Sekiranya Tahap 4 Jam Bitcoin Dapat Menembusi MA (60), $ 6,950 Boleh Menjadi Paksi Utama Trend Penyatuan Bulan Ini: Crypto Market Daily

Rabu, 22 April: Pasaran kripto teratas mencatatkan keuntungan ringan selama 24 jam terakhir.

Bitcoin (BTC) masih diperdagangkan di bawah $ 7,000, menyaksikan kenaikan 2 peratus pada hari itu.

Ethereum (ETH) meningkat hampir 3 peratus, berada dalam julat dengan batas atas pada $ 176.

XRP Ripple telah berkembang sekitar 1.5 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir, diperdagangkan pada $ 0.1856.

Adakah BTC akan mematahkan MA (60) dan $ 6,950?

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Semalam, BTC stabil buat sementara waktu setelah jatuh ke $ 6,750. Trend terus berubah-ubah sepanjang $ 6,750- $ 6,950 untuk beberapa jam berikutnya. Rintangan atas jelas, dan jarak bergerak skala kecil sekarang kurang dari $ 100. 

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa pemulihan dengan jumlah kenaikan yang kuat yang berlaku pada 01:00 HKT hari ini dapat digunakan sebagai asas untuk menilai kekuatan jangka pendek kenaikan harga.

Jumlah dagangan pada jam itu adalah tahap tertinggi dalam hampir 10 jam, tetapi harganya hanya diuji sebentar $ 6,950 dan cepat turun kembali. Untuk tahap tertentu, dapat ditentukan bahawa rintangan keras jangka pendek masih sekitar $ 6,950.

Memandangkan $ 6,750 dapat dianggap sebagai sokongan jangka pendek, setelah tren menerobos salah satu dari dua titik di atas, ia dapat digunakan untuk meramalkan arah bergerak untuk sementara waktu.

Pelabur harus sedar bahawa lebih baik menunggu lebih dari empat jam untuk melihat apakah trend akan mematahkan MA (60) dan $ 6,950 pada masa yang sama. Penting untuk mengesahkan bahawa penembusan adalah rasional, dan rintangan ke atas masih sekitar $ 7,200- $ 7,300.

Carta BTC 4H menunjukkan MA (60) adalah rintangan berkesan

Carta 4H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 4 jam Bitcoin juga menunjukkan bahawa tren ditekan oleh MA (60) pada masa ini. Adalah jelas untuk melihat pada tahap carta ini bahawa MA (60) sebelumnya memberikan harga dan sokongan yang cukup, oleh itu ia boleh dianggap sebagai rintangan yang berkesan pada masa ini.

Namun, apakah kemungkinan trend dapat menembus rata-rata bergerak ini? Bergantung pada tahap kenaikan harga dalam beberapa jam ke depan, jika volum menunjukkan kecenderungan untuk meningkat, kemungkinan penembusan dengan berkesan. Jika tidak, pelabur harus melihat dari penembusan yang salah.

Mengenal pasti bentuk kandil juga dapat menilai keberkesanan pelarian. Sekiranya dalam beberapa jam ke depan, setiap kandil setiap jam ditutup dengan garis bayangan atas yang panjang, ini bermaksud bahawa terdapat banyak tekanan penjualan di sekitar kawasan itu dan kemungkinan pelarian rasional terhad.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,950
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,200
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

ETH mempunyai sokongan jangka pendek pada $ 166

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

$ 166 telah disahkan sebagai tahap sokongan yang kuat untuk ETH dalam masa terdekat, tetapi rintangan di atas $ 175 masih sukar ditembusi untuk jangka pendek. Baru-baru ini, tahap ini dua kali terbukti menjadi rintangan yang sah.

Dari sudut volume, dua kali terakhir bahawa $ 175 diuji, jumlah kenaikkan harga masih dapat bertahan pada tahap tinggi, tetapi percubaan masih gagal. Dengan tahap volume semasa, hampir mustahil untuk membuat penembusan yang sah sekiranya tidak ada lagi dana yang masuk ke pasaran.

Oleh itu, tren kemungkinan akan kekal antara $ 166- $ 176 dan, seperti yang disebutkan semalam, proses mengejutkan adalah pembentukan bahu kanan. Trend selalu memilih arah setelah corak terbentuk.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 175
 • Rintangan jangka sederhana: $ 189
 • Sokongan jangka pendek: $ 166
 • Sokongan jangka sederhana: $ 155

$ 0.1865 adalah tahap rintangan keras untuk XRP

Data Pertukaran Kekal 4H XRP / USD. Sumber: OKEx.com

Seperti yang ditunjukkan oleh carta 4 jam, walaupun XRP disokong sementara oleh $ 0.1820, bulls hampir tidak dapat mendorong harga di atas rintangan $ 0.1865. Sekiranya trend sentiasa ditekan oleh kedudukan ini, kemungkinan harga akan turun kembali ke $ 0.1780 lagi.

Lingkaran merah pada carta menunjukkan bahawa tahap rintangan mendekati $ 0.1865 adalah sukar. Walaupun penembusan akan berlaku dalam waktu yang singkat dengan jumlah kenaikkan, mudah untuk harga turun dengan cepat tanpa peningkatan jumlah volume.

Pelabur harus perhatikan bahawa penurunan semula semalam tidak meneruskan peraturan bawah yang lebih tinggi baru-baru ini. Ini mungkin bererti risiko penurunan harga semakin besar. Memfokuskan pada kesahan $ 0.1780 dalam jangka pendek adalah perlu.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1865
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1885
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1820    
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1780

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me