Mingguan Teknikal OKEx: 06 Apr 2020

BTC untuk menguji rintangan utama dengan sentimen bercampur.

Pengambilan Utama

– BTC ditetapkan untuk menguji tahap USD7000-7200 setelah perdagangan sisi pada hujung minggu.

– Kejatuhan kadar hash baru-baru ini dapat menguatkan kenaikan harga saham, sementara data lain menunjukkan pelabur terlalu yakin.

– turun naik harga jangka pendek / sederhana dijangka meningkat di altcoin utama.

Gambaran Keseluruhan Pasaran

Ini nampaknya mempunyai permulaan yang berbeza untuk pasaran cryptocurrency, kerana harga BTC telah diperdagangkan antara tahap USD6600 dan USD7200 pada hujung minggu tanpa penembusan yang ketara. Pada masa pembelahan blok block bitcoin adalah dijangkakan berlaku dalam masa kurang dari 40 hari, sentimen jangka pendek terhadap kripto terkemuka kekal rendah, walaupun pemulihan pasaran baru-baru ini. Bias Strategik Sentix Bitcoin, yang mengukur jangkaan enam bulan pelabur BTC, pulih tajam minggu lalu. Namun, Manfred Hubner, Pengarah Urusan di Sentix, menunjukkan bahawa, “Indeks Overconfidence (tidak ditunjukkan di sini) telah diperdagangkan pada +5, yang lebih banyak di zon yang terlalu banyak mempercayai keyakinan diri para pelabur. Jadi, tidak ada petunjuk positif yang jelas untuk kenaikan harga bitcoin. “

Gambar 1: Bias Strategik Bitcoin Sentix (Sumber: Sentix)

Gambar 2: Pita Hash Bitcoin (Sumber: Carta Woobull)

Walaupun begitu, asas sepertinya menunjukkan bahawa BTC harga mungkin turun. Penganalisis bitcoin terkemuka Willy Woo tweet bahawa, keruntuhan Hash Ribbons baru-baru ini menunjukkan bahawa beberapa perlombongan penambang berlaku semasa kemalangan pasaran 12 Mac, dan dia percaya bahawa pelombong tidak akan menambah tekanan penjualan dari sini.

Di tempat lain, beg itu adalah beg campuran, dengan BSV diperdagangkan sekitar 1% lebih rendah, sementara TRX memperoleh lebih daripada 7%. MKR tetap fokus, kerana Maker Foundation akan menjadi larut untuk mencapai desentralisasi sepenuhnya, langkah itu adalah sebahagian daripada usaha untuk mewujudkan MakerDAO yang dapat menopang diri sendiri. MRK diniagakan 7% turun di Asia Isnin.

BCH penonton juga tidak mahu ketinggalan separuh ganjaran blok, yang dijangka berlangsung pada 8 April. BCH ganjaran pelombong akan bermula dari jam 12.5 BCH hingga 6.25 BCH setiap blok. BCH diperdagangkan setengah peratus lebih rendah pada sesi Isnin.

Analisis Harga

BTCUSDT – Rintangan garis leher dalam fokus

 • BTCUSDT telah pulih dari penjualan 12 Mac, dan nampaknya mendekati Fibonacci Retracement 61.8%, di mana ia hampir dengan garis leher corak leher dan bahu sebelumnya.
 • Momentum-bijaksana, itu agak bercampur-campur, tetapi biasnya nampak sedikit ke arah positif, dengan RSI telah membuat beberapa kenaikan yang lebih tinggi, sementara UO telah menghasilkan beberapa tertinggi yang lebih rendah. Namun, penembusan kecil dalam OBV nampaknya dibuat, jika disahkan, ia dapat meningkatkan kemungkinan kes kenaikan harga.
 • Perlu diingat bahawa salib emas kecil juga dibuat, dengan 100-MA sedikit di atas 200-MA.
 • Walaupun pengujian semula FR 61.8% berkemungkinan dalam jangka pendek, namun, kami yakin rintangan garis leher dekat USD7200 hingga 7300 masih sihat.

Gambar 3: Carta Harian BTCUSDT (Sumber: OKEx; Tradingview)

ETHUSD – pelarian dijangka

 • ETHUSDT telah membentuk corak segitiga menaik, dan penembusan dalam jangka pendek nampaknya sudah dekat. Tekanan Bollinger Bands juga menunjukkan turun naik harga dijangka meningkat.
 • RSI dan OBV kedua-duanya menghasilkan penembusan positif, menunjukkan momentum pembelian pasangan meningkat, yang mengukuhkan kes mempunyai penembusan harga yang menentukan..
 • Tahap pertama yang harus ditonton adalah 200-MA pada sekitar 172, sementara sokongan yang lebih rendah dekat 120 adalah kawasan utama yang lain.

Gambar 4: Carta Harian ETHUSDT (Sumber: OKEx; Tradingview)

ATOMUSDT – trend baru dalam pembangunan?

 • ATOMUSDT pada mulanya melonjak di atas rintangan garis arah Februari-Mac dengan momentum yang kuat, kerana RSI telah menghasilkan penembusan yang jelas.
 • Walaupun harga mungkin berada di atas garis trend, tekanan Bollinger Bands menunjukkan bahawa turun naik harga dapat meningkat dari sini.
 • Pembalikan awal OBV menunjukkan bahawa momentum beli telah meningkat, kenaikan momentum menaik yang lebih jauh dapat memungkinkan harga untuk memulakan trend jangka sederhana baru dari sudut ini.
 • Tertinggi 20 Mac pada 2.48 boleh menjadi tahap pertama untuk menonton.

Gambar 5: Carta Harian ATOMUSDT (Sumber: OKEx; Tradingview)

Ikuti OKEx pada:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me