Peniaga Bitcoin melihat Garis Trend Bullish Setiap Jam sebagai Sokongan Keras Di Bawah $ 6.4K: Crypto Market Daily

Pasaran kripto telah stabil sejak 24 jam yang lalu untuk menekan masa pada hari ini, 25 Mac. Sebilangan besar sepuluh syiling menyaksikan perubahan sekitar 1-2 peratus pada hari tersebut.

Bitcoin (BTC) sedang berusaha untuk menembusi mata $ 7,000, menghadapi rintangan keras sekitar $ 6,900. Cryptocurrency terkemuka telah jatuh 2 peratus pada hari ini, pada masa ini diperdagangkan sekitar $ 6,600 di OKEx.

Ether (ETH) juga mengalami sedikit penurunan selama 24 jam terakhir, berdagang sekitar $ 137 di pasaran spot OKEx.

Crypto ketiga terbesar, Ripple’s XRP, turun hanya 1 peratus pada hari itu, menghadapi rintangan sekitar $ 0,16.

BTC menghadapi rintangan penting pada tahap $ 6,900

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Walaupun BTC memperoleh sokongan hampir $ 6,500 semalam, 24 Mac, momentum pemulihan tidak kuat, dan jumlah dagangan masih rendah. Setelah pertama kali disekat pada tahap $ 6,900, BTC gagal menerobos $ 6,800 pada percubaan kedua.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa ketika bahagian bawah gabungan menggabungkan secara beransur-ansur, titik tinggi secara beransur-ansur menurun. Ini bermaksud bahawa ruang untuk aktiviti harga disempitkan.

Bagi pelabur runcit, terdapat risiko memilih antara posisi panjang dan pendek. Walaupun kekuatan yang berlaku tiba-tiba menaikkan harga dalam jangka waktu yang singkat, jika tidak dapat menembus $ 7.000, masih ada risiko harga akan turun, membentuk pin bar.

Sebaliknya, jika beruang menekan harganya, harga akan tetap pulih dengan cepat ke kawasan semasa jika tidak turun di bawah $ 6,000.

Oleh itu, jika garis kenaikan harga pada tahap setiap jam tetap berlaku, kemungkinan penurunan adalah kecil, dan yang terbaik adalah menunggu penembusan pada titik penting dan kemudian memasuki pasaran.

Oleh kerana jumlah pembelian menurun, bulls sukar untuk mencapai $ 7K

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa harganya terus dan terus meningkat sehingga $ 7,000. Nampaknya penembusan akan berlaku pada bila-bila masa, bagaimanapun, carta kelantangan menunjukkan bahawa tidak akan mudah untuk menembusi tahap rintangan keras ini kerana jumlah pembelian sebenarnya menurun.

Ini bermaksud bahawa jika tahap kelantangan tidak dapat meningkat dalam beberapa jam ke depan, harganya boleh turun.

Pelabur tidak perlu terlalu risau tentang kemungkinan ini. Sekiranya pembetulan harga dapat berhenti di atas garis kenaikan harga, maka penembusan mungkin masih berpeluang setelah penggabungan jangka pendek.

Walau bagaimanapun, jika harga menembusi di bawah garis tren dan pantulan ditekan olehnya, itu bermakna bahawa dump akan bertahan lebih lama daripada yang dijangkakan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,900
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,000
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH menghadapi rintangan jangka pendek pada $ 145

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Amplitud jangka pendek ETH adalah sempit. Masih sukar bagi harga untuk menerobos antara $ 134 hingga $ 145.

Tidak kira sama ada bull atau bear menunjukkan tanda-tanda pengaktifan dalam sehari, pelabur dapat secara langsung memperhatikan titik rintangan $ 155 dan keberkesanan kawasan sokongan yang kuat antara $ 110 hingga $ 120.

Pelabur harus menyedari bahawa penembusan $ 145 hanya bermaksud bahawa kenaikan harga semakin kuat. Ini tidak bermaksud bahawa arah aliran keluar dari kawasan penyatuan kecuali kawasan rintangan sekitar $ 155 pecah. Perubahan keadaan isipadu juga merupakan faktor penting lain yang harus dipertimbangkan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 145
 • Rintangan jangka sederhana: $ 155
 • Sokongan jangka pendek: $ 134
 • Sokongan jangka sederhana: $ 120

XRP menunjukkan rintangan pada $ 0.165, peniaga melihat sokongan jangka pendek

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Untuk XPR, $ 0.1650 terbukti baru-baru ini menjadi titik rintangan yang kuat. Sekiranya jumlah dagangan tidak dapat meningkat, kedudukan rintangan semasa akan sukar ditembusi untuk waktu yang singkat.

Yang dikatakan, sokongan yang lebih rendah – sekitar $ 0.1600 – tidak cukup kuat. Setelah harga mulai turun, $ 0.1440 mungkin menjadi tahap sokongan efektif pertama.

Ingatlah bahawa ini bukan masa yang tepat untuk memasuki jangka panjang sekiranya harganya baru mencecah $ 0.1650 dalam jangka pendek. Peniaga harus menunggu harga stabil dan menembusi tahap rintangan jangka sederhana $ 0.1750.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1650
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1750
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1440
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1270

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me