Pasar Crypto Harian (1.17) | Tahap 1-jam BTC memecahkan sedikit kelebihan saluran penyatuan, dan perhatikan sama ada penembusan itu berkesan dalam sehari.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Ini adalah carta BTC 1 jam, ini menunjukkan bahawa walaupun 2 jam yang lalu, harga telah jatuh dari $ 9000, ia kelihatan seperti isyarat bahawa kekuatan beli semakin lemah, namun, dalam 2 jam berikutnya, tepi atas saluran akhirnya rosak. Ingatkan pelabur bahawa penembusan tidak disertai dengan kenaikan jumlah. $ 9000 masih memberikan tentangan keras pada masa ini. Volume penjualan yang ditunjukkan dalam bulatan volum bermaksud kekuatan jual di sekitar sini agak kuat, oleh itu, walaupun harganya dapat stabil di pinggir atas saluran, tidak bermaksud bahawa kenaikan baru akan dibuat dalam jangka pendek- jangka, mungkin jatuh kembali ke saluran atau terus menyatukan berhampiran tepi atas.

Pelabur dapat memberi perhatian lebih kepada kekuatan sokongan dari bahagian atas saluran penyatuan.

Watak Tahap:1D – penyatuan

BTC telah memecah bahagian atas saluran penyatuan hanya selepas jangka masa pendek hari ini. Harga semasa di bawah $ 9,000. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa penembusan ini lebih awal dari yang dijangkakan, dan pasaran akan bermula semula setelah pasaran belum sepenuhnya mencerna keuntungan pada tempoh sebelumnya, yang mencerminkan sentimen kenaikan harga yang terlalu panas hingga tahap tertentu. Walau bagaimanapun, pergolakan baru-baru ini di seluruh pasaran crypto tidak rasional. Di satu pihak, permulaan BSV secara tiba-tiba menyebabkan pusingan ini "tidak rasional" bangkit. Sebaliknya, penafsiran yang berlebihan terhadap kesan pembelahan menyebabkan banyak dana spekulatif baru mengalir ke pasaran crypto. Trend seperti ini masih akan berlaku pada masa akan datang, tetapi adalah fakta yang tidak dapat dipertikaikan bahawa mesti ada terjun setelah meroket. Oleh itu, para pelabur diingatkan untuk tidak terlalu optimis terhadap ramalan pasaran dalam jangka pendek. Untuk BTC, $ 8900 ~ $ 9000 sukar ditembusi dengan mudah kerana carta menunjukkan bahawa kawasan dulu merupakan bahagian bawah penurunan dan rintangan kenaikkan harga pertama pada awal pasaran kenaikkan harga pada tahun 2019, dan setelah tempoh penggabungan , mungkin ada peluang untuk mencobanya.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8900 Rintangan jangka sederhana:$ 9000

Sokongan Jangka Pendek:$ 8850 Sokongan jangka sederhana:$ 8560

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Kenaikkan 4H

Ini adalah carta ETH 4 jam, setelah harga menerobos bahagian atas bentuk baji kenaikkan yang berada di antara $ 160 ~ $ 167, ETH telah menemui rintangan keras sekitar $ 172 ~ $ 177 kerana kawasan ini adalah zon kaunter intensif pada bulan Oktober hingga Nov pada tahun 2019. Penembusan kawasan ini mungkin bermaksud kenaikkan harga besar akan datang ke ETH, sebelum itu, pelabur harus memperhatikan trend penurunan pada hujung minggu dan bahkan bertahan lebih lama. Sokongan pertama hampir $ 167, jika harga dapat stabil di sini bermaksud kekuatan bull masih kuat, dan jika sokongan sentuh 2 bahkan menyokong 3, berarti kekuatan bulls semakin lemah, tempoh penarikan akan lebih lama. Indikator kelantangan juga menunjukkan bahawa jika dibandingkan dengan pam sebelumnya, kekuatan pam terbaru lebih lemah.

Pelabur pada hujung minggu harus melihat keberkesanan rintangan $ 172 ~ $ 177.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 172 Rintangan jangka sederhana:$ 177

Sokongan Jangka Pendek:$ 167 Sokongan jangka sederhana:$ 159

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Kenaikkan 1D

Kontrak kekal OKEx XRP: Pada tahap 1 hari, XRP telah disokong oleh garis leher bahagian bawah sebelumnya yang berada pada $ 0.2240, ini bermaksud kekuatan penarikan balik tidak cukup kuat dan emosi kenaikkan harga masih tinggi, kerana harga telah mencapai tahap penting kedudukan mendekati $ 0.2360, kita dapat melihat bahawa kedudukan ini dulu merupakan sokongan yang berkesan pada bulan Sep dan rintangan keras pada bulan Disember 2019. Lebih banyak tempoh penggabungan diperlukan jika rintangan ini dapat ditembusi kerana rintangan seterusnya akan mendekati $ 0.2507, memecahkan kedua-dua penting ini rintangan mungkin mempunyai tempoh kenaikan besar seterusnya.

Sebaliknya, jika harga ditekan berkali-kali di sini, pelabur harus menyedari bahawa trend penurunan mungkin akan datang di masa depan. Kali ini keberkesanan sokongan 1 dan sokongan 2 akan diuji. Oleh kerana harganya dapat stabil setelah sokongan 2, pasaran aftermarket berpeluang untuk memompa lebih banyak, sekurang-kurangnya kembali ke puncak sebelumnya terlebih dahulu.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2360 Rintangan jangka sederhana: $0.2507

Sokongan Jangka Pendek: $0.2240 Sokongan jangka menengah:$0.2100

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me