Kesahan Bawah Tepi BTC Triangle Boleh Meningkatkan Harga ke Tahap Rintangan $ 6K

18 Mac: Pasaran cryptocurrency hari ini menyaksikan kerugian yang agak rendah selama 24 jam terakhir, dengan kebanyakan syiling teratas turun 3-4 peratus.

Harga Bitcoin (BTC) terus menyatukan, turun sedikit hingga sekitar $ 5,200 pada waktu akhbar, turun 3 peratus pada hari tersebut.

Ether (ETH) memegang keuntungan baru-baru ini, diperdagangkan di atas $ 110, walaupun kerugian 24 jam sekitar 4 peratus.

XRP Ripple juga turun hampir 4 peratus, kebanyakannya berdagang di sebelah malam tadi, sebelum melihat sedikit penurunan pagi ini kepada $ 0.1429.

Pertukaran Kekal BTC / USD

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Semalam, 17 Mac, BTC jatuh sedikit setelah disekat hampir $ 5,500, dan sekarang bergerak di atas $ 5,200. Aktiviti perdagangan kekal pada tahap rendah.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa segitiga penumpuan setiap jam secara beransur-ansur menyempit. Dalam kes yang jarang berlaku, ia akan bergerak ke posisi hampir 90 peratus pada akhir sebelum membuat kejayaan.

Ke tahap tertentu, kekuatan kejayaan dalam keadaan melampau ini lemah. Penembusan yang lebih awal bermaksud bahawa lembu dan beruang telah memisahkan kemenangan dan kekalahan, keyakinan dan kesinambungan setelah penembusan juga akan kuat.

Pada masa ini, BTC masih perlu mengesahkan kekuatan sokongan dari pinggir bawah segitiga untuk menentukan sama ada segitiga kenaikkan pada tahap jam itu sah. Sekiranya harga dapat memperoleh sokongan pada kedudukan ini untuk kali ketiga hari ini, kemungkinan kenaikan akan meningkat.

Sebaliknya, jika ia hancur, ini membuktikan bahawa corak segitiga tidak sah, dan harganya mungkin terus menguji tahap rendah sebelumnya $ 4,400 atau bahkan $ 3,800.

Carta 1 hari Bitcoin menunjukkan bahawa penyatuan terus terbentuk dan aktiviti perdagangan terus menyusut. Jumlah dagangan mendekati tahap terendah sejak kejatuhan pasaran minggu lalu.

Kemungkinan turun naik mungkin tidak drastik sebelum hujung minggu ini, melihat kecenderungan sejarah. Setiap kali harga mengalami pergerakan yang besar, tempoh rehat berikut cenderung berlangsung sekurang-kurangnya seminggu atau lebih lama lagi.

Memandangkan dump baru-baru ini juga merupakan yang terbesar dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kita dapat menjangkakan jangka masa turun naik yang rendah. Tidak mudah untuk membuat persiapan untuk pelarian seterusnya, baik untuk lembu dan beruang, dalam jangka masa yang singkat setelah pasaran bergerak.

Juga tidak mudah untuk menilai apakah panggung membentuk bagian bawah atau hanya istirahat untuk beruang, kerana arah bergerak terakhir bergantung pada masuknya dana baru. Sebaliknya, dana baru bergantung pada asas, kita hanya dapat meramalkan kemungkinan besar.

Pasaran ketika ini masih pesimis. Sentimen bearish masih lebih kuat daripada bullish, dan sentimen selalu mempunyai durasi. Oleh itu, risiko kerugian selanjutnya masih lebih tinggi daripada kenaikan semula.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 5,500
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,000
 • Sokongan jangka pendek: $ 4,400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 3,800

Pertukaran Kekal ETH / USD

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH bull telah mencuba beberapa kali tetapi gagal menembusi di atas $ 120. Carta 1 jam menunjukkan kemungkinan isyarat bahawa jika terdapat rintangan keras pada $ 120, terdapat kebarangkalian tinggi bahawa arah aliran akan bergerak menyentuh pinggir bawah dan bahkan jatuh di bawahnya.

Tepi atas hanya boleh disentuh jika $ 120 menjadi tahap sokongan. Setelah tidak lama bergerak di atas Garis Sifar MACD, harganya boleh bergerak kembali ke negatif dan mempunyai isyarat perbelanjaan menurun. Ini mungkin petunjuk harga siap turun lebih jauh.

Pelabur harus menyedari bahawa jika sokongan $ 100 dipecahkan dalam jangka pendek, tahap sebelumnya yang rendah sekitar $ 86 akan diuji. Sekiranya harga menembusi tepi atas dan kemunduran dapat disokong olehnya, maka kita akan melihat isyarat pemulihan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 120
 • Rintangan jangka sederhana: $ 145
 • Sokongan jangka pendek: $ 100
 • Sokongan jangka sederhana: $ 86

Pertukaran Kekal XRP / USD

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Berbanding dengan ETH dan BTC, pelarian XRP mungkin datang lebih awal, kerana harganya baru sahaja menyentuh bahagian bawah untuk ketiga kalinya dan telah disokong sekali lagi.

Oleh kerana julat terus mengecil, pelarian mungkin berlaku pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, pelabur harus menyedari bahawa penembusan yang akan berlaku ini mungkin salah jika jumlah dagangan tidak meningkat. Dalam kes itu, tren mungkin bergerak kembali untuk menyatukan semula.

Tidak kira sama ada harga bergerak naik atau turun, kemungkinan ia adalah langkah yang salah. Pastikan penarikan balik pertama dapat disokong atau ditentang oleh tepi atas atau bawah agar pelarian sah.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1510
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1640
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1375
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1270

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me