Kedudukan Penembusan Utama BTC Sekitar $ 5.6K dan $ 7K Dapat Menunjukkan Perubahan Trend: Crypto Market Daily

Pasaran Cryptocurrency kekal stabil hari ini, 1 April. Sebilangan besar syiling teratas menyaksikan perubahan harga 1 peratus lebih rendah sejak 24 jam yang lalu. Bitcoin (BTC) kehilangan lebih dari 1 peratus pada hari itu, bertahan pada kawasan $ 6,300.

Ether (ETH) juga diperdagangkan sejak semalam, menghadapi rintangan kuat pada $ 134. Duit syiling ini pada masa ini diperdagangkan sekitar $ 133 untuk masa tekan, naik sedikit dari satu peratus.

XRP Ripple juga telah mengalami kemerosotan selama 24 jam terakhir, menghadapi rintangan pada $ 0.1750, meningkat sekitar setengah peratus pada hari itu.

Pedagang BTC melihat empat mata harga utama

Carta 4H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Semalam, setelah gagal terus menguji $ 6,500, BTC jatuh sedikit ke sekitar $ 6,300 dan sekarang disokong oleh $ 6,250.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa tanpa mengira sama ada harganya naik atau turun, tahap tenaga tidak dapat memecahkan corak seimbang semasa. Jumlah dagangan pada tahap jam juga kadang-kadang meningkat apabila harga mencapai tahap tertinggi setelah kawasan penting – maka bahagian atas tidak dapat dipecahkan dan harga gagal menembusi di bawah sokongan bawah berperingkat untuk waktu yang lama.

Ini mungkin disebabkan oleh penarikan balik dana yang membalas, tetapi sukar untuk meneruskan aliran tersebut. Pada peringkat ini, bagi pelabur, merujuk kepada empat titik harga penting iaitu $ 6500, $ 6300, $ 6000 dan $ 5800 untuk operasi jangka pendek mungkin merupakan pilihan yang baik dalam trend kejutan.

Carta 1 hari BTC menunjukkan julat sisi yang ketat

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa harga selalu berubah-ubah dalam lingkungan kurang dari $ 1,000 minggu ini. Lantunan tidak pernah mencapai bahagian atas penggabungan pada $ 7,000, dan ketika harganya turun kembali, ia tidak dapat mencapai tepi bawah sekitar $ 5,600.

Purata bergerak 30 hari (MA (30)) telah terbukti menjadi titik rintangan keras pada tahap harian, kerana harganya gagal untuk mengujinya dua kali. Isipadu terus berkurang. Sekiranya jumlah pembelian tidak dapat pulih minggu ini, kemungkinan trend akan jatuh ke paras melebihi $ 5,800 atau bahkan $ 5,600.

Pelabur harus memperhatikan bahawa pemecahan MA (30) yang menstabilkannya dapat membuktikan bahawa pemulihan bermula. Jika tidak, trend boleh kembali ke kawasan penyatuan semasa lagi.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,500
 • Rintangan jangka sederhana: $ 6,900
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,300
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH berada pada tahap rintangan $ 134

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH terus dihalang oleh tahap $ 134 minggu ini. Walaupun sementara disokong oleh $ 130, jumlah penjualan tahap jam masih relatif aktif berbanding dengan pembelian. Kekuatan sokongan $ 130 tidak boleh optimis.

Sekiranya trend tidak dapat stabil di atas $ 134, ia akan sentiasa dalam corak yang lemah dan hampir $ 123 dapat dianggap sebagai titik kuat jangka pendek.

Pelabur harus perhatikan bahawa jika harganya menembusi $ 134, ini bermakna kenaikan harga sedikit lebih kuat daripada bear. Tetapi ingat, itu hanya dalam aliran penyatuan. Memecahkan $ 145 bermaksud memusnahkan kawasan penggabungan. Hanya jika harganya pecah $ 155- $ 160, ini bermakna permulaan besar-besaran akan bermula.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 134
 • Rintangan jangka sederhana: $ 145
 • Sokongan jangka pendek: $ 130
 • Sokongan jangka sederhana: $ 123

XRP berjaya menembusi rintangan $ 0.1750 sebentar

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Isyarat pemulihan XRP agak kuat semalam, 31 Mac. Walaupun harga sekejap menembus $ 0.1750, namun ia gagal menguji tahap tinggi sebelumnya hampir $ 0.1811. Kini XRP kembali jatuh dan berada di bawah tekanan lagi pada $ 0.1750. Sekiranya harga jatuh di bawah tahap sokongan pertama pada $ 0.1700, ia mungkin terus mendapat sokongan berhampiran $ 0.1650.

Beberapa jam terakhir menunjukkan isyarat pembuangan. Sekiranya harga tidak berhenti jatuh dalam beberapa jam akan datang – dengan trend sekarang hampir mendekati $ 0.1700 – pelabur harus melihat keadaan perubahan volume. Sekiranya tahap sokongan pertama ini berkesan, mungkin sekali lagi untuk menguji $ 0.1750.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1820
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1650
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1610

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me