Crypto Markets Rebound Dengan Ekuiti tetapi Takut Gelombang Virus Kedua Berlaku: Selasa Teknikal

Secara ringkas

  • Pasaran cryptocurrency melantun setelah ekuiti global meningkat ketika Fed mengumumkan rangsangan baru.
  • Data menunjukkan bahawa bilangan entiti yang memegang sekurang-kurangnya 1,000 Bitcoin (BTC) terus meningkat sejak Januari.
  • Eter (ETH) dan Cardano (ADA) mungkin memerlukan penyatuan lebih lanjut, sementara Ripple (XRP) dan Pembuat (MKR) perhimpunan boleh berlangsung tidak lama.

Gambaran keseluruhan pasaran

Pasaran cryptocurrency melantun pada hari Selasa setelah harga Bitcoin menyentuh $ 8,900 sebentar. Cryptocurrency terkemuka kemudian pulih menjadi sekitar $ 9,500 pada sesi awal, sementara Ether dan Ripple juga membalikkan beberapa kerugian semalam.

Jual beli Isnin berlaku selepas ekuiti Amerika Syarikat jatuh di belakang kenaikan ketakutan gelombang kedua COVID-19 di AS Data dari Universiti Johns Hopkins menunjukkan bahawa kes harian yang disahkan baru di AS melonjak baru-baru ini, sementara negara seperti Brazil dan India nampaknya sudah memuncak.

Oleh kerana pasaran tradisional nampaknya memimpin hari ini, sentimen umum berputar di sekitar wabak virus dan akhirnya dapat mempengaruhi harga kripto jangka pendek.

Kes-kes koronavirusCOVID-19 setiap hari mengesahkan bahawa kes baru muncul semula di AS. Sumber: Universiti Johns Hopkins

Walaupun kes yang disahkan baru telah mencetuskan kebimbangan di pasaran ekuiti, asasnya nampaknya tetap kukuh di sisi crypto. Data dari Glassnode menunjukkan bahawa jumlah ikan paus Bitcoin terus meningkat sejak Januari, dengan lebih dari 1,880 entiti memegang sekurang-kurangnya 1,000 BTC, tahap tertinggi sejak September 2017.

Peningkatan jumlah ikan paus dapat menunjukkan bahawa pelabur telah mengumpulkan BTC sementara Fed telah memperluas neraca.

Data GlassnodePeningkatan jumlah ikan paus Bitcoin. Sumber: Glassnode

Di ruang altcoin, Cardano memperoleh lebih dari 8 peratus kerana rangkaian dijadualkan untuk peningkatan Shelley bulan depan. Rangkaian Kyber (KNC) melonjak sekitar 5 peratus disebabkan oleh jangkaan sekitar pelancaran KyberDAO, yang dijadualkan pada akhir Q2. Penggerak altcoin lain termasuk Maker (MKR), Nano (NANO) dan Zilliqa (ZIL).

Ke depan, kita dapat mengharapkan pasaran ekuiti terus memainkan peranan utama dalam jangka pendek. Harga emas juga harus diperhatikan, dan jika kedua-dua pasaran mula diperdagangkan lebih rendah, kesannya mungkin melimpah ke aset kripto.

Analisis harga

BTC / USDT – Pantulan jangka pendek tidak lama lagi?

BTC / USDT telah mengubah garis tren menurun satu tahun menjadi sokongan, kerana harga melambung ke corak segitiga.

Tekanan Bollinger Bands menunjukkan bahawa turun naik harga dapat meningkat dalam jangka pendek. Walaupun tekanan BB mungkin tidak dapat meramalkan arah mana arah harganya, kita mungkin dapat meramalkan arah dengan petunjuk momentum.

Stochastic menghasilkan crossover kenaikkan harga baru-baru ini, menunjukkan bahawa bull telah mula memperoleh semula beberapa alasan, meningkatkan prospek pemulihan harga jangka pendek. Pergeseran ini juga tercermin dalam RSI, yang kembali ke puncak aliran menurun baru-baru ini.

Secara aras, kawasan antara 9,800 dan 10,000 kekal sebagai siling jangka pendek, sementara sokongan yang berubah-ubah-dekat 8,800 hingga 8,900 tetap berlaku sehingga saat ini.

Pasangan BTC USDTPeningkatan jangka pendek BTCUSDT akan segera berlaku. Sumber: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – adalah penyatuan yang diperlukan sebelum pengambilalihan kenaikan harga?

ETH / USDT pulih dari paras rendah bulan Jun pada $ 218.30 seiring dengan pemulihan BTC. Pasangan ini telah bertukar tangan dalam pegangan $ 230 semasa sesi Asia Selasa.

Walaupun harganya agak melantun, pasangan mungkin pertama kali menguji semula dan menyatukan berhampiran sokongan bawah segitiga yang baru terbentuk, yang mendekati kenaikan Fibonacci 78,6% pada $ 223, sebelum pembalikan bermakna.

Pembacaan petunjuk momentum juga mengukuhkan kes penggabungan. Bahagian bawah tampaknya dalam pembuatan stokastik, menandakan bahawa banyak tekanan ke bawah telah mereda, namun momentum kenaikan masih belum diambil alih sepenuhnya.

DMI juga menunjukkan kisah yang sama, dengan garis -DI masih di atas garis + DI, yang bermaksud bahawa terdapat pergerakan yang lebih rendah daripada ke atas, namun, perbezaannya semakin sempit.

Pasangan ETH USDTETHUSDT dapat menyatukan pada tahap semasa. Sumber: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Beruang masih terkawal?

XRP / USD menyentuh $ 0.194 sebentar semasa pemulihan pada Selasa. Namun, dari perspektif yang lebih luas, pasangan ini telah menghasilkan tahap tinggi yang lebih rendah, dan segitiga menurun tetap utuh.

Indikator momentum tidak menunjukkan kenaikan momentum kenaikan yang signifikan walaupun kenaikan 3 peratus pada hari Selasa. Garis cepat dan perlahan stochastic berpusing, sementara MACD sebahagian besarnya berwarna merah.

Walaupun tinggi Selasa lebih tinggi daripada hari Isnin, jika pemulihan tidak dapat diteruskan dalam jangka pendek, pengujian semula sokongan segitiga yang lebih rendah berhampiran $ 0.182 menjadi lebih mungkin.

Sepasang XRP USDT Trend menurun untuk XRP / USDT tetap utuh. Sumber: OKEx, TradingView

ADA / USDT – 30MA kekal tanpa kompromi

ADA / USDT telah menjadi salah satu penggerak teratas di ruang altcoin pada sesi Selasa, melonjak lebih dari 9 peratus, hanya $ 0.08.

Pasangan ini menyentuh purata bergerak 30 hari semasa penjualan pada Isnin, tetapi berjaya pulih dengan cepat kerana sokongan 30MA tetap berlaku sejak awal April. Seperti banyak altcoin, ADA mungkin memerlukan penyatuan lebih lanjut pada tahap semasa sebelum memulakan trend baru.

Kes penggabungan juga disokong oleh DMI, dengan -DI sedikit merosot dan + DI naik sedikit. Kesinambungan memutar kedua garis biasanya menunjukkan tempoh penyatuan.

Penonton ADA boleh memberi tumpuan kepada retracement Fibonacci 78,6% dan kawasan 30MA, yang terletak sekitar $ 0,07, dan boleh menjadi sokongan yang lebih rendah untuk menonton.

Pasangan ADAUSDT30MA boleh menjadi sokongan untuk ADA / USDT. Sumber: OKEx, TradingView

MKR / USDT – Perbezaan menurun berlaku?

MKR / USDT mencatatkan keuntungan besar lagi pada hari Selasa, melonjak lebih dari 18% semasa sesi tersebut. Walau bagaimanapun, pemulihan mungkin tidak lama kerana beruang mungkin mulai menggeram.

RSI telah menghasilkan perbezaan bearish dengan harga, dengan indikator menghasilkan beberapa tinggi yang lebih rendah sementara harga telah menghasilkan beberapa kenaikan yang lebih tinggi. Juga, crossover menurun MACD harian menunjukkan bahawa kenaikan harga mungkin semakin letih.

Tahap tahap, $ 450 boleh menjadi kawasan pertama yang dapat ditonton, di mana ia berada berhampiran dengan 30MA.

Pasangan MKR USDTMKRUSDT perbezaan menurun. Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me