Rebound Bitcoin Ditekan oleh $ 7,200, Tetapi Space for Downward Movement Limited: Crypto Market Daily

Khamis, 16 April: Pasaran kripto menyaksikan pertumbuhan yang tajam sejak beberapa jam terakhir. Bitcoin (BTC) naik 3 peratus pada hari itu, berdagang di atas tahap rintangan $ 7,000.

Ethereum (ETH) telah menyaksikan pertumbuhan yang lebih tinggi, meningkat 7 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir dan bergerak menuju $ 170.

XRP Ripple, sebaliknya, telah berkembang dengan lebih sederhana, hanya 2 peratus. Pada masa ini pada $ 0.189209, duit syiling ini diniagakan hampir dengan tahap rintangan jangka pendeknya di atas $ 0.19.

Sokongan pada $ 6.5K adalah kuat

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Bitcoin baru sahaja mengalami pemulihan yang besar sejak dua jam yang lalu. Harga dipompa dari kawasan sokongan penting, sekitar $ 6,500, dan sekarang berusaha untuk menembusi rintangan pada $ 7,200.

Pasukan analisis pasaran OKEx menyatakan bahawa $ 6,500 sebelumnya merupakan kawasan perdagangan intensif pada akhir 2019 dan kemudian kawasan penggabungan mulai bulan lalu. Dengan ini, kekuatan sokongan di kawasan ini akan kuat dan sukar bagi dana bearish pada masa ini untuk mendorong harga di bawah tahap ini.

Di samping itu, kedudukan hampir $ 6,500 juga merupakan harga memburu tawar mental bagi banyak pelabur, oleh itu, lonjakan dari sana secara amnya dapat diramalkan. Seperti yang ditunjukkan pada carta di atas, perbezaan bawah antara Moving Average Convergence Divergence (MACD) dan chart harga juga menunjukkan pemulihan.

Pelabur harus memperhatikan bahawa jumlah pemulihan kali ini telah meningkat ke tahap tinggi. Sekiranya dalam beberapa jam akan datang harga ditutup dengan bayangan atas yang lebih panjang, itu mungkin akan menunjukkan bahawa pemulihan akan berakhir. Jika tidak, jika jumlah tidak kembali ke tahap yang lebih rendah, kemungkinan untuk menguji titik tinggi sekitar $ 7,400 pada masa akan datang.

Carta harian Bitcoin menunjukkan penyatuan

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Mengalihkan pandangan kami ke carta harian, jelas bahawa tren masih dalam penggabungan, dan julatnya antara $ 7.500- $ 6.500, hampir $ 1.000 ruang bergerak.

Trend yang stabil ini dapat dilihat sebagai tindakan ikan paus, menggunakan corak turun naik yang cepat untuk menarik pelabur runcit memasuki perangkap mereka dan kemudian menyerap kaunter dari mereka.

Ada kemungkinan bahawa sebelum penurunan BTC pada bulan Mei, tren mungkin terus menyatu pada tahap baru-baru ini, dan dana utama akan menaikkan harga pada saat mereka merasa sesuai. Oleh itu, jika harga turun ke tahap yang lebih rendah sebelum separuh, ini adalah peluang yang baik untuk memasuki posisi panjang. Walau bagaimanapun, kekuatan kenaikkan harga akan lebih kuat daripada yang dijangkakan sekiranya harganya dapat stabil pada $ 7,000.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,950
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,100
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

ETH melihat pemulihan yang lebih kuat

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Berbanding dengan BTC, pemulihan ETH hari ini agak kuat. Harga teratas hampir mencecah paras tertinggi sebelumnya pada $ 176. Walaupun sejak tren ditekan dan isyarat tarik balik muncul, kedudukan sokongan sekitar $ 165 akan menjadi penting. Sekiranya penarikan balik dapat disokong olehnya dan stabil, tren akan dapat menguji rintangan keras $ 180.

Carta kelantangan ETH menunjukkan bahawa kekuatan penarikan balik semalam lebih lemah daripada pada 13 April. Ini bermaksud bahawa walaupun arah aliran setiap jam menurun, ruang terhad. Dikombinasikan dengan kenaikan harga yang tinggi yang meningkat dalam beberapa jam terakhir, sukar untuk mencipta rendah baru dalam jangka pendek.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 176
 • Rintangan jangka sederhana: $ 180
 • Sokongan jangka pendek: $ 165
 • Sokongan jangka sederhana: $ 150

Cuti XRP mungkin tidak berkesan

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

XRP terus bergerak di sepanjang saluran menurun. Bahagian atas pulangan cryptocurrency yang lalu telah disekat oleh bahagian atas saluran. Secara teori, jika bahagian atas dapat menyekat harga untuk kali ketiga, ini membuktikan keberkesanan saluran.

Selama beberapa jam terakhir, walaupun tren menerobos pinggir atas sekali, ia jatuh dengan cepat dan sekarang tetap ditindas olehnya. Oleh itu, para pelabur harus memperhatikan bahawa penembusan itu mungkin salah. Sekiranya harga dapat naik semula dengan jumlah pembelian yang tinggi, penembusan harga boleh dianggap berkesan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1940
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1960
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1870
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1820

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me