Prinsip dan Strategi Pilihan Crypto OKEx IV: Perdagangan Vega dan Volatiliti

Menghadapi penurunan pasaran secara keseluruhan yang tidak dapat dilihat dan turun naik yang tinggi dalam sejarah, tidak hanya di crypto tetapi juga di pasaran ekuiti dan komoditi, bahkan profesional berpengalaman industri melalui penggantian yang tidak diinginkan. Ketidakpastian pasaran mengenai COVID19 dan akibatnya, permainan hegemoni minyak yang tidak henti-hentinya, dan kenderaan ekonomi kerikil (muncul atau digali sekarang, akan datang) menimbulkan krisis dan peluang baru. Seperti yang telah kita lihat dari sejarah, kelahiran pelabur legenda, berpegang pada prinsip dan dasar pemikiran serta membenarkan cara berfikir yang fleksibel dan benar-benar kreatif mungkin bermanfaat untuk memenangi musim ini.

Untuk memanfaatkan turun naik pasaran, mari kita mulakan dengan kajian lanjutan kami mengenai Prinsip dan Strategi Opsyen Crypto OKEx, kali ini, Perdagangan Vega dan Volatiliti.

Bahagian 1. Vega

Vega ialah derivatif separa pertama dari nilai opsyen berkenaan dengan turun naik yang mendasari, dan diwakili sebagai

Vega dapat membantu anda memahami kepekaan turun naik harga terhadap harga yang dijangkakan opsyen, mengatakan turun naik yang lebih tinggi dapat meletakkan nilai akhir pilihan lebih tinggi, baik untuk panggilan dan put. Biasanya paling tinggi dengan pilihan ATM dengan tempoh matang yang lebih lama.

Sekiranya anda pernah mencuba perdagangan dengan strategi artikel sebelumnya, Straddle dan Strangle, anda mungkin mengalami kedudukan lindung nilai walaupun dengan berhati-hati, perubahan nilai, terutama berkenaan dengan turun naik. DAN Kami percaya ada yang mendapat sejumlah besar (sebenarnya, menjatuhkan rahang) keuntungan dengan hanya membina salah satu daripada dua strategi, lebih tegak, dengan sisi Put panjang. Dan jika anda mengikuti disiplin, tidak bersikap panik atau bersemangat dengan keuntungan jangka pendek, pemulihan harga terkini memberi anda sejumlah pulangan yang baik dari pihak Call panjang, sama ada.

Di samping itu, walaupun kedudukan pasaran yang netral dibina, apa yang dapat kita lakukan untuk meningkatkan daya ramalan di pasaran? Mengapa pilihan dicari oleh banyak peniaga derivatif?

(Tersirat) Volatilitas memberitahu, dan Tail Menggoyang anjing.

Bahagian 2. Perdagangan turun naik

Memahami pilihan sepenuhnya mungkin bukan pilihan yang mudah, tetapi akan memberi ganti rugi kepada anda sama ada anda berdagang di pasaran atau mengutip perdagangan anda di tempat dan niaga hadapan. Bukan hanya untuk mempelbagaikan dan memaksimumkan keuntungan, tetapi juga perspektif pengurusan risiko, ia adalah alat yang berkesan.

Kami telah mengkaji mengenai turun naik sebelum ini. Mari kita perincikan.

Ketidakstabilan yang biasa kita rujuk, terdapat dua keturunan yang kebanyakannya disebut: Nyata Vol & Tersirat Vol.

Volatiliti yang Disedari adalah pergerakan harga sebenar yang mendasari dalam jangka masa tertentu (kebanyakannya, tahunan), jadi punca kuasa dua varians, sedangkan turun naik Tersirat adalah turun naik yang dikira semula dari harga opsyen. Oleh itu, mesti ada jurang antara harga asas semasa dan nilai jangkaan harga yang diharapkan, retro ke hadapan. Dari sudut ini, kita dapat merebut idea untuk perdagangan kita. Sekiranya turun naik tersirat mula berubah sementara tidak ada perubahan tertentu pada yang disedari, apa yang akan timbul akibatnya? Terutama, di Spot and Futures, atau pasaran pertukaran berterusan? Kami dapat memeriksa bahagian ini sepanjang kemelut baru-baru ini.

Sumber: Skew.com

Seperti yang dapat kita lihat dari atas, BTCUSD Volatiliti Tersirat 3 Bulan Setiap Hari melonjak pada 12 Mac, sebelum turun naik yang direalisasikan, dan kita ingat pada hari Jumaat yang ke-13. Lebih-lebih lagi, dengan penampilan yang lebih teliti, terdapat peralihan petunjuk-selari pada 8 Mac dan kami juga menggabungkan sumber alternatif di pergerakan ikan paus / penambang, deposit ke bursa besar, pasti yakin, untuk mempersiapkan dan membina kedudukan untuk mendapatkan wang tunai di tengah-tengah penurunan pasaran kewangan / komoditi. Ini juga berkaitan dengan kaunterserang pada idea pelaburan bersama, “pengurangan bitcoin akan membawa kepada peningkatan nilai, jadi pinjam&tahan ”. (Kami akan membahas bahagian sumber alternatif secara berasingan dengan perincian.)

Pilihan, dan secara umum, derivatif, mempunyai kekuatan ramalan terhadap harga yang mendasari, walaupun ia “DIBERIKAN”. Ini telah terbukti di banyak pasaran dan penyelidikan akademik dan telah digunakan sebagai sumber penemuan harga untuk pasaran ekuiti. Dan anda mungkin tahu, pemutus litar baru-baru ini di pasaran derivatif dicetuskan lebih awal daripada pasaran saham yang dicetuskan, dan kami juga melihat banyak kesan pada opsyen dan / atau tarikh matang niaga hadapan. Dan, gelombang ekor yang berlebihan menyemburkan anjing, dan ya, menyakitkan dan sukar untuk mengangkatnya untuk sementara waktu.

Jadi, apa yang harus kita lakukan? Apa yang hendak diingatkan?

Strangle boleh digunakan untuk siapa yang bertaruh pada vol tersirat. meningkat sedangkan straddle dapat meliputi peningkatan volatilitas yang disedari dengan kesan gamma dan kesan mutlak dari volatilitas tersirat disebabkan oleh bahagian vega. Dan membina ini kedudukan turun naik panjang sebelum sebarang kemas kini pasaran harus efektif, seperti yang disebutkan dari awal, kenderaan ekonomi kini mulai hancur, jadi pemandangan baru di depan.

Secara terbalik, memendekkan vol., menjual salah satu dari dua strategi tersebut boleh mendapat keuntungan daripada premium yang tinggi dari pasaran semasa, bertaruh pada turun naik dengan sebarang tindakan kerajaan untuk menyelamatkan pasaran dan ekonomi tradisional dan kesan berurutan kepada Crypto, pelepasan dan pemulihan pandemik, secara fizikal dan emosi. Sebagai tambahan, nilai masa wang memainkan peranan besar dalam turun naik dan harus mengakui risiko penurunan yang bermasalah. Oleh itu, jika boleh dan kebanyakannya tersedia, hitung nilai teoritis pilihan yang tepat dan penyesuaian semula kedudukan harus diikuti.

Akhir sekali, sila gunakan yang terbaik dari kami Kalkulator Pilihan dan Penemuan Pilihan untuk tujuan dan objektif anda, dan jangan ragu untuk menghubungi kami ([e-mel dilindungi]) kerana kami sentiasa bersedia untuk sokongan khusus untuk perdagangan opsyen dan pasaran yang berkaitan di OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me