawarkan 8 jenis cryptocurrency (iaitu Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, EOS, dan TRON). Anda boleh membeli crypto ini dengan lebih dari 30+ mata wang fiat menggunakan kad kredit. Lihat lebih lanjut di sini: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Anda juga boleh membeli crypto dengan mata wang fiat di pasaran C2C kami, di mana pengguna boleh berdagang antara mata wang fiat dan crypto antara satu sama lain.

Soalan terakhir dari Twitter @ Trung34566, Fernando. Sebilangan besar pelabur hanya menumpukan pada harga token dalam jangka pendek dan bukannya nilai sebenar projek. Bolehkah DASH memberitahu saya faedah bagi pelabur yang memegang DASH dalam jangka masa panjang?

Fernando: Kami yakin nilai sebenar datang dari utiliti.

Terdapat banyak toker dengan skema terpusat yang memfokus pada harga aset dan tidak ada yang lain, tetapi Dash fokus pada penggunaan. Sekiranya token berguna untuk banyak pengguna, ia akan tetap bernilai, tidak kira apa pun.

Selain itu, Dash mempunyai sejarah penghantaran yang panjang. Kami sudah berada lebih dari enam tahun dan pasukan terus maju. Ini bukan projek berkilau baru yang membuat janji yang mereka tidak tahu jika mereka dapat memenuhi sepenuhnya. Kita tidak akan hilang dalam krisis seperti yang lain, kita telah melalui beberapa dari mereka dan kita terus melakukan inovasi.

@ MIVQ_3:

Hai @fernandogutierrez Dash komuniti adalah salah satu garpu BTC tertua, betapa mudahnya ahli komuniti baru menjalankan masternode? Apa syaratnya?

Fernando: Anda perlu mempunyai 1000 Dash. Sebabnya ialah masternodes melakukan tugas kritikal untuk rangkaian dan kami tidak mahu memungkinkan untuk mengaturnya dan bertindak dengan cara jahat.

1000 Dash, bagaimanapun, selalu tinggal di dompet anda, jadi tidak ada risiko. Sebaik sahaja anda membuktikan kepada rangkaian bahawa anda mempunyai 1000 Dash, anda menyediakan pelayan yang harus berada dalam talian 24×7 sehingga ia dapat berfungsi dengan baik. Kemudian rangkaian membayar dengan kerap. Menyiapkan pelayan tidak remeh, anda perlu dapat melakukan beberapa perkara teknikal. Terdapat banyak panduan, tetapi jika anda lebih suka, anda juga boleh menyewa orang lain untuk mengekalkan pelayan anda. Mereka mengambil sebahagian daripada ganjaran anda sebagai pertukaran untuk itu. Oleh itu, semua orang boleh menyediakan masternode jika mereka bersedia dan mempunyai Dash yang mencukupi.

@DeTuAnhButDepTrai:

Apa faedahnya selepas Dash Swap Trading? Dan akibatnya?

Alysa: Soalan indah.

Leverage telah menjadi prasyarat. Dari segi transaksi, pengguna dapat meningkatkan pendapatan mereka dengan menyesuaikan leverage. Apabila pendapatan meningkat dua kali ganda melalui leverage, risikonya juga meningkat dua kali lipat. Sila gunakan dengan teliti!

Lindung nilai adalah kegemaran saya! Pengguna yang memegang kripto boleh menggunakan niaga hadapan untuk mencapai lindung nilai, terutama ketika pasaran sedang turun. Ia merujuk kepada melindungi turun naik harga cryptocurrency sasaran kontrak untuk mengelakkan risiko yang disebabkan oleh turun naik dalam tempoh ini. Maksudnya, pelanggan menetapkan kedudukan kontrak terbalik, sehingga keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh cryptocurrency itu sendiri bertentangan dengan keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh kontrak apabila terdapat turun naik harga, dan keuntungan dan kerugian keseluruhan cryptocurrency, dan kontrak tetap sama.

@bountycatcher:

Terdapat banyak cryptocurrency yang tersedia untuk perkhidmatan pembayaran. Jadi, apa yang menjadikan Dash unik dan berbeza?

Fernando: Dash secepat dan selamat, dan bayaran hampir sifar. Kami juga sangat mudah digunakan dan menjadi lebih mudah. Di samping itu, kami berusaha untuk mengadopsi secara aktif. Banyak yang lain merancang perkara, tetapi jika anda tidak pergi ke lapangan, bercakap dengan pengguna dan peniaga, dan menyesuaikan diri dengan apa yang mereka perlukan, anda tidak akan mencapai apa-apa.

@CryptoZaratustra:

Salah satu ciri baru DASHPAY yang paling menarik adalah kemungkinan menerima dan menghantar DASH Dengan Nama Pengguna, bolehkah anda menerangkan sedikit bagaimana ini berfungsi?

Fernando: Saya setuju! ia tidak tersedia di mainnet sekarang, tetapi akan segera setelah ujian yang sedang dijalankan selesai (pengujian bersifat umum, jika anda ingin pergi lebih dalam, checkout dash.org/developers).

Cara ini berfungsi ialah pengguna dapat mendaftarkan nama di blockchain. Setelah selesai, mereka boleh memberikannya kepada kenalan dan mereka hanya perlu memasukkannya ke dalam dompet untuk membayarnya. Tidak perlu menyalin / menampal alamat panjang. Ini sepenuhnya terdesentralisasi dan menggunakan alamat di latar belakang, sehingga privasi terpelihara.

@Maksyrn:

Mengapa berdagang Dash pada pertukaran OKEx lebih baik daripada perdagangan lain?

Alysa: Pertama, perdagangan di platform kami sangat selamat. Kami mempunyai sistem pengurusan risiko yang sempurna, seperti reka bentuk harga yang jelas dan peraturan margin gradien, yang semuanya baik untuk melindungi pengguna dari turun naik pasaran yang tidak normal.

Kedua, kelajuan pencocokan sistem perdagangan kami adalah yang terbaik di industri ini, memberikan anda pengalaman perdagangan terbaik.

Terakhir, apabila anda berdagang Dash dengan kami, anda dapat menikmati 0% untuk pesanan tertunda, dan rebat komisen hingga 0,035%.

@zaferce:

Bagaimana anda mendapatkan penjejakan sumber untuk Evonet? Cara memantau memori, cakera, IO, CPU dan metrik sumber lain untuk memastikan sistem tetap hidup dan stabil, dan bagaimana mengenal pasti masalah?

Fernando: Itu terlalu teknikal bagi saya, tetapi saya mengesyorkan agar anda melihat dash.org/developers. Di sana anda mempunyai banyak maklumat dan juga pautan ke pelayan Discord di mana Evonet dibincangkan.

@ MIVQ_3:

Apa pendapat anda mengenai rangkaian awam dengan ciri privasi? Banyak rangkaian awam mempertimbangkan untuk menambahkan ciri privasi, seperti menambahkan bukti pengetahuan sifar, akan Dash berkembang dalam bidang ini?

Fernando: Dash sudah meningkatkan privasi, tetapi kami menjadikannya pilihan. Ia dipanggil PrivateSend dan berdasarkan CoinJoin. Ia boleh didapati di dompet desktop. Kami yakin privasi adalah perlindungan bagi pengguna biasa, jadi kami percaya menjadikannya senang diperoleh. Walau bagaimanapun, ketelusan juga sangat penting untuk kes penggunaan lain. Itulah sebabnya kami menjadikannya pilihan.

Lebih banyak AMA Akan Datang

Sebarang topik yang ingin anda bahas, beritahu kami!

Setiap kali kami menyelesaikan AMA, kami merasa sangat kagum dan kagum dengan betapa bersemangatnya komuniti kami ingin mengetahui lebih banyak mengenai kami. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, lebih banyak sesi AMA akan terus datang. Sekiranya anda mempunyai idea hebat mengenai tema yang boleh kami bahas, sila beritahu kami di saluran media sosial kami. Sehingga lain kali, selamat berniaga!

Ikuti OKEx pada:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me