Crypto Market Daily (2.3) | BTC mempunyai permintaan penarikan balik jangka pendek, dan kekuatan sokongan hampir $ 9,200 perlu dibimbangkan

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa dari perspektif tahap 1 jam, BTC telah mula meningkat dari sekitar $ 6,850 pada awal tahun sehingga ia menggabungkan sekitar $ 9,200 hingga $ 9,600. Trend telah melengkapkan gelombang ke-5 dari gelombang naik 5 standard, dan kedudukan semasa dapat dianggap berada dalam julat gelombang penarikan pertama setelah kenaikan harga. Setelah harga naik menjadi sekitar $ 9,650 dan cepat jatuh kembali pada waktu pagi, yang hanya mendedahkan had atas yang dapat dicapai bulls dalam jangka pendek. Kebarangkalian penarikan tahap besar pada masa akan datang masih tinggi. Walau bagaimanapun, trend sentiasa teguh di atas $ 9,200 pada masa ini, yang mencerminkan pada tahap tertentu bahawa penjualan wang aktif masih dalam jumlah yang kecil, bermakna masih terdapat sejumlah besar dana yang menguntungkan yang tidak meninggalkan pasaran, setelah terdapat banyak breakout gagal, bahagian dana ini mungkin memilih untuk meninggalkan secara sukarela.

Pada masa itu, pelabur perlu memperhatikan keberkesanan sokongan antara $ 8,950 dan $ 9,100. Sekiranya harga jatuh di bawah julat ini, ia mungkin mendapat sokongan seterusnya hampir $ 8,750, dan trend kenaikan seterusnya mungkin bermula pada kedudukan ini.

Watak Tahap:1D – kenaikkan

Ini adalah carta tahap harian BTC, dan trend tidak akan terus menyatukan antara $ 9200 dan $ 9600 selamanya, dari keadaan baru-baru ini, harga meningkat pada bulan lalu tetapi tanpa jumlah belian yang lebih besar seperti yang ditunjukkan oleh carta, sebaliknya, voluminya adalah semakin kecil pada minggu lalu, digabungkan dengan rintangan keras sekitar $ 9600, keperluan penarikan balik ada pada masa ini dan jika ia berlaku, kawasan sokongan $ 9200 akan mudah pecah dan pelabur lebih baik melihat sokongan 2 secara langsung iaitu sekitar $ 8950. Harga mungkin berpeluang untuk menembusi kawasan rintangan kuat baru-baru ini dan menguji $ 9900 kerana ini adalah bahagian bawah kawasan pembuangan sebelumnya pada tahun 2019.

Ingatkan pelabur yang menembusi $ 9900 bermaksud pasaran kenaikkan harga sebenar akan bermula dan penembusan sokongan $ 8750 mungkin bermaksud kemunduran yang lebih lama akan datang dan $ 8300 adalah mungkin untuk diuji.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 9600 Rintangan jangka sederhana:$ 9900

Sokongan Jangka Pendek:$ 9200 Sokongan jangka sederhana:$ 8950

ETH berkekalan kontrak

Watak Tahap: Kenaikkan 4H

Ini adalah carta ETH selama 4 jam, kerana kita dapat melihat bahawa kawasan sekitar $ 195 terdapat rintangan yang sangat keras terhadap harganya. MACD menunjukkan bahawa dari puncak terakhir yang berada pada $ 178 ke paras tertinggi baru-baru ini yang mendekati $ 190, harga meningkat tetapi bahagian atas MACD semakin rendah, ini adalah isyarat perbezaan atas klasik. Sekiranya isyarat ini tidak dapat menjadi bukti yang jelas, mari kita gabungkan jumlahnya, tidak sukar untuk melihat bahawa volume kenaikkan semakin kecil, ini bermakna kelemahan kekuatan beli. Oleh itu, permintaan mundur sangat diperlukan pada masa ini, dan saya harus mengatakan bahawa kawasan yang hampir $ 188 tidak boleh menjadi sokongan yang berkesan kerana belum terlalu lama diuji dalam sejarah. Kawasan sokongan pertama yang berkesan adalah antara $ 178 ~ $ 183, jika harga dapat stabil di sini, bermakna bull masih mempunyai kekuatan yang cukup untuk mencipta tahap tinggi baru di masa depan. Jika tidak, kemungkinan juga penarikan balik ke kawasan berhampiran $ 160.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 195 Rintangan jangka sederhana:$ 205

Sokongan Jangka Pendek:$ 183 Sokongan jangka sederhana:$ 178

XRP berkekalan kontrak

Watak Tahap:Kenaikkan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Tahap carta 4 Jam menunjukkan bahawa setelah menembusi $ 0.2500, kedudukan ini akan menjadi kawasan sokongan yang berkesan kerana kedudukan ini pernah menjadi rintangan yang sangat keras dalam sejarah, dan trend memberikan fakta bahawa kemunduran telah stabil di sini dan ini bermaksud selepas tempoh penggabungan di sini, harga mungkin berpeluang untuk menguji tahap sebelumnya. Kawasan rintangan baru-baru ini adalah sekitar $ 0.2630 hingga $ 0.2640. Volume kenaikkan yang lebih rendah dan perbezaan MACD memberi isyarat bahawa penggabungan mungkin bertahan lebih lama. Pelabur harus menyedari bahawa jika $ 0.2500 tidak dapat menyokong lebih lama dalam jangka pendek, harga mungkin menguji sokongan 2 terlebih dahulu kemudian menyokong 3.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2630 Rintangan jangka sederhana: $0.2640

Sokongan Jangka Pendek: $0.2500 Sokongan jangka sederhana:$0.2425

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me